Druhé dieťa po 36tke
Je tu veľa mamičiek ktore mali druhe dieta po 36tke. Dokonca po 40tke. Čo obdivujem 😊 Ako ste to baby zvladali? Ja budem mať 36 a mame rocne babo a niekedy mam pocit ze viac uz nieeeee a inokrdy by som este aj chcela. Je pravda ze maly ma vycerpava, zle spinka a zubky nam idu od troch mesiacov takmer v kuse. Mam trochu aj zdravotne problemy, ale napriek vsetkemu byt maminou je tak krasne 😊.
@michaelkanr Normálny človek to pochopí a tí ostatní majú asi IQ húpacieho koňa či modrého? 🙂 No, nebudem urážať. Milujte sa a množte sa žienky, aj po 40 tke 🙂
@mirkava ona skor uz nevldala, lebo uz potrebovala skor oddych ako nervy, ale vravim kazdy je iny , ja som len napisala moju skusenost a skusenost mojej maminy ktora vychvala 4 deti a medzi prvym a poslednym je rozdiel 16 rokov, preto to vedela porovnat.
@dai na moju uroven...sorry, ty si sa odprezentovala ako si sa odprezentovala,hlboko pod čiarou
nechapem vlastne čo tu hladáš na takýchto stránkach s tvojou inteligenciou
@lucinkaboz boze zena 😉 uz si skonstatovala ze sa mas lepsie ako ja... co este potrebujes?🙂 ja som stastna ze sa mas ty aj vsetci ostatni lepsie ako ja, spoznala si na rozdiel od mna co je naozaj v zivote dolezite, mas okolo seba len samich inteligentnych ludi s tebou na cele! No, dala si mi lekciu😉
Teraz ma prosim nechaj dalej sa bavit s ludmi s ktorymi si mam aj ja v mojej malosti co povedat😉 dakujem za pochopenie
Stale mas potrebu mat posledné slovo...neboj,nechávam ti ho,dobru noc
@lucinkaboz 😀
@maminecka2, @mirkava .... ach jaaaaj...uz to ani mna nebavi citat!!! 😠 Nenadarmo sme plodne od cca 16 rokov do cca ??? 45-50-tky? A byt mamou v kazdom veku ma svoje vyhody aj nevyhody.
No.... ale k teme...@maminecka2 sa pytas ako sa zvladaju take tie bezne veci... Ja osobne za seba mozem povedat: kariera bola pre mna tak podprahovo vzdy nejak na druhom mieste. Takze aj ked som sa do prveho porodu aj tak nejak karierne rozbiehala...nejak ma to zabrzdenie sa netrapi! Robim v svojom obore, ziadne velke ambicie nemam, robota ma musi bavit aspon ako tak, inak je to pre mna hlavne zdroj obzivy! Ale zas...ja nie som na Slovensku, robim na polovicny uvazok, resp. tolko hodin tyzdenne kolko si sama poviem, takze to asi tiez nie je uplne porovnavanie jablk s jablkami.
Som podla mna uzkostlivejsia ako by som mozno bola keby mam o 10 rokov menej, ale aj to si nie som ista ci je otazkou veku alebo povahy. Ja si napr. neviem sediet niekde na ihrisku na zadku a kvakat s ostatnmi mamami - co pozorujem u kamosiek co maju o 15 rokov menej, ked sa mi decko trepe niekam na strom alebo podobne.
Niekto tu napisal, ze baba az v 50-tke priznala - ked mala pubertiaka doma, ze ho mala neskoro! Nuz....uvidime ako to budeme zvladat, k tomu sa mi je tazko vyjadrovat, ale strasne vela veci si myslim ma co docinenia s temperamentom mamy...niektore su proste cholerickejsie a upipanejsie (co zas neznamena absolutne negativum) a niektore flegmosky, nerobia si z kopec veci nic. Podla mna to ozaj nie je otazkou veku. Ja moje deti spucujem a fakt ma to vie vytocit, ked ako 4-rocne nevedia automaticky pozdravit! A kamoskte v tom istom veku to ani len brvou nepohne, ze jej 6-rocna ani bu ani mu!
@lieska, bude to temperamentom. Ja zase budem kludne kvakotat (ale ja som zase tazky introvert, takze v mojim pripade skor budem citat knihu), kym moje dieta neohrozuje seba alebo inych, necham ho robit si, co chce (isteze ho po ocku pozorujem, len nepatrim k matkam, ktore nadsene pecu babovecky v piesku, vysvetluju ako na smyklavku a v batohu nosia osemchodove menu. Svojim sposobom ich obdivujem, ale napodobnovat sa nechystam) Ale naucila som deti zdravit (aj to mensie) a podakovat (to este to mensie nevie), uvidim, co bude dalej. Inak tu teoriu, ze pubertak v patdesiatke je zaberak mala aj moja mama (mala 35, ked som sa narodila), ale zaroven priznavala, ze som jej najtemperamentnejsie dieta (to nie je pri mojich sestrach umenie), ale ja sama som skor matka flegmoska (ehm, vacsinou, no.... 😝 ), takze tiez to moze byt otazka temperamentu. Ved uvidime, ako to za par rokov budeme zvladat my...
A co sa kariery tyka - ja som - paradoxne -zacala s karierou az po prvej materskej. Pred tym som mala pracu, ktora ma uzasne bavila a naplnala, lenze v mizerne platenej brandzi a casovo nesmierne narocnu. To bola kombinacia, ktora uz s dietatom jednoducho nesla (muz bol ochotny ubrat a ist na ciastocny uvazok, lenze zarabal cca patnasobok toho, co ja, financne by sme to neboli zvladali). Takze som sa -viacmenej z donutenia - vratila k tomu, co som studovala. Robota je ok, ziadnu karieru som neplanovala, ale ona ma stale nejako nahana, ci co... Stale som "len" na ciastocnom uvazku, robim z domu, mam pod sebou team ludi, ktorych gezujem 😀, nad sebou uz mam len sefa najvyssieho (firemneho), cize stupat uz nie je kam (sef najvyssi byt nemienim, to je zase cestovania - na to nemam chut a stretavania sa s novymi klientami - na to fakt nemam bunky). Ale tiez nie som na Sk.
@mirkava zvládala som to úplne normálne...otehotnela som prvý krát ako 32 ročná, porodila prvé dieťa ako 33 ročná, druhé ako 36 ročná...čo mi príde taký úplne normálny vekový odstup medzi deťmi. Tehotenstvá obe úplne bezproblémové, otehotnenie tiež, zotavenie po pôrode ultra rýchle. Neviem porovnať, ako by som to zvládala, keby som mala o desať rokov menej, ale viem, že ako 26 ročná som jednoducho robila iné veci, na materstvo som nemyslela. Vedela som, že deti chcem, ale čakala som na moment, keď na ne budem pripravená po všetkých stránkach (vôbec nie iba po materiálnej). Ako 29 ročná som sa na to už v podstate cítila, ale nebolo s kým 😀 Čo sa týka kariéry, akonáhle som otehotnela, vôbec som ju neriešila. Vedela som, že sa chcem na plno venovať deťom a byť s nimi doma dovtedy, kým to budú potrebovať. Manžel to vníma rovnako. Momentálne pracujem sama na seba, čo mi umožňuje byť flexibilná a prioritou je stále rodina a deti. Som spokojná s tým, ako to je...neviem ako by to bolo, keby som rodila mladšia, ale keby som sa mala rozhodnúť znova, urobila by som to tak isto. Puberty sa nejak extra neobávam, psychiku mám odolnú dosť a fyzicky to snáď náročné nebude 🙂 Celkom verím tomu, že ten čas, ktorý deťom teraz venujem a fakt, že som ich nikde nemusela "odkladať", sa nám zúročí snáď aj v tej puberte a že bude mať ľahký priebeh...uvidíme.
@vroni - 😀 😀 😀 Krasny opis ultrainiciativnych mamiciek!!!! Mi skoro cvrklo!! 😀 To zas toto nie ani ja! Mala som na mylsi myminy, ktore sa o 14.00 vyrutia na este prazdne ihrisko s cielom rychlo si obsadit nejaku lavicku ci stol, vytiahnu kavicky, sladkosti, zasadnu a lofia tam az kym nezacne byt dobra kosa. Decko pobehuje niekdy na ceste alebo si skace na nafukovacom futbalovom ihrisku, kde vnutri hraju o 10 rokov starsi chalani vazny futbal (mna minule Mimi prehovorila, ja som ustupila, dostala loptou taku supu do tvare, ze ju zaliala krv, ja som jej este v tom stave chudiatku vynadala - nastvana som bola sama na seba, ze som sa nechala ukecat, ked som "mala zly pocit" a bolo!) alebo im visia niekde na tych preliezackach, odkade sa nevedia dostat same dolu! No ale tiez si myslim, ze to je skor otazk atemperamentu, nie veku!
Žienky pripájam sa....mam 36 a chcela by som druhé. ..mam 10 ročnú dcéru A zároveň doplním že by som nechcela mať hneď po sebe idúce dieťa. ..takto som si to aj plánovala aby bolo medzi nimi vyšší vek...Nič neľutujem čiže snažíme sa na druhé. ...ved aké dobre bude keď mi dcéra bude vedieť Veľa vecí pomáhať A zároveň S tým sa aj učiť bude. ...no mam otázku. ...otehotnelo sa vám ťažko? ?či sa vám to hneď podarilo. ..A normálne vás obdivujem že takéto ročníky čakali dieťa alebo čakajú. ...A ozaj. ..ved nikde neni napísané dokedy treba mať dieťa. ...Nie sme staré aby sme nemohli mať A užívať si pri dieťaťu
@kitti0503 Máš pravdu - nikde nie je napísané "do kedy mať dieťa" 🙂 My sme tiež chceli väčší rozdiel - máme bez mesiaca 6 rokov....Ja som čakala dcérku v 35 - otehotnela som na prvý a jediný pokus 😉 😀 . Tehotenstvo bolo dosť odlišné od prvého - ale nakoniec všetko dopadlo dobre. Držím prsty aby sa vám tiež zadarilo.
Fuu žienky závidím vám jak fras. ...dakujem vám ale....no dúfam že sa nám už podarí. ...ideme do Bratislavy na ferticent. .uvidíme aké budú výsledky A vlastne čo povedia. .možno bude U priateľa problém nakoľko má varikokelu 😯no ale našťastie že ho to neboli...tak neviem. ...
Zienky, prosim Vas tie co ste rodili 36 a viac rocne ako vam vysli triple testy? Ja mam 35 a cakam druhe dietatko, v case porodu budem maty 36 rokov a vysiel mi pozitivny triple test, skore 1:230, lekar hovori ze hranicny. Lenze vsteky 3 hodnoty su v norme, v referencnych hodnotách a akurát vek mi to asi skreslil. Len chcem vediet ako vam to povychadzalo ktore ste rodili 36 a viac rocne.dik.
@bianca2 ja zijem v De a tu ti triple testy vobec nerobia koli velmi nepresnym a skresklujucim vysledkom, tiez som rodila v takomto veku, spytali sa ci chcem amniocenntezu ale riziko bolo 1:100 ze sa dietatku nieco stane pri zakroku takze som to odmietla vsetky UTZ boli v poriadku a nevykazovali ziadnu abnormalitu. Na triple testy by som sa vobec nespoliehala
@bianca2 ja som mala počas tripletestov ešte 33, v čase porodu 34. Výsledky boli tusim 1:250 na Downa. Dr. sa ma pytal či mi stačí takýto vysledok alebo chcem amniocentezu...urobil mi podrobné sono, všetky ostatné výsledky a merania aj dovtedy boli ok, tak som to viac neriesila a spolahla sa na doktora. Povedal mi že ten výsledok bol taky kvôli veku, ak by nebbrali vek tak mi to vychádzalo cca 1:2500...a maly je krásny zdravý. 😉
@saska.t @mirkaaa80 @dana_l @matinka @katufrost @lennicka tak to je sila zienky. ved ma mohol aspon upozornit ze mi vykde pozitivny triple test kvoli veku, a to vsteko pre 2 tyzdne kedze 2 tz pred porodom mam narodky.mne vysiel kombinovany test v 12tt ok, 1:2100 na DS negativny a citala som ze tento novsi test je presnejsi na 85percent pricom triple len na 70percent.ja pojdem tiez len na morfo usg v 20tt, na amnio nejdem, podpisala som a trisomy test za 350 eur tiez neberiem.naco mam platit ked mi vychadza ze triple je po 35tke teda od 36 pozitivny.
@bianca2 presne mne v tom 20 tt na tom sone poukazoval všetko, aj presne popísal ze co je kde, a že detj so syndrómom mavaju také a onaké vady a mne to pozeral a ukazoval ze u nas je všetko v poriadku, ešte aj malý akurat "pil" plodovu vodu tak otváral pusinky. Takze ja som sama videla že naozaj to dr. všetko pozrel a som si povedala že predsa by neprehliadol toľko vad , ktoré detičky s nejakym syndrómom mavaju 😉
@bianca2 oni sa skor chcu sami chranit tym ze ti to povedia ako keby ti nepovedali a narodilo by sa ti zdravotne postihnute dieta. ale down syndrom mozu mat aj deti ovela mladsich matiek.
nerob si z toho tazku hlavu a vies co, keby aj testy povedali ze dieta je ok a potom sa narodi s nejakou vadou - co urobis, das ho prec alebo si ho nechas. ja by som si nechala nech by bol hocijaky problem.

@spuntikmathiasko niektore matky nezvladaju svoje pubertalne deti ani v 35 alebo 40 tke. 😉