icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

kakatulik
8. dec 2018

@arabelka33 ahoj,vedela som to tak, že som si pri operácii myomu nechala urobiť aj priechodnosť.
Cez pravý prešiel kontrast pekne,cez ľavý vôbec. Primár hovoril,že to nechcel silit,aby mi ho nepradkol. Veľmi tomu nerozumel,lebo som nemala žiadne zrasty a makroskopicky vyzeral úplne ako pravý. Ani palpacne nič nenašiel. Uzavrel to ako funkčnú nepriechodnosť, ktorá mohla byť spôsobená vraj iba vtedy,niečo ako spazmus zo stresu...kázal mi,nechať to skontrolovať ak budem chcieť. Robí sa to rôznymi spôsobmi. Buď laparoskopiou,to je operácia s narkozou (prepláca poisťovňa),HSG-hysteroslapingografia(vyšetrenie kedy strelnú do maternice kontrast a pod roentgenom sledujú,či kontrast prrsiel-neviem či prepláca poisťovňa.), HYCOSY-tiez kontrastná pena pod ultrazvukom. Minimálne tým prvým spôsobom sa môžu pokúsiť prefuknut vajcovody,ale úspešnosť je len pri slabých upchstiach. Nerobia to nasilu.
A tebe pri momomatetnicovom vajcovod nevybrali?

kakatulik
8. dec 2018

@arabelka33 ten menzes je úplne normalny? 1-2 dní rozdiel v LF mu je je žiadna tragédia. Ja tiež nemávam vždy presne.15-17.

arabelka33
8. dec 2018

@kakatulik no ono sa to rozbieha, ale je to jasná červená krv. Len ma zarazilo, že teplota dnes ešte stúpla a predošlé cykly klesala pred MS.. a aj ta LF. Celý čas som mala 15 dní. No tak sa to asi len nejak zmenilo 🙂 myslela som, že je stále rovnaká. Takže mi to príde také, že už ani na meranie sa nemožem spolahnut, kedže pred MS ani neklesla.

ereska
8. dec 2018

@taily30 ahoj ona mi to takým kameňom teraz mi namiešal len čaj a ďalej pupalkovy olej a namiesto fraxiparin mi dala také kapsule rybí olej že ho je lepšie

kakatulik
8. dec 2018

@arabelka33 toto sa aj mne už stalo...Uvidis,či t ms bude normálna,alebo nie. Nemôžeš byť tehotná?

arabelka33
8. dec 2018

@kakatulik no test je negativný, menzes sa rozbieha.. takže už asi nie :( dúfala som - keď dnes teplota stúpla, ale ako prišiel menzes a test bol negativný tak už bolo po mojej nádeji.

ikonica
8. dec 2018

@arabelka33 urob este tak o dva dni ak by sa ti zdalo, ze to nebol normalny, klasicky menzes...

arabelka33
8. dec 2018

@ikonica skusim. Sama som zvedava co z toho bude. Uz aspon mam nadej ze konecne po roku so mnou lekar nieco urobi.

martinade
8. dec 2018

@kakatulik ja som mala pravy vajcovod neprechodny a väčšinou som ovulovala z laveho. Telo sa prisposobilo...

martinade
8. dec 2018

@taily30 tak podľa mna ti ovu vyznači na 15dc

kakatulik
8. dec 2018

@martinade ja som dlho ovulovala z ľavého pokiaľ som to nevedela,potom z pravého, počas stopky po operácii až na jeden cyklus vždy z pravého a teraz,keď sme sa mohli snazit tak ako na just z ľavého. Nuž ale ktovie ako to je s tou nepriechodnosťou.

martinade
8. dec 2018

@kakatulik minule sme to tu s babami rozoberali,
ze niekedy si pravy vajcovod pritiahne vajicko z laveho vaječníka a opačne. Telo si najde cesty

kakatulik
8. dec 2018

@martinade ja viem už som o Tom počula,ale ja si myslím, možno zle,že by som to nejako citila. Teraz som ale cítila fakt len tu ľavú stranu a aj to dosť biedne...to ma teraz tá strana viac ťahá ako pri ovu. Je to jedno,asi to neovplyvnim. A ktovie, možno je už priechodný.

martinade
8. dec 2018

@kakatulik ak si ho mala neprechodny zo stresu - ako lekar vravel, tak je to podla mna len docasne a kludne ho uz mozes mat prechodny. Každopadne držím ✊ pršteky

kakatulik
8. dec 2018

@martinade to si myslel,boli to len dohady. Nevidel iný dôvod,prečo by bol nepriechodný. Každopádne,ak sa mi bude chcieť,nechám to budúci rok skontrolovať.

arabelka33
8. dec 2018

@kakatulik ja som vzdy citila lavy a myslela som, ze ovulujem z laveho. Ale potom mi dr dva krat potvrdila, ze ovulujem z praveho (v case ked som stale citila lavy). V pravom som, ale mala aj mimomaternicove.

kakatulik
8. dec 2018

@arabelka33 tak toto fakt pes nezral ako by moja babka bola povedala.😊

arabelka33
8. dec 2018

@kakatulik no ja som dva tyzdne lezala v nemocnici s tym, aby sa potvrdilo to mimomaternicove.. doktor aj primar sa pri ultrazvuku zhodli na tom, ze je to vlavo. Operovali mi teda cez lavu stranu a pri laparoskopii zistili, ze je to vpravo...takze tak.. 😆😕😕

mishka0508
8. dec 2018

@taily30 snažíme sa a druhým dieťatkom uz 5,5 roka. Už sme aj po jednom neúspešnom IVF. Moja diagnóza nízke AHM

bona69
8. dec 2018

@mishka0508 berieš aj nejaké hormóny alebo doplnky? A koľko si mala hodnotu?

mishka0508
8. dec 2018

@bona69 beriem jedine DHEA 100 mg denne. Ináč, absolútne nič...keď nerátam klasiku, INOFOLIC a vceliu materskú kasicku

mishka0508
8. dec 2018

@bona69 hodnota 0,7

kakatulik
8. dec 2018

@arabelka33 a na tom ultrazvuku akože čo vľavo videli? Vysvetlili ti to nejako?

kakatulik
8. dec 2018

@mishka0508 s týmto sa dá v pohode otehu. Do kelu už som zabudla ten nick,ale tu jedna otehu s 0,01 a ďalšia moja kolegyňa. Nič nebrala,iba sa zmierila s tým,že nebude mať vlastné deti. Aké máš FSH? MM Spgr. OK?

mishka0508
8. dec 2018

@kakatulik fsh netuším. Tieto testy mi robili v UK a nic ohladom fsh nespomenuli. IVF mi robili na SR v septembri a tiež povedali, že šanca je minimálna, ale je. Takze ja verím, že sa to podarí. Aj ked tvrdia, že s tak nízkym AHM sa odporúča IVF. Hoci, nik nemôže povedať, že práve z toho posledného vajicka, neotehotniem prirodzene

kakatulik
8. dec 2018

@mishka0508 veď práve. Vieš,to AMH mi lezie na nervy. Vypovedá len o počte na povrchu,nie o kvalite. Tam sa jednoducho predpokladá,že ich je málo,z tých polka nekvalitných atď...
Fsh vypovedá o činnosti vaječníkov. O čo vyššie o to horšie. Jeden môj známy gyn hovorí, že on ani amh robiť nedáva,lebo pokladá FSH za smerodajnejsie. Fakt nikdy nevieš či práve z toho posledného sa akurát nezadari. Tu FSH hodnotu v papieroch isté niekde máš.

ereska
9. dec 2018

Dobre ránko žienky posielam test
@martinade moja ako???

bona69
9. dec 2018

@ereska ❤️🙏👍

martinade
9. dec 2018

Tak teplota rastie, testy silneju ale moc výrazne to nie je. Aj iny kupeny je slabo vyrazny... Zeby sa hodnota hcg nezvysovala az tak? Ze by sa ta zubrienka az tak nevyvijala? Alebo sa mi to len zda... Neviem nejako objektivne svoje testy zhodnotit...
Kde si kupila mama test?

kakatulik
9. dec 2018

@martinade buď spokojná. Tmavnu a hotovo. Každej žene to HCG stúpa inak.😊