icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

evi38
28. nov 2019

@martinade Maťka ďakujem za opýtanie, synček úplne super, zvládla som v pohode let, veľa sme chodili, párkrát ma len naplo, ale inak ok, včera sme prišli ráno, hneď som aj vracala a celý deň mi bolo zle, dnes zas ok 🙂 pomer vyšiel 1:220, zajtra si mám prísť po výmenný lístok k endokrinológovi, tak som sa spýtala sestričky či keď tam už idem, tak mi vezme krv na trisomy testy...mala som ich mať až o 2 týždne pri druhom screeningu, tak že jasné vezmú hneď...tak aspoň budem mať skôr výsledky

martinade
28. nov 2019

@evi38 super, ze Vam to tak pekne vyslo , tesim sa s Vami 🙂
Ja sa tiez obavam tych testov v 12tt. Dufam, ze ak budu robit dodatocne testy, ze vsetko bude v poriadku 🙏 a 1:220 je velmi zle cislo? Prepac xe sa opytam, ak ti to nie je prijemne, kludne mi povedz alebo neodpovedaj...

evi38
28. nov 2019

@martinade Maťka v pohode sa pýtaj, nie je problém...tu sú tie pomery vzhľadom na vek:
Výskyt Downovho syndrómu, trizómie 21, sa zvyšuje so stúpajúcim vekom matky. Súvisí to totiž s vekom vajíčka. Predpokladá sa, že s pribúdajúcim vekom je dozrievajúce vajíčko počas ovulácie náchylnejšie na chybné delenie. Kým u žien okolo dvadsiateho roku života je riziko Downovho syndrómu 1 : 1500, u tehotných medzi tridsiatym piatym až štyridsiatym rokom stúpa hrozba tejto genetickej poruchy plodu z 1 : 360 až na 1 : 100.

dolynkag
28. nov 2019

@martinade Áno už má 5 mesiacov letí to neskutočne rýchlo ne úžasná stále sa smeje stále neverím že je tu s nami tešíme sa z nej veľmi

evi38
28. nov 2019

@martinade Na konci prvého až začiatkom druhého trimestra sa u plodu ultrazvukom zisťuje tzv. šijové prejasnenie (NT – Nuchal Translucency). Meria sa šírka nahromadenej tekutiny v oblasti šije (rozšírenie NT je jedným z príznakov Downovho syndrómu). Tzv. kombinované testy vychádzajú následne z biochemického skríningu aj z parametrov nameraných ultrazvukom. Ak tieto vyšetrenia poukázali na zvýšené riziko trizómie 21 (napríklad hraničná hodnota NT), je možné urobiť aj TRISOMY test , ktorý na základe analýzy DNA plodu izolovanej z krvi matky stanovuje riziko Downovho aj ďalších dvoch najčastejších syndrómov so spoľahlivosťou až 99 %.

NT som mala 1,1, čo bolo úplne ideálne, tam problém nebol

anniii
28. nov 2019

@evi38 Zhoduje sa u teba termín pôrodu podľa menštruácie a podľa sona? Ja som mala v prvom tehotenstve medzi nimi rozdiel 6 dní a vyšiel mi falošné pozitívny výsledok, lebo sestrička zadala termín podľa menštruácie. Keď to potom prepočítali podľa sona, všetko bolo v poriadku. Pri tomto skríningu je veľmi dôležitý presne vypočítaný termín.

aviska
28. nov 2019

baby potrebujem poradit, je iste ze pred ovu teplota padne na svoje dno? alebo to nema ziadny vyznam, lebo teploty mavam tak 36.6 a dnes rano som mala 36.44 ale podla ovu testu to este nevizera na ovulaciu zajtra.

81anina
28. nov 2019

@evi38 ja mam 38 rokov a mne vyslo riziko na DS 1:151 NTD 1:9000 sijove prejasnenie bolo 1,8 mm maly je zdravy💗

evi38
28. nov 2019

@anniii u mňa prebehla ovu z 8 na 9 DC, mávam takto skoro, bábätko býva väčšie cca o týždeň, napr. teraz som bola 12+1 podľa ms, podľa crl 13+3, utz všetky merané hodnoty povedal, že je všetko super, tak uvidím
@81anina ďakujem 🙂...pozerala som ešte iné pomery a je písané, že vo veku 35 rokov je to 1:350 a vo veku 40 rokov 1:100...my by sme trisomy testy dávali aj tak, to sme sa dohodli hneď na začiatku, tak budem kľudnejšia...ty si bola aj na trisomy testoch či amnio? Už si nepamätám

butterfly333
28. nov 2019

@evi38 už 13tt moja ako to letí dúfam že všetko v poriadku.

evi38
28. nov 2019

@butterfly333 len som spätne dočítala v noci, držím ti palce, aby sa zadarilo 🙂...teraz som 13+2 podľa ms, zatiaľ podľa crl býva o týždeň väčšie, tak uvidíme najbližšie dni ako dopadnú testy a 2 screening

butterfly333
28. nov 2019

@evi38 to je super len nech je všetko v poriadku. A dakujem moja aj keď tomu veľké šance nedávam.

81anina
28. nov 2019

@evi38 dala som si zobrat krv na genetike Tomorow sa to volalo na tie 3 trizomie stalo to 340€ Amniocentezu som odmietla to ma nikto na to neprehovori je to proste riziko.Videla som aj tu na mk viac pripadov ze po tomto zakroku zacala odtekat plodova voda a bol koniec...Vysledky z genetiky boli ok a dozvedeli sme sa aj pohlavie.V 20 tt sme este boli na geneticke sono v Ke u dr.Dankovcika

ikonica
28. nov 2019

@evi38 ja mam 37 a tie testy mi robili az v 15 tt+ nieco... Nestihlo sa v 12tt.. A vyslo mi 1:80 down, o 10 dni test opakovali a uz bolo riziko 1:2900... Podla mna tam zle zadali tyzdne a uz to bolo skreslene... Nepodstupila som ine testy, len som sla v 20tt na morfo a geneticke sono...

mimka91
28. nov 2019

@shellynda tesim sa s teplotoy vyzera to super 🙂 a na test bolo este veeelmi skoro podla mna ked tak v nedelu by mohol uz ukazat 🙂

kika123kika
28. nov 2019

Baby stahla som si FF moze byt ze takto som mala ovu ci ten 15dc?? Dakujem

giuli
28. nov 2019

@kika123kika myslim,ze ju oznacilo okk

kika123kika
28. nov 2019

@giuli lebo ja uz sa fakt v tom nevyznam 🙈😂😂 srat na to meriam az do ms a potom sa uvidi 🙂 som uvedava kolko mi nude meskat ms 😂😂

giuli
28. nov 2019

@kika123kika nemala by meskat...,ak vies aku dlhu mal lut.fazu...??

martinade
28. nov 2019

@kika123kika 17 mas spravne vyznaceny. Aj aplikacia nepochybuje, mas plné cervene ciary.

kika123kika
28. nov 2019

@giuli 13dnovu lf mam 🙂
Tak som myslela ze sa oneskori 🙂 nebude 1decembra 🙂 tak teda len cakam 🙂

kika123kika
28. nov 2019

@martinade dakujem 🙂

giuli
28. nov 2019

@kika123kika tak MS by mala dorazit 3.-4.12.

kika123kika
28. nov 2019

@giuli hej hej vypocitala som aj ja 🙂 tak zatial ziadne priznaky nemam na ms 🙈 a to som zvykla mat uz tyzden pred 🙂

giuli
28. nov 2019

@kika123kika nemusis mat...ani ja som tentokrat nemala skoro nic

kika123kika
28. nov 2019

@giuli to fakt ja mam pokazde prsia uplne niekedy uz aj dva tyzdne pred ms a brucho a krize 🙂 a teraz uatim nic no 🙂

kika123kika
28. nov 2019

@giuli ale predpokladam ze oni sa trli aj zmeni po tehotenstve a porode tak asi to tym bude 🙂

giuli
28. nov 2019

@kika123kika urcite ano...ja som napr.nikdy necitila ovul...a teraz stale silnejsie bolesti

kika123kika
29. nov 2019

Takze babule predsa len hlsim 1DC 🙂 a este aj o 2 dni skor nevadi 🙂 tesim sa 🙂 pekny den 🙂

giuli
29. nov 2019

@kika123kika zeby predsa ovu bola na 15dc..??🤔