Duphaston a jeho vedľajšie účinky
Viem, že tu už podobná téma je, no aj tak som založila novú lebo si neviem rady. Pol roka neveriem antikoncepciu, odvtedy mám nepravidelný cyklus a s priateľom sa snažíme o bábätko. Kedže z dôvodu, že som ani nevedela kedy sa oň máme pokúšať, plodné dni úplne rozhádzané, išla som k doktorovi a predpísal mi duphaston. mám ho brať na 5ty den od menzesu a brať do 9teho dňa. Následne by mala prísť asi 12 den ovulka. Dnes je akurát ten den no namiesto toho som dostala silný menzes. Čo s tým mám robiť? Ani neviem, či sa o bábo máme aj tak snažiť alebo mám ísť zasa k dokymu, teraz neviem kedy mám začať brať dalšie tabl. lebo ak je toto mezes, tak o 5 dní by som ich zasa mala začať brať. Už som z toho chorá. Chcem hlavne otehotnieť a stále mám problém s menzesom a buď s jeho nechodením alebo teraz s jeho častým chodením. Máte niekto skúsenosti?
@catharinka 🙂 ja si nerobim starosti 🙂 jasne, potesilo by , keby to bolo skor ako do roka. 🙂 Mne ide hlavne o to, aby som mala vsetko ok so svojim telom. A hlavne nemala dvojmesacne cykly, lebo namiesto roka by boli dva 😀 Nevies do kolkych dni sa mrcha spusti? Lebo bezne mavam viac ako 34DC...niekedy som mavala aj 42DC a teraz som 26DC a mam poslednu tabletku D a nejako som si asi zle naplanovala vikend (resp. pondelok a utorok) s manzilkom :( Aj ked dufam, ze vtedy nedojde.
@janielik87 - myslim, ze po vysadeni duphastonu pride mrcha cca do troch dni... A uplne ta chapem, treba si dat telo do poriadku a pozistovat, ze co a ako. Ja som, bohuzial, nebola takato obozretna ako ty... Mne doktor totiz povedal, ze to mame nechat na prirodu a nijako sa nezatazovat. Po dvoch rokoch som ho vymenila, lebo mi nevedel urobit ani zakladne vysetrenie, nic. Len sa na mna pozrel z rychliku a zahlasil, ze: to chce cas. No, tak som mu dala zbohom. Teraz mam super dokyho, stara sa o mna, je mily a aj sestricka je super.
@pepa124 - a si si uplne ista, ze tehu nie si? Lebo, ja som pocula uz vela takych pribehov, ze tehotenske testy neukazovali pozitivne tehu do siesteho, osmeho tyzdna a pritom tehu bolo... Skratka malo tehotenskych hormonov, nevedeli to zachytit. Neviem teda. 😒 Drzim palce!
@catharinka No tak dufam, ze pride az po 4 dnoch :D lebo by som si chcela zaplavat 🙂 ideme na taky romanticky dvojdenny pobyt a mrcha na nom by romanticka nebola..kazdopadne sa pripravim aj na tento variant :D
Mna moja doktorka prekvapila v dobrom. Aj ked som jej povedala, ze sa este ani 2 mesiace nesnazime, hned mi riesi cyklus a tiez mi ide urobit hormonalny profil a urobila aj nejake stery. 🙂 Som z nej milo prekvapena, lebo ked tu citam, ze babam kazu pol roka sa snazit a az potom nieco s nimi robia ak vobec...:( No netrvrdim, ze som zastancom liekov hned a zaraz, ale na co mam cakat pri mojom cykle....ked este mavam zrejme aj anovulaky? :(
@janielik87 - mas teda perfektnu gynekologicku, to mozes byt rada. A aj urcite si... 😉 Hormonalny profil mna este len caka. To sa tusim robi z krvi a pocas menstruacie, alebo....?
Inak, krasny romanticky pobyt vam prajem! 😀 😎
@catharinka Ano, konecne som sa odhodlala a riadne s nou pokecala. Zdala sa mi odmerana, ale je to profesionalka, mozno nie uplne najsympatickejia, ale zase ako vidim, stara sa. Hned mi robila aj sono, ze keby som mala cysticky...alebo tak. Sice si clovek priplati za tieto vysetrenia, ale stoji to za to. Hlavne nech mame zdrave tela. Ano pocas 3-8DC musim prist nalacno na odber. 🙂 Tak aj tak som rada, ze sa to hybe, ze budem vediet ako mi telo funguje.
@pepa124 - hm. Co sa tyka tych tehu priznakov, niektore zeny ich ani nemaju, dostavia sa az trosku neskor (alebo vobec), ked tehu hormony vystupia na urcitu hladinu, takze ti ostava (zial) len cakat. Na tvojom mieste by som si tak o styri az sedem dni urobila test a ak by vysiel negativny, by som isla za dokym, nech mi tu vyvolavacku pichne.
Pisala si, ze vyvolavacka by ti nemohla uskodit, ak by si aj bola tehotna... Si si tym ista...? Musim to prestudovat na nete, lebo ja teda neviem... 😅
A ozaj, duphaston beries este stale? Ten je na upravu cyklu....
@pepa124 Ahoj, ja som bola dnes
na kompletnom endokrinologickom a diabetologickom vyšetrení. Chvalabohu úplne všetko v poriadku, všetky hormony vaječníkov, štítky aj hypofyzy, žiadna inzul.rezistencia. Moj stav je vraj po antikoncepcii a určite sa to napraví, lebo výsledky sú dobré. Tak sa strašne teším. Dnes som už 5DC takže od zajtra meriam BT a teším sa na snaženie. Možno to už vyjde. Tebe prajem, aby si bola tehu, už ked ti tak dlho mešká tak nech uz MS nepríde 9mesiacov. Ja beriem teraz aj sarapis takeže dúfam, že to pomôže a bude ovulka. Pekný deň.A ozvi sa potom ak budeš mať niečo nové.
@catharinka folikulometriu doki zatial neriesi, hm. A D som dostala prave kvoli nepravidelnemu cyklu. Najprv som brala antikoncepciu, kedze som nechcela babo, malo rokov 🙂), no ta mi cyklus po vysadeni rozburala uplne aj spolu s mojim stravovacim excesom. Asi som si to ciastocne zapricinila sama. Mat M 3x rocne, no zle...alebo mesiac v kuse. Hormony su uplne zblbnute a teraz ho nasadil prave pre rozhodnutie mat baby, nech sa to cele upravi. A toto je uz druhy krat co to skocilo o tolko spat. Po vikende sa tam chystam s kopou otazok a staznosti :D
@katche - tak ti drzim palce a dokyho sa vsetko povypytuj, co ta zaujima. Aj ja som sa vypytovala a on mi vsetko pekne povysvetloval. Potom sa smial, ze uz viem tolko, kolko on a ze mu mozem kludne prebrat prax... 😀
A naco sa chces stazovat...? Nieco urobil tvoj doky zle....?
@pepa124 - asi by si fakt mala zmenit toho dokyho... A co ja viem, tak sa dava aj kombinacia clostik + dufik, tak mozno by toto bola vhodna kombinacia pre teba, kedze po clostiku si mala zase rozhadzany cyklus. To uz ale radsej prediskutuj s novym gynekologom. Zmenu odporucam, ak nie si spokojna a nieco sa ti nezda - lebo ja som tiez stratila dva roky pri zlom doktorovi - a lutujem to.
A este stale nemas tu mrsku, nedostavila sa? Testik si si robila....?
Inak, odporucam ti brat sarapis - je to maly zazrak. Ak budes mat cas, precitaj si o nom. Aj tu na MK je o nom pisane. Odporuca sa brat so zaciatkom cyklu.
ahojte dnes mi lekar predpísal duphaston pretože mam vraj malo aktívne vaječníky a k ovulacii vobec nedochadza o babo sa snazíme asi rok a pol ale ked si čítam čo tu píšete o tej migrene a pod. mam chut to vobec nebrat je tu vobec niekto komu to pomohlo?pribera sa po duphastone? dakujem
este chcem dodat ze duphaston mi lekar predpísal napriek tomu ze cyklus mam pravidelní ako hodinky
Ahojte dievcata potrebujem/prosim vas o radu.... Beriem duphaston od 16 do 26 dna cyklu...a neviem co mi v hlave preplo a pomylila som sa a zacala som ho na 10 den cyklu...dala som si uz 3davky(dni) mam to dobrat ako normalne alebo to mam hned vysadit??prosim poradte dakujem
Holky, poradte, mam nasazeny pardolel 1 tabletu vecer, rano beru na lehoullinkou hypotyreozu 1tabletu l-thyroxin, po ovulce chci nasadit predpisany duphaston...ale ovulka nikde.......jak ji muzu pomoci? http://www.fertilityfriend.com/home/353109
@renata17 - ahojky. 🙂 Ja som brala duphaston, a to vôbec nie dlhú dobu a mi pomohol v tom, že mi upravil cyklus. Slúži aj na udržanie plodu. Len nerozumiem tomu, že prečo ti predpísal dufík, keď máš pravidelný cyklus. To by ti mal dať skôr clostylbegyt a potom pregnyl... Teda, podľa toho, čo si písala. Mne doky len raz nasadil clostylbegyt + pregnyl (bez duphastonu) a hneď na prvý šup som otehotnela. Malý zázrak. Teraz beriem utrogestan, čo je niečo podobné ako duphaston - na udržanie plodu.
Prajem ti veľa šťastia... 🙂
Ahojte,rada by som sa chcela informovat ohladne uzivania lieku Duphaston. Gynekolog mi ho predpisal, aby som ho zacala uzivat od 5.dna cyklu do 25.dna 1x denne. Posledne 4 dni uzivania som mavala rano slabe krvacanie, ktore potom uplne vymyzlo. Pred 5 dnami som ho douzivala ale menstruacia sa este nedostavila. Moze to byt sposobene uzivanim tohto lieku? Do kolkych dni by som mala dostat najneskor menstruaciu ? Este som sa ani nikde nedocitala, ze by Duphaston niekto uzival, uz od 5. dna cyklu. Mate niektora podobnu skusenost ?
@catharinka Ahoj, ten pregnyl ti pichol tvoj gynekológ, alebo si bola niekde v centre?
@riami78 - ahoj. Pregnyl mi pichla sestrička u gynekológa. Gynekológ mi povedal deň, kedy mám prísť a ešte mi povedal, kedy máme mať styk. No a potom mi sestrička pichla pregnyl (dvojitú dávku) a hotovo. Držím ti palce. 🙂
@catharinka No, lebo môj gynekológ povedal, že to pichajú iba v centre.
@riami78 - asi je to všade rôzne, neviem... No ja som s tým žiadny problém nemala, doktor ma hneď odkázal na sestričku a bolo. Tak teda zájdi do centra, keď oni s tým robia také drahoty.
@catharinka Viem, ale mám to 100 - 120 km, takže som si myslela, že by to bolo jednoduchšie. Ešte raz sa opýtam, uvidím.
@pepa124 ahoj, študujem tu tie vedlajšie účinky a čítam že si brala duphaston od 11 do 25DC, mne to dr tiež tak kázal brať ale po 3 mesiacoch som nemala ovuláciu tak som si to sama posunula a beriem ho až 3 dni po ovulke do menzesu ale tento mesiac ho začnem brať len na 10 dní. chcem sa spýtať ako to máš s cyklom ty ked ho berieš od toho 11DC-25DC. mávaš ovulku?

@janielik87 - ahoj. 🙂 No, mna po prvych tabletkach duphastonu bolela hrozne hlava, ale to preslo po par dnoch. Nastastie. Takto, chodievas na folikulometriu, alebo ovu si sledujes sama? Lebo, ja chodim na folikulometriu (ovulku si neviem zistit sama) a doky mi vzdy povie, ze ako to s mojim folikom vypada a na zaklade toho vzdy urcuje dalsi postup. Mam takto aspon istotu, ze ovulku "neprepasiem"... 😉
Ako vies, ze si mala anovulak? Inak, drzim palceky, dva mesiace snazilkovania je este nic, prosim ta, nerob si starosti, do roka to snad zvladnes. To chce cas. Ono, niekedy sa to sice lahko povie... 😎