Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@zuzik5891 ktovie, mozno ina znacka testu by bola lepsie viditelna. Asi zavisi od vyrobcu, kolko farbiva ten test obsahuje. Ale zas v krvi mas ovela vyssia koncentraciu hcg ako v moci. Mne minuly mesiac uz 10 tkovy test neukazal dve ciarky ked som zacala krvacat ale v krvi bolo este hcg cca 17. Dost rychlo sa ten hormon vyplavoval prec, a v moci uz ani nebol. Aj ked v krvi ano
No hlavne boli to testy spred takmer 14 rokov 🤣
Ahojte, som v meraní nováčik a celkom ma prekvapujú vaše grafy. Ja som začínala na 36,5 prvý deň po MS som začala merať, potom mierne stúpalo na 36,6 - tam sa to držalo až do 11.DC a potom už len stúpalo denne až na max. 37,1 v 16.DC. No a odvtedy mi teplota klesla na 36,9 a dnes stúpla 37,00 19.DC. Cyklus má 26-28 dňový. Píše sa, že počas ovu tá teplota klesne, u mňa to tak nebolo, len stúpala. Znamená to, že som neovulovala?
@michaela329 no daj graf teda. Podla appky som neovulovala ani ja, aj ked ja si myslim ze ano. Tiez mam vselijake divotvorne teploty, tak nebudem v tom sama 🙂
@sparkling nechce mi ho nahrať, dávala som trikrát 😆 To som rada, že nie som divná sama, lebo keď som ešte chodila na folikulometrie, ovulovala dom presne 14.deň, tak teraz neviem podľa týchto replôt, hádam budúci cyklus budem múdrejšia.
@michaela329 skus nahrat ako samostatnu dotku alebo cez PC, bez prispevku. Tiez s tym stale bojujem. A mozes kuk aj vyssie moj graf, tiez mam take vysoke teploty
@michaela329 ja uz mam teoreticky asi po ovulke a len cakam na kzade nove rano ze ci to bude stupat.
@sparkling nedá sa, zakaždým to padne. Tiež si podľa hlienu myslím, že ovu prebehla, len ma štve, že u mňa zase niečo funguje ináč. Ovu testy mám napríklad celý cyklus buď jednu čiarku, slebo jednu a druhú slabú-dokonca aj počas tých fokikulometrií bol test "čiarka a pol"🤷♀️
@michaela329 na tie som sa vyprdla. Negativne boli furt. Ale tak ovu asi mam ked som min. Mesiac bola tehu...
@sparkling to mi je luto, ze to nevyslo. Ja som 3 cykly za sebou chodila na tie folikulometrie, potom gynekelog vyhlasil, ze v tom chyba nebude, pekne na striedacku ovulovali. No ked manzel chodi na sluzobky, chcela by som vediet, kedy ho nepustat🤔
@michaela329 my sme sa nesnazili. To nam “uslo”, chceli sme este rok pockat. No ale clovek mieni, pan Boh meni... a tak sa nam to zapacilo, ze sme zmenilo nazor a nebudeme cakat
@sparkling rozumne, my po 5 rokoch manželstca a roku a pol snaženia ľutujeme, že sme sa nedpamätali skôr.
@sonulienka13 ja zas raz blba - kde to vidiet?
@michaela329 hormon Lh je pritomný v tele počas celeho cyklu. Dolezite je ak je testovacia ciarka silnejsia ako referenčna, v tedy as schyluje k ovu, ktora moze ale nemusi prebehnúť. Na potvrdenie ovu slúži bazalka. Ak máš 3 dni vyssie teploty ako v 6 predchádzajúcich dňoch, v tedy prebehla ovu a rozdiel medzi 2 fazami by mal byť cca 0,2 stupňa.
@sparkling to mi nižšie ukazuje 😁

@zuzik5891 tak, to pridávanie fotiek blbne hlavne cez mobil. teraz som skúsila cez PC a v pohode, na prvý krát. cez mobil mám problém vždy.