icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

ikonica
31. júl 2018

@evi38 no podla mna ovula je dnes, mozno zajtra... Vcera bol krcok pootvoreny, dnes mozno bude otvoreny... Cize ked budeme vladat, dnes este poistime :D

libusa1980
31. júl 2018

@evi38 ďakujem dúfam že sa teraz zadarí

libusa1980
Autor odpoveď zmazal
libusa1980
31. júl 2018

@evi38 vzala som už aj ten progesterón tak uvidím 😃

domisi
31. júl 2018

@libusa1980 už áno 🙂 teplota je vyššia ako predchádzajúcich 6, takže ovu už najpravdepodobnejšie bola...zajtra by mala ísť teplota ešte vyššie 🙂

libusa1980
31. júl 2018

@domisi ďakujem dúfam že sa zadarilo ale ešte dnes pre istotu poistim a potom len čakať 😁

darja12
31. júl 2018

@evi38 mne ortuťový hádže aj o 0,4 st viac ako digy..

katka8817
31. júl 2018

Ahojte baby, dnes som bola na kontrolný odber Hcg, krásne rastieme v piatok hodnota 600 a dnes 3600, 13.augusta, idem na USG, verím, že už bude srdiečko.

libusa1980
31. júl 2018

@katka8817 veľa šťastia prajem a nech je všetko v poriadku 🙂

taily30
31. júl 2018

Poradte dievcence prosim, minule som tu spomenula, ze mi zistili hypothyroid. Testy na T3 a T4 boli dobre, len TSH bolo 5.1. Lekarka mi povedala, ze len tabletkami sa to da riesit. Ja sa vsak chcem vas opytat, nemate s tym skusenost? Naozaj hned na tabletky treba skocit? lebo ked ich zacnem, tak uz musim stale brat. Nejaky suplement? Kazdu radu si vazim. Dakujem.
PS na kontrolu mam ist koncom augusta, dovtedy by som chcela nieco brat na prirodnej baze a uvidime co sa stane.
Ani by som o tomto probleme nevedela, keby sme nemohli otehotniet. Dakujem vsetkym

ikonica
31. júl 2018

@evi38 tak tu su testy, robim po dve v tych "kritickych" dnoch :D

ikonica
1. aug 2018

Tak zas som stupla, ovu mi prehodilo o den neskor... Je to lepsie ale myslim, ze aj tak bola na 15dc... Tak uz len ostava cakat na zazrak :D

darja12
1. aug 2018

baby ja sa asi nebudem veľmi spoliehať na mnou namerané hodnoty.. napr dnes do rána sme samozrejme spali pri otv okne len pod obliečkou.. spávam s dcérou, ktorá sa často na mna zvalí, kedy sa prebudím, chodím aj na wc, bud s nou, alebo mne treba. dnes som sa zobudila o 24:00, o 2:00, o 5:00, o 6:00. inak BT meriam o 6:45 na budík.. vlastne ja posledné 3-4 roky vobec nespím suvislým spánkom.. som min 1-3x za noc hore.. napr dnes som si skusila odmerať teplotu o 2:00, namerala som si 36,9 dole, ráno o 6 po hodinovom spánku 36,8, lebo som vstala ešte aj o 5:00.. no vážne neviem ako postupovať pri meraní, ked sa takto budím.. viem, že má byť aspon 3-6hod spánok..

domci1203
1. aug 2018

Konečne 🙂 ovu potvrdená tak ako som si aj myslela 🙂

darja12
1. aug 2018

@domci1203 a ten pokles tu už je uhniezdovanie?🙂

domci1203
1. aug 2018

@darja12 to neviem ci tak skoro 🙂

darja12
1. aug 2018

@domci1203 píše sa, že od 5 dpo 🙂 ja som mala prvé tehu až 12 dpo a teraz som 6 dpo a nemám ale zatiaľ žiadne príznaky..

darja12
1. aug 2018

@domci1203 resp, zle som sa vyjadrila.. 12 dní po ťuťumuťu🙂 ovu mohla byť neskor, to som ešte vtedy tak neriešila..

myjusiatko
1. aug 2018

@domci1203 podla tohoto grafu este ovulacia neprebehla. Nemas tam vobec splnene pravidlo 6/3

darja12
1. aug 2018

@myjusiatko nemá? ved má.. či?

myjusiatko
1. aug 2018

@darja12 nie, vzostup nebol o 0,2 stupna. Vtedy plati vynimka a ak ovu bola, moze byt vzostup nizsi nez 0,2 ale stvrta teplota musi byt tiez nad liniou. A tu je stvrta teplota pokles. Takze ak ovu bola/bude, tak mozno az ten 24dc a to treba este potvrdit dvomi teplotami.

domci1203
1. aug 2018

@myjusiatko nejdem sa hádať lebo ovulácia už davno prebehla 🙂 chodím pravidelne na folikulometriu a minulý týždeň piatok už bolo vytvorené žlté teliesko 🙂 ovu prebehla

darja12
1. aug 2018

@myjusiatko no vidíš, sú aj výnimky. dúfam aj ja som výnimka, lebo mám otrasný graf a myslím, že ovu určite bola.. na tieto teploty sa fakt dá spoliehať len ak sú celý cyklus dodržané presné podmienky merania.. ted sa mení teplota vzduchu, ludia spia pri otv okne atd, atd.. podla mna to treba brať s nadhladom, lebo nás z toho picne..

domci1203
1. aug 2018

@myjusiatko 24dc ovu nebola. Svoje telo poznám lepšie predsa a len tal by si graf ovu nevyznaci. Moje cykli si 31dc a obu vždy najneskor na. 20dc mávam. Viem kedy bola ovu aj ked možno teploty to nepotvrdili keďže vplýva veľa faktorov na ne stačí ked v tom teple človek spi odokryty a pri otvorenom okne už hned to ma. Vplyv na teplotu. Ak som mala pozitívny ovulacny test utorok a stredu už bol negatívny a je Negatívny do dnešného dna. Tak ovulácia bola ako je vyznačené a nie na 24dc.

myjusiatko
1. aug 2018

@domci1203 ja sa nehadam. 🙂 len pisem vyhodnotenie podla pravidiel symptotermanej metody.

domci1203
1. aug 2018

@myjusiatko len nie vždy platia 🙂..... Keďže teraz v tomto teple vplýva vela faktorov

evi38
1. aug 2018

@libusa1980 drzim palce, ano uz progesteron mozes 🙂
@katka8817 gratulujem, aj ste nieco uzivali pred umelym oplodnenim?
@ikonica podla teploty aj tvojich testov urcite uz po ovu, pekne ste sa trafili, drzim palce 🙂
@darja12 ja chodim neskoro spat a za noc som niekolkokrat hore a v pohode 🙂...na grafe mi to vzdy pekne ukaze, pred ovu teploty aj po ovu 🙂...neboj 🙂
@domci1203 za mna myslim, ze ti to vyznacilo spravne 🙂 drzim palce 🙂

evi38
1. aug 2018

@darja12 ty si dnes ako na tom s teplotou? 🙂
ja dnes takto...

myjusiatko
1. aug 2018

@domci1203 pracidla platia vzdy. Druha vec su odchylky sposobene meranim. Preto sa pisu poznamky. Ale tie ja v grafe nevidim - nemozem s nimi pracovat. A vidim, ze asi ani nemas bazalny teplomer. S nim by to tiez mohlo vyzerat inak.

domci1203
1. aug 2018

@myjusiatko ako vieš ze nemám bazalny teplomer 😀😀ty vies o mojom tele asi viac ako ja 🙂ako tak čítam 🙂