Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa
@jaja9891
@senta_sofia
@mawiya
@adamnela dievcence, ani sam doktor nevie, odkial sa ta krv berie, dnes uz bol taky, akeho ho poznam, vypytoval sa, musela som mu vsetko dopodrobna vysvetlovat, bolo vidiet, ze je z toho mimo, ze nevie nic urcit. Ono je zvlastny aj sposob toho krvacania, sorry za opis, ale pre predstavu 😅 proste sa v noci, ci rano zobudim, nekrvacam a az ked sa vycikam a utriem, tak je toaletak cely od krvi. Takto sa utriem 2-3 krat a na dalsi krat je uplne cisty, proste ako keby ste zavreli kohutik, uz ani kvapka krvi. Doktorovi som musela vsetko opisovat a prirovnavat, pretoze pri sone som nemala ani len spinenie, nemohol teda vidiet, ako to vyzera a kolko toho je.
Kontrola plati o 2 tyzdne, nechce zasa robit casto sono, aby aj to neposkodilo. K tym testom - po druhom potrate mi poslal na genetiku krv, ci sa nezistia nejake mutacie, az keby sa to zopakovalo aj teraz, idem na kompletnu a aj manzel.
Babenky, som uplne na dne, stale mam na mysli, ako to moze dopadnut, viac menej ani neverim, ze to skonci dobre. Napadol ma uz len posledny zufaly pokus, kupit si ascorutin a zacat uzivat aj ten, ved horsie uz byt asi nemoze ☹
@paskolinka vies, ze ma to napadlo? Ale ked som zistovala, odkial to ide, tak s mocovymi cestami to nema nic spolocne 😕 polyp nie je, vsetko je ciste, dokonca ked idu zeny s krvacanim, tak vacsinou to lekar vidi, ze krv bola, u mna ani stopa, zeby sa nieco dialo. Neviem, co sa mi to s telom porobilo.
@paskolinka presne takto to zacalo, a vzdy bolo tej krvi o cosi viac, potom zacala tiect uz aj cez den. Nakoniec sa podarilo krvacanie zastavit, tyzden som bola cista a potom z nicoho nic, isla som na wc a doslova ma zaliala krv, to bolo hrozne. Leteli sme k doktorovi, ale srdiecko uz nebolo. Aj teraz to ma rovnaky priebeh, preto u mna optimizmus nenajdete, ja som uz psychicky v rezime, ze potracam 😔
@sjuzan77 velmi zvlastne, akoby stacil minimalny tlak a tebe sa hned krv pusti, ale len rano... no my tu asi veru nic nevydumame 😖 skus ten askorutin a kto vie... nadej je tu vzdy 🙂
@paskolinka uz ide drahy kupit a k tomu este magnezium, to som tiez vycitala, ze to velmi casto predpisuju..
@sjuzan77 tak to bude jedine z krcka, v tehotenstve je celkovo prekrveny... robili ti v poslednej dobe cytologiu?
@senta_sofia to ano, nie som si ista, ktory mesiac, ale bud maj alebo jun, bola som na preventivke a cytologia v poriadku.
@senta_sofia ale prave ma napadlo, ci nemozem mat nieco s krckom, myslim nejake poranenie, mala som tazky porod, rodila som 36 hodin, neotvorila som sa ani po 2 oxytocinoch, nakoniec to musel spravit doktor rucne. Ale to by snad na preventivkach videl, ci? Uz splietam rozne teorie 😅
@sjuzan77 tiez mi to napadlo,krcok v tehotenstve je pod vplyvom hormonov dost citlivy, akurat teda neviem, ci by nejake poporodne poranenie mohlo same o sebe spustit potrat. Mna by napriklad zaujimalo, ako by na teba posobil ten utrogestan, kedze sa aplikuje vaginalne...
@senta_sofia ked krvacas tak sa dava utrogestan cez usta vraj... ale nechcem trepat ...
@sjuzan77 mne sa na tom zdá najcudnejsie to, že krvacas len ráno alebo v noci. Ak by to bolo z nejakého poranenia tak to by asi krvacalo hocikedy príp viac práve cez deň ked si v pohybe... No ale možné je asi všetko...
@sjuzan77 inak pogooglila som nejaké anglicke fóra a takýto problém s ranným krvácaním alebo spinením som viackrát nasla, nebude to teda take nezvyklé. Príčina môže byť vraj aj rastúca placenta, jedna dievčina mala mocovu infekciu... Viaceré tam písali že im to trvalo aj niekolko týždňov a prestalo. Tak treba dúfať , možno je to nieco, co sa casom samo napravi 🙂
@senta_sofia no neviem, ale ako vravim, uz splietam vsetko mozne v hlave, proste rozmyslam, az sa mi z hlavy dymi, ale na nic logicke neviem prist. A ten utrogestan, tiez viem tak, ze v pripade krvacania sa uziva peroralne, ako spomina @jaja9891.
@paskolinka no ved toto nechapem, nelezim cely den, to sa pri malej neda, tak ako je mozne, ze cez den nemam nic, maximalne sem-tam hnedy fliacik. A ked som v klude, spim, tak krv. Cele zle toto 😕
@paskolinka dakujem, si zlata. No ja som nasla aj tu na konikovi temu, kde to jedna kocka popisuje presne tak, ako to mam ja, problem je, ze jej nikto na to neodpovedal a ona je neaktivna 😖 no mne to naposledy trvalo az do toho 10tt, potom nastal potrat 😒
Dobre rano....po dlhom case pripajam aj ja graf http://www.fertilityfriend.com/home/4a8aef takze dnes 33DC. Baby mohla byt teplota ovplynena tym, ze ma od rana boli neskutocne hrdlo? teplotu nemam nastastie 🙂 Maly je zo skolky uplne mimo.....cele poobedie vykrikuje, ze on chce do skolky 🙂 Skoda, ze ho tam mozem dat na cely den az od decembra.
@sjuzan77 vies co, keby nemas za sebou to, co mas, tak ti poviem, ze sustred sa na to, ze je to len z krcka a mozno to ma suvislost s tym tazkym porodom... ale je nam jasne obom, ze o tom ta asi nepresvedcim 😉) tiez som hladala aj na nejakych anglickych forach a dost casto spominali aj infekciu mocoveho traktu, myslim, ze keby ti zobrali moc na rozbor, nic by sa nestalo, prip. nejake stery z posvy, ci tam nahodou nemozes mat nejaku skrytu infekciu, kolkokrat o tom clovek fakt ani netusi.
@jaja9891 neviem, ale zase ona nekrvaca v zasade silno, ze by jej to vyplavilo... ja co som citala pribalovy letak, tak tam bolo, ze v gravidite sa utrogestan podava zasadne vaginalne, ale hadat sa nebudem
Ahojte babenky, ste velmi zlate, ze na mna tolko myslite. Vcera som si nasadila ten ascorutin a magnezium a hadajte, co - dnesna noc aj rano boli bez krvi. Este sa netesim, moze sa to zmenit behom minuty, ale prave mi svitla malinka iskierka nadeje, ze snad by to tentokrat mohlo dopadnut dobre. Este stale ma bude strasit aj to, ze sa nemusi spravit srdiecko, alebo ze potom prestane bit, ako naposledy, ale tato noc ma fakt trosku povzbudila. Takze nadalej dodrziavam maximalny klud, co sa pri malej bude dat, vela lezim a sedim, domacnost uz prebral na seba drahy a hlavne som si rozdelila lieky tak, aby som ich brala kazdych 8 hodin a dodrziavam v tom presnost, nech mam v tele stale rovnaku hladinu hormonov a lieciv. Viac uz zial spravit nemozem, tak teraz budem uz len bojovat s casom 😕
@sjuzan77 ahojky, moja sesternica má za sebou 2 potraty, robili nejaké vyšetrenia a všetko v poriadku, nikto nevedel, prečo sa to deje. Minulý rok otehotnela 3 krát, ani tentokrát sa to nezaobišlo, bez krvácania, nemocnice, dokonca sa jej doktorka v nemocnici do očí smiala, že čo si z toho robí, keď to neovplyvní, psychika v riti, ale zvládla to, dala to a v nedeľu 31.8. sa jej narodil zdravý skoro 4kg chlapček. Je to jej prvé dieťa 🙂 . Týmto ťa chcem povzbudiť, že môže všetko dopadnúť dobre. Verím ti, že sa bojíš, je to prirodzené, ale musíš veriť, že to bude dobré a bábika sa narodí zdravá o 8 mesiacov 😉
Ahojte ostatné kočky 😀

@rybkaa no my sme boli v ISCAR - tam nas poslal gynekolog. Ale da sa aj u urologa, ale tie vysledky su zevraj take nie moc vieruhodne.