icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

monika11m
1. sep 2014

@senta_sofia dobre budem dakujem

vejula
1. sep 2014

@sjuzan77 ja som pre istotu volala môjmu gyndovi na 14DPO. KEdže som uživala B6 na predlženie lutealnej fazy, bala som sa, či po jeho vysadení nemôžem potratiť, či nemam malo progesteronu. On ma hned zobral, spravil mi test na HCG z krvi a hned aj hladinu progesteronu. Ked HCG bolo vyššie a hladina progesteronu nižšia, predpisal mi utrogestan, nech progesteron doplním. Ale je pravda, že môj gynekolog snad ako jediný na celom Slovensku berie tehotným krv na progesteron. Je totiž členom naprotechnology a ma taku presnu krvinku ako ma progesteron stupať. Velmi vela potratov v prvom trimestri je práve kvôli nedostatočnej činnosti žltého telieska a s tým spojenou nizkou ladinou progesteronu... Ak si už potratila, ja by som si asi vyžiadala krvny test na progesteron

sjuzan77
1. sep 2014

@jaja9891
@senta_sofia
@vejula no neviem, co bude vo veci, urcite zajtra volam a predpokladam, ze ma bude chciet aj vidiet. Inak ma tiez napadol ten fraxik, on moze tiez sposobovat krvacanie. Ale naozaj velmi zaujimave, ze pri dcerke problemy neboli a teraz ich je kopa, zeby ten progesteron mohol klesnut casom?

senta_sofia
1. sep 2014

@sjuzan77 je to hormon, takze je to mozne, aj tehotenstvo vela veci zmeni

vejula
1. sep 2014

@sjuzan77 na hladinu progesteronu pôsobí mnoho faktorov... U mna mohol byť nižší aj vzhladom na to, že ešte dojčím. Kolkodnové si mala lutealne fazy?

sjuzan77
1. sep 2014

@vejula kratke, vzdy len 10 dnove, viem, ze je to malo 😒

vejula
1. sep 2014

@sjuzan77 no pytam sa preto, lebo pri nedostatočnej funkcii žlteho telieska a teda pri nedostatočnej hladine progesteronu býva často skratená lutalna faza. Čiže aj tých tvojich 10 dní by mohlo poukazovať práve na tu nizku hladinu progesteronu.

sjuzan77
1. sep 2014

@vejula tiez si to myslim.. Zajtra vybalim na dokiho vsetky moje pozorovania z merania bazalnej teploty a uvidim, co na to povie. Posledne cykly som totiz mala vzdy ovu na 17DC, po 5-6 dnoch prislo silne spinenie a na 10. den uz bola mrcha. Takze vlastne na samotne uhniezdenie som mala iba 6 dni 😕

vejula
1. sep 2014

@sjuzan77 uhm... Tak snad ti vezme tu krv, prípadne predpíše utrogestan. Niektorí doktori utrogestan predpisuju po potrate automaticky. Držím palce, nech je všetko oki

adamnela
1. sep 2014

Ahojte kočeny moje...
U mna to vyzera zatial takto: http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela
Od vcera uz uzivam Duphaston 2x1, tak som zvedava na tento moj cyklus...
Ja nemam kedy ani na pc, akurat sa zasa chystam zehlit. Deti zajtra do skoly a skolky, tak mi treba nachystat im veci, lebo idu spat ku babke, kedze ja idem skoro rano do roboty, tak babka ich zajtra rano odprevadi.
V prvom rade @sjuzan77 moja velmi moc sa s tebou tesim a dobre, ze si si nasadila ten Duphaston.Urcite to uz teraz bude vsetko dobre, drzim moc palce...
@kubisova tu som, tu som 🙂 Snazim sa Vas aspon citat, ale nie vzdy sa mi podari aj odpisat...A ty ak sa citis dobre, tak si myslim, ze lahke cvicennie by Ti nemalo uskodit. Inak kolko dni uz mas od zakroku?
@elinka112 teplota vyzera velmi dobre, ako sa citis? mas pocit uz na mrchu?
@rybkaa no som zvedava, uz mame dnes september, takze to je Tvoj mesiac nie?

elinka112
1. sep 2014

Ten pocit pobolirvania v podbrusku mám už asi 4 dni... Ale ráno som robila test a úplná beloba... Takže nádej mi akosi zhasla:(

jaja9891
1. sep 2014

zienky otazocka mimo temy,mm bude mat 30,netusim co mu kupit,nemate nejaku radu????pozitivny tehu test by bol najkrajsi,ale... no co myslite?

kubisova
1. sep 2014

@adamnela od zakroku ubehlo 18 dni...teraz necvicim necham to este tak....ked pojdem potom na kontrolu.
No uvidis ako sa ti cyklus vyvinie hlavne aby bolo v poriadku a aby ti ovu dosla

senta_sofia
1. sep 2014

@jaja9891 tazka otazka, ty ho poznas najlepsie, my si doma na darceky nejak nepotrpime, peknu knihu, listky na nejake kulturne podujatie, poukaz na vikendovy pobyt/dovolenku, nejaku "dobru" flasu a podla mna ani z lasky a vlastnorucne urobenou tortou nic nepokazis 😉 zavisi, ako je u vas zvykom, aby zase nemal vycitky, ak mu ty kupis daco extra drahe, ze si bude potom lamat hlavu, ze co on tebe...

jaja9891
1. sep 2014

@senta_sofia ano tortu chystam...ale chcela by som ho prekvapit niecim milym,nie drahym...len uz mi dochadzaju napady za tie roky... moj mm je nenarocny a nema ani vyhranene zaujmy a konicky...no musim porozmyslat... flasa a kniha u neho vypadava... potesil by ho mozno nejaky sportovy zapas,ale v tom sa nevyznam...hmmm .... ale dakujem za tipy 😀

lensam
1. sep 2014

@adamnela fuuuha, dlhý cykus.

rybkaa
autor
1. sep 2014

@jaja9891 a co tak listky na nejaky zapas? Alebo nejaky relaxacny pobyt, wellnes? Pripadne nieco co bezne pouziva - ja som mojmu teraz kupila holiaci strojcek. Neviem co tvoj robi, kde pracuje, no mozno nieco co by pouzil aj pri praci 🙂 ty ho poznas iste nieco vymyslis 🙂

rybkaa
autor
1. sep 2014

@elinka112 graf mas super 🙂 aky to bol test co si robila vcera a aky dnes - myslim značka? Nebol tam ani duch? Pripadne daj foto, my tu rady duchov lovime 😀 kym teplota neklesá a ms nechodi, nestracaj nadej 🙂 kolko mavas dnove cykly a ako dlho sa snazite?

rybkaa
autor
1. sep 2014

@adamnela no hej tento mesiac mame splodit toho chlapca no ja nepohnevam ak sa podarilo uz v auguste 😀

elinka112
1. sep 2014

@rybkaa fuuu rozmyslam...dnes to bol pepino z DM-ky taky ten lacny...a vcerajsi duch bol na woman secret...tak neviem
Dnes tam fakt nebolo co lovit...ani len naznak vobec nic..:(( Snazime sa 4 mesiace. Cyklus mavam 28-30 dnovy ...a preco myslis ze graj je dobry? Vsak po ovulke su vzdy teploty hore a klesne az pred prichodom MS nie?
Este co sa tyka toho mojho grafu ten pokles na 9DPO to som si myslela, ze by to teoreticky mohlo byt uhniezdenie..ale asi som sa mylila..pre istotu pridavam este raz foto, nech nemusis hladat

sjuzan77
2. sep 2014

Dievcence moje, myslite na mna, ked sa mi mala zobudi, idem dokimu, ale nie je to dobre. Rano to uz neboli "cievky" a test mi za 2 dni vobec nezosilnel 😔 uz mi je jasne, aky to bude mat koniec 😢

adamnela
2. sep 2014

Ahojte kočky..
@sjuzan77 juj moja, moc moc držím palce a hneď ako sa Ti bude dať tak sa ozvi..Myslim na Teba..y
@rybkaa jasné, ze hej 🙂 Bude tak ako ma byť 😉 Viem, ze som Ta moc nepotešila, ale je to tak..

vejula
2. sep 2014

@sjuzan77 och, myslím na teba nech všetko dopadne dobre 😔

zuzulienocka77
2. sep 2014

@sjuzan77 budem na teba myslieť a veriť, že bude dobre 🙂

mawiya
2. sep 2014

@sjuzan77 ješkove kým som sa ja dostala k netu, čo sa to tu deje. veľmi ti držím palčeky, hlavne kľud. ešte nie je nič stratené. veľmi na teba myslím.
@senta_sofia jaj dievka moja oslavovala som ja veru. horšie že aj v práci :( bo pán predseda si nainštaloval výstavu - že hrôzy vojny (fotečky z ukrajiny) a čakal obrovský nátresk. čo si ja pamätám z piatka a soboty, tak na výstavu prišlo hádam aj 30 ľudí. 🙂 čo už.
@rybkaa dcérenka a ty ako moja. najprv čítam že furtom len sexujete a teraz čo robíte? či stále poisťujete? 😀
@adamnela cauky moja to je takô divnô ten tvoj graf. no nezvyk na teba taký krátky 😀, nemusím sa prerolovávať na 75 deň a podobne 🙂
@vejula fíííííííha tam svieti už 23 tt to je teda rýchlosť. suprišneeee. 🙂 len pekne priberaj a nech bábatko kopcuje cez deň nie v noci. aby si aj čo to pospala
@zarzisia zlatinko čo tak posmutne?
@jaja9891 zlatik môj. možno sa tie tvoje vajcá zľakli umelého a prekvapia ťa tento mesiac. veľmi by som sa tešila. a mimochodom aj môj mm mal pred 2 týždňama 30 rokov a urobila som mu veľkúúúúúúúú tortu s karamelovou, vanilkovou a čoko plnkou. no a kúpila detské šampanské a parfém dolce gabana - ten čierny - ani za čerta ma nenapadne názov. no a bol happy. a chcela som mu dať večer ešte darček - teda že ho nechám bez sexíka a čuduj sa svete, sám si vypýtal. no nikdy neviem čo tí chlapi vlastne chcú. či chcú či nie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

rybkaa
autor
2. sep 2014

@elinka112 myslím, si, že graf je dobrý preto, lebo pekne vidno výskok po ovulke, teplota sa drží pekne vysoko, neskáče, je ustálená, je tam aj niečo ako uhniezdenie, no to môže byť klamlivé....dôležité je, aby sa teplota držala vysoko a ms nechodila, vtedy je graf víťazný, pekných grafov tu už bolo plno a nič z nich, no je možné otehu aj pri škaredom grafe, nezúfaj 🙂 pepino ani nekupuj, to sú na prd testy, skús rapi clear alebo ešte lepšie dr. max, tie sú super, mamatesty sú tiež slabé 🙂 dnes ako teplota?

rybkaa
autor
2. sep 2014

@sjuzan77 ale nie 😢 veľmi ti držím palce a myslím na teba, aby to nebolo nič vážne a bábo bolo v poriadku !

rybkaa
autor
2. sep 2014

@mawiya ale kdeeee... už som 4 dpo, už som dala mm kľudový režim 😀 a ty si ako na tom, ha?

paskolinka
2. sep 2014

caute dievcata, takze ja po 4 dnoch zase za pocitacom 😉 napinave to bolo u mna asi ako guma na trenkoch az do dnesneho rana, kedy sa ukazalo, ze zase z toho nic nebude, test biely, teplota zacala padat a zacalo aj spinenie ☹ ale tak co, dalsi pekny graf do zbierky. pozitivne je, ze som mala lutealku celych 11 dni bez spinenia, lebo v poslednej dobe sa mi to zacinalo nejako horsit a spinila som uz aj 10 dpo... 🙂
@sjuzan77 drzim pacle, nech to dobre dopadne 🙂

elinka112
2. sep 2014

@rybkaa Dnes stale 36,9 rovnaka uz treti den, ak sa nemylim .... Takze tie testy su zle? Ja som tu niekde citala, ze su spolahlive, tak ja uz fat neviem..,.
A uz mam uplne take pobolievanie v podbrusku ako ked mam dostat, uz druhy den mam take...