icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

taily30
7. nov 2019

@ikonica len sa tym nestresuj, davaj ju prisat pod chvilou, ona roztaha. A navyse take babatka potrebuju len malicko lebo zaludky ze maju ako ceresnu v tomto case. Mne hovorila lekarka, ze nech aj dokrmujem, lebo schudla dost, ale som nie, lebo sa mi to nezdalo vobec potrebne. Drzim palce, dobre prisatie je parada, teraz uz aj malinka musi zapracovat. Drzim palce. Urcite bude mat screenings na 1

martinade
7. nov 2019

@pasikavamacka to neviem u mna nepredlzovala

ikonica
7. nov 2019

@taily30 no teraz som dala z jedneho z druheho a dala som prvy krat 35ku 🙂 uz mi dnes hovorila dr ze ked to nenasartuje tak pojdeme na nutrilon ale to moc nechcem... Nasla som si tu kludne miesto s pohodlnym sedenim (na nemocnicnej posteli sa odveci koji, kym najdem polohu....) a pekne v klude sme kojili a bum navazila som o 35 viac ako pred kojenim... Tak som aj isla vratit mliecko vo flasticke co mi pre nu dali... Uz aj citim, ze prsia su ine... Uz som musela aj chladit didy :D... Rano som skusala odsavacku, tak som odsala smiesnych 6ml ale kazda kvapka dobra... Ja verim, ze to dame, fakt nechcem umele mlieko davat... Rano si natahala vraj 10ml... Tesim sa kazdej kvapke 🙂

dolynkag
7. nov 2019

@ikonica Držím palce nenechaj sa odradiť určite to dáš prvé dni sú ťažké Vermi naša prvý deň po normálnom pôrode pila asi dvakrát vôbec ne pila potom postupne pomaličky ale chce to len trpezlivosť Nebojsa ver svojej Materinskej intuícii

martinade
7. nov 2019

@ikonica ty si este v nemocnici? Som myslela, ze si uz malu doma v pokoji uzivas. Tak zelam rychle zotavenie a ako tak citam, to kojenie as rozbehlo 🙂

ikonica
7. nov 2019

@martinade no po sekcii aspon 6 dni si v nemocke...

ikonica
7. nov 2019

@dolynkag ja verim, ze to pojde... Som v klude a z neuspechov si nic nerobim, ale zato z uspechov sa vytesujem a dnesok ukazal, ze to pojde len treba byt trpezlivy 🙂

bona69
7. nov 2019

@ikonica u nás 4 dní po sekcii púšťajú domov, my sme boli tiež 6 lebo malý bol jak pomarančik😀 oranžový,mal žltačku

ikonica
7. nov 2019

@bona69 no mala ma malicku zltacku ale tu je standard 6 dni... A kedy ti vyberali stehy?

bona69
7. nov 2019

@ikonica na piaty deň,teda vo štvrtok sekcia a v utorok stehy,ty ešte máš?mne sa pekne zhojilo, žiadny zápal ani nič som nemala,ja som si to sprchovala po každom vecku

ceklis
7. nov 2019

@ikonica neboj, ja som mlieko nemala cely čas v nemocnici a dokrmovali ho a hneď ako som prišla domov akoby nejakým zázrakom bum a mlieka kopec, tak hlavne žiaden stres, ono to pôjde. Ja som inak veľa viney pila, alebo ten mušt od matysaka. Neviem či to pomáha, ale ako placebo mi to zafungovalo ✊🏻 Držte sa

ikonica
7. nov 2019

@bona69 mam... Ja sa sprchujem 2x denne, a ked sa nahodou podari stolica tak aj po nej, prip ked sa citim nejak horsie dolu... Rana podla lekara na vcerajsej vizite vyzerala jak tyzden po sekcii... Tak snad mi ich coskoro vyberu a cau a pa... Sekcia bola v nedelu rano, takze dnes je piaty den ak ratam den operacie...

ikonica
7. nov 2019

@ceklis ano chlastam jak duha, aj matysaka mam, ale viac menej si ho davam len ako sirup do vody... Z tolko cukru by ma asi slahlo... Sem tam si dam hroznovy cukor vo forme cukrikov... Horsie ze uz som si nasla hrcky... Budem to musiet rozmasirovat nejako... Aj caj pre dojciace matky mi dnes mm doniesol.
A ty ako pokracujes? Dufam, ze je vsetko v najlepsom poriadku...

ikonica
7. nov 2019

@bona69 cize ty si sla na stvrty den domov a potom si musela este prist stehy vyberat?

ceklis
7. nov 2019

@ikonica inak ja som vždy keď som sa snažila kojiť malého, tak z druhého som odsavala. Dali mi tam automatickú odsávačku a možno to “masírovanie” pomohlo. Ale ozaj v nemocnici pil len malinko odomna, takze ty si na tom super. A najlepsi pocit bol prist domov medzičasom zastávka v lekárni pre sunar a zrazu bum a mlieko striekalo že som nechápala. Inak aj teraz mám pred týmto rešpekt, tak úplne chápem každý pocit ktorý v sebe máš. Doma bude lepšie ❤️👍🏻

ceklis
7. nov 2019

@ikonica mne vyberali tiez stehy až po navrate domov, ale nepamätám si ktorý deň. Ja zatiaľ všetko ok, už sa veľmi teším keď bude budúci rok a krpko bude vonku z brucha 😳 stále si to neviem tak užívať a mám rešpekt obrovský

ikonica
7. nov 2019

@ceklis hej uz som sa rano skamosila aj s odsavackou... Uz som v pohode ked vidim ze to ide... O chvilku mi ju zas prinesu po kupkani tak musim tie nadrzky rozpohybovat....

bona69
7. nov 2019

@ikonica nie, ja som šla až na šiesty deň domov kvôli malému,lebo mal žltačku, a rána vyzerala dobre tak mi už na piaty deň vybrali,ináč by som musela prísť vyberať na ambulanciu keby som išla domov podľa plánu.

naty1987
7. nov 2019

@ikonica ak môžem poradiť na tvorbu mliecka tak tabl. More milk plus mne zachránili kojenie a veľmi rychli účinok mali brala som ich asi len týždeň a viac nebolo treba sú čisto prírodné a sú oveľa silnejšie ako čaje pre kojace mami.....kojila som 22mesiacov a malého som sama musela potom odstaviť
Držím palce nech je mliecka dosť chce to len trpezlivosť pohodu a kľudne skús hroznovy cukor jesť a veeela vody 😉❤

ikonica
7. nov 2019

@naty1987 a kde si ich kupila?

ikonica
7. nov 2019

@naty1987 uz som nasla...

sparkling
7. nov 2019

@ikonica sorry, ze tu takto znenazdajky skocim do debaty len tak. Ale tie more milk plus co pise
@naty1987 ozaj stoja za to. Mna zachranili pri malej po chripke, ked som nemala mlieko. Ine mi nepomohlo vobec.

naty1987
7. nov 2019

@ikonica v lekární kúpiš len nie všade ich majú alebo cez net kúpiš
@sparkling ja by som po 3mesiacoch nekojila keby ich nemam kúpila mi ich mama na odporúčanie lekárničky diky bohu za tu pani vtedy

ikonica
7. nov 2019

@sparkling
@naty1987 skusim, hoci nechcem zbytocnu paniku robit... Som uplne na zaciatku, mlieko sa tvori len po sekcii je normalne ze nabieha neskor... Mna len mrzi, ze musim malej davat aj nutrilon, lebo ho este nie je dost.. Dnes som jej musela dat na veceru prvu davku lebo dr naordinovala.. Doteraz mi davali mliecko od inych matiek ked sme nenakojili dost... Nakojilla som mozno 30 ale trebalo ju este dokrmit.. Ale vytesujem sa, ze sa to rozbehlo 🙂

taily30
8. nov 2019

@ikonica ano, bud trpezliva. A hlavne klud. Velmi zalezi aj od toho ako ju drzis. Prsia sa menia. Teraz je to zase uplne ine. Dnes mame 2 mesiace. Silno drzim palce.

taily30
8. nov 2019

@ikonica to je smiesne ako to meraju. Ved kazde dieta inac pribera. Sa mi to zda ako vo vykrmni. Porad sa s laktacnou ak mozes. Ta ma ukludnila z hladiska kojenia, poradila ako ju drzat, ako pomahat aby sa nasala...

naty1987
8. nov 2019

@ikonica mne sa malý narodil priduseny takže bol veľmi spavi a nechcel sa nakojit dlho sme sa učili ako sa prisat a musel len cez klobuciky čo bola katastrofa keď som bola doma našla som si laktacnu ta mi tak moc pomohla tak uvidíš ale ker budes mat pocit ze potrebuješ poradiť kľudne si zavolaj niekoho na pomoc nech ti poradi a potom tie tabl.som si davala....maly sa naucil bez klobucikov a bez bolesti kojit ale ste na zaciatku to chce čas 😉😉😉 hlavne je že ty chceš kojit tak vtedy to pôjde ❤😀

mamelka
8. nov 2019

@ikonica ja som mala tiež obe dievčatá sekciou a pri prvej som nevedela čo a ako ale pri druhej som si povedala, ze fľašu nedovolím a budem kojit...kojila som zo začiatku kazdu 1.5h kým sa všetko rozbehlo ...A raz ma aj odmietala tak som volala laktacnej a poradila ... sestričky tak neporadia....A každé dieta pribera inak na váhe 😉 nemôžeme všetko skatulkovat a že všetky deti budú rovnako papať,spat,priberat atd ...ja by som Zavolala laktacnej a poradila sa

anniii
8. nov 2019

@ikonica Máš pravdu, určite netreba robiť paniku. Môj malý sa tiež narodil sekciou a kojenie sa mi podarilo s pomocou laktačnej poradkyne naplno rozbehnúť, až keď mal 11 týždňov - dovtedy som stále prikladala, ale aj dokrmovala. Teraz má 17 mesiacov a stále kojím, takže ak sa to aj nerozbehne hneď, je čas to dobehnúť.

ikonica
8. nov 2019

@mamelka ale nemozem si stazovat zeby sa sestricky dojceniu, snazia sa vysvetlit aj pomoct... Mna skor stresuju tie cisla co mi hovoria a doktorka detska.. Ale kaslem na to... Mlieko je a bude a rozbehne sa este viac, verim tomu.... Vcera so mnou sili hormnony... Do vecera euforia z dobrych cisel a jak mi doniesli nutrilon tak normalne ma to rozosmutnilo... Ale pobila som sa s tymi pocitmi a som v pohode... Zas par flasiek nutrilonu neuskodi ked bude popri tom aj cuckat materske mliecko...