Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
Ja dnes 37, takze stale hore....
@martinade vďaka aj som si myslela... zajtra mám ísť konečne na kontrolu tak uvidím čo mi doktor povie 🙂 snáď mi dovtedy nepríde ms
Tak ja som dnes vystúpila. Doki mi potvrdil ovu. Vravez ze teraz niekedy musela prebehnúť ovu. Druhy folikul tam je, ani neprepočítal veľkosť kedže videdel ze 1 tam uz nie je a ovu prebehla. Podľa mojich vypočtov by o 2 dni mal prasknút filikul. Ešte dnes to poistíme 🙂 a budeme cakat na zázrak. Dúfam ze uz tento mesiac dojde.
Ahojte, bola som zvyknuta na Ovuview a ten mi stale ukazoval ovulaciu po 20.dni cyklu, jedenkrat bola ovulacia 13-ty den. Meranie pol roka a minuly mesiac mi tento program neukazoval ovulaciu, hodila som udaje do FF, lebo podla ovu testov ovulacia bola a zhodovalo sa to s FF. Teraz sa s manzelom nesnazime o babo a mala som skusenost, ze 5.den (prakticky este menzes slaby) bol "bezpecny"...hlien som este vtedy nemala ako sledovat. A teraz mi vyhodi ovulaciu na 8.-my den a stresujem...ja viem, co by ste za to mnohe dali, takto "nahodne otehotniet", ale u nas je to dost problem teraz. Ak by...no napriek hormonalnym problemom v minulosti, som 2x otehotnela v pohode, do pol roka a druhy raz za rok (pocas kojenia)...takze pomerne jednoducho. Ja to dietatko prijmem, ak sa stalo, len som brala aj lieky, uz pol roka sa mi tahaju kasle, hlieny a tak...ale na testovanie je este asi skoro. Co si o tom myslite? Ovulacny test som este nerobila a Ovuview sa tvari v pohode zatial...🙄😇...dakujem...
@kvecinka321 drzím ✊
@martinade podobne ☺️ Pozerám že tiež sa snažíte o 106 🙂 tak nech Vám to vyjde 🙂
@martinade dakujem, ale uz tusim, ze to nevyslo, ale tym, ze je to uz 11 cyklus, tak sa uz nad tym netrapim 🙂...drzim palce, dnes si test neskusala? Ja len, ze ked je tam este jeden 17 mm velky folikul...to sa len tak nahlas zamyslam 😀...uvidis podla zajtrajsej teploty ci dnes potvrdi ovu...mne povedal Dr., ze tak rychlo sa neda potvrdit ovu...ze az po par dnoch...rastu 1-2 mm za den zalezi od velkosti folikulu:den cyklu...mne to presne vyslo a aj ked tu pisali kocky, tak im to sedelo, len u teba mi to nejako nesedi, ale mozem sa mylit, ja nie som Dr. :D, ale poistene mate pekne a dnes to bude stacit 🙂
@evi38 testovať ovu budem až poobede. Rano to u mna nema vyznam. A preco sa ti to nezdá?
Minuly štvrtok som mala 2 folikuli. 8 a 13 mm. Dnes doki videl uz iba 1 folikul a ten bol 17mm na monitore. Včera ovu test som mala pozitívny (ja mam iba 1 den pozitívny ovu. Teda minuly mesiac som mala 2 dni ale to som si pichla hormon.)
Ak mam dnes iba 1- 17mm folikul a vo štvrtok som mala 8, tak mi rastie rychlosťou približne 2,25mm za deň.
Ten 13mm štvrtkovy folikul ak mi rastol o 2,25mm za deň (teoria, kludne mohol aj rychlejsie) dnes by mohol mať 22mm, takže vhodny kandidat na prasknutie. Teda este pockam na potvrdenie BT a ovu testu, lebo je to len teoria. Ale z 2 folikulov mam iba 1. Ovu test včera pozitívny. Teplota vystúpila o 0,35, všetky indicie ze ovu prebehla sú tam. Uz iba to potvrdiť o 2 dni. 🙂
@ikonica nadeje si nerobím, radsej sa necham milo prekvapit. 🙂 ale asi folikul zanikne. Len som zostala prekvapena ze aj taky veľký zanikne. Neviem prečo som si myslela ze iba na začiatku rastu zanikaju 🙂 ale ak mi o 2-3 dni spadne teplota asi to budem pripisovať druhej ovu. 😂 a basta
@nevenka ja by som prvy graf na ff brala s rezervou a ignorovala by som odpočítavanie do tehu testu. Inak v ff ti chýbajú údaje a mas tam aj prazdne krúžka takze mas tam odchýlku v meraní - iné casy merania (neviem aky mas casovy posun ci 3 hodky alebo len 10 min)
Zatiaľ u mna graf je necitatelny pre chybajúce údaje. A ovu sa potvrdí ak máš teplotný rozdiel medzi 2 fazami o viac ako 0,2 Celzia. Pricom 3 dni musíš mat vyššie teploty ako v 6 predchádzajúcich dňoch.

@kvecinka321 podľa mňa ešte neprebehla. Nemas 3 dni vyššie teploty ako v 6 predchádzajúcich dňoch.