Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@paskolinka to áno, len robila si aj digi test minulý týždeň a ten ukázal 2-3, ten ukazuje týždne po oplodnení, nie po MS, preto sa mi zdá, že to bolo ešte skorej
@paskolinka našla som to, na 18 dc mala 2-3 tt, teda buď má dlhší cyklus a otehu hneď po ms, alebo otehu ešte pred ms, inak mi to nepasuje...či plano rátam? 😀
taká debilná otázka - sex po polnoci značíte do predošlého dňa ako PM alebo do ďalšieho dňa ako AM? Akože hej hej, je to jedno, ale mne táto kolkonka chýba v grafe, že počas hlbokej noci, keď už je druhý deň, ale ešte nie je ráno 😀
@rybkaa no záleží od toho, či ťa tvoj mužík zobudil. ak si predtým hlboko spala a ten prevít ťa zobudil aby ukojil svoje potreby, a potom si za čerta nemohla spať tak si poznač AM aleeeeeeeee ak si nemohla celý večer zaspať lebo ten sviniar mužský chrápal celý večer a ty si veľmi chcela sex, ale nie a nie ho zobudiť a podarilo sa ti ho zobudiť až po polnoci, tak si daj PM lebo šak ty si chcela celý večer. len on sa ondil. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@rybkaa no neviem, neviem si celkom predstavit, ako sa da otehotniet tesne pred ms. skor by som povedala, ze ten digi test sa myli 😕 vsak podla coho rozhodne, kolko tyzdnov to je? podla toho asi, aka je silna ciarka a je predsa fakt, ze niekomu hcg stupa pomaly a niekomu rychlo, teda niekto ma slabu ciarku a niekto ma hned silnu a pritom su v rovnakom tyzdni...
@vejula
@kitulka
zenulky graf zvlastny a teplota pekna,az ma rano prekvapila,ale na teste nic,len presvita kanalik po zaschnuti tusim,taky isty ako cely tyzden uz...neskor pridam foto
@rybkaa moja ani nesranduj 🙂 mm uz nebol doma,ale posledny sexik bol 15 DC,no pre mna by bola skor typicka ovu na 16-17 DC podla minulych grafov,ale kedze som po takej hormonalnej hnusnej liecbe,nikto nevie ako to mohlo,ale na 10 DC som uz mala folikul 19x26mm vraj,co je obrovsky podla mna... ktovie co sa s nim stalo... podla ovu na 14 DC by mala ms dojst zajtra,pozajtra.... ale teplota este hore,az sa cudujem... a ak nie tak az v nedelu najneskor... nechame sa prekvapit,lebo zvlastny graf,na teste nic moc... ak nedojde ms,tak skusim cez vikend kvalitnejsi test 🙂 len si uz nechcem davat nadeje....
@paskolinka áno, ešte je možné, že to budú dvojky a stúpa hcg rýchlejšie :_) technicky neviem ani ja, ako je možné otehu počas ms, ale raz tu jedna baba v snažilkách písala, že máva ovulku deň - dva pred ms, mala to potvrdené aj lekárom a sonom, že sa vtedy majú snažiť, lebo ovuluje a o dva dostala plánovanú MS, že to má nejako na kríž, že ovuluje z ľava a ms ide z prava, tam nejak to písala, ako je to možné, nechápem 😕
@jaja9891 mätie ma to, že si mala teploty raz hore, raz dole, cik cak a potom po 17 dc sa to ustálilo, ale vraj je v pohode, ak po ovu teplota ešte klesne a ide hore až potom...ak by si na 15 dc nemala tú vyššiu teplotu, vyznačí ti ovu úplne inak, nie? neskúšala si ju diskartnúť, len tak pre zaujímavosť?
@rybkaa hej uplne ukakany je ten graf a teraz aj mna prekvapuje teplota,ze sa tak drzi a je rovnaka... asi aj po tej cyste telo blbne,netusim... skusila som teraz diskartnut a ovu je rovnako vyznacena na 14 DC 😀 som ja ale zahadna,ale aspon vam napravim statistiku peknych grafov.... no je pravda,ze ma podbrusko a vajecniky pobolievali neskor a dost dlho,az teraz sa citim celkom ok,az na to,ze mi je horuco... ale uz zacina aj vytok,dokonca mam pocit takeho vlhka dnes... tak asi ms pride a klesne teplota az po nej... mozno mi pomaly reaguje telo na progesteron......uvidime 🙂 a uz si vyriesila PM a AM??? 🙂
@rybkaa hm, tak to by ma aj dost zaujimalo, ci sa jej podarilo otehotniet, ked ovulovala 2 dni pred ms. to znie uplne neuveritelne 😨 to akoby mala lutealku 2 dni, hned jej klesol progesteron a zacala ms... akoze ked clovek vychadza z tych teoretickych poznatkov, co sa docita kede tade, tak to keby sa 2 dni pred ms aj vajko oplodnilo a ostalo niekde vo vajcovode, potom hned po ms by uz sa malo aj uhniezdovat a kde prepana, ked tam vystelka ziadna, o hormonoch ani nehovoriac? 😕
@paskolinka nepamätam si ako to je,ale citala som vysvetlenie ako je mozne otehotniet pred ms a mat ms... vraj tam je krvacanie slabsie a bez tej vystelky,ta sa neodluci,len z toho kratkeho poklesu hormonov sa spusti krvacanie... je to zvlastne,ale to sa uz nepovazuje za ms,ani napr. po anovulaku nemas odlucenie sliznice,ze sa to nepovazuje za menstruaciu,len laicky sa to nerozlisuje,to len ak by ti robili HP cely cyklus 🙂 takze nase telo si robi co chce a aj dr. su niekedy vedla... ved ja z mojho grafu netusim kedy bola ovu,ani s UTZ to nesedi 😀 a ci vobec bola 😅
@vejula ivet pisala, ze je v 10tt a chysta sa doktorovi, inak ze sa citi normalne 🙂
@paskolinka tá baba neotehotnela, len bola zhodu náhod u dr. na preventívke a tá kukala, že akurát má mať ovulku, folik veľký na prasknutie a ona že sa divila, lebo že má dostať za chvíľu ms a aj ju dostala, potom tam zase bola nejako počas či po MS na sono a dr. povedala, že ovulka prebehla...už to bolo dávno, nespomínam si na to presne, len viem, že mi to tiež bolo divné....vraj jej vaječníky nejako fungujú v dvoch fázach ako dva samostatné orgány, že jeden nezávisí na druhom, kým jeden ovuluje, druhý menštruuje 🙂
@rybkaa no vsak ale menstruuje maternica a ta je len jedna, nie? 😅 ono v podstate ak mala 2 dni pred ms ovu, tak potom asi dostala aj dalsiu ms velmi skoro mi to vychadza... lebo po kazdej ovu musim byt ms, ci?
inac ked tu mozu byt kadejaki "pro" podnikatelia a neviem co, nechapem, preco by modrykonik nemohol mat nejakeho dochtora, konikovskeho, co by vniesol do takychto diskusii trochu odbornych vedomosti
@paskolinka áno, kým maternica menštruovala na vajci prebiehala ovulka. Neviem to nájsť, bolo to v skupine snažiliek, nepamätám si ani je nick...kedy dostala ďalšiu ms neviem
@paskolinka inac to je pravda, ze neska aj doktori mediciny su jak doktori prav, kazdy chce mat pravdu za kazdu cenu... tak nist, musime si vystacit bez nich 😀
@rybkaa Toto mi hovorila aj mama, ze preto sa im nedarilo dlho otehotniet, lebo jej fungovali dvojfazovo vajecniky. A presne ako pises, ze fungovali uplne ako keby kazdy sam za seba a robilo to len zlobu a to MS mavala pravidelnu.A po 7. rokoch, ked na to prisli, jej museli 1 vajecnik zobrat a otehotnela na 1. sup. Takze vsetko je mozne 😀
@paskolinka marí sa mi, že ho mala, a teplotu mala hore práve počas ms.....no za to už ruku do ohňa nedám, nespomínam si 100%
@paskolinka súdruh Jonáš vo svojom sprievodnom liste píše:
Upozornenie: Nemožno sa riadiť cyklom mesačného krvácania, pretože žena môže dostať krvácanie 2-3-krát aj po počatí. Menštruácia môže, naopak, vynechať aj bez chorobnej príčiny, čo ešte nemusí byť príznakom otehotnenia. Tehotenstvo s istotou môže zistiť iba gynekológ.
Vedci zistili, že u niektorých kmeňov, obývajúcich Afriku a Áziu, dochádza k pohlavnému styku výlučne iba v čase, keď má žena mesačné krvácanie. A tieto kmene sa množia takisto rýchlo, ako hociktorí iní obyvatelia tejto Zeme.
Takže, buď sú plodné aj počas MS, alebo si vrznú pomimo prikázaných dní 😀
@rybkaa to by potvrdzovalo to, co tvrdia mnohi, ze otehotneli vzdy pri supis sexe ako keby ten sex samotny vyvolaval ovulku 🙂

@rybkaa
@janaochi vsak ak zacali duchovia na teste okolo 18DC, to nie je nic vynimocne. staci, ze ovula prisla skor (cca okolo 10DC, teda par dni po ms) a je to tam, ci?