Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@adrianaaa32 joj škoda ☹
@kubisova zatiaľ nie, počkaj, keď sa normálne spustí, to ber ako 1 DC, zatiaľ daj do grafu len špinenie...
@zarzisia dobre si urobila, že si sa s ňou "rozišla" 🙂 kašli na ňu, to nie je kamarátka, to je beštia....len škoda, že si s ňou stratila toľké roky a verila jej a ona takto....mňa by v ženskom kolektíve porazilo 😀 mám šéfa a teraz jednu kolegyňu a aj tá mi ide niekedy na nervy 😀 ale aspoň nemá s kým klebetiť, lebo to fakt vrcholne neznášam 🙂
@henika32 veeeeľmi nádejne to vyzerá, držím palce 🙂
Ahojte baby, sme sa tak so @senta_sofia dohodli, že si vymeníme čísla, lebo šak čo keby niečo, aby sme tu neboli nervózne čo sa deje, ako teraz so sjuzan....
Dohodli sme sa tak, že ktorá CHCETE, pošlite mi do IP telefónne číslo na vás, aspoň krstné meno a prípadne kontakt na FB, aby sme si boli bližšie, ak by ste sa tu niektorá dlhšie neukázali. Čísla zhromaždím ja, nebudem ich posúvať nikam ďalej, ani na požiadanie, ak by vám tu niekto chýbal a budem mať kontakt, zistím, zavolám, napíšem, čo sa deje, či je ok 🙂 Takže, ak chcete, napíšte IP, ja vám tiež pošlem kontakt na mňa, budem taká vaša spojka 🙂
Jasné, nie je to povinnosť, len možnosť, ako ostať v spojení, takže to nechávam na vás, ako sa rozhodnete 🙂
@rybkaa ja som si rybku dovolila poverit funkciou zberatela udajov 😀 ked robi u notara, myslim, ze sa jej da verit 😀 ale nie, iniciative sa medze nekladu, kto si s kym dalsim vymeni/nevymeni kontakt, je cisto na nom... a ja osobne bych rada vedela, kam mam posielat hackovane capice pre tych nasich grafacikov 😉)
@senta_sofia vieš ako, notárske tajomstvo to je "najvác" 😀 jasné, kontakty ďalej neposielam, no na fajzbúku sa už len dáko pozhľadúvame no 🙂
@adrianaaa32 joj to je skoda, tak nadejne to vyzeralo 😒
@adamnela vsak uvidis, co ti dr. poradi, ale podla mna ta posle na tu laparku... daj vediet 😉
tak dievcata ja sa uz dole z kopca gulam 😀
@rybkaa @senta_sofia vsak napad dobry, ja sice fejsbuk zdarne ignorujem, ale telefon mam 😀
@paskolinka to len kobra hlávku sklonila, aby sa trošku napila 🙂
ja na FB chodím teraz pomenej, častejšie som tu, no ak máš telefonáto a chceš sa podeliť, napíš 🙂 som si vytvorila v telef. zozname skupinu - Modrý koník kvôli vám 😀
@rybkaa inak ja tiez som teraz castejsie tu, ak teda zapnem komp, vacsinou to mam ako podmaz 😀 a sak na facebooku uz su len same zdielacky, tu je aspon nejaka diskusia...
@senta_sofia na FB chodím písať hlavne so spolužiakmi z gympla alebo VŠ, alebo s mm, keď je doma a ja v robote, pokukať fotky z dovoleniek a občas hodím dáky hlod, viacmenej som tam mnohým pre srandu ako tu 😀 dakedy, kým som koňa nepoznala som chodila len na FB, no teraz som sa dáko preorientovala 🙂
@paskolinka @rybkaa @senta_sofia @kubisova no takze sme sa dohodli na tej laparke teda. Teraz tyzden pockam na vysledok steru, mm pojde na spermiogram, posle sa do poistovne papier, ci mi vobec schvalia zakrok, kedze som v Dovere a hned ako dostanem dalsie kramy, kto. pravdepodobne dostanem na nejaky 29 DC, keze to bude zasa s Dufikom, aby sme nestracali cas, tak mam prist na krv a dohodne sa termin laparky. No takze mozno niekedy koncom oktobra mozno, no uvidime...
Tak babule, zatiaľ mám kontakty na @senta_sofia, @mawiya, @paskolinka, @adamnela, @zarzisia a @zuzulienocka77 tak ako odmenu dostanete sms na vianoce 😀 ak sa ešte niekto chce pridať do telefónneho zoznamu, píšte IP 🙂
Ahojte zienky,tak aby diskusia nestratila spravny smer,moj graf: http://www.fertilityfriend.com/home/jaja ,cudne mi je,ze na ovu teste ani duch druhej ciarky,tak teraz bol 24 dnovy cyklus,aj kvoli ktoremu sa nestihalo ivf a teraz,ked treba,tak bude dlhy...ach jaaaj...inak aj ja stale pozeram na MK co nove so sjuzan,takze cisielko poslem rybicke...a tiez som na MK castejsie ako na FB 😉 ale len v tejto skupinke väcsinou 🙂
@janaochi ahoj,ako,dovolala si sa do splnu?
@adrianaaa32 :( skoda,taky krasny graf
@adamnela neviem co vsetci na doveru nadavaju,ale mne ziadost na ivf schvalili za 9 dni,a to malo trvat 30 dni... tak verim,ze ti to rychlo zbehne
@zarzisia ja som si stale lepsie rozumela s chlapmi,zeny ma nemali a nemaju rady... kasli na nu,mne napr. jedna "kamoska" vyfukla svadobne saty a este si dala svadbu 3 tyzdne pred nami a az tam som si vsimla,ze ma tie iste saty,co uz mam zaplatene aj ja... a mohla by som pokracovat dalej...
@jaja9891 nechce sa mi ani písať. ☹ ☹ Ešte som nevolala, lebo som dnes s Dr. z KE z imuna preberala mm spermiogram a je to horšie ako som myslela. ☹ Má silnú teratozoospermiogenézu, zlú morfológiu, katastrofálnu fragmentáciu DNA a protilátky také vysoké v oboch IgA a IgG smeroch, že také ešte nevideli....no katastrofa.Asi sme sa dosnažili. Ona to považuje za jasnú príčinu potratov. Akurát pohyblivosť je výborná, čo akurát tak umožní oplodnenie a potom MA. Fakt sa mi venovala, pol hodinu mi všetko vysvetľovala. Odporúčila nám toho andrológa, čo už sme vedeli, že treba a obom ešte mikrobiologické vyšetrenie a nejaké seriózne genetické vyšetrenie. Ale vyzerá to tak, že skončíme na umelom. 😒 Som v depke, ani písať sa mi nechce. Pošlem vám jeden článok o teratozoospermiách.
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda manželova teratozoospermie (naposledy 3,2 %, předtím několikrát kolem 2-5 %) může být příčinou mých zamlklých těhotenství (poprvé v týdnu 6/10, podruhé v týdnu 7/9). Na internetu jsem našla dva naprosto opačné názory odborníků na toto téma. Podle jednoho být příčinou nemůže, protože "spermie s abnormální morfologií vajíčko neoplodní", podle druhého názoru jsou velmi časnou příčinou potratů, protože "u mužů s výraznou teratospermií bývá vyšší podíl spermií s genetickou chybou, tyto spermie mohou vést ke vzniku embryí geneticky abnormálních". Můžete se prosím vyjádřit k těmto odlišným názorům? Děkuji
Eva
Dobrý den, paní Evo,
není vždy pravda, že morfologicky abnormální spermie nemůže oplodnit vajíčko-záleží, jakým způsobem je morfologie spermie pozměněna (kritéria hodnocení morfologie spermií jsou velice přísná, pokud není postižena pohybová funkce a funkce akrozomu, je oplození možné, i když pravděpodobnost je samozřejmě nižší). Úplně jiná situace je při IVF (ICSI), kde často musíme pracovat i s morfologicky abnormálními spermiemi, které jsou injektovány do vajíčka a mohou vést k úspěšnému vývinu embrya i prosperujícímu těhotenství a porodu zdravého dítěte. Je pravda, že u pacientů s teratozoospermií je statisticky vyšší výskyt chromozomálních aneuploidií než u pacientů s normálním závěrem vyšetření spermií. Proto je vhodné v případě IVF embrya před transferem do dělohy vyšetřit metodami PGS (preimplantační genetický screening). Dále také bylo několika studiemi popsáno, že pacienti s teratozoospermií mají i vyšší podíl spermií s fragmentovanou DNA. Pokud je DNA spermie fragmentovaná, může spermie zcela bez problémů oplodnit vajíčko, ale dochází dříve či později k zástavě vývinu embrya. Vedle chyb v chromozomální výbavě spermie, vajíčka nebo později embrya je zvýšená fragmentace DNA spermií velmi častým důvodem zástavy vývinu embrya či později abortů.
Pokud byl spermiogram ve vašem případě hodnocen podle norem WHO (Světové zdravotnické organizace), potom výsledek není až tak špatný. WHO uznává za normální podíl spermií 4 %, pokud se při opakovaných vyšetřeních objevil výsledek i 5 %, byla v tu chvíli morfologie spermií dokonce normální. Myslím, že než bude učiněn závěr, zda manželova teratozoospermie může být příčinou Vašich zamlklých těhotenství, měla by být nejdříve vyšetřena integrita DNA spermií, dále by mělo být provedeno genetické vyšetření Vám i partnerovi a ideálně také imunologické vyšetření. Tato vyšetření poskytnou zcela zásadní informace a pomohou pro vás nalézt nejvhodnější řešení. Jako ideální řešení stavu bych do budoucna viděla umělé oplodnění v kombinaci s vyšetřením embryí pomocí PGS, tak budete mít šanci snížit pravděpodobnost opakovaného zamlklého těhotenství na minimum.
poslala som to hlavne kôli žienkam, aby vedeli, že aj keď spermia oplodní vajíčko, ešte to neznamená, že musí byť z mm strany všetko ok. Keď je tam tá pohyblivosť dobrá, tak vajíčko oplodní, ale ďalej... 😠
Ani neviem, čo tu máte nové, nestíham čítať.Sjuzan sa neozvala?
@adrianaaa32 ja idem na drilling vajecnikov. Dr. povedala, ze je to 10-15 min. zalezitost a jeden den to urobia a ked bude vsetko bez komplikacii, tak na druhy den by som sla domov.
@kubisova dakujem, dufam, ze to vsetko dopadne tak ako ma 🙂
@janaochi to ma mrzi, ze ma mm take blbe vysleky, ale ked je sanca na dietatko cez umele oplodnenie, tak by som asi do toho isla...
@jaja9891 no dufam, ze to schvalia rychlo, nech to mam vsetko cim skor za sebou....
@paskolinka no veru, nech je cim skor po tom...
@rybkaa no veru budeme spolu snivat pod narkozou. A ty mas kedy vlastne absolvovat ten zakrok?
@adamnela ešte neviem, kedy zľahnem 😀 dr. mi má volať, poslala papiere do poisťovne, tak čakám. Ja mám tiež dôveru a nemocka, kde na to pôjdem patrí Pente, teda dôvera je pre nich top poisťovňa, takže predpokladám, že po MS by to šlo, neviem ako to treba načasovať s cyklom, uvidím, čo povie dr.....už som s tým ako tak zmierená, bojím sa len výsledkov, ale myslím pozitívne 🙂

Ahojky. Po dvoch potratoch to konecne vypada nadejne. No neviem ci sa mam zacat tesit -mrcha by mala prist teoreticky v stredu alebo štvrtok. http://www.fertilityfriend.com/m/home.php/3b783c