icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

dadulik6
15. nov 2018

@shimmikk uz som mala mne vzdy pride sama len mam o cca 5 dni dlhsi cyklus

shimmikk
15. nov 2018

@miza88 a kolko si dpo, resp kolko ti meskaju? 🙂

vikttoria1
15. nov 2018

Dievčatá spravila som další test nedalo mi to keď má fakt zrak neklame čakáme babatko 🙂

daniela123321
15. nov 2018

@vikttoria1 Gratulujem 🍀❤️🌸

miza88
15. nov 2018

@shimmikk som 16-17 DPO, kolko mi meskaju ti neviem povedat lebo posledne cykly neboli vobec pravidelne...niekedy bol cyklus 28 dni a niekedy aj 35
@vikttoria1 Gratulujem 🙂

martinade
15. nov 2018

@evi38 hahaha aj ja mam podobneho lekara 🙂 hovori k veci, strucne. Kopec testov porobil, iba odpoved ze všetko v norme a dalej to nerozvadzal, pokym som s ho nezacala pytat na podrobnosti 🙂
Inal super, ze folikul sam praska, plus pre teba. Držím pršteky na hp

vikttoria1
15. nov 2018

@daniela123321 ďakujem konecne sme sa dočkali 🙏🙏

vikttoria1
15. nov 2018

@miza88 ďakujem 🙂

martinade
15. nov 2018

@evi38 nespiminal nic ohladom poskodenej sliznice? Co je dobre brať, ako sliznicu upraviť, ako dlho trva regeneracia sliznice?

evi38
15. nov 2018

@martinade dakujem pekne...nie vobec nespominal, on bol taky rychly, len, ze prve HP a potom sa bude vyjadrovat, vcera vecer sme este stihli tulenie, syn bol akurat v buse na ceste domov z brigady :D...tak uz len cakat, dnes aj teplota vyskocila a ked pride ms, tak na HP 🙂...ty ako pokracujes, uz merias?
@vikttoria1 parada ake to boli znacky testov prosim? Nieco si aj uzivala? 🙂gratulujem 🙂

vikttoria1
15. nov 2018

@evi38 woman secret test , som 3 dni do menštruácie a ukazuje nieje to brutal silná ciarka a pred menštruáciou som začala ráno na lacno a večer nalačno piť čaj podľa Ľudmily mojzisovej, inofolic ráno a večer a vitex čaj 🙂

taily30
15. nov 2018

@evi38 teeeda, on je sup sup. mas z neho dobry pocit? a z ultrazvuku by nevidel, ci sliznica je poskodena? ako poskodena? teraz si mi dala chrobaka do hlavy. som zvedava ako sa to prejav na HP ta sliznica, ze ktore hormony by boli vo vykyve ci co.

taily30
15. nov 2018

@shimmikk ja som mala anovulak a ms prisla na cas, ziadna vyvolavacka

szam
15. nov 2018

Ano nie? 4 dni do ms. Robeny teraz

szam
15. nov 2018

@evi38 4 dni do ms. Ale robeny teraz

lauritka
15. nov 2018

@szam je to tenke , uzke, podla mna len kanalik, skus zase o dva dni 😉

eliska1986
15. nov 2018

@szam skor kanalik

eliska1986
15. nov 2018

@vikttoria1 jeej gratulujeeem

martinade
15. nov 2018

@evi38 twk držím pršteky nech to tento cyklus vyjde.
Uz som začala merať, som 8dc, za par dni dufam ze bude ovu

martinade
15. nov 2018

@taily30 @evi38 chrobaka v hlave o poskodenej sliznici mam aj ja. Mne ju mera doki zakazdym a je ukazkova ale ci to vypoveda o poskodení, asi nie. Na iherb som nasla tabletkovu formu materskej kašičky, tak hadam ze pomoze v regeneracii

ikonica
15. nov 2018

@martinade ja som 9 dc tak pojdem tymto cyklom s tebou ;)

ikonica
15. nov 2018

@martinade citala som aj o stave z granatoveho jablka v suvislosti s maternicou... Len to neviem najst....

martinade
15. nov 2018

@ikonica tak uz len aby ovu bola a otehotneli sme 🙂

ikonica
15. nov 2018

@martinade tak snad bude po tom clostile 🙂 len teraz budem mat pregnyl az v pondelok... Minule mi to vyslo na nedelu... Trosku sa bojim toho posunu ake snad sa trafime...

martinade
15. nov 2018

@ikonica držím pršteky, isto sa trafite 🙂

ikonica
15. nov 2018

Hladajte na nete nieco ako pomegranate juice for uterine lining

verona1989
15. nov 2018

@miza88 ako si brala ten vitex? Ja som si ho teraz kupila v tabletkovej forme len neviem of ktoreho DC ho mozem brat.teraz mam 14DC ale ovulku este nemam.ze vraj sa ma brat az po ovulke? Neviem uz som z toho jelen

dolynkag
15. nov 2018

@verona1989 Vitex jahňací extrakt (Agnus castus)

Táto rastlinka má svoj pôvod v Grécku a Taliansku a je už odnedávna používaná na liečbu gynekologických problémov v Európe. Známe sú hlavne jej nasledovné účinky:

pomáha zvyšovať hladinu progesterónu a znižuje hladinu prolaktínu, ktoré riadia ovuláciu a tým podporuje ovuláciu (uvoľnenie vajíčka)
napomáha ovulácii
predlžuje luterálnu fázu (optimálne užívanie v 2. časti cyklusu)
podporuje činnosť žltého telieska
tiež boli dokázané positívne výsledky tejto bylinky pri liečbe slabej endometrióze
má tiež dokázateľné výsledky pri liečbe predmenštruačného syndrómu (podľa jedného výskumu pocítilo 84% testovacích žien zlepšenie do 3 mesiacov)
takisto napomáha celkovej stabilizácii cyklu pri nepravidelnej menštruácii po vysadení hormonálnej antikoncepcie
používa sa tiež na liečbu PCO (Polyzystisches Ovar-Syndrom)

Odporúča sa užívať raz denne, ráno na lačný žalúdok. Odporúčaná denná dávka sa pohybuje medzi 400 – 1000mg. Najčastejšie je dostupný vo forme čaju alebo tabletiek. Po zistení tehotenstva sa odporúča užívanie ukončiť, najneskôr do 12. týždňa tehotenstva.

dolynkag
15. nov 2018

@verona1989 a ešte toto som našla:

Odporúčame užívanie: Pre podporu tvorby žltého telieska, teda ak je problém s uvoľnením vajíčka z dôvodu zvýšenej hladiny estrogénov, alebo pri začínajúcej menopauze, kedy sa skracuje druhá polovica cyklu a znižuje sa hladina progesterónu, užívajte v druhej polovici cyklu od ovulácie po začiatok menštruácie. V ostatných prípadoch užívajte liek minimálne 3 mesiace bez prerušenia aj počas menštruácie. V liečbe je potrebné pokračovať ešte niekoľko týždňov po úprave ťažkostí.

verona1989
15. nov 2018

@dolynkag ano,ano toto som si všetko prestudovala. Len mi je to divné brat od polovice cyklu kedze to podporuje tvorbu progesteronu aby mi to nezastavilo ovulaciu. Ja som v july potratila v 8tt mam pco ale mala som ho slabucky. Po potrate sa mi zhoršil pco.mala som dokonca 5,5cm cystu. Indinalom a thiaminom mi zmizla.pravý vajecnik mam uz krásny az na ten ľavý ten je pco.ale doktorka moja si myslí že otehotniem prirodzene.ale tak neviem neviem.citala som o vitexe tak som si ho kupila. Teraz mám 14dc ale nemam naznak ovulky. Vraj to pomaha to ma ovulaciu rak rozmýšľam že zajtra ho uz skúsim. Len sa bojím aby mi to nezastavilo ovulku.