Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@magic08 to ako mám vypočítať?
@libusa1980 to by si si musela sledovať viac cyklov a vedela by si, koľko dní trvá od ovulácie po prvý den menštruácie a to je luteálna fáza.. mala by byť minimálne 10 dní, aby sa oplodnené vajíčko stihlo pekne uhniezdiť a produkovať progesteron na udržanie.. ak je luteálna fáza krátka, tak môže dochádzať k potratom.. som sa dočítala posledný mesiac, predtým som to neriešila..
Baby,ovulácia nastáva keď je nameraná najnižšia teplota zo všetkých?či na druhý deň
@daniela123321 ked je 6 teplot nizsich nez tri potom.
@libusa1980 lutealna fáza je počet DPO.
@libusa1980 zajtra. Ale už od včera sa to pomaly rozbieha
@magic08 to mi je ľúto a ako dlho sa snažíte?
@darja12 ako Meriam si už 3 mesiace bt ale až teraz som mala potvrdenú ovu aj testmi a predtým neviem kedy na ovu
@libusa1980 nevadí. Aj my to celkom vyhovuje, keďže o 2 týždne sa budeme sťahovať 🙂 takže s nevolnistami, by to bolo horšie. Tak je ako m byť
@magic08 veď hej asi ešte nebol ten správny čas
@libusa1980 aha.. tak to je potom ťahšie určiť.. ja presne viem, kedy mám ovuláciu.. resp. mávam dosť bolesti vtedy a vlastne mi to tento cyklus potvrdili aj ovu testy, aj ked teploty ani nie, ale ja som nemerala na začiatku ideálne..keby som od začiatku merala dole a aspon 2 min, tak to mám myslím lepšie aj s tými teplotami, aj keď kto vie..
@libusa1980 veru nebol
@darja12 tak minulý mesiac som mála bolesť podbruška na 14 deň a ms prišla na 28 deň takže asi LF bola 14 ?
@libusa1980 áno
@libusa1980 ale naj ešte potvrdiť tými teplotami..
@darja12 teploty mi potvrdili ovulku na utorok ale nie som s tym stotožnena.🙂 keďze info od lekara v pondelok rano bola, ze ovula uz prebehla, ani pregnyl / Brevactid mi nedal, vravel ze mi ho nepredpíse. Tak len dufam ze ovula nebola v utorok lebo uz me ani keksík nemali. Hadam ze mam fundovaneho endokrinologa/gynekologa
@martinade no malokedy je ovu v den pozitivneho ovu testu. Uvidis podla LF.
@myjusiatko pozitívny ovu test som mala v nedeľu, a v pondelok mi lekar povedal ze som ovulovala. A som si pozerala grafy z predchádzajúcich mesiacov, tak hned na druhy den po pozitívnom ovu teste som mala ovu a 3 dni vyššie teploty. Proste tento mesačný graf je iny ako predchádzajúce.
@martinade
Ja som mala 12 skoro rovnakych grafov a trinasty bol uplne iny.Ved teplo nie je stroj.
Tvoj lekar na niecom fici a asi dost nekvalitne.Po ovulke sa hlien meni a nemala by si este dva dni egg.
Ale ved je uplne jedno ci bola v nedelu,alebo v utorok.Aj keby bola v utorok co bola,tak sexik ste mali den pred.
@martinade my sme zas tento cyklus mali zaujímavý.. lebo den pred ovu som odišla mimo dom na 4 dni.. večer sme ešte stihli keksík, cez ovuláciu NIE ale hned ráno som muža volala, aby prišiel za mnou.. dcére sme pustili vo vedlajšej izbe rozprávku a dali ráno rýchlovku🙂) vyzerá, že zatiaľ sa zadarilo🙂) len den pred ovu a den po ovu sme mali keksík..

@magic08 neviem