Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
dievcata, cestou z obeda som si kupila ananasovy dzus. a teda nesetrila som, kupila som najdrahsi co mali 😀 nuz idem si dat, nech sa vajko uhniezdi. a ked zase nic z toho nebude, tak si to nabuduce rozmyslim, ci mu este budem dzusy kupovat 😝
Ahojte zienky,ako zvladate horucavy?ja strasne 😝 od rana ma kazdy vytaca... este aj teplota 😲 moje 4 bodky 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/4c16ae
inak rano teplota 36,6, zmerala som este raz 36,7.... akoze poovulacna teplota tak skoro?niee,vstala som z postele,nedalo mi to a zmerala este raz a bola 36,5.... no chapete?bud mi teplotu zvysuje inofolic,alebo este choroba,ale telesnu teplotu som mala 36,0... nechpaem to... ale je to jedno,mam dalsie antibiotika a dr. ma posiela na rontgen... takze nase snazenie tento mesiac je ohrozene a to mm volal,ze bude doma teraz ☹ nam to snazenie asi nie je sudene... a dost ma pobolievaju vajecniky... skoro na 10 DC, aj krcok maternice akoby som citila,stalo sa vam to?
pekny dnik kocky 😉
@jaja9891 tak to si dnes uz minimalne tretia, co hlasi nejake cudne priznaky 😨 nebude to tou horucavou? 😉 a mozno ti tie teploty blbnu len preto, ze este nie si stale zdrava, hm?
@paskolinka netusim,ale prave citam,ze kazda tu ma nejake divne teploty 🙂 spala som aj pri otvorenom okne a len v kosielke,vobec mi nebolo horuco... tak som sa tej teplote dost cudovala... no ved sa nic nedeje,uvidime.... moze to byt aj chorobou si myslim,ale aj inofolic podla mna,inak na 10 DC ma vajecniky cudne bolia a asi ten krcok... hmm... najlepsie je asi sa nesledovat 🙂 a aj ja som bola nakupit dzusiky,ale ja este len grepove 🙂 ale asi tie moje vajka prestanem tolko rozmaznavat, Inofolic, B komplex, pupalka,dzusy... no to kam by som dosla 🙂 a vy ako?ovulku ste vystihli?
@jaja9891 no ved to, nejako sa tu viacerym posuva ovu. mozno telo naozaj vnima to teplo ako vhodne podmienky na mnozenie, tak sa ponahla s ovulkou 😀 inak to, ze citis vajecniky, moze byt tym inofolicom, nie? my sme to celkom vystihli. 3 a 1 den pred ovu. v den ovu uz nic nebolo, ale aj tak si myslim, ze to bolo rano,ak nie este v noci, lebo ten den ma uz nic nebolelo a nic som necitila, tak to muselo uz byt odovulovane 😉
@paskolinka no moze to byt inofolicom,ale uz tak skoro?hmmm,uvidime,skoda,ze beriem tie lieky,este zvazujem,ci ich vobec brat... ale zase nepreliecit to... hmm.. no tak super,plavci tam pockaju 🙂 uz nech sa nam tu zadari... 🙂 ty tiez beries inofolic?
@paskolinka čo som sa dočítala ja, tak meranie dole je presnejšie ako v ústach, neviem ale prečo. Meriam od začiatku len dole, takže porovnať neviem, aký mám rozptyl teplôt a teplomer trochu pošúcham v prstoch ako aladinovú lampu pred meraním, keď je strašne studený 🙂
@mawiya tiež sa mi podarilo párkrát s ním zaspať 😀 ja som tiež vymenila, lebo sa mi zdalo, že prvý meral nejako chaoticky a tento v pohode, možno je citlivejší, keď ti merá menej abo čo 🙂 ja ho nechám dopískať a tak vyberiem, po pískaní už nemeria, ale pod paplónom nech si piští, aby som mm nebudila 😀
@sefova cipana a nie si tehotná? lebo to som ešte nevidela tak dlho pozitívne testy 🙂 a ešte tak silno...pozerám, že predchádzajúci cyklus si mala len 7 dňovú LF, čo je málinko, mávaš stále takú krátku?
@lienka3031 vyzerá to tak, že ovu bola 10 dc, to ukážu až ďalšie teploty, no mohla si mať pozitívny test aj deň skorej ešte 🙂
@jaja9891 poovu mávaš teploty 36,8, takže tá dnešná je ešte v pohode, ešte môže zajtra ísť dole teplota a potom bude ovu a vyskočí, jednodňový výskok nemusí nič znamenať, môže to byť ešte následok choroby alebo že je teraz tak teplo....ale neboj, skúste aj tak, potom sa uvidí, čo bude 🙂
@jaja9891 ja inofolic neberiem. aj som uvazovala, lebo by som mozno pribrala z toho, co by mne nezaskodilo, ale vaham stale. trochu by som sa aj bala, ci mi to nerozhasi cyklus, ked ja mavam ovu pravidelne (skoro vzdy na 13DC), tak by som nechcela do toho velmi zasahovat... ale beriem vitaminy B. a ked ti dala doktorka antibiotika, to dober do konca, nech sa to riadne prelieci.
@rybkaa no prvy cyklus som mala po ovu 36,7 az z inofolicom mam 36,8 🙂 ale mam teplomer na jedno desatine miesto,planujem dalsi cyklus kupit s dvomi ak sa nezadari 🙂 inak teplomer aspon na jedno desatine meria aj po zapipani 🙂 mam odskusane a aj v lekarni u nas radia mamickam,nech aj po pipani nechaju detom 5 min. ho 🙂 tak si vyber,ze technologia 😀 byvala gyn. mi kazala merat ortutovym 🙂 no odkial ho vziat?? 😀 dnes mm pride domov,obaja mame za sebou tazke dni,tak sa musime odreagovat a hupsneme na to 😀 ved ovu nech si pride kedy chce 😀 inak gyn. mi povedal,ze pozitivny tehu test je vlastne negativny,ak dojde ms... chapes to?ze moja ciarka bola blud... a co potom duchovia???ktori sa zmenia na bublinky? PS ja moj nesucham,ale asi zacnem,nech mi Aladin splni zelanie 🙂
@paskolinka no vies ona mi dala uz druhe antibiotika... nema to konca kraja... no inofolic je podla mna precenovany,ale co clovek nevyskusa?ved ide o B vitaminy za nekrestansku cenu...
@ivet1987 tak beriem spat, nebudu ti brat krv voooobec, iba ti daju fotecku a budes sa vytesovat, no este aby si nam odpadla 😀 ale fakt ze zavisi od doktora, mna odkrvovali stale a potom sa cudovali, co som chudokrvna
@rybkaa ano, vraj v ustach je to menej presne, ze ked v noci nahodou dychas ustami alebo niekto ma pohar vody pri posteli a celu noc popija 😉 ale ja som s tym spokojna, nechca sa mi dole s teplomerom handrkovat a grafy vychadzaju ok, takze pri tom zatial ostavam. a v ustach je teplota nizsia, vraj az o 0.3 - 0.5°C.
@jaja9891 ja mam doma aj ortutovy, ale pouzivam digi, lebo sa mi nechce cakat 😉 inak neviem, ci tie teplomery na dve desatinne miesta nie su zase len taky marketingovy tah. ta presnost je velmi otazna, niekde odporucaju tieto "presne" hodnoty aj tak zaokruhlovat a tak kreslit do grafu 😉 . a samotni vyrobcovia pisu v tych navodoch, ze presnot je ± 0,05°C, takze ak nameras 36.65, moze to byt aj 36.6 aj 36.7 😀 no ale aspon je to zaujimavejsie v grafe, ked su take roznorode teplotky 😉
@jaja9891 no som fakt zvedava na Tvoje dalsie teploty, ci to mohol sposobit naozaj ten Inofolic a uz na 10 DC Ta zacinaju boliet vajecniky? No nechajme sa prekvapit...Ale lieciky este uzivaj, nech sa kompletne preliecis 🙂
@rybkaa ja tiez meriam dolu a zoberiem teplomer, zapnem, potom strcim, ked zacne pipat-moj ma az 10 pipnuti, tak az ked dopipa vyberiem a tak to robim vzdy...A najlepsie na tom je, ze moj mm nevie, ze meriam a cez vikend niekedy riadne maskujem pipkanie 🙂 Dusim teplomer pod paplonom 😀
Inak ja som tento cyklus este ani nezacala pit grepak, neviem nejako sa mi nechce...Uvidim, zatial plodny hlien nebadam, ale ani sucho neni, takze smykat sa bude urcite 😀 😀
@janderka ja neviem, ja to robim od zaciatku takto, ze zapnem a strcim...Kde si to citala?
@rybkaa a Ty ako merias?
A ostatne ako meriate? Naprv zapnete a potom strcite alebo zapnete az po strceni? Boze toto keby cital niekto, co netusi o com sa bavime, tak si o mne pomysli, ze som uz nacisto tuk tuk 🙂 🙂
@adamnela ja som to citala v navode co som mala pri mojom teplomery. Ale ja mam normalny digitalny TOPCOM, s jednym desatinnym cislom, nie ten specialny na bazalnu teplotu. Tak neviem... Ja meriam v ustach: najprv ho tam drzim asi minutu aby sa zohrial, potom zapnem (pri tom ho mam stale v ustach) a po 10 secundach mi zapipa
@rybkaa - no právěže už půl roku, od té doby, co jsem začala po porodu zase měřit 🙂 cykly úplně na pytel, ani bych neměřila, ale právě ta častá mrchaňa mi byla divná (mívala jsem předtím 31-dnové cykly), takže tak jsem na to přišla 🙂 ani jeden měsíc luteálka nebyla delší než 8 dní, navíc po dřívějším prodělaném mimoděložním těhu mám šance mírně snížené a podle bolestí při ovu šlo vajko právě z té strany, kde vejcovod chybí, takže jestli jsem po tomhle všem těhu i s tím divně vypadjícím grafem...tak teda páni 😕 😀
@paskolinka no moj graf je uz coraz menej presny sam o sebe,nechce sa mi merat 🙂 a robi si to co chce 🙂
@rybkaa vyzera to tak..no bola si v predstihu par dni, tak som Ta musela dobehnut🙂))..
@adamnela ja som zapala teplomer, pockala, kym tam naskoci take Lko a blikajuce °C a merala, tak to bolo v navode

@lienka3031 pozeram, ze aj minule si mala pozitivny ovu test aj den po ovu. takze je mozne, ze ovu bola vcera? moze sa stat, ze sa ovu posunie, mozno z toho tepla 😉 mudrejsia budes o par dni, ze ci sa udrzia teploty hore alebo nie 🙂