Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@fiora94 otvorí ti napríklad analýzy... vyráta ti podľa nazbieraných údajov od iných báb na koľko %sa môže jednať o tehotenstvo podľa teplôt ktoré máš v grafe... otvorí to galériu rôznych testov či už pozitívnych alebo negatívnych podľa DPO... otvorí to grafy iných báb...k porovnaniu ako vyzerajú keď šlo anovulačný graf...tehu graf.. ako vyzerajú krivky keď ide o potrat... keď je tehu od začiatku neprospievajúce... grafy keď čakáš chlapca.. dievča alebo viacertočatá...a je tam toho strašne veľa len ja v angličtine niesom taká zbehlá
@pasikavamacka to ci prebehla zistíš podľa ďalších teplôt.ci zajtra stupne a bude sa držať hore.
@lauritka oki, tak uvidime a teoreticky ak bola ovula v case bolesti o 6ej a sex bol o 12h na to, tak je sanca? dokedy zije vajicko?
@julianka007 tak dnes mi konecne vyznacilo ovu na den, kedy som mala neznesitelne ovu bolesti. No teraz uz len cakat... Tento tyzden mi rychlo ubehne, kvoli vela roboty v praci + mam dlhy tyzden, tak mi to cakanie super vyslo 🙂
Tak baby, mne znovu teplota vyskočila.37,22, len dufam ze to nie je vyskok pred padom. Tehu test je slabsi ako vcerajsi. Ale na druhej strane musim povdat ze som asi vecer dost pila, lebo o 2 som bola na malej, takze tehu test nie je 100% z prveho ranneho mocu. Druhy obrazok je dnesny. Treti zo vcerajska
@lauritka určite nie. Niekedy trva mojmu telu den dva.po ovulke kym sa.zvysi teplota. To iste som mala v novembri ked som otehu. 14dc bol folikul velky 18mm. 15 iui a pregnyl.16dc pred 5 rano som zbadala dost vacsie špinenie a krv nebola cervena ale hneda. Tak predpokladam ze ovu prebehla toho 15. Uz 16 a 17 som nemala ziadne bolesti.
V novembri som mala špinenie 12 dc takze ovu mohla.nastat medzi 11-12 a este par dni som mala rovnaku teploty kym sa telo zacalo zohrievat
@martinade rozmyslam nad tym,ze ci sa nesnazime zbytocne vtedy,kedy nemame,nakolko je to vzdy v case plodnych dni podla kalendara,ale samozrejme meriam si BT a podla grafu sa teda aj ovulacia aspon v siestich mesiacoch vzdy potvrdila a teda sme sa aj snazili,kedy sme sa mali. Samozrejme viem,ze to vobec ani tak nemusi vyjst,len sa zamyslam nad tym,ci mozem mat ovulaciu uplne v iny cas ako su myslim podla grafov BT... druha vec je,ze kedze nemav moc plodny hlien,tak tie spermie aj tak dlho nevydrzia
Baby este jedna otazocka. Viem sa tazko orientuje v mojich grafoch, ja v rychlosti opisem situaciu. Uz treti mesiac sa mi potvrdilo ako keby posunuta ovulacia. Na par dni (5-7) sa mi zvysi teplota a potom nahle na predovulacne. Pr dni pobudne a potom sa zas zvysi. Staci si vsimnut tu dvojitu vlnku v grafoch. Nestretli ste sa s tym?Mam ist radsej lekarovi?
@martinade
@monu66
Baby zacinam si mysliet ze ten mama test bol asi falosne pozitivny, dnes som mala totiz pokles teploty aj ked som si merala o hodinu skor ako zvycajne, kedze tak som sa zobudila, ale aj tak.. Dnes rano som si robila nejaky baby top test z dm a ten je negativny.. Takze neviem, asi fakt len cas ukaze..
@pimar ja som mala teraz nieco podobne. Plodny egg hlien pocas Ms a vlastne az do 11DC. Medzi 8-10dc som si nasla aj minimalne spinenie + pichanie.. dneska 12DC a uz nic skoro. Teploty ale nizke tak tomu nechapem. Mavam nepravidelny cyklus 28-35 dni a ovu medzi 20-24 podla merania BT. Minuly mesiac mi vyznacilo pekne ovu len egg hlien som vypozorovala len minimalne... a teraz toto a teploty okolo 36,5 .. cudne. Alebo to mavam tak normalne len som sa na to nikdy nezamerala? Neviem vobec..
@pimar ako to myslis ze inokedy ovu? Napr na konci cuklu na začiatku? Hoc rozdielne teplotne krivky medzi 1 a 2 fazou mas v strede cyklu?ne myslim si ze je to možné. Ked prebehne ovu, zlte teliesko zacne zvysovat teplotu tela. Pokial rozdielje 2-3 dni tak je to mozne....
Necitala som ziqdne sktudie ohladom prezitia spermii pri malo egg hliene. Ale mozes si pomoct pitim grepoveho dzusu, jedenia sezamovych sem. Alebo pouzit gel
@evi38 si zlatá ako tu krásne píšeš a babám odpovedas. A ty ako sa darí? My tento mesiac bez snaženia žiaľ. No aby som to upresnil. V piatok keď keď môj prišiel z nočnej sme mali hneď sexik ja som sa chystala do práce na poobednú no mala som také cudne tkaky už pár dní tak som skúsila posledný ovu test co som mala bol pozit úplne. No a od soboty ja chrípku 38,5 teploty zimnica strašne ma pichá v hlave a bolia ma priedušky pri kašli. Tak mi Dr dnes nasadila atb čiže tento mesiac nič z toho.
@martinade ked boli vajecnik nie preto, ze folikul uz praskol? joj nerozumiem tomu. potrebovala by som presny harmonogram v akom poradi sa co udeje.
neviete prosim o niecom takom na nete? citala som, ze pocas ovulacie a tesne po klesne teplota az potom porastie.
@martinade co znamena trojfazova krivka?

@lauritka 19DC som chcela napisat ze si myslim ze bola ovu, nie 17 DC.