icon

Dôverujete ovulačnym testom?

9. okt 2022

Som necelé 2 mesiace po pôrode, ovulacny test mi ukazuje len 1 čiarku.. čo myslite? Môžem otehotnieť ? Ďakujem.. som prvorodička, takže nemám tucha, čo môže nastať… prvý menzes som už mala pred pár dňami

perdita11
•
9. okt 2022

1 ciarka na ovulacnom znamena ze nemas ovulaciu.
Ale ruku do ohna by som za to nedala

elizabet173
•
10. okt 2022

chránila by som sa, minimálne kondóm, nespoliehala by som sa na ovulačné testy

ninka99865
•
10. okt 2022

Určite by som sa na nich nespoliehala, mne napr ukazuje pozitívny až v deň ovulácie a stmavne nie postupne ale nárazovo, spermie prežijú 2-3 dni v úplne ideálnych podmienkach aj 5 čiže ak by som nechcela byt tehu tak by som sa na toto nespoliehala

veronika3110
•
10. okt 2022

ak ich budeš robiť pravidelne, tak budeš vedieť obdobie plodných dní - lebo takto z jedného testu to môže byť klamné ako hovoria baby vyššie

nevenka
•
10. okt 2022

Po porode, kym nemas cyklus, je toto straaaasne nespolahlive. Musela by ai merat aspon 3x denne, aby si zachytila mozno prvu ovulaciu.
U mna stale ukazovali 1 ciarku a druhu strasne slabo niekedy. Az ked som dostala prvu ovu a menzes, tak potom to uz ako tak slo. Ale u mna bola spolahlivejsia bazalna teplota, hoci som kojila a spala vselijak.
Toto nie je ani nahodou spolahliva metoda po porode.

dominikamacakova
•
10. okt 2022

Vieš o tom, že spermie prežijú aj 7 dní? Čiže teraz nemáš, ale napríklad za 4 dni môžeš otehotnieť.

janetinka27
•
10. okt 2022

ovulacny test nemozes pouzivat ako formu antikoncepcie. najprv by si musela dokladne poznat svoj cyklus (a priznaky - hlien alebo teplota atd) a aj tak by to nebolo na 100 %