icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

jaja9891
26. sep 2014

@rybkaa ja zase viem zo vsetkeho nieco a nic poriadne 😀 mozno by si ich mala vytiahnut a budes milo prekvapena a mohla by si aj nam nieco hodit na dlhe vecery 😉

rybkaa
autor
26. sep 2014

@jaja9891 jaj bože, idem krabicu oprášiť, ale to by ste sa narehotali na niektorých, panebože aká som len bola naivná 😀

senta_sofia
26. sep 2014

@rybkaa mame jarmek, to abych si burcaku hrkla 😀

rybkaa
autor
26. sep 2014

@senta_sofia ježííííííííííííííííš, ani nevrav! Ja burčak milujem a u nás nič také neexistuje, by som zabila za pohár 😀 Keď sme boli u svokrinej sestry naposledy vo Vrbovom, nabehla som náhodne do jednej predajne sudového a tam že burčiak, ja hneď slina na brade a už som ládovala 3 litre do tašky 😀 MM na mňa kuká, že či to vypijem, reku nemaj pochýb, no keby som vedela, že mi z toho vychliape aj svokra so sestrou,kúpim celý sud 😀 Svokor chodieva služobne na západné Slovensko, aj som mu povedala, nech mi donesie, ale sa bojí, že mu to buchne v aute, kým dojde domov po tých našich serpentínach 😀

rybkaa
autor
26. sep 2014

no, že ste to vy, prach ofúknutý zo starého zošita, odhalím vám kus mojej poetickej duše, aspoň sa kus usmejete 🙂

MALINOVÉ SLIVKY

Z tmy vykúka tvoja duša
opantaná chuťou pikantných malín
a ty v tichej túžbe pocítiš sladkosť zrelej slivky,
čo pálila ťa v dlani.

Nájdeš len kôstku na svitaní,
ten dôkaz malinovej zrady...
v tej tme sme sa mali aspoň chvíľu radi.

Na jazyku plnom vášne
cítiš trpkosť zrelých malín,
krvi rieka pritom tečie z doráňaných dlaní.

Krvavé maliny, malinová krv,
duša je bez viny...
kto sklamal prv?

Kôstka slivky padá prudko k čiernej zemi,
to ju zrada ťahá k sebe,
ešte dýchaš teplom nehy,
kým otáčam sa chrbtom k tebe.

mawiya
26. sep 2014

@rybkaa jaaaaaaaaa mam želanie. ak sme všetky šťastlivo tehotné, hroznooooooo a svetový mier samozrejme 😀 😀 😀 😀 😀

mawiya
26. sep 2014

@rybkaa no ty kokos ja som zasak mimo z teba. teba by miloval jeden môj kolega. on číta dostojevského a toho čecha čo napísal - nesnesitelná lehkost bytí a takéto poetické vecičky. ja ti tomu jednoducho nerozumiem a to znamená, že to, čo si napísala bude umenie. lebo ja sa do umenia nevyznám. no prostá duša som. ale je to peknô, čo to nevydáš niekde?

rybkaa
autor
26. sep 2014

@mawiya významov to môže mať niekoľko, každý nech si nájde svoj 😉
škoda, že som vydatá, asi by som milovala tvojho kolegu, fešák je? 😀
na vydanie to nie je, na to by som si netrúfla, skôr by som šla do románu, ale musím vymyslieť mega dobrú zápletku, nájsť išpiráciu a námet, ale toto nieeee, to je veľmi slabé 😀

senta_sofia
26. sep 2014

@rybkaa tak kludne dojdi, poskytnem ti loze a WCko, ktore k burciaku patri 😀 Ja ti kludne flasu poslem postou, ale neviem teda, ako mam oznacit balik? ked tam dam, ze pozor nehrkat, vybuchuje, tak to nedorucia 😀

rybkaa
autor
26. sep 2014

@mawiya a vlastne, vyšli mi dve básničky v literárnych novinách a dve v mestských novinkoch 😀

rybkaa
autor
26. sep 2014

@senta_sofia ja som dáky divný tvor, ale mnou ani burčiak nepohne, črevo ostáva pokojné 😀

mawiya
26. sep 2014

@rybkaa jaaaaaaaaaaj moja tak ty už aká spisovateľka. na román ti poskytnem návrhy. hhhh. stačí môj život. dosť bujaré 😀 😀 😀 😀 ako z tisíc a jedna noc. škoda len, že som ten seriál nekukala. 😀 no a @senta_sofia burčáááááku bolo u nás málo na jarmarku, bo vraj nevystihli správny čas. tak bol aj poriadne drahý. no aspoň mestské hajzle neboli vkuse obsadené 😀 uži jarmark a pekne nezabudni na lokšu s kapustičkou, alebo klobásku pečenú a bože ja som hladná. @rybkaa ty moja zajtra veľkou lyžicou ideš????? no pekne dievky. a ja môžem od hladu aj zdochnúť. idem mužovi nakázať, keď ráno vstane aby dal ryžu variť, urobím aspoň koložvársku kapustu. a picnem kelovú polievku a dva dni nemusím variť. fuj ale som ja múdra. 😀 😀 😀 hlavne nezabudnime na ten "svetový mier"

mawiya
26. sep 2014

@rybkaa jaj a teraz ma inak napadlo, že ma viezol ten kolega dnes domov a pod predným sedadlom mal 3 flaše burčiaku. celé auto nám smrdelo, lebo som ho musela sem tam pootvoriť a vypustiť a bola policajná akcia, všade stáli zelené žabky, mu hovorím ak nás zastavia, tak sme v riti. našťastie nezastavili. teda pokiaľ som ja nevystúpila. ale........... je fakt, že sa mi na fb neozval. čert ho vie, či je z burčáku teraz naliaty, alebo niekde v base čaká.

rybkaa
autor
26. sep 2014

@mawiya kelová polievka fuuuuuuj 🙂 ja som strašne polievková, ale toto je jedna z dvoch, ktoré neznášam (druhá je tarator či orator či ako sa to menuje -tá talianska žbrnda s uhorkami) 🙂 no ale daj si moja, treba ti papkať, ni len na hajzľu vyvrhovať 😀
hej, veľkou ložkou idem papať, kurnik, som po byte dve hodiny ako splašená kura behala, že čo si akože oblečiem??? lebo bude to akože väčšia oslava v kulturňaku, takže dačo slušnejšie, bo že tepláky sa nepatria (nechápem prečo 😀 ) tak som ako besná vyskúšala všetky šaty, prvé mi boli dobré, ale lepšie sa v nich stojí ako sedí, bo sa mi pupok naskladá, stehná rozlejú a tá podšívka zavzdychá, druhé nezapnem na boku, v tretích mám tlsté ruky a neviem nimi kývať, štrvté mi na riti ovísali, piate sú na leto skorej, bo som bola viac vyzlečená ako oblečená, šieste čisto čierne - to som bola ako stará vdova v nich a zabili mi prsa škaredým výstrihom, a siedme by aj boli, ale cecky sa mi akosi napuchli a nezmestia sa mi pretiahnuť cez hornú časť tela (nemajú na boku zips), nohavice si nechcem dať, bo nemám k nim čo navrch a nie som ochotná zajtra po obchodoch ešte behať....nakoniec som zvolila šaty, ktoré som si obliekla ako prvé s tým, že bars vysedávať nebudem, len čo sa napracem jedlom a budem krepčiť až do rána bieleho, až budem taká štíhla, že v nedeľu oblečiem všetky vyskúšané šaty s prehľadom 😀
od samého smútku som zožrala dva jogurtové dezerty delissimo a kysnem pred telkou 😀
a toho tvojho kolegu začínam asi-milovať, burčiakový maniak zatknutý 🙂

zarzisia
26. sep 2014

@rybkaa ano aj toto hovoril

adamnela
27. sep 2014

Ahojte kocky...
Baby, baby, najma @rybkaa super si naozaj...Teba skoda u toho notara, Ty by si mala byt svetova spisovatelka a komicka zaroven 😀 😀 Strasne rada Ta citam 😉
Inak baby co si myslite o tom mojom grafe?
http://www.fertilityfriend.com/home/adamnela
Je to akesi cudne a normalne zvazujem, ci tie akoze teraz kramy com som teraz mala, nebolo len krvacanie z poklesu hormonov po vysadeni Dufiku a mozno medzitym prebehla aj ovulka a teraz som kvazi po nej, hm? No nic ine ma nenapada, co by to mohl byt. Aj ked si vsimnete ten predosly graf, tak som mala 2 dni pred mrchou pozitivny ovu test a aj egg hlien som mala den predtym, tak preto takto zvazujem.
Som z toho jelen..

paskolinka
27. sep 2014

@rybkaa no dievka zlatá nieco z teba bude 😀 ja s kamoskou som na strednej tiež básne písala ale my sme zvolili dadaisticky pristup - napises slová na papieriky a náhodne zrebujes a potom ich musíš nejako pospajat v tom poradí, aby to "dávalo zmysel" 😀 jeden by nechápal aké hlboké myšlienky takto vznikli 😀

paskolinka
27. sep 2014

@adamnela presne to aj mne napadlo, ale zas od toho pozitívneho testu do tejto akoby ovulky uplynulo dosť dni... Škoda že si testy nerobila aj hneď po tej "ms" či čo to bolo. Hm... no zvláštne to máš...

adamnela
27. sep 2014

@paskolinka no ved tazko povedat, kedze som si ani par dni nemerala teplotu a ani som uz nerobila testy, takze teoreticky ani neviem kolky DPO ak to teda tak bude som 😒 😒 Ale sexik sme mali len v ten pondelok, takze tehu nacisto vylucujem, lebo ak by bola ovulka, tak o dost neskor od toho testu, teda aspon podla teplot 😒 A vlastne tym padom, by som este len normalne kramy mala dostat asi niekedy buduci tyzden, ak sa to potvrdi. Toto by mi ani dr. neverila, keby som jej to takto opisala, lebo hned ako dostanem dalsiu mrchu mam ist na krv a potom by som mala dostat asi datum tej laparky.

janaochi
27. sep 2014

no baby, u nás je to horšie s tými spermiami ako som si myslela,došli domov výsledky, konzultovala som ich s Dr. z tkanivovej banky. Máme teratozoospermie, vysoké pH, časté aglutinácie (zhlukovanie), veľmi vysoké protilátky v oboch smeroch, 96% patologických spermií a čo je najhoršie, vysokú fragmentáciu DNA, až 40%, čo je takmer na darcovské spermie. ☹ Uvidíme v stredu u andrológa, absolvuje kontrolný spg a nejaké ďalšie vyšetrenia a snáď to vyjde lepšie, lebo takto to nie je ani na umelé. Jednoducho s takými spermiami ani IVF neurobia, lebo je vysoké riziko, že sa to zase skončí MA. Čiže potraty boli kôli spermiám. A že spontánne skôr vyhrám euromilióny ako natrafím na dobrú spermiu. 😒 Ešte máme absolvovať mikrobiologické vyšetrenie.Nikdy som ani v najhoršom sne nemyslela, že chyba bude v spermiách, keďže som otehu. No a vidíte. Preto žienky, ktoré potrácate šup šup na spg, ale ten rozšírený, základný nestačí. Lebo my máme napr. pohyblivosť a množstvo výborné, ale ostatné katastrofa. 😠 A potráca sa pri takýchto spermiách do srdiečka, jednoducho srdiečka sa nedočkáte, alebo len na veľmi krátko.Tak nám držte palce, aby bol v stredu ten spg aspoň troška lepší. 😔 Ja mám všetko v norme.Pekný víkend babuľky.

paskolinka
27. sep 2014

@adamnela no uvidíš či sa teplota bude držať hore, ak áno tak potom asi fakt bola ovu a mala by prist ms...

janaochi
27. sep 2014

Teraz mám riadne výčitky svedomia, že sme išli na ten spg až po troch rokoch potrácania a sklamania, ale keďže som otehotnievala, nikdy som nemyslela, že tam je problém, len u seba som ho hľadala. Mala som sa držať príslovia, že prvé vyšetrenie, ktoré má žena podstúpiť pri problémoch s plodnosťou, je vyšetrenie muža.

paskolinka
27. sep 2014

@janaochi hm pozitívne je že vieš konečne prečo 😒 a nedá sa to nejako liečiť? Žeby sa tie spermie aspoň trochu napravili a bola by aká taka šanca?

janaochi
27. sep 2014

@adamnela ja ti na ten graf nič nepoviem, lebo ja mu nerozumiem, ale nemala by prísť ovu a až potom mrcha?

janaochi
27. sep 2014

@paskolinka no že vraj tá fragmentácia môže byť ovplyvnená nejakými infekciami, aj prekonanými. Múdrejšia budem v stredu, andrológa sa povypytujem, ako to on vidí a či máme nejakú šancu niekedy prirodzene, alebo len umelé, keď vôbec. Bude robiť mm aj spg a výsledky budeme mať o dve hodky, takže potom s ním budeme môcť všetko prebrať. Takže uvidím, v stredu sa rozhodne o našom osude. 😒 Ale určite nám najprv musí preliečiť tie infekcie a protilátky a to je beh na dlhú trať a s neistým výsledkom. Takže najbližšie mesiace asi budeme len preliečovať.A mne čas beží...

paskolinka
27. sep 2014

@janaochi no to hej, čas letí... Treba dúfať, možno to nie je take zle ako sa teraz zdá. Ale kto to mal tušiť že problém je toto...? Nic si nevycitaj, robíte čo sa dá, tak bol by v tom čert aby to nakoniec dobre nedopadlo 😉 držím palce v stredu nech vas potešia výsledky 🙂

mawiya
27. sep 2014

ženy moje zle je. od včera grcám ako bačovo šteňa. začalo to vyprážaným syrom a nie a nie sa z toho spamatať. kokos. a @rybkaa tá kelová sa varí, keby si moju ochutnala, nikdy inú nechceš. ja zasa neznášam handričke - šalátovku. tak si hovorím, že keď mi je zle, tak pre bublinku dobre, ale či to nemám len z toho syra zasratého. jaj taká krava som. moja inak koľko tých šiat máš? ja 3 a som happy. síce musím korzetík pod ne, aby sa mi nerobili tie tehličky priečne na brušku (inak mám 4 tehličky) plus prsa. niekedy mi to pripadá, že vyzerám ako prasnica s tými niekoľkými prsáma, ale ja to mám prsia plus 4 krát bruško. nevadí. aj tak sme pekné. či?

mawiya
27. sep 2014

@janaochi no moja hlavne že viete, že niečo neni dobré. kokos, to ako zo zlého sna. a ja som furtom nadávala na doktora, prečo rieši spermie a nie mňa. tak držím palce, nak sa to trošku polepší. ja si pamätám, že môj ex mal total na hovno patologiou a dal mu urolog papať nejaké steroidy (to čo papajú kulturisti na zväčšenie svalov) a čuduj sa svete po pol roku mal spg oky. teda nie žeby bol 100% ale polepšilo sa. som zvedavá, čo odporučí vám. ale hlavne nezabúdaj na E vitamín - ono áno, viem vitamín, ale jedna staručká doktorka mi povedala, že to je základ všetkého živého a keď chceme bábo, tak E-čko pomáha vylepšiť spermie a ženám vajká. za to nič nedáte. no držím palce, aby to šlo aspoň cez IVF.

janaochi
27. sep 2014

@mawiya áno, že patológia sa dá vylepšiť vitamínmy, ale to DNA, že nie. Uvidíme,čo nám povie, chystám sa na dlhšiu debatu, nech nám všetko pekne povysvetľuje a povie nám naše reálne možnosti.

mawiya
27. sep 2014

@janaochi bože moja, človeka serie asi len to, čím všetkým si si už musela prejsť. ale keď som už ja otehu (ako hovorí doktor - zázrak) tak už aj na zázraky pomaly začínam veriť. a keď nie zázraky, tak aspoń trošku šťastia nech máte a nech to zvládnete aj bez darcovských.