icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

lenkajh4
15. jan 2020

@devana112 vyšetrenia- no ani nie,keď som to začala riešiť prvý mesiac zistila že asi niečo s ovulkou nebolo v poriadku-dostala som clostilbegit a pregnyl a hneď prvý mesiac sa zadarilo ale bolo z toho mimomaternicové- otázka či z tých liekov alebo nie..idem o pár dní opäť na gyndu,nech mi niečo poradia

lenkajh4
15. jan 2020

@noatak veľká gratulacia 🙂

lenkajh4
15. jan 2020

@1bubko2 veľka gratulácia 🙂

nina004
16. jan 2020

@marionluna Tak som na sobotu/nedeľu zvedavá. Daj vedieť ako ti to vyšlo. Snažíte sa o prvé bábätko ? Mne dnes dosť klesla teplota,tak asi nič z toho. Mávam LF 11dní a dnes som 9 deň. Inak bolesti podbruška mám už asi od 2. dňa po ovu. U mňa to takto skoro začína každý mesiac. 😏

elinosar
16. jan 2020

@nina004 tak to sme dve. Aj ja mam LF kratku. Tento cyklus ale nie. No netesim sa predcasne. Neverim zeby som mohla otehotniet

nina004
16. jan 2020

@elinosar a akú dlhú mávaš LF? Podľa grafu si nejaký 10 DPO? Zatiaľ to vyzerá dosť nádejne 🙂 Držím prsty 🍀 Kedy budeš testovať?

elinosar
16. jan 2020

@nina004 dakujem 🙂 aj ja tebe drzim pesty. Este nic nie je stratene. 9 dni mam bezne a to je malo. Ak beriem do uvahy najnizsiu teplotu tak 13DPO, ale ktovie. Dnes budem testovat lebo som dobrala progesteron a ak by som bola tehotna tak sa bojim ze bez neho by sa to neudrzalo.

nina004
16. jan 2020

@noatak Blahoželám 🙂 a môžem sa spýtať,čo máš za kalendár,že ti to takto ukáže fázy?

nina004
16. jan 2020

@elinosar Juj ,tak to daj vedieť ako dopadneš. Silno držím prsty 🍀 Snažíte sa o prvé bábo?
Graf vyzerá pekne. Krivka je dosť vysoko oproti predovulačným teplotám, to by mohol byť úspešný graf ;)

mirus11
16. jan 2020

@noatak aj mňa moja zaujíma aku to máš aplikáciu, keď ti pekne ukazuje tie fazy

elinosar
16. jan 2020

@nina004 dakujem velmi pekne 🙂 ano o prve. Uz viac ako rok :/

mirus11
16. jan 2020

@giuli tak dnes mi už označilo aj ovulku, mala si pravdu, a musela som merať s novým teplomerom, keďže ten starý vypovedal. Ale nevadí, keď ma byt niečo z toho tak bude, ak nie, tak to je jedno s čím meriam.

noatak
16. jan 2020

Tie fázy som si tam doplnila ja 🙂 a uložila do telefónu aj s článkom o trojfazovom graf a tehotenstve... aby som muza pripravila :D
@mirus11
@nina004

mirus11
16. jan 2020

@noatak super, bude mať krásne prekvapenie 😀

nina004
16. jan 2020

@noatak Aha, som si vravela,že som taký graf ešte nikde nevidela 🙂

nina004
16. jan 2020

@elinosar Tak to by bolo krásne začať rok s takouto peknou novinou 🙃 My sa tiež snažíme o prvé už vyše troch rokov. 😣

giuli
16. jan 2020

@mirus11 samozrejme,pekne sa teplotka zdvihla....drzim palce,nech to vypali

martinade
16. jan 2020

@noatak musim ťa poopraviť trojfazovy graf je iba v lutealnej časti. Folikulárna faza sa neberie ako 1 faza

devana112
16. jan 2020

@lenkajh4 ja idem tiež, tak som zvedavá, čo mi povie

mirus11
16. jan 2020

@elinosar ved tvoj graf vizera celkom pekne. Kedy sa chystať testovať?

anniii
16. jan 2020

@martinade Podľa mňa to má správne. Väčšina grafov je dvojfázových - nízke teploty vo folikulárnej fáze sú prvá fáza a vysoké teploty v luteálnej fáze sú druhá fáza. Po druhej fáze môže a nemusí nasledovať tretia fáza. Keď googlim “triphasic bbt chart”, ako prvá fáza je označená fáza pred ovuláciou.

shellynda
16. jan 2020

@mirus11 super ide teplota už hore😊

shellynda
16. jan 2020

Ja mam dnes také bolesti, akoby som mala dostať každú chvíľku MS😳a to som len 5 DPO ...

martinade
16. jan 2020

@anniii mas pravdu.... neviem preco som si myslela, ze az v 2 faze....

mirus11
16. jan 2020

@shellynda mojko aj ja akurátne som sedela, a hovorím si, že akosi ma boli podbrusko, a tiež neviem prečo. Ved už ovulka bola. Ale pozerám, že ty to máš pekne poistené 😀. My sme mohli len to, čo bol muž doma. Tak tomu moc nedávam, ale nevadí, každý cyklus je tam šanca. Ale u teba je to super, myslím ze už čoskoro nám sem hodíš aj ty tie krásne //

shellynda
16. jan 2020

@mirus11 ďakujem 😘no bodaj by si mala pravdu 🙂... Niekedy stačí aj raz v ten správny čaš a je to 😃. Aj teba tak bolí? Mňa nikdy nie takto po ovu až tesne pred MS a dnes len behám na záchod, že či som to nedostala náhodou 🤔. Uvidíme ako nám to dopadne 😉

mirus11
16. jan 2020

@shellynda ja tiež,, stále pociťujem také akoby mokro, ale pritom nemám bohvieako ani hlien. A brucho pobolieva raz viac potom zasa menej. Ale u mňa to nič neznamená, ved ja som len 3dpo

elinosar
16. jan 2020

@nina004 tak to ti drzim velmi palce. Potrebujes stastie viac nez ja. Tiez ti nasli nejaky problem ako u mna PCO?

giuli
16. jan 2020

@anniii suhlasim s tebou....prva faza je pre ovu...po ovu nasleduke druha a moze byt aj tretia....

nina004
16. jan 2020

@elinosar mne prišli koncom minulého roka na zvýšený prolaktín a len veľmi slabý PCO. Niekto vraví ,že ho mám a niekto ,že nie. Tak vlastne ani neviem. Inak je všetko v poriadku u mňa aj u manžela. Dúfam,že keď klesne prolaktín,tak príde bábo 🙂 Uvidíme,kedy sa nám konečne zadarí 🙂 Tebe to PCO nejako riešia?