icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

nina004
9. apr 2020

@majka_3 uvidis ako budes pokracovat najblizsie dni. Ked bude zajtra teplota opat nizka,tak to asi bude tym pivom a teplotu zmazes a ak bude zas vysoka,tak to bola ovu. Teplotu nechas a nasadis vitex ;)

mirus11
9. apr 2020

@majka_3 uvidíš čo povie teplota zajtra ráno, aj ovu test ešte urob, a uvidíš čo povie.

mirus11
9. apr 2020

@majka_3 moja pozri na môj graf, ako na husenkovej dráhe, raz hore, raz dolu. Tiež som zvedavá, kedy bude ovulka.

majka_3
9. apr 2020

@nina004
@mirus11 dobre dievčatá... Tak to tak spravím... Prvý cyklus meriam dole, čiže je možnosť teda že ovulacna teplota stúpla až tak... No ved uvidím zajtra co bude
Mirus no máš veru husenkovu dráhu, ale včera si mala najnižšiu a už asi pôjdeš len hore... 😊 No uvidíš...
Noo skúsim teda ešte teraz poobede ovu test ale podla mňa zbytočne, bude bledy... 😊

ettella
9. apr 2020

@majka_3 u mňa sa niečo začína diať. Test tmavne.

majka_3
9. apr 2020

@ettella nooo vyyyborne 😊 skus ešte večer testnut 🤞

mirus11
9. apr 2020

@majka_3 moja ja mam bledé testy, ale už ani nebudem teraz robiť, muž mi dnes zahlásil, že príde až budúci týždeň piatok, tak to už bude dávno po ovulke. Ale nevadí, uvidím nasledujúci cyklus.

mirus11
9. apr 2020

@ettella no veru už sa to začína pomaly blížiť, držím palce aby ti to vyšlo.

majka_3
9. apr 2020

@mirus11 jaaj taak no mohol na víkend aspoň prísť 😊

mirus11
9. apr 2020

@majka_3 no zo zahraničia asi ťažko, on jazdí na kamióne

majka_3
9. apr 2020

@mirus11 jaaaj tak no... Tak ďalší mesiac 🤞🍀

majka_3
9. apr 2020

Práve mi prišiel ten Vitex a čítam ze sa ma užívať každý deň aj počas MS. Tak ako to teda jeee 😮
Lf mam 14dni

majka_3
9. apr 2020

@mirus11 posledný teraz robený....

julianka007
9. apr 2020

@majka_3 už neviem na akej stránke som to čítala. Bolo to už riadne dávno. Vo všeobecnosti pri snažení o bábo radili užívať počas celého cyklu. Ale bola tam aj iná skupina ľudí, ktorá mala problém len s poovulacnou fázou a nechceli riskovať, že sa im posunie ovulácia, tak si nasadili len od ovulácie. Ja som vo všeobecnosti za to, aby sa užíval celý cyklus. Aj ja som si ho tak dávala. A ak nesadne (neželane oddiali ovulaciu), tak užívať až po potvrdenej ovulacii. No tu na MK sa názory na to rôznia, preto sa ajtak musí každá sama rozhodnúť, ako ho bude užívať. Vitex nieje progesterón, len upravuje jeho hladinu. Preto má podľa mňa významnú úlohu aj v prvej fáze cyklu. Nebude ho umelo navyšovať ako hormóny v tbl. (Duphaston), ale bude udržiavať jeho hladinu, aby nekolisala. Toť ako som to ja pochopila.

mirus11
9. apr 2020

@majka_3 je tam písané aj počas MS, ale to len vtedy, pokiaľ ho berieš celý cyklus, ja som brala jeden celý cyklus a ovu mi posunul o 2 dni neskôr, a tým mi skrátili LF na 9 dní, tak som ho vysadila, a dám ho až po ovulácii, ale až ďalší cyklus

majka_3
9. apr 2020

@mirus11
@julianka007 čiže hlúposť nasadiť od zajtra rána, že.... A brat nonstop...

julianka007
9. apr 2020

@majka_3 kľudne nasaď. Ja som si prvú kapsulu šupla hneď cestou z pošty... 😂 Bola som už zúfalá po tých rokoch snaženia. A chcela som, nech to čo najskôr začne účinkovať a až potom som si uvedomila, že sa má nalačno užívať 😂

majka_3
9. apr 2020

@julianka007 🤣 áno tiež som si chcela hneď dat 🤣 ale tak reku už niesom na lačno... Na lacno mam aj kašičku... No tak ráno nasadím... Tebe pomohol? Či 😊 niečo iné?

julianka007
9. apr 2020

@majka_3 mne pomohol na 100% za mňa, ho môžem len odporúčať. No ako všetky bylinky, nemusí účinkovať hneď prvý cyklus. Mne tiež nezabral hneď. No predĺžil mi cyklus z 22-23 dní na 26-27 a ovulácia sa mi oddialila z 10DC na 12-13DC. LF sa mi predĺžila na stabilných 14 dní. Už len to bolo plus. Prvý krát, keď som douzivala balenie, tak som si povedala, že si dám pauzu, aby si telo oddýchlo. A práve vtedy som zistila, že som po ani neviem kolkych rokoch snaženia konečne otehotnela. Bola som v šoku. Nedopadlo to žiaľ na prvý krát dobre a bábo v 6tt odišlo. Snažili sme sa dalej., Veď keď sa zadarilo, tak sa musí znova. No pol roka zas nič. Tak som si zas objednala vitex, nasadila na celý cyklus a myslím, že po 3 cykloch sa zas podarilo, ale to som vitex užívala aj ďalej. Nevysadila som ho keď som zistila, že som tehotná. Užívala som ho myslím necelý prvý trimester a teraz ťaháme už 29tt. Pre mňa je ta bylinka obrovský zázrak. Ak má žena vážnejšie problémy, tak pomôcť nemusí, ale hovorí sa, že topiaci sa aj slamky chytá. Tak prečo nevyskúšať.

julianka007
9. apr 2020

@majka_3 a do ovulácie som pila iba Alchemilku. Tá mi tiež viditeľné pomohla, lebo ja som nemala ani poriadnu MS. Po vysadení HAK som mávala MS 3 dní a z toho 2 dní len také špinenie a keď som pila tu Alchemilku, tak som mala MS 3-4 dni, ale musím povedať, že teda poriadnu. Bolo zreteľné, že ta vystelka maternice je vďaka nej lepšia.

majka_3
9. apr 2020

@julianka007 wau tak super... No ja myslím ze nemáme dáke veľké problémy.. Dokonca minulý cyklus som mala vážne pocit ze si vyšlo... Mala som kŕče medzi 8-9dpo aj teplota stúpla úplne som to cítila že to je ono no po pár dňoch nič... A teda nepodarilo sa... A stále si myslím ze teda možno ten vitex mi pomôže pri takejto veci. Nechcem si namyslat.. Uvidíme... Lf mam 14dni...

julianka007
9. apr 2020

@majka_3 uvidíš... Úprimne verím, že sa to podarí a držím palce ✊ nech je to čo najskôr... Tak isto všetkým ženám, ktoré túžia po dieťatku... 😍 Je neskutočne krásne cítiť ako sa v brušku hýbe ten malý uzlíček... každá by to mala zažiť.

majka_3
9. apr 2020

@julianka007 určite áno, ja už som to zažila 2x 😊
Je to najkrajší pocit veru 💕
Ďakujem 😊

ettella
9. apr 2020

@majka_3
@mirus11 test už vyzerá fajn 🙂 ale tak nikdy nemôže byť všetko dokonalé, volá manžel z práce že ide domov s hroznou migrénou 🤔 takže bude uterák na hlave dnes večer 😁😁😁

majka_3
9. apr 2020

@ettella nevadiii ráno to istí 😉😊
Krásne Pozitívny 😊

ettella
9. apr 2020

@majka_3 čakám že ma budeš nasledovať 😘

majka_3
9. apr 2020

@ettella juuj no to anoo 😊
Dúfam ze čím skôr 💕

mirus11
10. apr 2020

@majka_3 no moja ako dnes?

majka_3
10. apr 2020

@mirus11 mala si pravdu, ovu ešte len mam čakať.. Teplota dole 😊 dufam že to je dno 😀 a už pôjde len hore 😊 ty akooo

majka_3
10. apr 2020

Tatry 😀 včerajšiu som zmazala...