Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ikonica ja viem, ze nepresviedcas 🙂 Ja sa len snazim, aby co najviac zien si davalo pozor co uzivaju v tehotenstve a taktiez nebrali to, co ine zeny napisu, ze uzivaju. Ja osobne by som nic neuzivala, pokial by mi lekar nieco nepredpisal a bylin by som sa vyvarovala co najviac. Myslim to v dobrom, ved uvidiet na teste // je obrovsky zazrak, a preto je dobre neriskovat a riadit sa radami lekara 🙂
Boze aky konsky obrazok 🤪
@ikonica aj môj berie momentálne folandrol ale chcem skúsiť ešte samostatné vitamíny pred ďalším odberom na spermiogram...keby bol doma tak to zvládnem mu to chystať , len keď je v nemecku tak neviem koľko by toho zjedol 😊 takže to skúsim teraz takto a uvidím, teraz som čítala nejaký článok že chlapovi by mala stačiť 1/4 zo ženskej dávky, takže asi 1g , tak mu dám asi najskôr 2 tabletky denne...
@butterfly333 tak v tvojom pripade mozes od 1. dc. Viem, ze tie zeny, ktore neovuluju, tak by mali brat od 1. dc
@martinade vidis, toto nepochopim, preco sa niektore veci riesia az po 3 potrate. kto si chce tym prejst, sila. ale co som pocula aj na sk je to tak a tu ani nehovorim. nemozes si to vybavit na vlastnu past a zaplatit? ci taka moznost nie je?
a co si ty o tom myslis, ako pojdete dalej? silno drzim palce, nech to vyjde, 🙏
mozno ti dal pregnyl na 3 cykly, lebo aj tabletky sa tak davaju, nie? to by bolo asi prilis vela pregnylu na jeden cyklus
@monu66 amh mam na môj vek dobre povedal gyn 1,09 mam. No aj tak asi sú vajíčka prázdne alebo nekvalitné neviem. No robila som vždy ovu testy vždy boli pozit aj som bt merala bt krásne stúpla a bola okolo 37, 1 až do ms no zatiaľ neúspešne
@ikonica bylinky aj ja uzivam 🙂 Len som myslela ak uz ide o graviditu. Viem, ze vacsina lekarov ako keby boli strateni v oblasti neplodnosti. My zeny poskusame vselico a to ziadnej z vas nezazlievam, pretoze ja som taka ista 🙂 No niekedy si myslim, ze mam viac vedomosti ako moja gynekologicka, ktora ani nevie ako ma vyzerat graf bt u zeny, ktora v danom cykle ovulovala :D
@butterfly333 bohvie kde je u teba pricina. Aj ja mavam pozitivne ovu testy, silne ovu bolesti, ale ja sa blokujem sama so svojou psychikou :(
@monu66 neradila by som jej vysadit co najskor vitex, nakolko to moze sposobit sok v hormonoch a moze potratit, co som citala vela pripadov. skor postupne vysadit. dalej co som sa docitala, tak je bezpecny brat v 1 trimestry a potom postupne vysadit. neviem ako by mohol byt zly pre telo, kedze on sam o sebe neni hormon, je to bylina co ti podporuje tvorbu vlastnych hormonov teda budi tvoje vlastne zlazy a tie produkuju hormony. ja som si to tak vysvetlila, ze v tehotnestve potrebujes tiez rozne hormony a balanciu a ak ti vitex pomaha a zrazu ho vysadis, tak hormony sa zblaznia a je to....
mozes mi sem dat tie linky ohladom skodlivosti? rada si precitam a tiez vitex potom zvazim. diki
@ikonica ja stale beriem vitex a aj progesteron vkladam. snazila som sa najst tieto dve kombinacie ale nemala som stastie. viem ze priroda a chemia by nemali byt, ale vitex podla mna udrzuje tie spravne hodnoty hormonov a ked sa budem blizit ku koncu 1.trimestru, tak postupne budem vysadzat. nemas nejaku infor na tuto kombinaciu?
@monu66 toto som sa ja docitala.
Vitex jahňací extrakt (Agnus castus)
Plody jahňacieho extraktu sa používajú predovšetkým v Taliansku a Grécku, a to už po stáročia. Ide o jednu z najpoužívanejších byliniek na liečbu gynekologických problémov v západnej Európe.
Vitex priaznivo vplýva na hormonálnu rovnováhu, napríklad zvyšuje množstvo luteálneho hormónu, ktorý navodzuje nárast progesterónu (vylučovaného v druhej časti cyklu), čo dokázali viaceré klinické štúdie. Dostatočné navýšenie progesterónu pomocou Vitexu zabraňuje potratom v skorom štádiu tehotenstva.
Vitex upravuje pravidelnosť ovulácie a podporuje činnosť žltého telieska. Takisto pomáha pri stabilizácii cyklu po vysadení hormonálnej antikoncepcie. Používa sa aj v liečbe predmenštruačného syndrómu, keď podľa jedného výskumu 84 % testovacích žien pocítilo zlepšenie do 3 mesiacov.
Vitex začína pôsobiť už po 10 dňoch užívania, avšak na celkový účinok si treba počkať aj pol roka. Môže sa používať počas prvých troch mesiacoch tehotenstva ako prevencia proti potratu. Napriek tomu, že nie sú známe nežiaduce účinky, užívanie Vitexu počas tehotenstva konzultujte s lekárom.
Vitex sa najčastejšie používa vo forme tabletiek. Berie sa ráno, nalačno. Denná dávka je 900 – 1 000 mg. Existujú tiež tinktúry a čaje, tie však majú veľmi horkastú chuť, a preto sa presadila najmä tabletová forma.
@taily30 ja som citala, ze by sa nemal brat sucasne s hormonalnou liecbou, ale kde som to nasla neviem... Napriek tomu som ho minuly cyklus brala spolu s clostylom (ale tusim som po nasadeni progesteronu preytala, fakt nepamatam)... A beriem ho aj teraz po ovule... Od vcera vkladam progesteron ale rano som zabudla davku... No a prave sa rozhodujem ci ho vysadit a nechat len progesteton alebo ho brat dalej ale znizit davkovanie (beriem dve kapsule po 400mg) alebo brat dve ako doteraz a k tomu ten progesteron...
@ikonica ja vitex stale beriem 1 tbl 900mg. ja verim aj to tak citim, ze mne vyrovnal hormony, pomohol so stitnou, upravil ju, tak nechcem riskovat, ze by sa to zrutilo. lebo HP som mala 3krat po sebe vyborne. ja neviem. ja vitex beriem nepretrzite asi 8 mesicov. lekarke som ukazala co beriem, asi vitex videla prvykrat. progesteron vkladam 10 dni,.... no neviem co urobit. aj hCG mam v norme, dnes idem zase na krv..... som z toho jelen. sono mi o den odlozili, takze 13.2. asi budem brat tuto kombinaciu do sona a potom zacnem vitex pomaly vysadzat.
@taily30 ohladom skodlivosti ma vzdy upozornovala bylinkarka, ale vsade pisu aj na krabicke, ze sa nesmie uzivat. No co sa tyka vysadenia vitexu uz ked je tehotna, tak v tomto si ma fakt dostala, ze sa neodporuca hned vysadit, ale postupne. Vitex sice zabranuje potratom, ale len v tom pripade, ze sa uziva este pred otehotnenim, cize nie v ramci tehu. No co sa tyka vitexu a progesteronu, tak sa mi zda, ze by sa nemal kombinovat, ale to s istotou neviem zarucit. Linky o skodlivosti bohuzial nemam, mozno by som nieco na internete nasla, len som chcela upozornit, ze ako kontryhel, vitex a dalsie byliny, ktore mozu pomoct k uspesnemu otehotneniu, tak nemusia byt vhodne v tehotenstve. Jednej nemusia neublizit a dalsia moze mat problemy. Ja nechcem ziadnej z vas tu kazat co smie a co nesmie uzivat, to urcite nie, len sa snazim upozornit na bylinu, ktora nemusi byt bezpecna pre embryo.
Dnes som pouzila posledny tehutest u minuleho cyklu :D cielom bolo zistit, ci uz vyprchal pregnyl pichnuty pred tyzdnom.... Nevyprchal... Ale ked najdem takeho dusika aj o tyzden a pol tak budem rada :D
@taily30 zatial som ti o kombinacii vitexu a progesteronu nasla, ze by sa nemal kombinovat, nakolko ovplyvnuje tvorbu hormonov. Tu je link: https://zdravopis.sk/bylinky/vitex-jahnaci/

@ja197 ja som mojmu kupila folandrol a ten mi v pohodicke berie... Ved mu daj vodu, vodu so sirupom, dzus a tam mu to mixni... Budete pit spolu ;)