Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@chmurkaxy a mala si tu maternicu naozaj obratenu alebo to pomohlo len nahodou?
@paskolinka mala, doktorka to ziatila pohmatom, tiez skoro po troch rokoch u nej, ani pri laparoskopii mi nic nepovedali. Tehotenstvo ju prevrátilo spravne, porod zase naopak🙂)
@chmurkaxy takze na laparke to nevidno ale da sa to zistit pohmatom? 😀 no to sme dopadli, asi by mali doktori viacej preklepkavat a prehmatavat ako kedysi a nesturat sa v nas stale s tymi pristrojmi 😉 ale vidis, dobre, ze ste to skusili a pomohlo...
@paskolinka Ja mam tiez maternicu otocenu dozadu. Pred prvym porodom som ju mala normalne, po porode sa mi zvrtla dozadu. Teraz ked som otehu, tak tiez som jeden krat po sexiku lezala na bruchu. Neviem, ci toto pomohlo, ale mozno to k tomu prispelo + liecba samozrejme. Uvidim, co bude po porode, ci mi to ostane zase naopak alebo sa mi zvrtne do spravnej polohy. Mne to zistil Dr. na ultrazvuku.
@sjuzan77 že? taky si myslím, že se k němu hodí 😀 tak uvidíme ještě.. jinak ty se opatruj, hezky odpočívej, ať se miminek vyvýjí jak má 🙂 a hlavně myslet pozitivně 🙂
@senta_sofia bylo to velice vyčerpávající :-d a myslím, že všechny informace si podala 😀 no já si taky ještě občas rano musím odplivnout 😀 takže ty nevolnosti mě taky stále úplně nepřešly..
@mawiya jojo, jak sem propadala beznaději a teď mě ten raubíř kope všude možně 😀 jojo, naše skupina Kryštof :-d kdo by neznal, no brzo půjdeme na matriku a bude vyřízeno 🙂 a už se to nezmění.. a ty se taky pěkně opatruj a bacha, kam šlapeš 😀
@jaja9891 děkuji.. no podívej, s vama se to taky pěkně pohlo, tak ať se všechno podaří a co nejdřív, hlavně, že se něco děje 🙂
@senta_sofia a ty by si čo chcela mať? Ďalšieho chlapa, či by si už aj dievčičku privítala???
@senta_sofia ach moja zlata u mna cele zle :O( pijem shatapushpi čaj, a od 17 dc mam spinenie :o(((( zatial je to takto ale ovu testy este neboli pozitvne.
Ahojte. Môžem sa spýtať, aký teplomer (značku, typ) používate na meranie bazálnej teploty? Klasický ortuťový už nemám a tie elektronické vraj nie sú všetky veľmi presné? Ďakujem.
Baby sedím u gyn.a cakam...volala som za vysledky sterov, sestra mi povedala ze prisli, nech dobehnem, ze dr.mi chce nieco povedat...asi vyslo nieco zle.....drzte palce aby som tu neskolabovala ako ma vyplasila a neviem co sa deje ☹
@rybkaa drzim palce, neboj, asi len chce nieco vysvetlit prip dat lieky, ako pise @zuzulienocka77
@bzzzz ja tento http://www.lpp.sk/index.php?option=com_hikashop... treba sa s tym trochu skamaratit a potom sa da 😉
tak baby, je zle ☹ naše snaženie sa odkladá na neurčito, podľa slov dr. - predpokladaná gravidita najskôr o pol roka...mám zlé výsledky sterov, abnormálne bunky na krčku maternice vo fáze vysokého ohrozenia či čo, proste bunky ktoré sa môžu zvrhnúť do rakovinového štádia krčku maternice ☹ Zhoršujú mi to aj prítomné vírusy HPV, na ktoré som bola aj očkovaná, čo síce pomohlo, ale len na čas, vždy som mala stery s miernym sklonom k abnormalite buniek, ale bolo to v norme a stačilo to sledovať, no teraz vyskočili vyslovene vysoko rizikové bunky 😔 Lokálna liečba? Nie....operácia 😔 Predpokladáme s dr. že začiatkom októbra pôjdem do nemocky na výkon, pri ktorom sa odstráni prstenec abnormálnych buniek na krčku, ten sa potom pekne vyhojí, ostáva pekne čistý a bez rizika ďalšieho šírenia, je to vraj veľmi dobrá a bezpečná metóda, ktorá sa robí šetrným spôsobom, keďže som nerodila a chcem mať deti. Po uhojení môžem otehu, potrvá to zhruba pol roka, kým sa dám doporiadku natoľko, aby krčok zvládol prípadné tehotenstvo....kyret vraj nemohol nijako ovplyvniť zlé výsledky na krčku, mechanicky sa vyprodukovať nedajú.
Moje múdre telo dobre vedelo, prečo neotehotnelo teraz... síce sa otehu dá, ale zrejme by to krčok nezvládol a otváral by sa počas tehotenstva a hrozil by predčasný pôrod alebo potrat 😢
Baby, som z toho taká ohúrená a vyklepaná, že neviem ani kde som, v hlave mi treští....neviem ako sa to celé volá ani ako to prebieha, viem len, že v narkóze a musím ostať v nemocke jednu noc...máte s tým niektorá skúsenosť alebo niekoho takého poznáte?
@rybkaa joj, tak takto ☹ ale tak hlavne, ze to odhalili a vedia s tym pomoct... neviem, ci na takyto zakrok je nejaka specialna metoda, ale mne ked odstranovali polyp z krcka, tak to bolo hysteroskopiou. nespominala ti dr. take nieco?
@paskolinka
@chmurkaxy no hej, už viem, už som to aj ja počula, ale myslela som si, že konizácia je len odobratie vzorka a nie celkové odobratie. Si ma aj upokojila, že ešte kočky v pohode majpú deti, lebo sa bojím, že sa to zvrhne zlým smerom...najprv cysta na vaječníku s podozrivým obsahom ako benígny nádor, teraz toto...babka (z maminej strany) chodila na radioterapiu, mala rakovinu prsníka, tak sa bojím ☹
@rybkaa vidis, takze zas a opat plati, ze telo nie je sproste a ak je toto to jedine, co musis podstupit pre to, aby si mala babo, tak hor sa do toho, lepsie pol roka obetovat kvazi liecbe, ako sa polroka trapit nad tym, preco sa nedari 🙂 tiez si myslim, ze ide o konizaciu krcka
@zuzulienocka77 co sa pohlavia tyka, je mi to jedno, hlavne nech je zdrave 🙂
@ennynka vyšlo mi to z cytológie, našla som toho dosť tu http://www.hpv.sk/secure/abnormal_cervical_cell...
na rakovinové bunky sa to zvrháva za niekoľko rokov, najskôr za 1 rok, ja som ešte mala minulý rok stery ok, takže je to ranné štádium, aspoň že tak,...

@rybkaa velmi drzim päste! Mne este pomohlo nasadit minimalnu davku na stitnu zlazu, aj ked som vysledky mala dobre. Ale hovorila mi moja gyneko, ze to robi len malo endokrinologov na Slovensku. U mna to pomohlo udrzat malého. Ale toto všetko ak uz asi riešila, však?