icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

monu66
7. feb 2019

@julianka007 dakujem a tebe ked prebehne ovu, tak tiez sa drz uz len a len hore 🙂 Tento cyklus ma velmi prekvapil, pretoze mne ovu prebehne vzdy ked odzneju ovu bolesti. No v utorok mi od cca 21,00 hod. zacali extra ovu bolesti, ze som ani chodit nevladala a dokonca mi robilo velky problem aj vycikat sa. Vcera som cez den pocitovala len sem-tam mierne pobolievanie, tak som si myslela, ze uz je po ovu, no ale vecer som pri tutu-mutu skoro umrela od bolesti, co ma dost prekvapilo. Dnes ma boli spodok brucha ako keby som dlho zadrziavala moč a sem-tam ma boli aj lavy a pravy vajecnik + pichanie v nich, tak mozno ze este len prebehne ovu.

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 ja mam toto iste, tie bolesti😬

julianka007
7. feb 2019

@monu66 ja som mala najsilnejšie bolesti tiež včera. Dnes už len občas nejaké pichnutie. No uvidím čo sa z toho vykľuje... Vkladala som do tohoto cyklu veľké nádeje, no táto meskajuca ovulácia má už schladila. Tak už sa toľko neteším. Len dúfam, že to dobre dopadne... 🙏 Je mi to celkom vtipné ako kopirujem tvoj cyklus... Tak hlavne sa aj ty drž pekne hore, aby sme jedna po druhej na konci nepadli na držku.. 😂

monu66
7. feb 2019

@dominika_sk no pekne :( Tie nase tela, resp. hormony sa s nami "pekne" zahravaju :( Len tak ma napadlo (utesujem sa), ci tento cyklus nebudeme mat obzvast super nachystanu vystelku maternice a preto tie bolesti.
@julianka007 mozno meskajuca ovu bude dobrym znamenim 🙂 Aj mne je to vtipne s tym grafom, ale na druhej strane som rada, ze konecne sa nasla zienka co ma podobny graf ako ja 🙂 Tak sa pekne spolu drzkajme po ovu uz len hore a uz ziadne prudke pady a ani naznak prichadzajucej MS 🙂 PS: od zajtra az do pondelka budem v praci az do 20,45, tak v pripade dotazov budem schopna odpovedat az okolo 21,00 hod. :(

julianka007
7. feb 2019

@monu66 sú veru podobne... Až na to, že tvoja najnižšia teplota je okolo 36,5 a moja 35,8... 😂 Ale tak ja meriam teraz len v ústach... Keď som si kúpila bazalny teplomer a začala ním merať dole, tak som nikdy nepočula či sa ten teplomer zapol alebo nie a či už domeral... Strasne potichu pipa.. tak som sa na to vykašľala a začala merať v ústach... To vždy lepšie počujem... 😂.
Ja tiež zajtra v práci a po práci cestujem do Prešova. Ideme vybavovať veci okolo svadby, tak to sa tu tiež budem zdržiavať asi malo. Ale aspoň ta lutealka rýchlejšie ujde... Kde pracuješ ak smiem vedieť... Keď tak dlho v práci

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 ja som dnes 3dpo, ty?

monu66
7. feb 2019

@julianka007 no mne teplomer az moc pipa a vzdy mi manzel povie, ze pipam ako keby som bola hlucha :D No na odporucanie mojej "svetovej" gynekologicky som zmenila sedavu pracu za fyzicku drinu, cize v potravinach, ale trpim, pretoze vsetko ma boli a neviem si zvyknut :( Buduci tyzden menim gynekologicku za taku, ktora miluje hladat pripadny problem a dopomoct k vytuzenemu batozku, tak som zvedava co mi ona povie, ci to bol dobry napad zmenit profesiu so zamerom rozhybat moje telo - panva, maternica,... tymto sposobom

monu66
7. feb 2019

@dominika_sk ja mozno len 1 dpo, ale este neviem, pretoze len dnes mi vyskocila bt, ale taky pocit mam, ze ovu este len pride. No musim pockat este take 2-3 dni. Asi pred hodinkou som davala svoj graf 🙂

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 ja sa v tych grafoch až tak velmi neorientujem, robim si ovu testy

monu66
7. feb 2019

@dominika_sk no ale nafuknuta som riadne. Akurat mi zacali silne krce uplne na spodku brucha, asi sa nieco odohrava... Skoda, ze nemame doma ultrazvuk 🙂 To by som cely den sa kontrolovala 🙂

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 mne to teraz na chvilu prešlo, ale citim keď chodim, alebo keď sa postavim zo stoličky. bojim sa že je tom nejaky zapal a to by bola škoda kvoli tomu velmi vyraznemu ovu testu. kvoli tej cytologii mi doktor doporučil brať enzymy, beriem h-protect a po prvom baleni prišiel ten najpozitivnejši test aky som kedy videla u seba

monu66
7. feb 2019

@dominika_sk no aspon ta graf tak psychicky nezatazuje ako mna. Furt len uvazujem ci vyskoci alebo klesne bt. No ja si myslim, ze tie tvoje bolesti suvisia len s ovu a ze o nic vazne nepojde. To by som skor vyhrala na lote ako to, ze by ti zacal zapal v tele presne od ovu. Ovu bolesti su rozne ako na intenzite, tak aj na dlzke trvania. Ja som uz mala zo par cyklov, kedy som bolesti po ovu (samozrejme potom uz slabsie) az do prichadzajucej MS. Ja bych na tvojom mieste bola v klude 🙂 Keby islo o nieco vazne, tak by ta doktorka objednala omnoho skor, cize ked mas prist az za mesiac, tak islo zrejme len o trochu vychylenie hodnot nad max. hranicu 🙂 Neboj, podla mna je vsetko ok, len niekedy nasim telam doslovne sibe ako keby boli v obdobi puberty 🙂

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 cytologia sa može brať raz za štyri mesiace najskor, kvoli tomu že bunky su zoškrabane a vysledok by bol negativny. ešte idem zožrať jedno balenie a potom pojdem. prva cyto bola brana 7.11. takže to akurat tak vychadza😖

julianka007
7. feb 2019

@monu66 to ja dúfam, že ma ten môj nepocuje. zatiaľ to nekomentoval nikdy.
No neviem... Určite je pohyb dobrý, ale aby som robila prácu, ktoru nechcem a fyzicky sa ničila. To nepovažujem za najvhodnejšie riešenie... Tá gynekologicka je asi fakt riadne svetová. Ale v každom prípade prajem veľa síl. A nech každá tvoja snaha prispeje k priblíženiu vytúženého cieľa.

dominika_sk
7. feb 2019

@julianka007 ku ktoremu gynekologovi chodiš ty? rozmyšlam nad zmenou

julianka007
7. feb 2019

@dominika_sk ja som práve zmenila gynekológa... mala som gynekológa v Ružomberku dlhé roky, ale teraz keď sa snažíme o bábätko a potrebovala by som tam častejšie zájsť, tak som si vybrala na základe odporúčania kolegýň doktora Kyšku. Ešte som pri nom nebola. Tak uvidím. Ty ku komu

dominika_sk
7. feb 2019

@julianka007 aj ja som tam chodila, ale oni maju ordinaciu spolu s oravcovou a to mje pekna p... a ta sestrička ani nehovori, hnusna, drza, xkrat mi zavrela dvere pred nosom keď som stala vo dverach... chodim teraz k durmisovi, ale tam nie som spokojna, hlavne s jeho pristupom že pri všetkom ma dostraši je to zle, je to hrozne, je to neviem čo.... tak teraz rozmyšlam kam isť

martinade
7. feb 2019

@butterfly333 mavam 12-13 dnovu. Viac 13 ako 12

julianka007
7. feb 2019

@dominika_sk no podľa mňa v ZA veľa dobrých gynekológov nieje... Tak neviem či je z čoho vyberať... Preto som vzala prvého, ktorého mi odporučili. Sestrička ma netrápi. Hlavne nech je doktor fajn.

monu66
7. feb 2019

@dominika_sk aha to som nevedela, ze az za 4 mesiace... Tak snaha ta trosicku ukludnit mi sice nevysla, ale aj tak pevne verim, ze budes ok 🙂

monu66
7. feb 2019

@julianka007 dakujem 🙂 Pred par dnami som niekde citala, ze prilis velka namaha moze zvysit testosteron, co by nebolo dobre ☹️ Asi sa vratim spat k uctovnictvu ak neotehotniem do 30.6., kedy mi konci zmluva na dobu urcitu. No ale musim povedat, ze teraz tak intenzivne na tehu nemyslim vdaka nedostatku casu a vycerpanosti.

martinade
7. feb 2019

@veronika3184 moze aj nemusi, ale ty tak skoro nemavas ovu, ci?

dominika_sk
7. feb 2019

@monu66 Ďakujem, pevne verim...

martinade
7. feb 2019

@evi38 tiez som myslela ze povyskocim. A moje posledne 2 grafy..

alison11
7. feb 2019

@evi38 Aho momentálne,som po ms a nepokračujem nijak,muža mám chorého a mňa tiež chytá chrípka,tak bude ako bude,nechávam to otvorené.A ty?

alison11
7. feb 2019

@taily30 Jej super tak pred Valentínom budete mať fotočku drobčeka 🙂Držkajte sa.

julianka007
7. feb 2019

@monu66 tak popri účtovníctve sa dá tiež hybat si myslím... Keď už by islo o ten pohyb... Ale to už záleží len na tebe. A možno. Práve teraz keď na to menej myslíš, tak sa zadarí... Nikdy nevieš...

monu66
7. feb 2019

@julianka007 mas pravdu, ze hybat by sa dalo, len ja som taky antitalent na hocijaky sport a najma dost leniva :D

taily30
7. feb 2019

@alison11 veru, som zvedava na fotku, modlim sa, nech je vsetko v poriadku. Trochu ma strasi, ze posledne 2 dni ma ovela menej bolia prsia.

bona69
7. feb 2019

@taily30 mňa neboleli skoro celé tehu, neboj všetko je ok❤️