icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
23. júl 2014

@mawiya no ty máš super výchovné metódy 😀 toto by ma nenapadlo, že na to skočia 🙂

mawiya
23. júl 2014

@senta_sofia aj ja sa veľmi bojím. nie každý zvládne nátlak. vieš keď deviati pijú a núkajú ťa, tak je ťažké povedať nie. hlavne dieťaťu. a výchova určite nestačí. bohužial. len nemôžeme ich držať pri sukni. je to ich život a dali sme im maximum. tak je to už na nich.

rybkaa
autor
23. júl 2014

@senta_sofia mne to príde tak, že dieťa si pekne vypipleš, vychováš, že dobré je, slušné, nevinné a vkročí to do školy a na všetko zabudne....proste kolektív a tlak kamarátov robí veľa 😔

zarzisia
23. júl 2014

@mawiya super napad. Ja mam tiez obavy, ako ho pred vsetkym tym svinstvom ochranit. Ja som nikdy nefajcila a ani nemala potrebu skusat rozne tabletky a fajcit travu a drahy tiez nie, tak verim ze maleho hadam nejako uchranim, vysvetlim, aj ked....kamarati a partia robia svoje :/
@senta_sofia

jaja9891
23. júl 2014

@senta_sofia suhlasim,tie dnesne "slecny" su .... minule som sla s bratrancom na ihrisko okolo 18 a si predstavte co tam,jedna biela opreta o auto a cigan ju.... az mi zle prislo a neviem ci mala 16,strasne sa spustili a neuvedomuju si dosledky :( ale my tu sa snazime a nic z toho....

vejula
23. júl 2014

@mawiya a kolko maju chalani?

jaja9891
23. júl 2014

@mawiya ty si dobraaaa,to by mi nenapadlo,ale zase si zober,ze ak skusia a ty im to das ocikat a nic nezistis,oni zistia,ze blafujes 😀 😀 😀 to potom bude,co? 😲 ale super napad

mawiya
23. júl 2014

@vejula starší 13 a mladší 10 . ale starší má 176 cm a vyzerá na 18-násť a tak mám trošku strach. ale tak hádam to niečo dobré, čo sme im dali v nich ostane

jaja9891
23. júl 2014

@zarzisia inak tiez som sa nad tym zamyslala,ci tie matky su slepe alebo co,ale mam kamosku,u ktorej sa takto vzdy kamosky stretavali s oblecenim,makeupom a z domu sli nevinne a potom zo seba spravili k... a slo sa na disku... to som vtedy kukala a viac som k nej nesla,nie kvoli moralke,to mi vtedy nenapadlo,ale kvoli tomu,ze som moje veci nechcela poziciavat 😀 😀 😀 😀

mawiya
23. júl 2014

@jaja9891 no to už budem vidieť keď im poviem, že ideme testovať. to chlapi sú priehľadní. ja som im jasne vysvetlila, že ak niečo, nech sa priznajú a ja nebudem robiť humbuk, len preplieskam 😀 no a hlavne som im vysvetlila, že zdrogované a ožraté deti skončia v nemocke a rodičia musia všetko platiť a že prídeme o bývanie, lebo ja peniaze fakt nemám. či to pomôže neviem, ale som k nim vždy úprimná a rozprávam sa s nimi ako s rovnocennými. proste im verím. a milujem.

vejula
23. júl 2014

@zarzisia no vidiš ja som si priležitostne vypila (nie často, ale ked už tak to stalo za to) aj som občas zahulila. S mamou som mala taký vzťah, žesom jej nedokazala nič zatajiť, a aj toto som jej vyzvonila.... Ale čo ja viem, nemyslím si, že je na dobro veci až tak deti izolovať od toho všetkého. Ak maju dobrý zaklad a v rodine istotu tak sa tak lahko nespustia. Ale keby som zistila, že mi dieťa napriklad hulilo trávu (samozrejme nie na zakladnej škole) tak by som z toho horor nerobila.

senta_sofia
23. júl 2014

@mawiya myslim, ze o par rokov budem k tebe chodit po inspiraciu... a fakt, neda sa zakazat uplne vsetko, pokial nechces, aby boli uplni outsideri, ale ked v dnesnej dobe je strasne tenky lad, po ktorom chodia ☹ ja doteraz, ked robim nieco, co mozno nie je spravne, rozmyslam nad tym, co by povedali nasi, a to mamina uz nezije, stale mam taky podvedomy strach, tak dufam, ze take nieco vypestujem aj v mojich detoch 😀

jaja9891
23. júl 2014

@mawiya spravny pristup 🙂 ja ani neviem ako som vyrastla na takeho cloveka akym som,ale myslim si,ze som nebola na tom az tak zle,ako dnesne deti.... no s mamou a v podstate s nikym som nemala taky vztah aby som mohla nieco povedat,priznat sa a aj ked som nic zle nerobila,aj tak bol doma vzdy humbuk pre nieco... nasi vzdy vsetko zakazovali a s krikom....ale nikdy som sa neopila na mol,nefetovala,nehulila,jasne,skusila som cigarety,ale to je asi vsetko a ine mi ani nenapadlo...

vejula
23. júl 2014

@jaja9891 presne toto je podla mna nebezpečenstvo, ak rodičia až priliš chrania deti pred všetkým. Lebo zakazané ovocie najlepšie chutí. Pred rodičom anjelik a potom za chrbtom čertisko, fajči, pije, vulgarne nadava...

paskolinka
23. júl 2014

ono asi neexistuje jednotne pravidlo, ze ako vychovat dobreho cloveka, ked kazde decko ma svoju hlavu. to vidiet aj v rodinach, kde maju jeden pristup a nie vsetky deti sa rovnako vydaria... a suhlasim, ze prilisna prisnost/sklenik je skor na skodu. decko to nepripravi do zivota, za mladi je outsider a "na stare kolena" potom dohana a skusa, co uz maju ostatni davno za sebou 😉 alebo ostane outsider cely zivot... cest vynimkam 😉

paskolinka
23. júl 2014

@senta_sofia jejda tak to uz su ine gulotlacky 😀 a mozno to chlapov aj zaujme, tvari sa to tak "technicky" 😀 este by mali vyrobit damske gatky s magnetom a bude o pritazlivost postarane 😀

vejula
23. júl 2014

@paskolinka no ja mam v mojom okoli hned niekolko príkladov velmi prísnej vychovy. JEden kamarat, na strednej premiant ročníka, kým ho mali rodičia pod dohladom, anjelik sladký usmev, samé jednotky o osmej večer doma. Potom išiel na vysoku do ineho mesta, začal tak chlastať, že v tretiaku ho vyhodili zo školy, bol totalny alkoholik, zamestnať sa nevedel, lebo z každej prace ho vyhodili, ked sa nedostavil na šichtu, lebo zrovna ťahal svoju alkoholicku šnuru. Bol na dne finančne aj fyzicky, lekar mu povedal, že ak neprestane piť, tak mu dava par rokov (vtedy nemal ani 30), rodičia ho vyhodili z domu, že nech sa vrati až ked prestane chlastať. Tak sa sekol prestal piť, našiel si prácu, to mu vydržalo možno 2 roky a potom prepadol pervitinu a automatom.... A fakt takýchto pripadov poznam viacero. 😒

paskolinka
23. júl 2014

@vejula ja az taketo priklady nemam, skor by som nasla tych, co v dosledku vychovy v skleniku boli a aj ostali "mimo" a nevedia sa zaradit... no, musi to byt tazke pre kazdeho rodica, aby nasiel tu zlatu strednu cestu a cim menej toho vo vychove pobabral 😉

senta_sofia
23. júl 2014

@paskolinka mne stacilo, ked starsi zacal chodit do skolky, dovtedy zlate dieta, vedelo, co sa smie, nesmie, co mu este prejde a co nie a zrazu si ho vyzdvihnete zo skolky a pozerate, ci vam nedali ine dieta 😀 a to su len take bezne detske sprostosti ako ze vresti jak pavian, naraza s autami, ofrfle kazde jedlo, atd., takze u nas casto zaznieva fraza, kontroluj sa, uz nie si v skolke 😀

vejula
23. júl 2014

@paskolinka hmmm vidiš, ja by som mohla rozpravať. Iný spolužiak z vyšky, čo mal tiež velmi prisnu mamu, ktorá velmi bazirovala na vzdelaní.... KEd prišiel na vyšku do Nitry tak čo mu rodičia dali peniaze na mesiac na stravu tak za všetko nakupil travu aby mali s kamaratmi čo huliť a stravoval sa tak, že jedol jedny chrumky za cely den... Chudý bol jak trieska, a tiež samozrejme študium nedokončil a v štvrtaku skončil.

janaochi
23. júl 2014

@paskolinka
@rybkaa Baby, takže pozrela som si ten výpočet a viete, že mi to sedí? 1.7. som mala vypočítaný ako najplodnejší deň v júli a relatívne, keďže poslednú ms som mala 24.6., tak som bola 9DC a ešte k tomu sme aj presne poobede mali v ten deň sex (značím si to do kalendára 😅 ), no a to by pasovalo aj s tým duchom už na 18DC, veď to by bolo vlastne 9DPO. Plánované to nebolo a vychádza podľa Jonáša a aj podľa čínskeho kalendára dievčatko. Tak uvidíme, snáď bude všetko ok.

A áno, sú baby, čo ovulujú v mne nepochopiteľný čas, ale musím priznať, že my sme teraz sexovali aj cez ms, 😕 aj tesne po nej - 2, 3, 4, 7, 9, 11, 12DC atď, no asi ten 9DC bol ten pravý. 😀

jaja9891
23. júl 2014

Zenusky prave som si nasla hlienik ako plodny,sice zakaleny do biela,ale natahovaci a vela 😕 mrcha s amoze takto prejavit????? ospravedlnujem sa,ak niekoho tema hlienu znechucuje ako to bolo minule v skupine snaziliek 🙂 🙂 🙂

zarzisia
23. júl 2014

@vejula tak ja som si tiez vypila, ale nie o pol dvanastej cez den ist ako cinka po meste napol vyzlecena 😀 Tak ja ratam s tym, ze skusi fajcenie, ale dufam, ze s tym nezacne, lebo ja akosi nemusim fajciarov. Moja mama fajci a vzdy ma to hnevalo a aj hneva.

mawiya
23. júl 2014

@jaja9891 ale cica ved my tym sledovanim hlienu zijeme 😀 no ja nemam pred mrchou nist. Suchooooooo.

maciatko115
23. júl 2014

@rybkaa no ved uz by sa patrilo,po tolkom zapisovani,sexovani, zistovani,nervaceni, atd..... Boze tak nam to vsetkym prajem....... kto iny si to uz zasluzi,ked nie mi ,,snazilicky'' 😀 😀 😀 😀 😉 😉 😉
@rybkaa
@senta_sofia
@zuzulienocka77
@mawiya
a spol....... 😝

vejula
23. júl 2014

@zarzisia tak fajčiť som nefajčila ani ja nikdy. To mi fakt prišlo ako vyhadzovanie penazí do vzduchu. Žiadny stav z toho aj tak nebol, len vdychovanie dymu do pluc, z ktoreho som nikdy žiadne potešenie nemala 😀 😀 😀

paskolinka
23. júl 2014

@jaja9891 mne sa to párkrát stalo, ale nebolo ho tak veľa ako pri ovu...

senta_sofia
23. júl 2014

@jaja9891 ja taky nachadzam podchvilu, tak pevne verim, ze to nebude bliziacou sa menstruaciou 😀

paskolinka
23. júl 2014

@vejula mne fajčenie tiež nic nehovorí, ale na to (rovnako ako na alkohol) je vraj vrodená predispozicia. Niekomu stačí párkrát ochutnať a hneď si buduje závislosť a niekto nič... Ja som v tej druhej skupine našťastie 😉

senta_sofia
23. júl 2014

@paskolinka mame na mysli cigarety?😀