icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

izy1661
14. jan 2019

@martinade mne doktorka povedala, ze tieto "mikropotraty" môže spôsobovať aj stitna zlata( co nakonec aj naozaj potvrdili, ze ju mam znizenu) lebo aj mne sa to takto uz stalo párkrát. Naposledy cez leto som mala pomerne slušnú druhu čiarku a o dva dni ani tuk. Mas stihnú v poriadku??

martinade
14. jan 2019

@izy1661 ou, prave minuly mesiac ked som bola tehotna, tak mi lekar zobral krv. Dal mi kontrolu o 2,5 tyzdna a ked som bola na kontole tak mi dal tabletky na stitnu zlazu lebo výsledkyneboli celkom v poriadku, ale medzitym som potratila. Takze prvy mesiac co beriem tabletky na stitnu a ajtak som potratila. Za ako dlho funguju tabletky?

izy1661
14. jan 2019

@martinade neviem moja zlatá :( ja ich už užívam 4. mesiac, ale najprv mi dali len nízku dávku a že to s mojimi hodnotami nič neurobilo, tak hneď dvojnásobok. Prvýkrát som išla v septembri, zobrali mi krv, všeobecne celí kontrola a že keď sa už snažíme, tak mi dala aj lieky, lebo že ideálna hodnota štítnej žlazy je do 2,5 - ideálne 2. Ja som mala viac než 4. Povedala, že ak by sme sa nesnažili tak je to ok, ale v prípade takých ťažkostí aké som mala už(že sa to nevedelo udržať) a že sa snažíme už dlhšie tak hneď dala lieky. Potom kontrola bola v decembri(po 3 mesiacoch) a že mi to vôbec nestačí, tak dvojnásobnú dávku. Teraz že až o pol roka kontrola :( Tak len dúfam, že už je ok. Ale ževraj trvá aj rok kým sa naství správna liečba, to keď som si prečítala na niektorých fórach ma išlo roztrhnúť.... hlavne, že starý gynekológ sa dušoval, že mám štítnu v pohode ach. Ja som teraz tak, že prvý mesiac užívam tie silnejšie a dúfam, že to vyšlo... i keď.. to sa ešte nevie, ale mám krásne ustálené teploty, to som takto asi ešte nemala, tak možno aspoň tak. Uvidím. No hlavne, že ti na to prišli a snáď to bude tým a keď sa to preliči(nikdy sa to ževraj úplne nevylieči) tak to pôjde ako po masle 🙂

martinade
14. jan 2019

@izy1661 držím silno pršteky, nech sa zadari. To som o tej stitnej nevedela. Takze neostava nic ine ako bojovat. Dnes mi klesla teplota, ani špinenie ani ms nikde, tak asi zajtra dorazi,vtak zajtra napisem lekarovi a budem chciet kontroly odber. Doriti toto vediet skor... Idem si dat lekara do late...

izy1661
14. jan 2019

@martinade ja som o tej štítnej vedela napríklad, niekde v podvedomí som si myslela, že s ňou mám problém , ale proste keď mi brali krv vo februári na hormóny tak povedal, že štítnu mám ok. Zmenila som gynekológa a terajšia ma hneď na to poslala a zistilo sa toto... Ja som mala tiež naposledy v auguste takúto čiarku a nič z toho nebolo :(

izy1661
Autor odpoveď zmazal
dolynkag
14. jan 2019

@martinade na štítnu žlazu hlavne jod pomôže https://rng.nazory.eu/rubriky/j/jod

0507
14. jan 2019

@izy1661 jeeeej....vidim 🙂

gmm
14. jan 2019

@izy1661 To je test z augasta?Tak ti prajem aby si si tento mesiac našla silnejšiu a nech aj ostane

izy1661
14. jan 2019

@0507 Ďakujem, ale to bolo posielané martinade, že som takú mala v auguste a po dvoch dňoch nč :(
Ale dúfam, že o pár dní budem mať takú, a dúfam, že aj ty! 🙂

izy1661
14. jan 2019

@gmm áno :( a po dvoch dňoch už nebola...
Ďakujem, dúfam, že si ju nájdem nie len ja, ale každá 🙂 Nech je tento rok čarovný 🙂

0507
14. jan 2019

@izy1661 jaaaaj....ja som sa uz za teba potesila 🙂

izy1661
14. jan 2019

@0507 milé od teba 🙂 ale ako vravím, dúfam, že zajtra bdueš mať ty peknú čiarku a v stredu aj ja 🙂

gmm
14. jan 2019

@izy1661 držím palce obom
@0507
Vlastne všetkým babam

gmm
14. jan 2019

@monu66 Keď nám todaruje už raz vyšlo,tak verím že zažijeme znova ten krásny pocit

martinade
14. jan 2019

@dolynkag jod som si kupila z iherb, dosiel asi pred 2 týždnami, len som sa ho bala kombinovat s liekmi ktore mi predpisal lekar na stitnu
Ale od dnes zacnem pouzivat.

monu66
14. jan 2019

@gmm aj ja tomu verím 🙂

dolynkag
14. jan 2019

@martinade prírodná vec je vždy lepšia ako chemická, uškodiť môže skôr chemická...neviem, nemala som nikdy problém s tým, ale sestra užíva aj aj

evi38
14. jan 2019

@marienn55 neboj o pár dní bude 🙂
@martinade ešte som len 9 DPO čiže ms najskôr budúci pondelok, utorok...koľko mm si mala vtedy výstelku? Ty užívaš aj vitex?
@izy1661 kľudne vyskúšaj, aspoň budeš vedieť na čom si 🙂

dolynkag
14. jan 2019

@martinade a aký jod si kupila? jod je najlepšie transdermalne, možno 2x do týždna.

zoja82
14. jan 2019

@evi38 ahoj, HP mam urobeny, niekolkokrat a tam sa odchylka nenasla a amh mam myslim 2.

martinade
14. jan 2019

@dolynkag ok super vedieť, takze od dnea je na jedalničku

martinade
14. jan 2019

@dolynkag kupila som taky na kozu inspiracia od teba 🙂, raz ai to tu spominala

kakatulik
14. jan 2019

Jód na kožu?😯
@martinade koľko si mala TSH a co užívaš?

martinade
14. jan 2019

@kakatulik nemam výsledky, hoc som si ich pytala. Moj lekar je super, ale na kazdu pacientku ma malo casu bo ich ma vela. Ale nabudúce neodidwm z ordinacie dokial nebudem mat vysledky. Zajtra ak dostanem MS tak napisem nech mi ich posle mailom. Neskor napisem ze co pouzivam

dolynkag
14. jan 2019

@kakatulik v tom linku je o tom písané..... raz týždenne stačí.... žltá farba zmizne za pár hodín

martinade
14. jan 2019

@evi38 uz si nepamätám kolko :/
A ano uzivam vitex

katarinazavo
14. jan 2019

@evi38 ahoj nie neskúšala myslíš že podľa toho by sa mohlo zasadiť?aj keď v deň menzesu môže kľudne klesnúť že ?

zuzik5891
14. jan 2019

@taily30 no ja stále verím že to bude dobré...a tebe držím ✊✊ nech máš úplne pohodové tehulkovanie ❤️... konečne mám všetky predoperačné vyšetrenia... jediná výhoda môjho povolania je že ma vyšetria aj keď už majú po pracovnej dobe...

martinade
14. jan 2019

@evi38 kedy vlastne ocakavas ovu?