icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka to máš voľajaké divné 😒 ktorý deň si mala potvrdenú ovulku gynekológom? vyzerá to, akoby si mala aj po ovulke predovulačné teploty, že vôbec nestúpnu, dôvodom môže byť málo progesterónu, HP ti robili? a ešte - meriaš v rovnaký čas hneď po prebudení? lebo máš veľa prázdnych krúžkov v grafe

rybkaa
autor
23. sep 2014

@janaochi mne sú momentálne tiež na houby, len či mám doma plnú škatuľu, ale postupne ich posúvam ďalej, teraz robím len preto, aby som vedela, že je čas sa vyhnúť mužovi a tiež si sledujem, či všetko ide ako má aj napriek tej pliage na krčku....lebo - doteraz sa nepodarilo, aj keď sme sa snažili, no teraz by sa iste podarilo už len zato, že sa nesmie pri mojom šťastí v nešťastí 😀

rybkaa
autor
23. sep 2014

@adamnela darmo, dobré testy 🙂 aj minulý mesiac som mala riadnu palicu, ale toto je že mega, ešte silnejšia 🙂 proste mi tak stúpne LH, zajtra ešte bude asi tiež pozitívny, ale už slabší a pozajtra zas biely 🙂 moje telo je ako hodinky, škoda, že sa v nich pokazila baterka 😔

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka jaj a ešte ma napadlo, tehotná nie si??? alebo to mávaš takéto teploty pred ovu furt vysoké?

aurlinka
23. sep 2014

@rybkaa Keby som bola tehotná, bolo by to skvelé, ale nie som bohužial. Meriam skoro rovnako, rozdiel 5-10minút, nikdy nie viac, môj gyn. iba potvrdzuje že folikul narastol a potom že praskol, nikdy mi nepovedal, že v ten a ten deň bola ovulácia. A beriem duphaston po ovulácii (resp. mám pokyn začať brať 2 dni po pozit.ovu teste a po zvýšenej teplote), tak s tým progesterónom by to hádam malo byť ok 😖 a pred ovu som mala aj minulé dva mesiace tak, že pred ovu nejaký čas vyššie a pred ovu pár dní nižšie a tak ovu.

lenna71
23. sep 2014

@rybkaa ja som mala tiez rekordne palice...🙂

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka fuha, tak to potom nechápem....keď berieš dufík po ovulke, mala by sa teplota držať hore, vidím, že počas ms si mala nízku teplotu a potom šla hore, máš to nejako čudne....nechápem ani, ako ti v takomto grafe vyznačilo ovulku a to ešte na istotu červenou, keď ta nemáš ani hlien 😕 či máš nastavené určovanie ovulky podľa ovutestov? tam kde máš prázdne krúžky, máš zrejme nesprávne zadanú hodinu merania alebo si mala väčšiu odchýlku, to si oprav, nech je graf ešte presnejší....no ak folik máš a aj praskne, teplota by mala byť hore, no pred ms, najneskôr počas nej by sa teplota mala znížiť....

rybkaa
autor
23. sep 2014

@lenna71 dnes je deň megapalíc 🙂 tak šup na to, kto môžete 🙂

senta_sofia
23. sep 2014

@rybkaa rátajú sa aj palice na tehotenskom teste?😀

aurlinka
23. sep 2014

@rybkaa Neviem či mám nastavené 😀 , hlien nezaznačujem, ale podľa neho bola ovu 21DC, folikul podľa gyn.praskol, ale k teplotám sa nevyjadril - vraj to nie je jednoznačné určenie ovu, lebo na to vplýva veľa faktorov, ale to už je 3.mesiac, kedy sú teploty pred ovu vyššie, ako je v "tabuľkách", ale mne sa to nejak nezdá...snažíme sa už rok 😖 a HP mám ok.

paskolinka
23. sep 2014

@aurlinka uha veľmi zaujímavý graf 😕 a takto tí tie teploty ostanú?, lebo vsak este si len pár dní od ovu, takže teoreticky by to mohlo ísť este hore, nech je rozdiel medzi tými pred a po ovu... A hp ti robili?

rybkaa
autor
23. sep 2014

@senta_sofia praaaavda 🙂 tak očakávam aj tu nejaké, že sa to tu zase trochen pohne, dlho nikto nehodil palice na tehu teste, čo to? 🙂

paskolinka
23. sep 2014

@aurlinka este mi napadlo či nemáš pokazený teplomer, možno viac ako 36.7 proste nedá 😉

aurlinka
23. sep 2014

@paskolinka HP mám OK, a teplota zvykne ešte vystúpiť na 36,9, minimálne na 36,8, výnimočne na 37,0. Po ovu sa mi držia pekne hore až do ms. Trápi ma tá predovulačná fáza 😒

janaochi
23. sep 2014

@rybkaa presne tak je to pri umelom oplodnení, ako si napísala, vybrala by sa metódou ICSI tá správna spermia.Nepýtaj sa ma, v čom spočíva tá metóda, lebo viem len jej názov. 😖 Azda ich tam pár má. Samozrejme, asi si bude musieť najprv preliečiť tie protilátky.Múdrejšia budem budúcu stredu, po vyšetrení a spg mm u andrológa. 😒

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka teplotu máš ok, pred ovu v pohode môže byť aj 36,7, ale ide o to, že po ovulke nie sú nijako vyššie.... 😕 ale asi máš ozaj nejaké špeci nastavenie v grafoch, zmeň si to v nastaveniach na "advanced"...a značenie hlienu do grafu je dosť podstatné, lebo ovu ozaj mohla byť aj 21 dc, teraz je podstatné, aby teplota šla ešte vyššie

aurlinka
23. sep 2014

@rybkaa
@paskolinka dá viac 🙂 odskúšané. No a meriam v ústach, tam majú byť tie teploty nižšie. Gyn.práveže hovorí, že tie poovulačné teploty sú ok v norme, tie predovulačné by nemali byť viac ako 36,5. Ale čo s tým to nepovedal.

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka tak doktorko je asi na hlávku bum bác padnutý, bo najprv povie, že to nie je dobrá metóda a potom že nemá byť teplota vyššia ako 36,5 😀 hahaha 🙂 no dobre, koniec srandy, v ústach keď meriaš to je dosť vysoká teplota, neskúsila si aspoň jeden cyklus merať dole? ešte mi napadá - štítku máš ok???

senta_sofia
23. sep 2014

@rybkaa a tak drzime standard, aspon jedna za mesiac 🙂

senta_sofia
23. sep 2014

@janaochi no super... samozrejme v uvodzovkach... na druhej strane, ak to cez to umele naozaj ide, tak mohli na to prist aj skor a vy ste sa mohli uz radovat aj z druheho, nie z prveho spolocneho dietatka 😉

aurlinka
23. sep 2014

@rybkaa to jediné nemám nijak otestované 😖 ale dúfam, že je to ok, každopádne si budem pýtať vyšetrenia, už je to dlho, čo sa nedarí ☹

jaja9891
23. sep 2014

@janaochi Moja to mi je velmi luto,viem si predstavit co citis,u nas je ale problem vo mne,tu bezradnost a depku poznam... no neboj,v Splne maju velmi dobre uspechy s umelym u parov,kde ma problem manzel so spermiami,dokazu vybrat tu jednu jedinu spravnu a kedze ty mozes otehu,tak to bude dobre a podari sa na prvy sup 🙂 uvidis,umele nie je take strasne,hoci ma to este len caka... neboj,predychaj to,vyplac sa ak ti to pomoze a hlavu hore,bojujeme 🙂

rybkaa
autor
23. sep 2014

@senta_sofia mám nejakú vlčiu tmu alebo čo, nepamätám si....no dal už niekto tento mesiac test? 😀

senta_sofia
23. sep 2014

@rybkaa @mawiya, ne? sak ta oslavovala bujaro SNP 😀 a to by tak vychadzalo, ze 29. august a potom v septembri test

rybkaa
autor
23. sep 2014

@aurlinka no jednoznačne skoč za endokrinológom, vysoké teploty sú znakom poruchy štítnej žľazy a vtedy je časté, že sa nedarí, tak skús, ak iné problémy nemáš....no v každom príade je divné, že vajko praskne a teplota nejde ešte vyššie, resp. je zvýšená už pred ovulkou....ešte by som skúsila zmeniť teplomer a merať dole, ak ani to nič, bežím na endo.....

jaja9891
23. sep 2014

@adamnela
@rybkaa
inak drahe moje,ved aj mne budu vajka koncom oktobra vyberat v narkoze 🙂 tak sa tam stretneme 🙂

jaja9891
23. sep 2014

@aurlinka ahoj a robili ti hormonalny profil,vyzera to,akoby si mala dost progesteronu aj pred ovu,len tesne poklesne a ide sa dalej,alebo nejaky iny hormon za to moze,alebo skratka patris medzi 11%, u ktorych BT nefunguje ako vhodny ukazovatel...

rybkaa
autor
23. sep 2014

@senta_sofia jaj fakt, som myslela, že to bolo ešte v auguste, ale v auguste bola zuzulienocka 🙂 no fajne, takže štandard funguje, už to len zachovať 🙂 kto je na rade?

senta_sofia
23. sep 2014

@rybkaa inac minule som bola zase kuknut u susedov a neviem, ci si pamatas, tiez si tu s nami chvilu merala, lez nas rozdelili kofik.h a tej sa po potrate a tiez asi polrocnom snazeni podarili dvojicky prirodzenou cestou 😉 a inak nikolav - zamkle :-/ no a kto je na rade? adeptiek je tu dost, hlavne nech sme/ste do konca roka tehotne vsetky 😀

rybkaa
autor
23. sep 2014

@senta_sofia tiež tam chodím občas špehovať 😀 ano ano, viem že aj kofik je tehu, ale že dvojky to som nevedela 🙂 jeeej 🙂 o nikole som nevedela ☹