Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@rybkaa akurat googlim, lebo ja mávam vo výsledkoch cytologie vždy skratku PAP II. Tuto som nasla fajn článok http://www.medzinamizenami.sk/rakovina-krcka-ma... ale stale rozmýšľam nad tým, ze ak si mavala aj to CIN 1, nebol to až taký dobrý vysledok, keďže podľa hentoho je to už ľahká forma dysplazie,či si to vysvetľujem zle?
@paskolinka dnes to posiela na schválenie, idem na to do RS lebo nasa nemocka nula bodov, a v tej v Sobote robi moja gyn na dohodu, tak ma urobi ona a je to nemocka patriaca Pente, takze mne ako poistencovi Dovery daju prednost, tak to nepasujeme podla ms a zrejme zaciatkom oktobra idem, takze verim ze sa skoro dam doporiadku abhura na to 🙂 zrejme ako tie bunky bujneju na zaciatku krcka nechceli spermose púšťať dnu a aj preto sa nedarilo si myslim...takze verim ze toto pomoze
@senta_sofia ano lahka forma sa len sleduje a lieci lokálne teda liekmi. Brala som Indonal a ten ma drzal v norme ale nesmie sa brat v tehu tak som vlani vysadila ako som otehu a po potrate som uz nezacala brat a odvtedy sa mi zhorsili vysledky lebo pri poslednom stere vsetkojok v juli 2013, v oktobri som vysadila a teraz ze bum zle je...bezim do roboty tam precitam link co si poslala
@rybkaa davaj si teraz pozor aby si neprechladla alebo nechytila nejakú pliagu, nech to nemusíte posúvať. Ja som pred operáciou mala zápal hrdla, brala som antibiotiká a predoperacne vyšetrenie som stihla len tak tak. Ale bola som z toho nešťastná lebo do poslednej chvíle som nevedela či to nebudeme musieť presúvať ...
@senta_sofia no čítala som to, neviem aké číslo PAP mám, ani či mám CIN 2 alebo CIN 3, ja som si tú trojku vyvodila sama na základe trochu inej klasifikácie ako je v tvojom článku, podľa tohto článku mám CIN 2, videla som v tých papieroch len to HSIL, ktoré je v tvojej klasifikácii a predtým som mávala to CIN 1 to som videla v karte, lenže to sa nerieši operačne, brala som ten Indonal a ten je ozaj super, lebo mi to držal v norme cca 5 rokov, aj to očkovanie Silgardom pomohlo na istý čas, ale ja som už v čase očkovania mala pozitívne HPV vírusy, akurát tie najhoršie 16 a 18 a aj tie napomáhajú zvrhávaniu buniek....
@rybkaa ja som zase nikdy o tom CIN nepocula... ale podla hentoho clanku by som to chapala tak, ze az ked su v PAP III. nejake degenerativne zmeny, tak sa to uz klasifikuje tym CIN, ale zase ten clanok nemusime brat ako nieco zavazne 😉
testom som sa už ani nezaoberala, domeriam tento cyklus a dám si pauzu, po ms si dáme pozor a dúfam, že o mesiac už budem po zákroku....potom do konca roka min. pauza a uvidíme ako sa to uhojí, kedy sa budeme môcť začať snažiť a začnem zase merať, či stále všetko fičí ako má....hádam to bude skoro....čo som čítala, baby čakali ako po šestonedelí a mohli ísť na to, ale ja radšej počkám, nech je všetko uhojené a tak....ale nezbavíte sa ma, ja z tadeto neodídem 😀 budem ďalej sledovať vaše čiarkované testy 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa
@rybkaa hahaha, moja zlata, ono to bude uplne naopak, my odtialto neodideme, kym neuvidime tvoje ciarkovane testy 😉)
@senta_sofia oni sa tie stery robia dvoma spôsobmi, jeden je taký obyčajný a jeden nejaký rozšírený podrobnejší či ako, a mne robieva ten obšírnejší, keďže som mávala pozitívne HPV, takže asi z jedného sú výsledky CIN a z druhého PAP neviem....
@rybkaa co som citala, tak to PAP a CIN je len nejaka medzinarodna klasifikacia, ale ten test sa vola PAP 😀 cul kukam anglicku wikipediu a CIN je vlastne uz skratka od Cervical Intraepithelial Neoplasia... a presne ako si napisala, hentie HPV co si mala, spominaju aj tam, ze je tam vyssie riziko, ze sa to zvrhne. A to HSIL je tam ako CIN 2/3 a to je dalsia klasifikacia 😀
@senta_sofia to hej, bude to zrejme tak, ale tie testy sa určite robia dvojako, že jeden je podrobnejší, lebo sa ma na to aj pýtala, že či chcem obyčajný, ktorý hradí poisťovňa alebo ten podrobný, za ktorý som si doplácala, ak dobre pamätám okolo 12-15 €, v elektornickej karte si to neviem nájsť, len je všeobecne popísaná preventívka a ster
@rybkaa no to neee, sakra... včera si psala, že kontrola dopadla dobře a teď totok, ufff... no je to blbá zpráva, o tom žádná, ale operace to je celkem nenáročná, jen potom ta rekonvalescence je delší, ani ne tak pro tebe, za pár dní už o ničem vědět nebude, spíš ten čípek bude nějakou dobu takový nepřipravený a citlivější k těhotenství, proto ta delší doba pro odklad těhotenství... aaach jo :(hlavně, ať to proběhne, co nejdřív, a je toto brzo špatné za tebou 🙂
Ahojte, toto je môj graf:http://FertilityFriend.com/home/500b1b
A dnes som si ráno urobila test a je tam duch, tak som rýchlo kúpila druhý test a zopakovala to. Aj tam vidím ducha, aj keď som váhala či ho mám robiť so zriedenym močom, aby som nebola sklamaná. Ten väčší test je ten čo som robila ako druhý. Myslíte, že už je to jasný dôkaz? Alebo sa ešte nemám moc tešiť?
@rybkaa je to mozne, ale vdaka tebe sme mudrejsie, lebo ja napriklad ani netusim o moznosti dat si spravit rozsirene a vlastne teraz ani neviem, ake robia 😉) takze este ze ta mame
@simonkazga ďakujem, veď v suchu sa usmievam na celý svet. Len som to ešte nikomu nepovedala, pretože som tomu neverila.
@lensam aku dlhu mavas lutealnu fazu? teplotu mas pekne hore, ciarka by bola tiez, takze treba dufat 😉
@senta_sofia lutealna fáza 13-15 dní. Premenlivé ako aj dĺžka cyklu. Priemer 27 dní.
@rybkaa mne to doktor vysvetoval tak, ze tento virus moze a nemusi mat v sebe dievaca...a mozu byt 2 varianty: bud ho dievca v sebe ma a pri pohlavnom styku nechranemom sa "nakazi" aj partner(bude dalej jeho prenasacom), alebo ho dievca nema a ak ma stastie na partnera, ktory nie je prenasacom, je to OK, ale ak natrafi na partnera "prenasaca", virus ma uz aj ona. Ked sa zisti, ze ma zena/dievca tento virus, ide na konizaciu-odstranenie loziska virusu a je zasa "cista" a uz zalezi len na chlapovi, s ktorym bude mat nechraneny styk, ci je prenasac, ci nie. A ja si tiez davam robit tie dokladnejsie testy..doplacam 25€ a cakam na ne 4-6 tyzdnov. Ja idem o par mesiacov na kontrolu, ci sa este bude dat snazit normalne, ci uz len IVF (dovtedy musim schudnut-to som si povedala ja), takze budeme snazilkovat spolu :*
aaa test dnes ziarivo biely :D takze dnes ma caka moje prve behanie :P pokial ma nezradi noha :P

@rybkaa hlavne nech ti dajú tu operáciu čím skôr, nech to máš za sebou, potom už bude dobre, poliecis sa a ani sa nenazdas a zase budete snazilkovat 😉