Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@jaja9891 chapem tvoje obavy, kedze to nie je lacna zalezitost, ale podla mna je podstatne, aby si bola v poriadku najma ty, mas porobene odbery, relativne ti to vychadza aj z hladiska cyklu a ak mal manzel dobry spermiogram, podla mna mu antibiotika neovplyvnia kvalitu spermii, ved oni vyberu najlepsich z najlepsich... a vycitat si mozes aj to, ze si to odlozila, lebo sa zase moze pritrafit nieco tebe, takze to je sazka-sportka vzdy
@senta_sofia ano mas pravdu,ale je to tazke,tazko sa spravne rozhodnut a doteraz nase rozhodnutia nestali za vela :( citam,ze antibiotika sa na spermiach prejavia az neskor,co by bolo prave o mesiac ak to odlozime,ved tie co ma teraz by uz mali byt vytvorene a kvalitne,ale zase mozu ich aj zabijat...a kedze mi mame spg. ok,tak by sa len vajicka spojili so spermiami same...bez nejakej metody,kedy priamo vpichnu spermiu do vajicka... neviem,ide mi z toho uz mozog rozstrelit a vcera som si uz poplakala a mm ma okrical,ze to nezmenim,ale jeho odpoved ci ideme alebo nie,bola neviem...a koniec koncov,aj ja som bola nedavno chora...
@jaja9891 ale davala si si brat krv a nemas ziaden zapal, takze si oka, co cakas, ide jesen, soplavi budeme vsetci rad radom, tak preco to nevyuzit, kym si v pohode 😉 ja by som si na tvojom mieste skor zodpovedala otazku, ci to obaja nesabotujete vedome, pretoze stale dufate, ze sa podari prirodzene
@senta_sofia vies,ze tu otazku si kladiem aj ja???no ja som ok,preto by som do toho sla...ani mm nema smrtelnu chrobu,ale tie antibiotika ma stvu,lebo citam na nete aj take nazory,aj take... rano budem tak ci tak volat...len som kvoli tym antibiotikam nasrata...lebo mm nikdy lieky nechce,vzdy ho musim nutit aby ich jedol,co i len paralen a teraz???prechladil sa,bolia ho zuby,zapalene dasna... a viem,ze zuby riadne bolia,ale tie hnusne lieky,joooj... navyse mam pocit,ze on velmi nechce,alebo sa boji... vaha... ja sa tesim a on vcera na mna,ci som normalna,ze ako sa z toho ma on akoze tesit,ze ideme na umele... tak ja uz neviem....dufam,ze to rano rozhodne dr.
@jaja9891 ahoj, my sme tiez chodili na umelé (a par mojich kamosiek tiez), takze co mam odsledovane, chlapi sa toho boja, lebo nevedia, co maju cakat a robia všetko pre to, aby to nemuseli absolvovať. My sa napr. nezvykneme hadat a pred IVF sa vzdy nejaky problem nasiel a vzdy som išla s pocitom, ze to chcem viac ja ako my obaja. A u kamosiek to iste. Mozno sa le mm tiež boji. To bude ok, uvidíš🙂
Baby po 5tich mesiacoch je MS ako ma byt 🙂 Taku aku si ju pamatam z davnych cias 😀
@jaja9891 choroba doteraz vzdy len pomohla 🙂 aj moja doktorka mi vysvetľovala, ze preto vela zien otehotnie po chorobe alebo počas nej, lebo je znížená imunita a embryjko sa moze lepsie zavrtat. V podstate to isté ako s Prednisonom🙂 moc moc držím paste, rozhodni sa ty podla toho,ako to citis. Ty budes babatko najblizsie mesiace nosiť v brušku🙂
@jaja9891 mozno som staromodna, ale ivf je podla mna take dolezite rozhodnutie, ze do toho by mali ist obaja dobrovolne a presvedceni, ze to chcu... ja by som sa nepodujala na to, muza do toho tlacit. vsak ty uz teraz myslis na to, ze si to budes vycitat, ak to nevyjde a co je horsie, bude ti to moct vycitat aj on, lebo ty si ta, ktora to chcela...
Ahojte babizne..
@parkoviska @jaja9891 ja si tiež myslím, ze je to veľké rozhodnutie ist do IVF a musia to chciet obaja rovnako, či?
@zarzisia no vidis, možno sa to pekne pomaly upravuje..
@paskolinka
@adamnela ano mate pravdu,ja to riesim preto,lebo je to narocne z kazdeho hladiska,nie preto,ze mm nechce...to ste ma zle pochopili....mm do toho chce ist,s tym nema problem,len nevieme co spravime lepsie....chceme spravit vsetko pre to aby to vyslo....mm sa do anatomie a fyziologie tela ci embryologie nevyzna,preto sa radi radami lekarov a nojim nazorom,nakolko mam toho viac nauceneho a nacitaneho...on ani na minutku nevahal do toho ist...to skor ja,kedze si uvedomujem rizika a pod. A on mi este nikdy nic nevycital...to skor ja sa pre vsetko trapim...
@ennynka ahoj, dneska mas tu poradnu, ci som to poplietla? dufam, ze vsetko v poriadku 😉
@jaja9891 Ja mam jednu kamaratku, ktora bola na 5tich IVF a pred sebou ma dalsie..... 1x sa bala, ze to zle dopadlo a aj to zle dopadlo-mimomaternicove, druhy krat sa bala, ze to zle dopadne, dopadlo to zle-mimomaternicove..... 3x sa nepodarilo, lebo uz neverila, ze sa podari. 4x sa nepodarilo, lebo uz nedufala v zazrak, tak ze skusia 5x a podarilo sa 🙂 Lenze zistila to v obdobi, ked ju psychicky znicila "kamaratka" a o babo prisla.....napisala mi, ze clovek musi verit, ze ma mysliet pozitivne....ze pozitivne myslela len raz a podarilo sa a aj ked sa to pokazilo nakoniec, stale veri a dufa v dalsi zazrak z IVF 🙂 Teraz uz mysli pozitivne, zivot si uziva a veri, ze teraz to daju ;)
Takze hlavu hore, ziadne zle myslienky ..musite verit, ze to dobr dopadne 🙂 :*
Ja som vcera odbehla svoje prve kilometre a pocit bol neopisatelny, nalada dobra ma drzi este dnes 🙂 Ja chcem schudnut na vahu, co som mala pri malom-teda ked som otehotnela 1x aj drahy ze sa pokusi schudnut na taku vahu a skusime znova, ak sa bude dat 🙂
@senta_sofia ahoj,ano dnes som bola...tripple testy su o.k. a povedal ze na 70% to vyzera na slecnu tak dufam ze to nepoplietol a nepovie nabuduce zase inak 🙂
@chmurkaxy
@jaja9891 to s tou chorobou mozem potvrdit :D Ja som mala taku chripku, ze mi tieklo aj z oci a aj z nosa, teplotu, pila som tie horuce drinky v praci nonstop a vecer som sla k drahemu, ze nejdem domov, ze ostanem u neho na noc, aby som to mala blizsie rano do prace a on samozrejme, ze to treba vypotit aaaaaa o 2,5 mesiaca som zistila, ze som uz daaavno tehotna :D
@ennynka no so slecnou je to vzdy riziko, ze jej moze dorast pipik 🙂) ale podstatne je, ze je vsetko v poriadku... aj si sa dozvedela nieco blizsie o tom ultrazvuku, co sa robi po 20tom tyzdni? a pohyby co? uz sa cervik ozyva?
@senta_sofia v podstate neviem nic okrem tohto,za ten ultrazvuk som sa zabudla spytat,idem zase o mesiac,to je uz nan pozde vtedy(som v 20tt)?pohyby este necitim ziadne...
@ennynka nie je neskoro, ono to tusim do nejakeho 24tyzdna robia, ale nie som si ista 😉 mozno sa dozvies na tej dalsej poradni a ak ti nic nehovoril, tak ti to zrejme spravi tvoj lekar...
@jaja9891 vieš čo, zbytočne to neanalyzujte, že čo by bolo keby a čo keby toto a hento....proste choďte do toho, keď to obaja chcete a nerieš ATB tvojho muža, pri odbere ich už brať nebude, okrem toho spermie sa obnovujú každé 3 mesiace, takže to vplyv mať nebude a ide zima, chorôb bude len viac...keď budete furt rozmýšľať nad tým, aká možnosť či riešenie by boli najvhodnejšie, len sa zamotáte, lebo niečo urobíte a potom si budete vyčítať, že to nebolo najlepšie riešenie, že boli lepšie....rovnako ako teraz keď to nevyjde, tak si budete vyčítať, že to nevyšlo preto, lebo ste boli chorý, ak to odložíte, tak si budete vyčítať že už sa to prejavilo na spermiách, že ste nemali čakať....počkaj, čo ti povie dr. a podľa toho sa zariaďte, ono aj tak bude, ako má byť a nie ako vy chcete a plánujete....príroda je mocnejšia a telo tiež neoje*eš....poučila som sa sama na sebe, proste všetko tak nerieš a konaj viac intuitívne, ako ti telo vraví, nie čo by bolo asi najlepšie....držím palce, aby ste mohli ísť čo najskôr, nestrácajte čas, keď sa tvoj stav len zhoršuje....
@jaja9891
@paskolinka tiež som začala teraz merať v ústach, aby som si nezaniesla dáku pliagu teraz pred operáciou, tak hneď bum aké ochladenie 😀 http://www.fertilityfriend.com/home/Rybkaa
@rybkaa moja, ale ako sa potom budes tesit tej tehotenskej 36,9 🙂)) uz nech je to za tebou...
@ennynka neviem, nikdy som nepatrala po tom, co je povinne a co nie, ale co viem, tak kazdy lekar bud robi alebo posiela v II. trimestri na nejake ultrazvukove vysetrenie, tak to je zrejme toto, aj ked to nemusia tak honosne nazyvat...
@senta_sofia no mne ultrazvuk robil dnes ale ja neviem ci to bol ten morfologicky...ale asi nie...
@ennynka kaslat na to, ked vies, ze je vsetko oka 😉) mne napr. teraz 16 tyzdni robit nebude a viem, ze mi bude robit az o 4 tyzdne na to, aj pri predchadzajucom tehotenstve som to mala tak, mozno to zavisi aj od lekara, cert ho vie 😉)
@senta_sofia ani mne minule v tom 16tt nerobil...a nabuduce mi asi zase bude brat krv na hemoglobin a vsetky tie veci...tak som zvedava ako mi vyjde to zelezo...

@adamnela vidis, kazdy to mame inak 🙂 s tou fytosojou to mohla byt aj nahoda, ja by som sa na to nejak nesustredila, asi by som vyskusala, co to da prirodzene, bez nejakych byliniek a pripravkov a ked to nepude, tak to nepude...