icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

monika20111990
3. aug 2018

Dobré ránko prajem som dnes tretí deň cyklu ale ms trvala len 1-2deň cyklu dnes vobec nekrvacam vlozka cista ani pri utreti naznak krvy ani neviem prečo zmerala som si teplotu a bola podla mna vysoka na to ze mam mať este ms 36,73 prosim čo si o tom myslite zienky? Ďakujem za každú radu

ikonica
3. aug 2018

@monika20111990 no to krvacanie hodnot az po skonceni dna, nie na jeho zaciatku... Ja mavam aj tak ze cely den nic a na druhy sa zas neco spusti.. K tej teplote sa ti neviem vyjadrit, nevidela som cely graf pred ms..

martinade
3. aug 2018

@monika20111990 možnože to bude tym teplom. Ja som tento cyklus začínala nad 36,7 a držalo ma to 5 dní. Iné cykly som skakala od 36,3-3,4 po 36,7

martinade
Autor odpoveď zmazal
libusa1980
3. aug 2018

@monika20111990 aj ja som tak začínala v deň ms 36.89 ms trvala 2 dní a stále sa mi teplota držala nad 36.70 tiež neviem prečo

martinade
3. aug 2018

@darja12 teda ty z toho robíš vedu. Niekedy teplomer potrebuje dlhší čas na vyhodnotenie teploty a niekedy kratší. Spomeň si ked si chorá tak ak mas teploty vyššie, tak to trvá teplomeru dlhšie dokiaľ namerá vyššie teploty. A ako ikonica písala, hlavne používaj jeden sposob merania, inak budes mať kopec odchýlok. Bazalna teplota je prva namerana hodnota, tak ja som toho nazoru, ze ak teplomer zapípa, tak ho vyberiem na umelo nezvyšujem teploty tým ze ho nechávam ešte minútu, dve dole. Ale každý má iný sposob, hlavne nech je stale ten istý.

martinade
3. aug 2018

@libusa1980 @monika20111990 tak to už sme 3 baby čo mame vyššie teploty. Tak to asi bude buď spiknutie hahaha alebo tym teplom.

libusa1980
3. aug 2018

@martinade ktovie asi tým teplom🙂

martinade
3. aug 2018

@monika20111990 možnože sa ti MS ešte len rozbieha. Ak ja mám takéto špinenie, tak ho väčšinou zapíšem do ff ako spotting. A vyhodnocujem skor ku koncu dňa.

kvecinka321
3. aug 2018

@michalag je možné že by sa teplota ešte vyšvihla hore a som tehotná? Nerozumiem prečo mi to tak skáče... alebo som mala anovulacny?

evi38
3. aug 2018

Ahojte 🙂 ako dnesne grafy, u mna bez zmeny...

katusikkk
3. aug 2018

@darja12
Boooooozinku.Keby som si mala ratat po kolkatich sekundach mi pipa teplomer,tak si to radsej rovno hodim.Dievca moje ty musis mat neskutocne komplikovany zivot.
Ja rano mavam este polo komu,lebo driemem a raz vyberiem teplomer po min.niekedy ked ho nepocujem pipat tak aj po 5 min.Zapisem a vybavene.

michalag
3. aug 2018

@kvecinka321 podla mna ovu este nebola

@evi38 takyto som mala ja vitazný tak drzim palce, teploty boli stale rovnake

evi38
3. aug 2018

@michalag dakujem pekne, ale taketo grafy mavam bezne a nic z toho, mne az cca 13 DPO zacne klesat teplota...LF 16 dni...mas prosim ta ten tvoj graf?

kvecinka321
3. aug 2018

@michalag prvé tri dni po ms sa mi nedalo merať a mala som pocit že som vtedy mala ovu ten prvý deň meškania podľa hlienu a aj brucho ma bolelo trochu... ale neviem.. myslis že keby bol anovulacny tak by tak skákali teploty?

martinade
3. aug 2018

@kvecinka321 ťažko povedať ci si mala ovu, alebo je to anovulacny. Chýbajú tepoty na začiatku mesiaca. Ak by si na začiatku mesiaca mala tiez take skakacie teploty tak to by bol anovulacny graf. Ak by si na začiatku mesiaca mala nižšie tepoty ako od 25.07 a mala by si 3 dni vyššie teploty ako v 6 predchádzajúcich, tak by som to brala, ze ovu bola toho 24. Ale bez predchádzajúcich teplôt ťažko povedať. Ani ovu test si nerobíš, tak tazko sa orientuje v ciastočne vyplnenom grafe.

kvecinka321
3. aug 2018

@martinade hej.. vďaka no nedalo sa merať nebola som doma a ani som nespala keďže sa oslavovalo.. a ovu testy som si robila tri cykly a ani jeden mi nevyšiel pozitívny... tak som to vzdala.. ďakujem ešte raz.. už som z toho na prášky.. po tom potrate neviem či som vôbec mala ovulaciu... a to už je trištvrte roka..

martinade
3. aug 2018

@kvecinka321 ak si 3 cykly nemala pozitívne ovu testy a aj tento graf vyzerá byt anovulacny, tak skus zajst na gyndu na folikulometriu... Ak lekarka potvrdí anovulacny, stale je tam sanca ze ti pomoze 🙂 mat ovu

kvecinka321
3. aug 2018

@martinade hej bola som objednaná už dvakrát raz ma odložil lebo mali dovolenku druhýkrát som dostala skôr ms a teraz mám už další termin a dúfam že ms nedostanem dovtedy lebo ma porazí.. už mesiac sa natahujem s termínom... začala som brat inofolic tak som myslela že to pomôže.. ale asi nič...

martinade
3. aug 2018

@kvecinka321 možnože ten inofolic zabera, ale pomalsie. Neviem s tym inofolicom nemam skúsenosti.

monika20111990
3. aug 2018

@ikonica ahoj nech sa paci tu je môj graf pred ms a 1.8. Prišla

ikonica
3. aug 2018

@monika20111990 a testy su biele?

martinade
3. aug 2018

@monika20111990 si nad čiarou, robila si si tehu test?

monika20111990
3. aug 2018

@martinade veď práve to ma veľmi mýli že som bola dost vysoko a hlavne nikdy pred ms som nemala takto vysoke teploty nerobila som si ale zajtra rano si spravim pri prvom tehu som tiez mala tri mesiace normalne ms kym som zisitla ze som tehu je to zaujimave tieto moje teploty aj dnes rano 36,73 som mala na mna dost vysokú nakolko takéto teploty mávam po ovulke myslite ze by som si test mala spraviť?

monika20111990
3. aug 2018

@ikonica nerobila som si test zabudla som napísať ze som zacala tento cyklus užívať kyselinu listovu a inofolic combi myslite ze to moze byť Z toho alebo myslite ze si mam skusit test urobit?
@martinade

martinade
3. aug 2018

@monika20111990 tak vyzerá to nadejne 🙂 držím pršteky

libusa1980
3. aug 2018

@monika20111990 skúsila by som test myslím že tie teploty nesúvisia s inofolikom

monika20111990
3. aug 2018

@martinade ďakujem kiež by pomaly to su dva roky co sa snažíme😞

monika20111990
3. aug 2018

@libusa1980 vyskusam zajtra ozvem sa Vám zienky a ďakujem vsetkym za Váš čas a reakcie

darja12
3. aug 2018

@katusikkk ty si moja evidentne nečítala všetky moje príspevky tu. meriam prvý cyklus a skúmam, čo a ako.. každý sme iný.. ak raz píšu jedným štýlom merať, tak by sa malo potom dodržiavať aj to, kolko min sa meria.. a nie, že raz sa meria tak a raz tak.. ked tak vždy 2 min a hotovo. ja som tu vyššie písala, že to skúmam..