Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@paskolinka ešte ni, včera som mala test taký ešte nie celkom silný, tak asi dnes by mohol byť pozitívny ak vôbec, bo sa mi to furt nepáči, že foliky neboli vidno 😔
@paskolinka velmi si nechcem robit nadeje, musim vydrzat a uvidim, ako sa to vyvinie.
@rybkaa no klesam skoro, to som nezvykla, neviem kedy sa mi vrati moj cyklus, na aky som bola zvyknuta. Ale na druhej strane, este sa neobjavilo spinenie, co mi zacinalo uz 3-4 dni pred mrchou. Teda okrem toho 5DPO, to som tiez nezvykla mavat. Mozno mi zabrala uz ta pohanka, ktorou sa poctivo denne krmim. Ale mozno na mna nieco lezie, nejaky virus, ci co, od rana som nesvoja a je mi zle od zaludka. Mama je chora, tak som mozno nieco od nej chytila.
Neviem, ci tych 10 dni staci, som z toho uz jelen. Zeby to mohlo sposobit tie potraty? To prve by som brala, lekar hovoril od zaciatku, ze je zle uchytene, ale pripisovala som to vysokym horuckam, ktore som vtedy mala. Druhe bolo v poriadku, myslis, ze keby sa zle uchytilo, vydrzalo by az do 3.mesiaca? Pri dcerke som mala tiez 10dnovu lutealku, fakt neviem, co si o tom mysliet 😖
@rybkaa ale tak nejake gulicky si tam videla, nie? a od pondelka urcite podrastli 😉
@sjuzan77 LF by vraj nemala byt kratsia ako 10 dni, takze stacit by to snad mohlo. zavisi, ako rychlo sa vajicko dopravi do maternice a u teba je to asi dostatocne rychlo, ked si otehotnela... inak 3-4 dni spinenie pred ms si mavala vzdy? lebo to je prave nie celkom ok, moze to byt nizky progesteron...
@paskolinka obvykle som mavala 1-2 dni, to bola taka moja klasika. Po prvom potrate sa mi objavilo viacdnove, mala som uz aj 6 dnove, teraz sa to ustalilo na 3-4 dnove. Bola som s tym aj u lekara, dal mi na to duphaston, ale po vysetreni mi povedal, ze to mnozstvo je v poriadku, vraj je to slabe. Teraz som sa ho pytala, ci mam opat nasadit duphaston, ked zaciname so snazenim a vraj nie, len ten fraxik si mam pichat
@sjuzan77 aha, tak snad to bude fajn. vidis, to mi ani nenapadlo, ze sa rozlisuje medzi slabsim a silnejsim spinenim. lebo ja tiez mavam pred ms. vacsinou tak 1-2 dni, ale tiez som mala cykly, kedy to bolo aj viac, ale fakt je, ze je to vacsinou uplne slabe, takmer nic... tak som zvedava, ako ti dopadne tento cyklus, to jednodnove spinenie aj terajsia nevolnost by mohli byt dobre znamenia 🙂 az na tu teplotu...
Zdravím babule 🙂
@rybkaa no nie si jediná, ktorú toto počasie zabija..pomoc.. 😖 A nie nejdem tento cyklus na folikumetriu zatiaľ. Uvidíme co nam povie ten Hormonálny profil. V októbri my uz vychádza preventivka a som zvedavá co bude dovtedy..
@sjuzan77 mne sa zdá, ze tiež skoro klesas a také dlhé spinenie pred mrchou možno niečo naznačuje..no ktovie :-/
@paskolinka
@adamnela inak babule, zeny v nasej rodine maju problem s krcovymi zilami a celkovo s cievami, velmi nam praskaju, mame to dedicne. Uz ma napadlo, ci aj to nerobi sarapatu, aj co sa tyka spinenia aj pri tehotenstve, ked sa roztahuje maternica, ci tie oslabene cievky nepraskaju az prilis a preto nastava krvacanie. Uz ma napada vselico mozne 😝
@sjuzan77 nie, myslím, že to by nesúviselo...v tom prvom prípade možno aáno, ale v druhom nie....tiež som mala MA v 3. mesiaci (12 tt) a uchytené bolo dobre, len zrejme s genetickou chybou....a luteálku mávam 13-14 dní, takže to bude o niečom inom....neskúsila si niečo na predĺženie LF brať? niekto to tu spomínal, že dačo na to pomáha, no ani za svet si neviem spomenúť čo 😀
@paskolinka to som videla len ja, ale neviem čo to bolo, či naozaj dačo či len moja fantázia, ja na tom sono obraze kadečo vidím 😀 ona mi povedala, že folik nejako nevidí žiadny zatiaľ a potom tam ešte trošku pobehala a niečo sa mi marilo ako tri guličky, keď ja ani neviem ako by to asi malo vyzerať a kde to má byť schované, nikdy som na folikulometrii nebola a teraz mi to len rýchlo pokukala, tak som z toho pako, počkáme, čo ukáže teplota, ale v boku ma už dobre kole, tak tam hádam dačo rostne 😀
@sjuzan77 no kto vie, ono v tom tele tak trochu vsetko so vsetkym suvisi. ale dobre, ze jes tu pohanku, to by malo byt na taketo problemy so zilami super a mozno to v konecnom dosledku pomoze aj s tehotenstvom 🙂
@elinka112 teplotu mas pekne vysoko, testovat kludne mozes, ale moj sukromny nazor je, ze pred 10-12 dpo sa to velmi neoplati, skoda testov 😉
@rybkaa
@paskolinka takže ešte ani dušíka by som nevidela čo? Ďakujem za rady dievčatá 🙂 Meriam si BT dole...takže tie teploty sú fajn?
@paskolinka jem ju kazdy den, tesne pred jedenim este k tomu pijem stavu z polky citrona, vraj to zvysuje ucinok. A ked sa to tak vezme, tak pohanka je cisty rutin, citron vit.c a tak je to vlastne to iste, co ascorutin, tak snad to nejaky ucinok bude mat 🙂
@elinka112 zatial mas teplotu pekne hore, ale tiez si myslim, ze vydrz este par dni, ja testujem najskor 10DPO
@senta_sofia @rybkaa @szujan77 aj ja som brala B6 spolu s B12,ale len jeden mesiac, lebo sa mi lutealka o 1 den skratila a spinila som nie 1-2 dni ale 3 dni pred ms 😀 fakt je zaujimave ako tieto veci rozne ucinkuju na roznych ludi...
inak bola som na poradni, vypada vsetko v poriadku, babo sa nechcelo otocit, aby ho doktor pomeral, zase mi zobrali krv na prvu cast triple testov a @ennynka hemoglobin mam 116
@senta_sofia tak to mas asi dobre,nie?ked ti nic nepovedal ze mas malo zeleza...
@ennynka nepovedal nic, ale diktoval sestricke, ze kyselina listova, magnezium a zelezo... ale zase, tam kde chodim, oni napisu aj svateho, len aby mali kvazi splnenu kvotu na predpis, takze kym mi to vyslovne nepovie, neuzivam a dopujem sa zatial "prirodne" 🙂
@senta_sofia inak vsak co sa bude babo tocit ako doktor piska, kasle na neho 😀 a ako sa to meria? to pravitkom na tom ultrazvuku zmeria alebo je na to nejaky specialny sposob?
@paskolinka ma take pravitka priamo v tom programe, co to meria, normalne vyznaci krizikmi body a jemu to vyhodi podla toho, co meria, tam je vela tych parametrov, on to tam len odklikava a potom to vytlaci taku A4ku a tam su hodnoty, ale sak tomu rozumeju zrejme len oni... ale akoze toto nase babo nanho sralo totalne, cez brucho mi robil ultrazvuk, nieco pomeral a nakoniec aj vaginalne a potom zase cez brucho, lebo to nemohol pomerat, no hrozne😀
@rybkaa tak som rada, ze sa ti testovacia vzorka gynexu osvedcila 😉)) a jako mohla by si po mne prebrat stafetu 😀
@adamnela ahojky, no mam teraz inofolicu cele tri balenia,ale ak mi bude chybat,ozvem 🙂
Ahojte aj ostatne zenusky,no kontrola dopadla celkom fajn,polyp zmyzol,neviem akym zazrakom,ale vsetko je pekne ciste vraj v maternici...sliznicu mam uz 10 mm a to som 7 DC... nie je to vela? takze ak sa rozhodneme,tak okolo 18.9. ideme do toho,vela som sa nevypytovala,vraj dalsie vysetrenia teraz nie su potrebne,co sa mi velmi nepaci,kedze to ivf stoji dost vela a co ak je tam aj iny problem... no a bolia ma mandle,mam ich napuchnute,myslite,ze mam skusit vybrat teraz este antibiotika? ale verim,ze vsetko uz pojde k lepsiemu pomalicky a vsetky tu budeme tehulky 🙂 paa

@sjuzan77 dáko skoro klesáš...a to že máš LF len 10 dní stačí? hej viem, že si otehotnela, ale nespôsobilo práve to problém, že už sa blížila MS a nestihlo sa vajko dostatočne uhniezdiť? 😕
@adamnela na teba som veľmi zvedavá, či sa ti teraz pohne cyklus s duphastonom 🙂 ideš aj na folikulometriu či nie?
@jaja9891 držím palce, potom podaj hlásenie 🙂