icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

olivia_0309
28. jún 2019

@ja197 áno už to vidím🙈bože som dnes riadne mimo! Prosím ťa podľa čoho máš to dávkovanie a dobu užívania nastavenú? Lebo ja som sa niekde (už netuším kde) dočitala že sa má užívať 4tbl denne a to 3-7/ 4-8/ alebo 6/9. Dávala som si teraz prvý mesiac 4-8DC tie 4tbl denne ale neviem či som urobila dobre...preto sa pýtam,či poradíš podľa čoho sa nastaviť? 🙂

julianka007
29. jún 2019

Dobre ránko... Tak moja teplota dnes zase kúsok hore.. tak som zvedavá, že čo toto prinesie... Dúfam, že nie MS najbližších 9 mesiacov.. 😊🙏🙏🙏

alison11
29. jún 2019

@olivia_0309 Tak sranda to iste nie je :-/ Asi vápnik pomáha vstrebávaniu železa ak sa nemýlim.

alison11
29. jún 2019

Dnes takto

martinade
29. jún 2019

Aj dnesny deň hore. Moze byť ze lekarka si nevšimla ovu? Volnu tekutinu, prasknuty folikul? Spominam si, ze ultrazvukom na prave strane sa zdrzala cca 5 sekund. Videla tam 3 maličke foliky a akonahle zbadala 3 foliky na pravej strane, hneď prešla na ľavú a tej sa venovala a merala ten 1 folikul na lavej strane...

olivia_0309
29. jún 2019

Baby moje ja dnes klesám pomaličky😔 Okrem toho od večera špiním a ráno som sa zobudila na kŕče a chytil ma taký depkový stav, že keď som odmerela BT, začala som v posteli plakať! Manžel len chudák vyhúkaný pozeral a objímal ma😢
@alison11 vstrebávanie železa podporuje vitamín C, dlhodobé zvýšené hodnoty Fe v krvi a jeho usádzanie v tele sposobuje okrem iného aj predčasnú menopauzu... viď moj prípad. Ja som zrejme celý život pila veľmi železitú vodu u nás doma😵zistilo sa to zbtozboru len nedávno že voda v našej studni neni vhodná na dlhodobé pitie lebo je zamorená ťažkými kovmi a je železitá.

olivia_0309
29. jún 2019

@martinade a nemohla byť ovu toho 17teho? Vyzerá to pekne🙏🏼🍀✊🏼

olivia_0309
29. jún 2019

@julianka007 Gerlach a Lomničák toto😆 Asi si z nás tie grafy fakt strieľajú...

kakatulik
29. jún 2019

@olivia_0309 ahoj,môj švagor má tiež problém so vstrebávanie železa a zistilo sa, že má nejakú vrodenú pecenovu vadu. Už ani krv nesmie darovať a má 0+. Bol častý darca.
Ten pokles je minimálny. Ak by sa náhodou rozbehla sme teda spolu 1DC. Už aj slza paadla.

@martinade nemusela vidieť. Ak sa dobre nepozerala,alebo už sa nedalo nič vidieť.

martinade
29. jún 2019

@olivia_0309 nie nemohla, čo som si všimla na grafoch je, že mne sa prve dni pomalsie zdviha progesteron. A neviem akoby za 3 dni narastol folikul z 11mm na 20-22mm, ked 14 dni rastol ten 11mm folikul 0.75mm za deň. Krcok bol už pred 17dc uzvrety. Toho 11-13dc bol krcok otvoreny... proste nechapem, ale podla grafu to vyzera, ze ovu prebehla... ale lekarka nič na ultrazvuku nevidela, tak uvazžujem, ci sa nepomýlila a niečo neprehliadla...

martinade
29. jún 2019

@kakatulik takze je tam nadej... ze ovu prebehla a nemusela ju lekarka vidiet....inak by to pre mna bola zahrada...
@olivia_0309 pokles je minimalny.... tak ako Katka píše...

olivia_0309
29. jún 2019

@kakatulik fuha no určite to budem ďalej zisťovať čo je za tým... mne teplota klesá hrozne pomaly Katka, pod čiaru klesá až po skončení MS čiže na klamlivo vysokú BT sa ja nespolieham😏ach no uvidím kedy sa MS naplno spustí...takže sme dve čo dúfajú v pozitívne leto🌞🍀🙏🏼

katka1304
29. jún 2019

@martinade podľa mna ovulacia bola, vyrovnaná teplota okolo 37 tomu nasvedčuje.. možno sa doktorka zamerala na sledovanie veľkosti folikulov, tak jej ušlo, ze nejaký uz praskol.. a inak si 10 dpo, to by uz aj na teste mohlo niečo byť 😉 .. Ano som pokušiteľ 😁

kakatulik
29. jún 2019

@olivia_0309 ja som už tiež dostala ms pri teplote 36,9, čiže no.....Veď ty sa poznáš. Je asi fakt zbytočne,si robiť falošné nádeje.

martinade
29. jún 2019

@katka1304 tym ze som nevedela ci bola ovulka etc... som si ani necitila cas....a uz som asi na konci cyklu a zatial ma nelaka testovanie. Ajtak mne sa hore drzi teplota az do ms, ale je pravda, ze taku vyrovnanu teplotu nemavam... asi este ucinky hormonov z minuleho ivf cyklu ...

olivia_0309
29. jún 2019

@martinade tak to je podľa grafu isté že ovu prebehla, a lekárka si v tej rýchlosti fakt asi nevšimla, že v ten deň už máš po😉 Držím ti prsty✊🏼

martinade
29. jún 2019

@olivia_0309 dakujem napodobne ✊

daniela123321
29. jún 2019

@martinade Inak napr.ja čo som teraz tehotná tak keď som bola na folikulometrii tak gyn že akurát mám ovulku z ľavého vaječníka že tam vidí tekutinu..a ja že čoo..veď ani ovu test som nemala pozitívny..a že pravý vajecnik mám asi slabší (mám tam aj endometrioznu cystu) že tam má folikul iba 14mm..a hľa😁 z toho pravého som nakoniec ovulovala a otehotnela..takže podľa mňa si mala tiež neskôr ovuláciu

ereska
29. jún 2019

@daniela123321 a ako pokracujes kolky si už TT kedy bude deň D

daniela123321
29. jún 2019

@ereska Ahoj moja.V utorok začínam 33tt..deň D by mal byť 27.8.ak nie skôr ☺️Malá sa mi stále neotočila..stále ju mám priečne alebo KP tak sa modlím nech sa otočí..moja gyn ma už straší že sa dá pekne odrodiť aj KP zadačkom ale ja a tým určite nesúhlasím 😒A ty ako?už ti býva zle?

martinade
29. jún 2019

@daniela123321 a o kolko dni si neskor ovulovala? Nechce sa mi verit, zeby folikul rastol 3,2 mm za deň, keď 14 dni rastol 0,75mm za deň. Ale človek nikdy nevie.... 14 dc mi robila sono a folikul bol 11mm.

ereska
29. jún 2019

@daniela123321 ja zatiaľ ok časté cikanie večer grganie občas pichanie vľavo vpravo a hlava bolieva ráno trošku cítim takú gucu v krku no zjem pár piškót a je to preč 😉

daniela123321
29. jún 2019

@martinade Kukala som a 1.12.som bola na folikulometrii..kde som ževraj ovulovala a pozitívny ovu test som mala 4.12.a 5.12. FF mi označila ovulku 5.12.

daniela123321
29. jún 2019

@ereska Moja držím ti palce nech to už konečne dotiahnete do úspešného konca☺️❤️

alison11
29. jún 2019

@olivia_0309 Tak to mi je ľúto ☹ z tou vodou.
@daniela123321 Skúšala si ísť na štyry a vrchnú časť tela dať čo najnižšie k zemi? A tak treba chvíľku zotrvať mne sa tak na druhý deň syn otočil a to som bola v 34tt nebolo to nič príjemné ale otočil sa a odľahlo mi 🙂Držím palce aby sa aj vám drobček umúdril a otočil sa dolu hlavičkou.
@martinade Krásny máš graf moc držím palce aby sa bt pekne držala hore a nedošla ms 9mes. 🙂

julianka007
29. jún 2019

@olivia_0309 to si veru robia... Mňa dnes už láka testovať ... Ale ešte je skoro... Musím to nejako vydržať...

ereska
29. jún 2019

@daniela123321 ďakujem moc

@julianka007 držím päste na testovanie

ereska
29. jún 2019

@daniela123321 aj ty sa drzkaj a bezproblémový pôrod 🙂

julianka007
29. jún 2019

@ereska ďakujem.. ale ešte sa posnažím zajtra vydržať a testovať ak, tak v pondelok

martinade
29. jún 2019

@alison11 dakujem, ale mňa prekvapnie teplota AZ v deň cyklu... 🙂, moznoze zajtra testnem... aj tvoj graf pekne stupa...