icon

Duphaston a jeho vedľajšie účinky

pepa124
7. mar 2011

Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?

catharinka
12. apr 2011

@lucy130881 - ahoj. 🙂 No, ja skusenosti s pregnylom nemam, ale co som tu citala rozne diskusie, tak si to baby pichaju same a bez akychkolvek problemov... A ako dlho beries uz Dufik?

lucy130881
12. apr 2011

ahoj dufik beriem uz 5mesiacov ale aj pred tym som ho brala. dnes som bola na sone a vajicko mi dozrelo a velkost ma 21 tak mi lekar pichol pregnyl a uz mam len cakat sex mame mat dnes vecer a aj zajtra a o dva dni musim zacat brat dufik. dufam ze sa to podari a ze budem mat na teste uz konecne 2ciarky drz mi palce, a ty ho kolko beries? a mas aj ty problem z otehotnenym?

lucy130881
12. apr 2011

ahoj teraz som si citala ze mas migreny z dufiku mne nastastie nic od neho neni ani keby som ho ani nejedla a lekarovi si to povedala mozna ze ho nebudes moct btrat

catharinka
13. apr 2011

@lucy130881 - juuuj, tak to ti moc moc drzim palceky!!!! 😉 😵 Inak, ja mam rovnaku situaciu ako ty, lebo mam folikul tiez vacsi a zajtra idem na folikulometriu a uvidi sa, ze ci mi pichne injekciu, alebo nie... Dufam, ze ovulka este len bude a potom to snazilkovanie - to je uz len ceresnicka na torte. 😉
Ja beriem Dufik len od nedavna,od nedele. A problemy s otehotnenim veru mam... Uz dvaa pol roka sa snazime. Okrem toho mam pootocenu maternicu, aby toho nebolo malo.
Hmm, ved my si to svoje babo nejako vybojujeme! 😀 😵
Inak, tie migreny ma (klop,klop) nastastie uz presli...

catharinka
13. apr 2011

haloooo, @pepa124, @lea101 -kde sa tulate - snazilkujete...? 😉

lea101
13. apr 2011

@catharinka ahoj 🙂 Prepac ze az terza odpisujem ale mala som toho vela a nechodim sem kazdy dnik 🙂 Odpoved na tvoju otazku. znie ano gynekolog da kombinaciu co som opisovala. ale ja som uz pokrocila a dnes som bola na dalsiej kontrole v iscare uz... a pichli mi merional navrch clostylu co som brala... mam 17 cm vajicko a a v piatok mame IUI ... dnes mi musi moj honey pichnut dva pregnyly . Zmen prosim lekara. neviem kolko mas rokov ale kolkokolvek mas dva a pol roka staci na to aby ste mohli uz riesit cez poistovnu plodnost . Okrem toho ze riesim toto ja aj externe studujem a nespravila som skussku v sobotu.. mesiac pred statnicou... do prace uz ani nechodim.. ale babo je priority za akychkolvek okolnosti.. to len na vysvetlenie preco som sem nechodila.. 🙂 dufam zesom pomohla... akekolvek otazky.. rada odpoviem. Duphaston sa mi zda malo sam osebe onje len na podporu vystelky maternice ... a ked neplanujes baby tak to davaju na upravu cyklu to je vsetko co viem o nom. a este jasen ked si tehotna tak prvy trimester ho davaju hlavne rizikovym mamickam... a nam nad 35 automaticky... 🙂

lea101
13. apr 2011

@pepa124 ahooj 🙂 uz som odpisovala catarinke tak si kukni moje novinky ak chces🙂 mne sa necakane posunuli veci vpred. po dvojnasobne davke clostylu my za 10 dni merala folikula na 17 mm a do piatku bude presnych 21 mm . Dnes mi pichli merional.. este si nastudujem co to je... ale ma ubezpecili ze je to to najslepsie pre IUI teraz. v piatok o 8 moj partner musi odovzdat vzorku a o 10 30 som na rade ja na IUI . potom mam uz doma ten spominany utrogestan. zjavne si lekari v iscare myslia ze je to lespia moznost ako duphaston .. neviem. doverujem im ale. 🙂 musim chcem... ... som z toho nervozna... ale snazim sa byt kludna. tak... si drzime palceky🙂 tesim sa na spravy od teba aj od ostatnych. Mne s apo tom Duphastone nie a nie spustit menzes .. az na 9 den od dobratia mi prisiel to bolo hrozne cakat tak dlho a bolo mi riadne zle inak pocas toho cakania... dufam ze mi ho uz nedaju. vlastne mi posunul menzes na 34 den od posledneho cyklu takze mi skor pohorsil ako polepsil. Ale ja mozem byt ojedinely pripad. Nechcem nikoho odradit.. len pisem co dsa mne osobne stalo po dobrati. papa zatial 🙂

stella881
14. apr 2011

@catharinka tak robila som si test a opat som tam nasla / ciarku :( dnes je 4 den co mi meskaju ;( ale vecer som mala ked som sa utrela jemnulinko ruzovunky moc a teraz ma boli brucho ako pri menzese .... Som strasne smutna ... Ked teraz dostanem dufik mam brat rovnako ako pred tym ? :/

pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
catharinka
14. apr 2011

@pepa124 - ked mas aj ty pootocnenu maternicu, tak doktor ti urcite odporucil milovanie zo zadu - na psika 😀 - no a v tom pripade by si mala lezat na brusku zo zdvihnutym zadkom. Aspon 15-20minut. Je to drina. 😉

catharinka
14. apr 2011

@stella881 - ☹
...ale, ked ti meska menstruacia a testik ti ukazal /, to este nic neznamena... Totiz, ak nemas dost vysoku hladinu tehotenskeho hormonu, tak ti test moze vyjst ako negativny, hoci tehotna byt mozes... 😉 Ak sa nedostavi menstruacia nasledujuci den, tak sa este otestikuj. A ze slabulilinko krvacas, to moze znamenat bud zacinajucu menstruaciu, alebo (tusim) uhniezdovanie vajicka. Cize, jedine,co mozes urobit, je cakat. MOC drzim palceky, daj vediet!!! 😉 😵

stella881
14. apr 2011

@catharinka no menzes sa mi uz nalno pustil s velikymi bolestami -viac ako inokedy :(

pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
lucy130881
14. apr 2011

ahojte babenky ja som akurat po pregnyle a na sono mam ist az 30teho a nechce sa mi az tak dlho cakat aby som zistila ci sa to konecne podarilo. neviete kolko ucinkuje v tele pregnyl po kolkych dnoch sa mozem urobit test? a vam vsetkym drzim palce

catharinka
14. apr 2011

@lucy130881 - teraz som studovala na nete a docitala som sa, ze po pregnyle by sa nemalo testovat 14-15 dni, lebo ti moze ukazat tehu testik //. Takze,cakaj pekne a nebud netrpezliva... 😉 😵
Ozaj, aky pregnyl ti doktor pichol - 5000-ku, ci slabsi....? Ja mozno zajtra dostanem pregnyl 5000, uvidi sa este.

catharinka
14. apr 2011

@pepa124 - ano, hotova kalanetika, mas pravdu. 😀 😉 Super si to napisala. Tak, ak mas ovu - snazilkujteee... 😵 My nemozme dnes, doktor zakazal - ze zajtra o tom rozhodne. 😎 Takze, dnes celibat.
Este jedna otazocka, kedy sa ma robit ovu testik - rano,ci vecer, cij e to jedno...? V pribalovom letaku som citala, ze poobede, no,neviem... Zvlastne.

catharinka
14. apr 2011

@stella881 - uff, tie menstruacne bolesti, to je nieco hrozne. 😒 Ci, to len teraz mas...? Ja kazdy mesiac PMS - nervacim, som podrazdena a bez cokolady sa nepohnem na krok... 😖 😉 😀

lucy130881
14. apr 2011

@catharinka ahoj no pekne a my sa mozme aj zblaznit od cakania. aj mne doktor pichol az 5000. doktor mi povedal ze ak je vsetko ine v poriadku tak sa zvykne otehotniet hned po1 pregnyle dufam ze my budem tiez patrit do tejto skupiny. zajtra ti vela stastia

stella881
14. apr 2011

@catharinka vies co ja mam bolesti nastastie len v prvy den cyklu... Ale nervozna byvam ;) ako sa ti inak dari ?

catharinka
14. apr 2011

@lucy130881 - naozaj ti toto povedal doky, ze po prvom pregnyle sa zvykne otehotniet???? No, my mame vsetko ostatne ok, tak uvidime teda... Jeej,to je super spravicka, ani nezaspim tusim! 😀 😀 😀 Uplne som happy z toho. Luci, toto sa nam musi podarit. Verim tomu. 😉 🙂 Totiz, duuuuuufam.
Je tu ale jedno ALE... Totiz, moj milovany manzelik bude celu sobotu v praci (24 hod. sluzba), takze neviem, ako to bude s tym snazilkovanim.... Hmm.

catharinka
14. apr 2011

@stella881 - to mas super, lebo take PMS kazdy mesiac, to je na nervy... 😒 😉 Inak sa dari, vsetko ok. Ako som tu uz spominala, zajtra zase doky - som tam uz pomaly ako inventar... 😵
Maj sa zatial krasne a este si napiseme, pa. 🙂

stella881
14. apr 2011

@catharinka dakujem,drz sa zajtra aj ja budem musiet ist dokyne 🙂 pozistovat poriesit... papa

lucy130881
15. apr 2011

@catharinka ahoj ja to vidim tak ze manzel si musi zobrat dovolenku 🙂 a naozaj mi lekar povedal ze sa to zvykne podarit aj ja tomu verim ze to bude uz tento mesiac zvladneme to. potom ti este napisem musim bezat do prace pa

lea101
15. apr 2011

@pepa124 🙂 ahoj , neviem ci spekulujes, ale neviem ani odpovedat . hihihi xixi. len snazilkujte tak aby vam obom bolo dobre to je asi najhlavnejsie. My uz mam dnes za sebou prve IUI, ale neviem ani ci chcete vediet ako to prebiehalo ale z tych vsetkych zien co tam cakali ja som jedina povedaal ze si prajem ist s mojim manzelom aj do miestnosti( kde si to chlapi musia ist ehm.. urobit... a jeden pan bol pred nami a nevysiel 45 minut chudacik lebo mu manzelku uz zobrali na salu... a to som ja nechcela aby pod takym stresom aj moj musel byt to je potom o nicom... .. my sme boli presne za 7 minut hotovi a odovzdavali sme nasu vzorku 🙂)aj so mnou na salu siel zase som povedala ze si prajem aby bol so mnou. My potrebujeme aby sme to spolu znasali, aby to bola radost a nie trauma z operaciek .. a naozaj sa nam to podarilo :.). vsetky tie ostatne snazilky tam boli smutne a v strese, a mna o hrozne deprimovalo. : Ja som povedala ze potrebujem byt po cely cas s mojim manzelom ze my to spolu potrebujeme absolvovat a okamzite mi vyhoveli... nebol ziaden problem .. no musim priznat ze som sa trosku rozplakala.. kedho nevedeli najst v chodbe a chceli zacat bez neho... .. som nebola na to pripravena. Ja som taka citlivka a prave som sestre hovorila ze si fakt vazim ludi z ISCARE ze zareagovali okamzite a v moj, nas, prospech. Takze som odchadzala kludna a stastna ze sme spolu plodili babatko aj ked to bolo vlastne IUI. myslim ze to je tiez valmei dolezite.. ta psychika. ak aj nie najdolezitejsie .Terza uz len brat utrogestan...aha.. ano Duphaston mi vysadili... povedali ze toto je lepsie . Utrogestan dva krat dve tablety.14 dni a potom na krv. Takze teraz uz len cakat a byt v klude a trpezlivi. Povedali nam ze mame mat styk kazdy den :_) od dnes.. to nevime preco.. ale tak.. dodrzime prikaz lekara 🙂

catharinka
15. apr 2011

@lea101 - ty si to tak krasne napisala, radost citat. 🙂 Takze, teraz budete 14 dni cakat a potom ti z krvi vezmu vzorku, ci si tehu, ze? No, moc drzim paste, nech sa podari. Sice, nerozumiem tomu, ze preco sa mate este kazdy den stykat - to, asi len pre istotu... Netusim, je to zaujimavy poznatok, to som nevedela.

catharinka
15. apr 2011

@lucy130881 - ak sa nepodari tento mesiac, asi sa este pokusim dalsie dva mesiace vydrzat a potom IUI, alebo nieco podobne, co nam odporuci.... 😉 😵 Ja neviem, ci vydrzim taak dlho este cakat, ale co mi ine ostava.... Ty mas co naplane dalej...? Cakat a snazilkovat, ci mas aj plan B...? 😎

lucy130881
15. apr 2011

@catharinka ahoj no ja mam pockat tiez este 2mesiace lebo uz viac potom nemozem brat closti...a potom musim ist na laparoskopiu aby sa zistila priechodnost a mozem mat potom este aj poskodeny vajickovod lebo som uz raz mala mimomaternicove teh. a ze ked mi to puklo tak mi mohlo poskodit aj tento dobry. a ak je poskodeny tak uz len umele oplodnenie. ale ja pevne verim ze budeme cakat obidve ze sa nam to podari.

pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
pepa124
autor
Autor odpoveď zmazal
catharinka
17. apr 2011

@lucy130881 -a preco nemozes viac brat clostik...? Takze, vypada to tak, ze budeme tie dva mesiace cakat spolu... 🙂 To je dobre, aspon sa mozeme vzajomne podporovat. 😵 😵