icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

sjuzan77
18. sep 2014

Babenky moje, inak dnes znova zmena, od rana spinenie 🙄 vcera som skusila, ze zacnem vysadzat ascorutin, dala som si na obed o 1 tabletku menej a od rana takto. Zeby to ovplyvnilo? Alebo to, ze som akurat v case, kedy by mala byt ovu? Slak ma dnes triafa 😖

rybkaa
autor
18. sep 2014

@janaochi ťažko to je aj čítať, nie to ešte prežívať....v prvom kole si asi nájdi normálnejšieho gynekológa a rovnako by som uvažovala aj o CAR ako o mieste, kde s tým budú mať lepšie skúsenosti a budú vedieť urobiť možno aj iné - podrobnejšie vyšetrenia, ktoré odhalia príčinu. Myslím, že hoci dve deti máš, počas rokov sa mohlo niečo v organizme zmeniť a už to nejde, môžno to spúšťajú spermie partnera, možno nie, no vyzerá to ozaj akoby tvoje telo bojovalo proti plodu, že k oplodneniu dôjde, začne sa bunka deliť a dôjde do určitého štádia, kedy sa vývoj zastaví - akoby telu niečo chýbalo alebo bránilo v tom, aby sa plod ďalej vyvíjal, neviem čo presne je v tom štádiu dôležité pre správny vývoj, aká látka, no tvoje telo zrejme bráni jej vytváraniu alebo je už ten plod "naskladaný" z tvojho vajíčka a mužovej spermie, že proste nedokáže látku prijať, resp. je od začiatku predurčený na to, že sa nevyvinie - ale to by zase zrejme mali zistiť pri histológii pri kyrete, no zas povedzme si - ako podrobne ten plodík skúmajú? Ja som sa z histolky nedozvedela vôbec nič, len že šlo o MA, toť vsjo

janaochi
18. sep 2014

@malickaberuska samozrejme, označím ťa. 😀 A dík.
@sjuzan77 no s poruchou imunity je to ako s alergiou, kedykoľvek môže prepuknúť a v hocakom veku. 😠
Aj ja si myslím, že je to u nás o kompatibilite partnerov ako takých, mimo iného. 😝

janaochi
18. sep 2014

@rybkaa presne tak to poznám s tou histológiou. Zvyšky plodového vajca mi tam napísali. 😖

sjuzan77
18. sep 2014

@malickaberuska u mna to bolo take vselijake, po prvom potrate sa nerobilo nic, pripisalo sa to silnej chripke, ktoru som vtedy dostala a ze embryo sa od zaciatku zle uchytilo, zevraj prilis nizko. Po druhom mi lekar posielal krv na nejake vysetrenia na genetiku, vraj vsetko negativne. Teraz som v 7 tt, znova komplikacie, takze ak to teraz znova nevyjde, ze pojdeme s manzelom na nejake komplexne vysetrenia.

malickaberuska
18. sep 2014

@sjuzan77 držím palce 🙂

lenka369
18. sep 2014

ahoy baby tai tento mesiac nam to znovu nevyslo 😖 telpta sa krasne drzala 37,2 a klesla na 37 a bum mrcha no nevadi zaciname znova.

janaochi
18. sep 2014

@sjuzan77 držím ti silno palce, nech to tentokrát ustojíte. 😵 Viem si predstaviť ten strach a zmiešané pocity čo máš, človek sa ani nedokáže tešiť z tehu.

monika11m
18. sep 2014

Berie tu niekto inofolic? Ake ste mali teploty. Ja mam teraz trosku zvisenu.

sjuzan77
18. sep 2014

@malickaberuska dakujem

@janaochi mas pravdu, tesenie este u mna nie je. Akurat ma teraz dost irituju vsetky tie albumy a statusy, kedy zeny tyzden po zisteni tehotenstva vyberaju mena a albumy plnia fotkami, aky kocik kupia pre babatko 🙄 ale dakujem, dufam, ze bude dobre, i ked ma teraz cakaju kriticke 2 tyzdne 😔

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi smazim sisky a rozmyslam nad tym vsetkym, kokos, inak fakt ze ti doktor nepovedal, ze viete co, vrznite si niekde bokom, ze ci sa to stane aj s niekym inym a to iste neporadil tvojmu manzelovi... sme to dopadli...

senta_sofia
18. sep 2014

@sjuzan77 nemozes to mat aj z vysetrenia? ci nerypal sa zospodu?

janaochi
18. sep 2014

@senta_sofia chi,chi a vieš,že povedal? Samozrejme nie takto. Ale že s íným partnerom by som už dieťa pravdepodobne mala. 😅

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi ja to furt hovorim baby, kupim si tie jednorazove rukavicky, cul su v Lidli v akcii, ultrazvuk a idem robit gynekologicku

janaochi
18. sep 2014

@sjuzan77 to ako poznám toto.A nikde sa netaja už od úúúplného začiatku, že sú tehu a riešie kde a ako budú rodiť a hneď si to dajú do pasu. A ja som furt len ako taká chudera bokom odstrčená.No čo už. Každý vie svoje.Ja som to zažila teraz v marcovkách. Ale už sa asi do žiadnych neprihlásim až po prvo trimestri.

sjuzan77
18. sep 2014

@senta_sofia no hej, robil ultrazvuk zo spodu, ale bola som tam vcera rano, cely den nic a az dnes rano, to uz by z toho nemalo byt..

senta_sofia
18. sep 2014

@sjuzan77 ale ked spinenie, to by mohlo znamenat "staru" krv, tak preto... alebo si povedz, ze to je z tej ranky na krcku maternice 😉))

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi ostan tu s nami, toto je jedine forum, na ktorom sa necitim ako na konikovi... 😀

janaochi
18. sep 2014

@senta_sofia Rada ostanem, keď vám nebude vadiť, že si nebudem merať bazálku.Hoci časom možno aj na to dôjde. 😀

senta_sofia
18. sep 2014

@janaochi vies co, akurat vcera sem paskolinka hodila graf, ze teda ked sme v tej teme, ale inak je to s tymi grafmi bieda, lebo zatial sa nam celkom dari posuvat si tehotensku stafetu 😀

janaochi
18. sep 2014

@senta_sofia ja to vynahradím zatiaľ ovu testami, 🙂 teraz v pondelok čakám ms, ja mám 27 dňový cyklus a potom si chcem odsledovať, či budem zase ovulovať v ten istý čas ako stále pred potratom.

janaochi
18. sep 2014

aj rizoto varím, aj tu odbehujem..do caru budem volať zajtra, dnes mi už nikto nedvíha,ale pekne ste ma navnadili a povzbudili, idem tam, určite mi poradia a dovyšetrujú,čo treba.A zmením aj gyndoša. 😉

jaja9891
19. sep 2014

@janaochi ahoj,tazko sa cita cim vsetkym si su presla....si silna zena a drzim ti palce...ak riesis car v ke,viem,ze su tam teraz len 2 funkcne- gyncare a spln...do splnu chodim aj ja....doc odporucam...pokial viem,robila vo fakultnej,ale odtial odisla do sukromneho a este asi za nu nemaju nahradu....ci si sa dovolala ?

janaochi
19. sep 2014

@jaja9891 ahoj, dík za info.Nedovolala som sa do tej fakultnej do CARu.Môžeš mi dať číslo do toho splnu, kde aj ty chodíš? To je kde presne? A si spokojná?

janaochi
19. sep 2014

@jaja9891 platí sa tam za vyšetrenia, či ako to tam vlastne chodí? Hoci mne je to jedno, ja pôjdem tak, či tak. 😉

zarzisia
19. sep 2014

@janaochi uff teraz som sa docitala.....si silna zena. Drzim palceky, nech bolo toto posledny krat, co sa toto stalo :*

Babulky ja som dnes 5DC a za sebou mam konecne normalnu MS 🙂 Chcem sa spytat.... predtym som mala po duphastone MS do 2 dni, ale bola taka cudna, ta sliznica bola taka bleda a sa slabo odlupovala. Teraz som dostala MS 18 dni po douzivani duphastonu a MS bola normalna-taku aku si pamatam z cias minulych :D A teraz ta otazka: Myslite, ze ten duphaston mi vyvolava MS, aj ked na nu moje telo nie je pripravene a preto som ju mala taku, ze by stacila 1 vlozka na cely cas MS?

rybkaa
autor
19. sep 2014

@monika11m aj mne zvyšoval teplotu, takže to je v pohode, graf sa ti vykreslí aj tak, keď meriaš celý mesiac s inofolicom 🙂
@janaochi jasné, ostaň tu, vôbec nevadí že nemeriaš, aj tak je tu viac debata o kadečom inom ako o meraní 😀 myslím, že v pohode zapadneš a hlavne je tu sranda, nikto nikomu nezávidí, nenadáva, nekritizuje, takže vitaj 🙂

zarzisia
19. sep 2014

@monika11m ano, j mne zvysil teplotku asi o 0,2 ;)

zarzisia
19. sep 2014

@rybkaa
@janaochi Tak ja by som tu tiez nemala uz byt, kedze uz mam zbytocne merat ...ale je to tu pozitivne nakazlive 😅 🙂

monika11m
19. sep 2014

@rybkaa
@zarzisia dobre dakujem