icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

giuli
6. feb 2020

@monu66 v 4tt je min hcg cca 5 ,max sa mi zda 450?...kuk nejaku tabul.s hodnotami....,takze si v limite,zalezi aby sa kazdy druhy den zdvojnasobovalo....drzim palce

monu66
6. feb 2020

@giuli prave som pozrela jednu tabulku, ktoru prikladam a zatial vyzera, ze som v limite. Tak uz mi ostava len cakat do dna ultrazvuku. Dakujem 🙂

monu66
6. feb 2020

@mirus11 ufff, to mi je luto. A ta hladina hcg do 20 nasvedcovalo, ze nie je nieco v poriadku? Ci to nesuviselo s tym, ze malicke odislo?

mirus11
6. feb 2020

@monu66 no k doktorovi som šla, keď my neprišiel menzes, a urobil sono, a nič tam nevidel, takto to bolo 3x a stále nebolo nič vidieť, a až potom ho tuklo, že veď zoberieme krv. Ale myslím, že to s tým nemalo žiadny súvis, ale ja som potom aj mala v jednu noc príšerne bolesti, ako keď máš dostať bolestivé ms, a na druhy deň ráno som začala spinit, bolesti neprechádzali, tak smer pohotovost a tam tiež nič nevidel, ale sám má poslal k svojmu gynekológovi, že ma zobrať krv, až na základe tohto mi ju zobral, ale to už bolo zbytočné, lebo už som v tom čase silno kráčala, tak som sa aj sama pekne vyčistila.potom už boli len odbery kvôli tomu, či to nie je mimomaternicove, a to by som musela ísť na kyretaz. Ale našťastie to samo odišlo. Ale chcem ti tým len povedať, že ak by si mala akékoľvek silnejšie bolesti, chod radšej na pohotovosť. Vždy ti tam môžu dat skôr niečo, ako vlastný gynekológ. Ale u teba verím, že babenko bude pekne rast, a ze to dotiahnete do úspešného konca, veď si ešte len na úplnom začiatku, nemusíš mať tabuľkové hodnoty, ani ja som ich nikdy nemala a mam krásne 2 deti 😍

martinade
6. feb 2020

@evi38 ahoj Evka, mam sa dobre, som v 18tt, uz mi nie je tak zle, hoc z casu na cas sa sa necitim dobre, ale uz to nie je take intenzivne. Brusko mi pekne rastie, ale este ho skryvam v praci pod svetrom 🙂 o 2 tyzdne kontrola, hadam ze uz budem vediet pohlavie aby som mohla zacat pomalicky kupovať veci. Inak +3,5 kg hore pri poslednej kontrole. A ako sa mas ty? Kedy si bola naposledy na kontrole, aka velká je žubrienka?

nina004
6. feb 2020

@monu66 Podľa mňa sa z jedného HCG odberu ešte nedá nič súdiť. Nechce ti vziať krv opakovane o pár dní? Sestra čakala bábo koncom decembra a mala 21 HCG vo štvrtom týždni. Malé bolo pekne v maternici a rástlo. Brali jej krv opakovane raz za tri dni myslím. Nakoniec o malé prišla ,ale nie pre hodnoty hcg ,ale kôli tomu,že musela ísť na konizáciu.

kakatulik
6. feb 2020

@monu66 a nemáš doma nejaký utrogestan,žeby si si ho sama nasadila? Veď pre dobré zahniezdenie sa dáva už 3dpo a podľa toho či si tehotná,al.nie sa pokračuje. Tu hodnotu toho pprogestetonu ti nepovedala?

michaela889
6. feb 2020

@monu66 😒 presne ako píše @nina004, nerozumiem prečo musíš čakať 2 týždne, keď na základe ďalších odberov by dr mala vedieť či to ide dobrým smerom, čo by ťa mohlo po každom ďalšom odbere aspoň trocha upokojiť a nečakať 2 týždne. Snáď vie čo robí, ale u nás v laboratóriu je možné si ako samoplatca dať vyšetriť hcg za 6 eur.. asi by som do toho po pár dňoch šla.
Drž sa 😉 snáď je to len plány poplach

monu66
6. feb 2020

@mirus11 velmi ti dakujem, si ma dost ukludnila. Ja som tak velmi precitliveny clovek, ze keby mi malo nedajboze malicke odist, tak viem, ze by som to extra zle znasala. Preto aj dost citim so zenami, ktore si takym niecim presli. V dobrom ich obdivujem, ze za daky cas vstanu a idu dalej, ja bych to po psychickej stranke proste nedala. Na deti a zvierata som velmi precitlivena ☹️

monu66
6. feb 2020

@nina004 dakujem 🙂 Krv mi nechce zobrat, zaujima ju len ci je na spravnom mieste ulozene

monu66
6. feb 2020

@kakatulik hodnotu progesteronu nepovedala, iba ze som moc skoro prisla. Doma nemam ten utrogestan

monu66
6. feb 2020

@michaela889 aj som dnes nad tym rozmyslala, ze by som isla na odber ako samoplatca. Urcite v priebehu tyzdna zbehnem. Dakujem 🙂

kakatulik
6. feb 2020

@monu66 podľa mňa,by si ten progesterón mala brať.

ereska
6. feb 2020

@monu66 ja som bola tak skôr raz som mala okolo 40 raz 88 no raz som prestalo biť srdiečko v 9 tt a raz kontrakcie a voda mi odtiekla v 14 TT ale to nemalo nič s tým že bolo také nízke hch na začiatku tiež má strašila dr. A volala som do centra že pokiaľ mi nemeska ms tak je to ok hodnota

mimka91
6. feb 2020

@michaela889 gratulujem 🙂 aj ja som si robila testy maybe baby a neduchuju nemusis sa bat a ciarocku som mala aj na 19dpo taku aku mas ty teraz 🙂 a momentalne som v 17 tt takze sa nestresuj a tes sa 🙂

zuzik5891
6. feb 2020

@monu66 držím všetkých dvadsať aby bolo všetko v poriadku...mne raz lekár povedal že začiatky tehotenstva sa len ťažko dajú nejako predvídať...niekdy rastie hcg pomalšie a potom sa to zrazu rozbehne...no na 12 dpo hodnota 20 podľa mňa nieje výpovedná...veď to sa krpček ledva zavŕtal😘...daj sa do kľudu a ver mu👶🍼🍀🙏

monu66
6. feb 2020

@kakatulik aj ja si myslim, ze by som mala brat, ale neviem ako ju uz prehovorit. Nechcem byt v takej tej panike, ze ak ten utros teraz nenasadim, tak to moze skoncit zle. Pre svoj klud si hovorim, ze mrnousek je silny a do toho 20.2. v pohode vydrzime. Viem, ze to myslis v dobrom za co ti aj dakujem, ale doktorka si mele svoje a nechcem sa preto znepokojovat a byt v strese, lebo by to nebolo dobre. Ak ma byt z mrnouska silne a zdrave dieta, tak to dame lavou zadnou a keby to priroda chcela zariadit opacne, tak si myslim, ze ani utros by nepomohol. Ja verim v silu mrnouska a to ma drzi v pozitivnemu mysleniu 🙂

monu66
6. feb 2020

@zuzik5891 dakujem krasne Zuzi 🙂 Manzel mi dnes robi doma pubertalne sasoviny, tak nemam pri nom ani cas mysliet na nieco zle. Skoda, ze nebol pri mne, ked lekarka povedala vysku hcg. Asi by som odchadzala od nej v pokoji a nie so samymi otaznikmi

monu66
6. feb 2020

@ereska dakujem 🙂 O tvojom zivotnom pribehu s malymi zubrienkami viem, a preto si u mna na 1. mieste, ktorej velmi, ale ze velmi prajem dalsie miminko a moc silno ti drzim palce, aby to prislo v co najkratsiu dobu a len s uspesnym koncom (tfuj-tfuj-tfuj) 🙂

kakatulik
6. feb 2020

@monu66 vies co,mna to hcg ani velmi neznepokojuje....zodpoveda aj sile testu.....kazdemu to inak rastie,len v tvojom pripade,by som urobila vsetko.....mne to pripada tak,ze ona ani velmi neveri ze to moze dopadnut dobre,tak tomu nechava prirodzeny priebeh....ta hodnota toho progesteronu by ma zaujimala...skoda,ze ti nepovedala.....
Ja ta nechcem znepokojovat,fakt nie,ale ak mas doma Vitex,tak uzivaj aspom ten.....ak pojdes nechat urobit odber na to HCG, skus aj progesteron urobit.....teda neviem,ci je to velmi drahe ako samoplatca.

zuzik5891
6. feb 2020

@monu66 tak je super že sa ťa snaží rozptýliť 😁...endorfíny bublinke môžu len pomôcť 🤗

ereska
7. feb 2020

@monu66 jej ďakujem krásne si zlatá no vždy človek v kútiku verí že to opäť vyjde no rozmýšľam momentálne nad tým že si začnem chystať nejaké veci pre adopciatko nakoľko sme už 11-ty čo sa veľmi teším a pritom idem cez víkend na hormonálnu yogu tak budem cvičiť lebo gynekológ mi chce zase len duphaston upravovať cyklus a moc sa s tým nestotožňujem nakoľko viem že kým ho beriem je ok vysadim a je na prd takže budem sa momentálne tešiť z toho že možno koncom roka budeme traja 😉

martinade
7. feb 2020

@mimka91 tak to sme v rovnakej skupine 🙂 julovky

martinade
7. feb 2020

@monu66 skus ist sama na odber krvy, skus si zohnať utrogestan, progesteron ber aj aspirin, nech sa ti zriedi krv, nech spojenie s drobcom je čo najľahšie . inak ja som na 12dpo mala hodnotu 17 tusim a lekar vravel, ze je to velmi mala hodnota... ale drzim prsteky nech sa cervik zavrta pekne hlboko...

monu66
7. feb 2020

@kakatulik dakujem 🙂 A vies, ze aj mne prebehlo hlavou, ze neveri tomu, ze to bude ok? Vitex este mam doma, ale nevadi, ze som ho vysadila v nedelu a od dnes by som znovu ho zacala uzivat? To hcg stoji v rozmedzi 20 - 24€ a cenu toho progesteronu zatial neviem.

monu66
7. feb 2020

@martinade dakujem 🙂 ten utrogestan budem dnes zhanat. A ta tvoja hodnota 17 sa tykala tvojho terajsieho tehotenstva?

kakatulik
7. feb 2020

@monu66 dievčatá tu Vitex vysadzovali postupne co viem....nejaké drahé je to HCG. To je čo za labak. Odkiaľ si.

michaela889
7. feb 2020

Dnesny test už viditeľná čiarka asi po troch minútach 🙂. Nieje taká tmavá ako kontrolná, ale už ju je vidieť skutočne, nie len silou vôle. Asi aj my budeme ten pripad, že keď už sa prestaneme snažiť vtedy sa podarí hneď..

monu66
7. feb 2020

@kakatulik som z BA a je to labak Medirex

monu66
7. feb 2020

@michaela889 tesim sa a drzim palce 🙂