icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

mirus11
4. jan 2020

@c_est_la_vie, @giuli žienky a nie je ešte skoro na testy? Ešte môžu byť // paličky,ja som tiež nemala 10dpo ani len ducha, až keď mi meskal ms, ale aj tak to potom skončilo, i keď boli //. Ale nevadí, stále môžme pokračovať ďalej.

giuli
4. jan 2020

@mirus11 bars by si mala pravdu...ja ma lut.fazu 12dni,takze MS cakam v pondelok....

c_est_la_vie
4. jan 2020

@mirus11 ano aj ja viem ze je skoro a nic to nemusi znamenat. Ale od cca 5dpo-8dpo som mala taje jemne tlaky a tahy v podbrusku, tak som si vsugerovala ze urcite implantacia 🙂
Ale uvidime 🙂

giuli
4. jan 2020

@c_est_la_vie snad u teba to bude ok....ja skusim test za dva dni,ked nedorazi MS

kakatulik
4. jan 2020

@ereska ahaaa. Pýtam sa preto lebo som dnes 26dc zatiaľ anovulacneho. Testy boli tkmer pozitívne na začiatku cyklu,teplota nestúpa,tak som už testy nerobila,ale nejako ma dosť hlienu na mňa. Prsia prestali bolieť ako pred ms, ale na tu sa zatiaľ necitim.Spm ja zvedavá.....

taily30
4. jan 2020

@martinade ahoj mati, co noveho? Ako pokracujes? Ako sa citis?
@ikonica a ty ako maminka? Ako zojka?

ikonica
4. jan 2020

@taily30 ahojky.. Dobre sa mame... Rastieme, priberame, papkame... Malinka sa uz par tyzdnov usmieva ako slniecko (tak vedome) .. 80% noci je v pohode a je aj zopar zakych tazsich ako tie dve posledne... Mala ma reflux... Teda neboli sme na vysetrenia ale vsetko tomu nasvedcuje... No a mozno aj koliky ked nieco pojem ako teraz cez sviatky... Inac fajn... Neviem sa dockat jari, ked uz bude teplo, budem ju nosit v nosici ak teda bude chciet a budeme vandrovat s nasim psikom kade tade po vonku po slniecku... A ako vasa mala Hope?

Nie som si ista, ci som sem davala foto, tak hodim este raz.

martinade
4. jan 2020

@taily30 ahoj, ako sa mate vy? Co noveho u vas?
Ja som bola včera na screeningu. Meranie dopadlo dobre, NT je 1,5. Vcera som bola 12+1 a babo malo 7cm, pohlavie este nevedela určiť. Inak pekne spinkalo, tak DR ho musela zobudiť aby sa otočilo 🙂 Ale vysledky krvnych testov, som v stredne rizikovej skupine a vysledky mam sice v norme, ale sa blizila k hraničným, tak vcera mi bola odobrata znovu krv na dodatocne vyšetrenie. Ale uvedomujem si, ze riziko 21 je aj zvýšené kvoli môjmu veku, plus lekarka vravela, ze prave vek a krvne testy zvysilo moje riziko trisomy. Ze krvne testy mohli byt skreslene ivf hormónmi plus este stale beriem Estrofem, progesteron a lovenox, tedaxmam kopec hormonov v krvy, co ovplyvňuje testy. Moj mm je optimistický, ale ja som z toho velmi smutna, ani spať poriadne som nemohla....
@ceklis a ako ty? Uz mas po? Ci este par dni?
@evi38 ako sa tebe dari?

iam24
4. jan 2020

@ikonica juj aká krásna 😇 aj môj Teodorko pekne rastie a priberá, čaká nás už prvé očkovanie, už budeme mať o 9 dní 3 mesiace. My sme chvalabohu reflux ani koliky nemali. 🙏

ikonica
4. jan 2020

@iam24 zlatucky... Nasa mala vcera 2 mesiace... Davas ockovat aj na rotavirus?

ceklis
4. jan 2020

@martinade ahoooj 🙂 ja mám ešte kopec času, termín až 5.2 🤪 ale tak sa už teším na leto. Obrovský rešpekt pred pôrodom a všetko okolo toho. No ale čo, nejako von ísť musí 😂

ikonica
4. jan 2020

@ceklis juuuj ved to uz len meaiaaac.. Drzim prsty nech ide vsetko dobre.. Ja mam narodky 4.2. 🙂

bona69
4. jan 2020

@ceklis ja by som sa nespoliehala ze ešte kopu casu,😁 nechcem ťa strašiť ale ja som rodila 17 dní pred termínom 😁ale držím palce nech je všetko ok😘a ste už spolu
@ikonica ja som dávala, 3x rotatec

ceklis
4. jan 2020

@ikonica len??? Ja mám pocit akoby to bola už vecnosť :( už mám ozaj dosť na svoj vek, je to úplne iné ako pred 4rokmi a už aj vtedy som bola stara 😂
Ale nechcem tu fnukat, strašne si to brucho aj všetko okolo užívam a teším sa že to môžem prežiť opäť.
Nooo, inak doktorko chce naplánovať sekciu na 4.2 🙂 tak možno to bude na tvoje narodeniny 😍

ikonica
4. jan 2020

@ceklis 🤗

ceklis
4. jan 2020

@bona69 vieš čo? :( ten môj krčok vyzerá zevraj ako zavretý na sto zámkov. Aj pri prvom ma museli trochu posparat aby sa potrhal. Tak uvidíme. Ale dôležité je, nech je maly ok a nech mu je dobre tak ako si sam vyberie. Ja už vydrzim čokoľvek 😊 len teda doma rodiť si netrúfam 🤪 za toto vás ozaj obdivujem 🔝❤️

ikonica
4. jan 2020

@ceklis ja som mala podla ms termin 11.11. A podla morfosona 4.11. Zacala som rodit 2.11. A nakoniec sekcia 3.11.

ceklis
4. jan 2020

@ikonica tie detičky samé vedia kedy na svet 🙂 dôležité je len nech to dobre dopadne a sú zdravé ❤️
Inak, ja som malého dala ockovat na rotaviry. Kamoska nedala a mala jej to chytila keď nemala ani rok a bolo to hrozne. Ono je to ozaj všetko otázka šťastia a náhod. Niekto neockuje vôbec a vidíš, nič sa nestane a niekto aj keď zaockuje, tak môže chytiť práve taký typ, na ktorý nie je očkovanie 🙈
My sme teda ockovali tie rotaviry aj kvôli cestovaniu. Leteli sme s malým do dominikanskej a aby som nebola až tak v strese 😳

bona69
4. jan 2020

@ceklis no práveže aj ja som mala krcok zavretý, no mne začala odtekať plodová voda, čakali 3dni či sa otvorím, a nič , nakoniec dali vyvolávacku, rodila som asi 5 hodín, nič,, malý bol okolo ramena omotany pupocnou šnúrou tak nemohol von, tak rýchlo sekcia. Tebe prajem nech všetko ide hladko ako si to naplanujes a hlavne drobec😀😘

ceklis
4. jan 2020

@bona69 jemine 🙂 ja som si ta pomýlila s maminkou, ktorá rodila doma🙈🙈🙈 že nestihli ani ísť do pôrodnice. Prepáč. Tak takýto priebeh ja poznám a preto doktor pravdepodobne naplánuje sekciu. Uvidím.

kakatulik
4. jan 2020

@martinade Mati, nič sa neboj. Všetko je OK. Nič iné si ani nepripúšťaj .Dnes som na teba akurát myslela.
@ceklis tiež si myslím,že môžeš nastartovat tašku....Teoforko tu bude mať parťáka...🙂

iam24
4. jan 2020

@ikonica nedávam. Ja som toho názoru že netreba za každú cenu očkovať. My sme mnohokrát ako deti mali hnačky a naše telo sa s tým vysporiadalo. Ty dávaš? Ku ktorej dr chodíte na poradne?

ikonica
4. jan 2020

@ceklis ved toto... Citala som ze tych rotavirusov je velke mnozstvo druhov a ockuju sa tusim len dva? Ci tak nejak

ikonica
4. jan 2020

@iam24 neviem este ci dam.. Chodim k Senderakovej do Centrumu

ikonica
4. jan 2020

@ceklis to bola dolynkag

iam24
4. jan 2020

@ikonica my ku krenickej ale zvažovali sme aj nad senderakovou. Ono ja som čítala i pre i proti. No vraj aj keď je dieťa zaočkované môže to dostať. Tak nedávame. Snáď neoľutujeme. 🙂

ikonica
4. jan 2020

@iam24 no mam este trosku casu na rozhodnutie tak uvidim... Poradim sa aj s dalsimi maminkami z okolia ze co a jak....

iam24
4. jan 2020

@ikonica hej musíte sa sami rozhodnúť, zvážiť. Máte ešte mesiac čas 🙂

ikonica
4. jan 2020

@iam24 trosku ma minule dr prekvapila ked mi spomenula ze na dalsej kontrole 8.1. uz ockovanie... Ale v rozpise co mam od nej, je pisane az v 3. Mesiacoch... Asi som zle pocula...

iam24
4. jan 2020

@ikonica my budeme očkovať keď bude mať Teodorko presne 3 mesiace a 3 dní tak to vychádza. 16.1 ideme na poradňu a očkovanie.