icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
24. sep 2014

@janderka Ahoj, kde si sa nám stratila? 🙂 Som rada, že si späť. No, ja som gynex brala od júla a bola som s ním veľmi spokojná, cyklus ako hodinky, ovutesty mám silnejšie, takže to asi reguluje aj hladinu estrogénu, MS mám riadnu silnú, veľa sliznice, predtým som nemávala takú silnú, nie je ale bolestivá, predtým som prvé dva dni kapala, teraz úplne v kľude, hoci je silná 🙂 Bola som u dr. a zmenšili aj vymizli mi lipómy v prsníkoch,takže aj na to to asi malo vplyv, lebo doteraz som sa ich nevedela zbaviť a rástli, teraz naopak, takže super. Cyklus mám pravidelný, aj ovulku, viac ju cítim. Teraz musím ísť na konizáciu, tak sme snaženie museli stopnúť 😔 tak teraz neberiem ani gynex, ani nič, ale po operácii sa k nemu určite vrátim. Dávkovanie som si dala maximálne, teda 7 kvapiek 3x denne, mne to aj chutilo, takže nebol problém s užívaním 🙂

rybkaa
autor
24. sep 2014

kto tu včera nebol alebo prehliadol, opakujem náš návrh so @senta_sofia....tie ktoré ste už poslali, ďakujeme, už vás mám 7 kúskov 🙂
Dohodli sme sa, že si vymeníme čísla, lebo šak čo keby niečo, aby sme tu neboli nervózne čo sa deje, ako teraz so sjuzan....Dohodli sme sa tak, že ktorá CHCETE, pošlite mi do IP telefónne číslo na vás, aspoň krstné meno a prípadne kontakt na FB, aby sme si boli bližšie, ak by ste sa tu niektorá dlhšie neukázali. Čísla zhromaždím ja, nebudem ich posúvať nikam ďalej, ani na požiadanie, ak by vám tu niekto chýbal a budem mať kontakt, zistím, zavolám, napíšem, čo sa deje, či je ok 🙂 Takže, ak chcete, napíšte IP, ja vám tiež pošlem kontakt na mňa, budem taká vaša spojka 🙂 Jasné, nie je to povinnosť, len možnosť, ako ostať v spojení, takže to nechávam na vás, ako sa rozhodnete 🙂

katkatonkova
24. sep 2014

Ahojte snazilky....mam taky problem...snazime sa otehotniet, meriam si aj BT...a od jula mi nikdy neklesla pod 37. 00...stale ju mam dost vysoku....aj 37,6....mrchu mavam teraz popsledne 3 mesiace ze 3 dni...taka nic moc..dokopy asi na 5 6 vloziek...v juli som brala inofolic asi jeden mesiac a potom len kys.listovu asi 1,5 mesiaca a ateraz som znova zacala brat inofolic...tehotna niesom bo som si uz aj robila testy ale nic....cyklus mam vzdy 26 dnovy....nevoem ci mam inofolic vysadit a naordinovat si nieco ine....zapocula som tu aj nieco o gynexe....prosim skuste mi poradit...lebo ked pozeram ine grafy snaziliek tak tam je teplota aj 36,6...a ja mam taku vysoku.....som 9DC a stale mam teplotu 37,3....dakujem vam za rady.....

aurlinka
24. sep 2014

@1234lubka Mne bylinkár povedal, že ju nesmiem piť každý cyklus a prešla som na kvapky Femi, v ktorých sa tiež nachádza, tak uvidím, ale asi sa k nej nevrátim
@rybkaa aha, vidno, že to je ako horská dráha 🙂 tak hádam to robí inofolic, zajtra mám kontrolu u gyn.tak sa ho na to bude pýtať, dokým mi nepovie niečo inteligentné 🙂

aurlinka
24. sep 2014

@katkatonkova mne bolo povedané, že ak sú BT mimo štandardov, môže to robiť štítna žľaza.
pozri si toto:
http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova tiež sa ťa spýtam ako tu báb -nemáš problémy so štítnou žľazou? môžeš sem hodiť tvoj graf? ovuluješ?

rybkaa
autor
24. sep 2014

@aurlinka inofolic je dobrý na povzbudenie činnosti vaječníkov, skrátenie cyklu a zlepšenie ovulácie, no tvoje cykly sú dosť dlhé, nemáš PCO, že? zrejme na teba inofolic v tom smere, aby ti skrátil cyklus, nefunguje, skús sa poradiť s dr. že čo ďalej, či má význam ho ďalej piť alebo skúsiť niečo iné

aurlinka
24. sep 2014

@rybkaa nepijem ho dlho,tak ho zatiaľ nezatracujem, po 60dňovom cykle bol 32 dňový a teraz ak ms príde, bude 36 dňový, čo oproti 60 je super číslo. PCO nemám, aspoň o tom neviem 😀

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa ahoj....zatial som nemala problem so stitnou...teda ani som nebola na nijakom vysetreni.....ten moj graf sem nejde nejak dat bo je v exceli...ale skus mi dat na teba nejaky mejl a ja ti ho poslem.....

rybkaa
autor
24. sep 2014

@aurlinka
@katkatonkova
a ešte - ja chodím so štítkou do Ľubochne už skoro 2 roky, nemám narušenú hladinu hormónov, mám len niečo ako cystičku na pravom laloku, tak sa to sleduje, ale inak mám hladiny hormónov v poriadku, neberiem žiadne lieky. Pýtala som sa dr., že či to môže mať vplyv na otehotnenie a dr. mi povedala, že áno, ale v mojom prípade nie, pretože problém je vtedy, ak sú antiprotilátky proti štítnej žľaze zvýšené alebo znížené, že nie sú v norme. Myslím, že toto vyšetrenie vie urobiť aj gynekológ. Môžete o to požiadať, ak máte podozrenie, že niečo nie je ok. Tiež môže byť problém, ak je tyreotropín (THS) v hraničných hodnotách, to môže robiť šarapatu aj v samotnom tehotenstve (zastavenie vývoja plodu a pod.). Tiež je dôležitý hormón prolatín (PRL), ktorého zvýšenie môže byť príčinou neplodnosti, spôsobuje nepravidelný cyklus alebo úplné vynechanie MS, bolesti hlavy, výtok z prsníkov a tak. Takže ak si niečim nie ste isté, dajte si u svojho gyn urobiť hormonálny profil, všetky dôležité hormóny sa tam prejavia a ak by bolo niečo v neporiadku, treba ísť aj k endokrinológovi prípadne to nejako riešiť podľa rád lekára.

rybkaa
autor
24. sep 2014

@aurlinka tak to áno, to sa ti skrátil pekne, na riadne účinkovanie ho treba brať min. 3 mesiace, tak uvidíš, čo bude ďalej 🙂

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova rybinkaa@gmail.com pošli
pre budúcnosť odporúčam robiť grafy v programoch na to určených, ktoré ti aj vyhodnotia ovulku, napr. www.fertilityfriend.com alebo www.womenzone.cz

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa v oktobri ak dostanem MS tak si to dam urobit.....inac do juna som mala normalnu ms....klasika 5 dni...to len posledne mesiace mi to hapruje......no a v maji som prestala fajcit....no uvidime co povie doky ked pojdem na kontrolu....

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa poslala som ti to...

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova no skús sa s dr. dohodnúť na HP, či by ti urobil, berie sa krv 3x v cykle, hneď na začiatku MS, počas ovulky a potom po ovulke, no veď uvidíš, čo ti poradí 🙂

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova ten žltý stĺpik v grafe je čo? či len označenie konca kalendárneho mesiaca ? 🙂

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa budem musiet...aj ked ja nemusim ked mi beru krv...ale treba sa prekonat....

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa ano to je koniec mesiaca.....uz som si to dala aj na womenzone...len neviem ci tam mam nahadzat udaje aj s predoslych mesiacov.....

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova ano daj tam aj záznamy z cyklov, ktoré si si značila,aj MS aj teplotu

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa no takze na vecer mam domacu ulohu.....

katkatonkova
24. sep 2014

@rybkaa a inac dakujem za radu.... 😉

rybkaa
autor
24. sep 2014

@katkatonkova trochu som ti pretvorila tie grafy, v druhom si nie som celkom istá ovulkou, lebo si celkovo mala vysoké teploty...skúšala si ešte zmeniť teplomer?

paskolinka
24. sep 2014

@rybkaa
@katkatonkova poriadne vysoko su tie teploty 😨

rybkaa
autor
24. sep 2014

@paskolinka však? tiež sa mi to celkom nezdá....

paskolinka
24. sep 2014

@rybkaa take som tu este nevidela... ono zas ja tym tabulkam az tak neverim, ze sa treba vtrepat do nejakeho rozmedzia a inak je problem, ale toto uz asi nejaky problem fakt bude... 😒

rybkaa
autor
24. sep 2014

@paskolinka keby to bolo nejako krátko, ale čo mi poslala tabuľky, tak mala takého vysoké teploty 3 mesiace, zmenila by som teplomer a keď furt budú vysoké, riešila by som endokrinológa....to býva najčastejšia príčina....jasné, nie každý je tabuľkový typ, ale tiež som sa s takými teplotami ešte nestretla

jaja9891
24. sep 2014

@rybkaa
@paskolinka
a nemeria niekedy neskor?teda ak vstava neskor...ale su riadne vysoke....fuuu,ja by som sa asi upotila s takou BT...

rybkaa
autor
24. sep 2014

@jaja9891 to netuším

adamnela
24. sep 2014

@janderka ano tiež som kramovala ledva 3 dni a slabo..No ono je to len krvacanie z poklesu hormónov, nie také ozajstné..

darinka.b
24. sep 2014

@rybkaa
@paskolinka baby dnes sa mi graf zmenil pribudla trhana cervena ciara, pripajam aj ovu testy, zeby ta ovulka bola? 😒
http://www.fertilityfriend.com/home/5302e9