icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

dadulik6
24. jan 2019
julianka007
24. jan 2019

@dadulik6 ďakujem... Presne túto tabuľku som nevedela nájsť...

butterfly333
24. jan 2019

@dolynkag nádherné bábo 😘

julianka007
24. jan 2019

@monu66 ja neviem či je toto možné aby sa znova uhniezdilo... každopádne najbližšie dni ukážu.
Beriem vitex cca štvrtý mesiac.

monu66
24. jan 2019

@julianka007 ak ti mozem poradit, urychlene vitex vysad. Kazdy bylinkar ti povie, ze v tehotenstve vitex nema dobre ucinky na plod a neposobi ako progesteron. Ak sa najde zena, ktora pocas tehotenstva ho uzivala a vsetko prebehlo OK, tak ide len o stastie. Tato bylina vie byt velmi prospesna, ale v tehotenstve velmi nebezpecna.

zuzik5891
24. jan 2019

@dolynkag ❤️❤️❤️ veľa zdravíčka ❤️❤️❤️

julianka007
24. jan 2019

@monu66 takúto info. som nikdy nečítala. Tak vitex od zajtra vysadim.

monu66
24. jan 2019

@julianka007 malo by to byt napisane vsade ci uz na krabicke alebo nete. Ja som ho volakedy uzivala ako priamo bylinu - bobulky a bylinkarka ma vzdy na to upozornovala, ze ked budem mat podozrenie, ze som tehotna, tak okamzite vysadit. Ak budes mat zajtra este silnejsi test, tak mozno povedat, ze malicke je silny bojovnicek 🙂 No drzim palce, aby testik opat zacal silniet 🙂

butterfly333
24. jan 2019

@monu66 a do kedy sa môže vitex brat? Do ms?

julianka007
24. jan 2019

@monu66 čítala som práve také info, že nieje dokázané že je v tehu škodlivý... Tak preto som sa s vysadení neponáhľala... Veľmi ďakujem za upozornenie

monu66
24. jan 2019

@butterfly333 ano do MS 🙂 Ak prvy den MS meska, tak v ten den je dobre uz vitex nedavat. Ak zena bezproblemov ovuluje, tak sa uziva od 1. dna po ovu az do terminu MS. No pravdupovediac ja som sa tak vzdy bala aj jeho negativnych ucinkov na plod, ze tak 2 dni pred MS som ho vzdy vysadila

monu66
24. jan 2019

@julianka007 niet zac 🙂 No teraz uz len verit aby silnel testik 🙂 Ja na zazraky moc verim 🙂

butterfly333
24. jan 2019

@monu66 ďakujem za informáciu. Beriem ho od 1dc dnes som 10dc čakám ovu.

ereska
24. jan 2019

@julianka007 je to ozaj zvlasne alebo či neboli dvojičky a jedno možno odišlo a druhé sa drží lebo keď test zase tmavne zaujímavé fakt neviem ešte ma takáto verzia napadla

fany051081
24. jan 2019

@ereska presne toto napadlo mňa ako prvé, že či nie dvojičky a jedno sa neudržalo

monu66
24. jan 2019

@butterfly333 ak sa berie od 1dc, tak moze dozriet viac vajicok a jedna bylinkarka Kopackova (dufam, ze som nepoplietla jej meno) varuje pred tymto uzivanim, t.j. od 1dc, kedy by viac dozretych vajicok mohlo upchat vajcovody. Ak je zena zdrava, tak sa odporuca uzivat az po ovu

butterfly333
24. jan 2019

@monu66 ja mam problém s vajickami asi mi nedozrievaju a keď áno tak jedno aj to asi nekvalitné. Brala som aj clostil už viac krát a nič jeden folik.

julianka007
24. jan 2019

@ereska
@fany051081
Neviem... Ešte som sa tým nestretla. A celkom ma dnes test prekvapil. Keďže som čakala, že bude svetlejší ako včera.... Nezostáva aj tak nič len čakať.. budem sa šetriť a oddychovat v rámci možností. Kým sa nedozvieme niečo nové.

ikonica
24. jan 2019

Hmm na zahranicnych forach som citala, ze niektore brali vitex az do konca 1 trimestra ako prevenciu potratu... A ted babo rad 🤷‍♀️

julianka007
24. jan 2019

@ikonica podobne príspevky som aj ja čítala... Tak teraz naozaj netuším... Ale asi je lepsie ho pre istotu vysadiť.

ikonica
24. jan 2019

@ja197 ja beriem 4000 mg inositolu denne (napr v inofolicu je 2000mg a odporuca sa brat 2 saciky denne) ... Ten od swansonu nema uvedene o aky typ ide, aj som pisala do swansonu ale nejak som sa k odpovedi nedostala... Ale tu na konovi som citala, ze vacsina inositiu na trhu je aj tak myoinositol.... Pozri stranku myprotein...

ikonica
24. jan 2019

@julianka007 inac k tomu kolisajucemu hcg... Stava sa to aj pri mmt (co verim nebude tvoj pripad) ... Len ty mas zatial len jednu hodnotu :/

monu66
24. jan 2019

@ikonica tak na forach som citala aj ja, ze uzivali a chvalabohu tehotenstvo prebehlo bez komplikacii. Na krabicke vitexu a aj bylinkari upozornuju dokonca s vykricnikom "neuzivat v tehotenstve!", pretoze ide o fytohormon a ten sa v tehu nesmie. Ja som taky typ cloveka, ze nazory si samozrejme vypocujem, ale potom overujem danu informaciu, a to obzvlast ak ide o graviditu.

ikonica
24. jan 2019

@ja197 lepsie je kupit prasok ako kapsule... Mas cisty inositol bez primesi,,, zamiesas do vody, do smoothie a pod

ikonica
24. jan 2019

@monu66 ako ja nepresviedcam, ze je ok ho brat len posuvam co som citala... Ja som ho brala asi do 6 tt kym mi nedali progesteron... Tehu skoncilo v 10tt ako anembryomola, ale nemyslim, ze vinou vitexu... Skor moja imunita cosi poriesila....

julianka007
24. jan 2019

@ikonica dúfam aj ja... Preto chcela doktorka za týždeň kontrolu, aby vylúčila mmt. Aj keď v maternici videla fliacik kde by teoreticky mohol byť gestacny vacok, ale samozrejme nedalo sa to takto skoro s istotou určiť. Tak dúfam, že to nebude mmt.

ikonica
24. jan 2019

@julianka007 neskusis ist dat si urobit odbrer na priamu uhradu?

ja197
24. jan 2019

@ikonica pre seba by som si určite objednala prášok, ale môj chlap je na tieto veci lenivý tak mu musím dať niečo čo ráno rýchlo zje a dobre 😊

monu66
24. jan 2019

tu som nieco skopirovala... (dolezite info v nasledujucej zatvorke). Zrejme jedna zena si nepozorne precitala o vitexe a nepravdivu informaciu sirila dalej, inak si to vysvetlit neviem:

Vitex napomáha donosenie dieťaťa - ako prevencia samovoľného potratu u pacientok s nízkou hladinou patričných hormónov (myslené preventívne užívanie pred otehotnením).

Tu je cely clanok http://www.herbaria.info/content/vitex-jahnaci

martinade
24. jan 2019

@dolynkag 😍 to je krasa