icon

Genetické vyšetrenie po potratoch

14. jan 2021

ahojte, som po potratoch, okrem ineho ideme aj na geneticke vysetrenie.
co tam vysetruju? zistili vam nieco?

e1i
•
14. jan 2021

Vezmú obom krv a pokec o zdrav problémoch v rodine v rozsahu súrodenci, rodičia, ich súrodenci, deti, starí rodičia.

bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
14. jan 2021

@bambulienka25 co to je? to nevysetruju na hematologii?

bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
kubkovamama
•
14. jan 2021

Mne najprv urobili hematologiu a potom co uznali za vhodné doplnili na genetike

zuzana0231
•
14. jan 2021

My sme boli aj s manželom. Z krvi zistujú aj počet chromozómov v tele. Či sú všetky.. ak by nieco chýbalo tak aj to môže byt problem. A potom sa nas iba pytali na nejaké anomálie v rodine, potraty, postihnutia a podobné veci. Ale všetko Vám to pekne vysvetlia 🙂

albertka1980
•
14. jan 2021

Najprv je pokec s dr, kresli si rodostrom, pyta sa na prekonane choroby, rozne geneticke poruchy az k babke a dedkovi. Nasledne vezmu krv a cakate na vysledky. Vysetrenie trva asi hodinu, na vysledky sa caka aj 5-6 tyzdnov, ako kde. Mu sme boli dokonca opakovane na odbere, pretoze sa im vraj zrazila krv. A potom zistili, preco som 3x potratila. Manzel ma geneticku poruchu, reciproka translokacia chromozomu.

autor
•
14. jan 2021

dakujem vsetkym za odpovede, mi uz dieta mame tak uvidime co najdu ... ostatne ideme tiez, najprv na hemat a imuno, tutok ma objednali najneskor, len som sa nejak nedopatrala ci ak nieco najdu ci je to liecitelne vobec, lebo mne pride ze geny proste nezmenia...

dejna_
•
17. jan 2021

Aj mňa čakajú všetky tieto vyšetrenia ...tiež už jedno dieťa mame.. tehotenstvo bez problémov a po ňom dva krát Missed ab. Jeden v 10 tt druh v 12 tt....verím že prídeme na to prečo sa toto deje 😓😪