icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
30. sep 2014

@zuzik1927 kedze si mala este W hlien, mohla byt aj vcera, bolesti si nespozorovala? Podla dalsich teplot sa tolepsie ukaze 🙂

zuzik1927
30. sep 2014

@rybkaa praveze nic, ziadne bolesti..tak preto neviem..al epockam este a uvidi sa
🙂

adamnela
30. sep 2014

@zuzik1927 no ak budes mat uz teraz zvysene teploty, tak ti to podľa mňa ff posunie..Ale to sa uvidi až po 2 dňoch najmenej..

zuzik1927
30. sep 2014

@adamnela no ved aj ja si tak myslim..uviidme..aj ked, ked bola vcera tak ani merat nemusim lebo mm je chorí od piatku, naposledy sme boli vo stvrtok...

zarzisia
30. sep 2014

Ahojte 🙂 tak ja som sa dostavala z vikendu u svokry a mojej mami vcera. Tak som sa dozvedela, ze nikdy si nenajdem isto ziadnu poriadnu pracu , lebo to povedala moja sestra mame, tak to musi byt pravda :D :D :D

No a bolesti som mala v piatok-cele podbrusko, nedelu, a vcera doobeda v lavom vajecniku, takze mozno ovu uz prebehla + graf http://www.fertilityfriend.com/home/4a8aef

senta_sofia
30. sep 2014

@zarzisia to je super, ked mas take vestice v rodine, aspon usetris 😀 mala si im povedat, ze oni isto iste nedostanu nikdy rozum, ze ty to vies naisto 😀

paskolinka
30. sep 2014

@adamnela mne tiez teraz viac padaju vlasy, ale to mam odsledovane, ze tak nejak na jesen, ked listy padaju, mne padaju aj vlasy 😉 nenasla som nic, co by na to pomahalo, vzdy to preslo samo, tak dufam, ze aj tentokrat to tak bude 😉

petra212
30. sep 2014

Ahojte, chcem sa poradiť. Čo si myslíte o tomto grafe? Kedy mohla byť ovulácia?
Problém je, že zo začiatku cyklu som ešte nemerala (ešte sa to len učím). Začala som až na siedmy deň. Aj to tie prvé dve merania boli merané o dve hodiny neskôr a tretie a štvrté meranie je merané cca o tri hodiny neskôr než všetky ostané. Teda na tie prvé štyri čísla sa nedá až tak spoľahnúť, tak som ich označila červeným. Ale zapísala som namerané teploty.

paskolinka
30. sep 2014

@petra212 tie prve merania by som teda vobec nebrala do uvahy. potom ti ovu vychadza podla mna na 5.9., to je posledna nizka teplota, potom to islo uz len hore.

paskolinka
30. sep 2014

@petra212 zaregistruj sa na fertilityfriend 😉 tam ti to bude pekne kreslit aj ovu pomoze urcit.

jaja9891
30. sep 2014

@paskolinka
@adamnela
no aj mne vypadavaju vlasy,ale ze strasne... vraj mineraly pomahaju ako zinok,selen a pod.,nemam vyskusane,ale mm bral tie zelene tabletky co teraz reklamuje revalid ci ako sa to vola,celkom sa mi to pozdavalo,ale on bral kratkodobo,kedze ma problem so stitnou zlazou,tak to vraj nema taky efekt ... a ja mam pocit,ze mne po tej hormonalnej liecbe zacali vlasy vypadavat a aj pomalsie rastu,snad neostanem holohlava 🙂 mm je zatazeny na dlhe vlasy 🙂

jaja9891
30. sep 2014

ahojte zienky,takze moj graf vyzera takto,asi take mladata anakondy od @adamnela prisli ku mne 🙂 v ustach mam akesi vyrovnane teploty 🙂

petra212
30. sep 2014

@paskolinka Ďakujem.
No tamtá stránka ja anglicky a s tým si ja asi neporadím. 😒

rybkaa
autor
30. sep 2014

@zuzik1927 ani ovu testy nerobíš?

adamnela
30. sep 2014

@zuzik1927 to nemusi byt ešte celkom stratene od štvrtku. Ja som tiez tak naposledy otehotnela.
@paskolinka to som tiež počula, ze na jeseň ako stromy, zvieratká, tak aj niektorí ľudia tak reaguju. Kúpim si aspon Zinok+selén a zihlavovu vodicku na potieranie pokožky hlavy a uvidim..

rybkaa
autor
30. sep 2014

@paskolinka ja mám veľmi husté vlasy a padajú mi teda statočne, hlavne pri rozševávaní, pýtala som sa na to aj kaderníčky, povedala, že je to normálne, že vlasy padajú, že oni aj dorastajú, tak to nie je viditeľné, že oplešiviem 🙂 a že padajú hlavne na jeseň a na jar - aj mne tak padajú 🙂
@adamnela ak ti nepadajú v prameňoch a nemáš plešinky, tak je to ok 🙂 ja používam rôzne šampóny, musím striedať, lebo ak dlho jeden chasnujem, svrbí ma hlava, najlepší je pre mňa tento šampón aj kondicionéry http://www.heureka.sk/?h[fraze]=wella+pro+series

adamnela
30. sep 2014

@jaja9891 inak uz som veru dávno takú anakondu nemala..🙂
@petra212 bo neboj baby Ti vi všetkom poradia. Ja som tomu tiež na začiatku vôbec nerozumela a uz je to úplne super. Je to len sila zvyku.

rybkaa
autor
30. sep 2014

@petra212 tiež si myslím, že bola 5.9. - pre budúcnosť ti odporúčam, vždy meraj v rovnaký čas hneď po zobudení, nastav si budík na jeden čas, odmeraj a keď chceš, kľudne potom spi ďalej 🙂 a keď chceš vedieť, kedy bola ovu (dobudúcna) znač si teploty do programu www.fertilityfriend.com alebo www.womenzone.cz a tam ti graf program riadne vyhodnotí, sleduj aj bolesti, hlien, prípadne rob ovutesty, bude jednoduchšie určiť ovulku 🙂

zarzisia
30. sep 2014

@senta_sofia no skoda, ze som tie vestecke schopnosti nepodedila 😀 😀

katkatonkova
30. sep 2014

Ahojte babulky...tak ten ortutovy teplomer bol fakt na prd...co som mala pozicany digi tak nad 37 som ani nesla...a dnes mi maju konecne doniest ten objednany tak uvidime....dnes som po ovu tak uvidime ci sa zadarilo...inac ked som si robila graf na womenzone tak som zistila ze sme sexovali mimo ovu..ale zase plodne dni...no a tento krat to bolo na ovu....tak si vsetky drzme palceky nech mame coskoro //.. 😉 🙂 😉

zuzik1927
30. sep 2014

@rybkaa nerobim, lebo ja som mala stale dost dlhe cykly...aj 50 dnove, od minuleho cyklu beriem nosifol, a minule pvu na 15DC teraz tiez okolo 20...tak mozno uz buduci mesiac skusim, ked uz je to ako tak znormalizovane 😉

zuzik1927
30. sep 2014

@adamnela no keby si mala pravdu...

petra212
30. sep 2014

@paskolinka
@rybkaa
ďakujem vám.
Tak tá česká stránka by nemusela byť márna. Pokukám to.

@rybkaa
áno ja viem, že mám merať v rovnaký čas, ale vtedy mi to akosi nevydalo, tak som to merala kedy som vstala. A bol to vôbec môj prvý cyklus čo som merala teploty, takže sa stále ešte len učím. A tých prvých šeť dní nemám preto zaznamenaných, lebo vtedy som ešte nemala ani teplomer. Ale nechcelo sa mi čakať až do ďalšieho cyklu, tak som začala merať hneď ako som kúpila teplomer 😎
A teraz som začala robiť aj ovu testy. Tak uvidíme ako sa to stretne s nameranými teplotami.

adamnela
30. sep 2014

@zuzik1927 treba verit a dufat. Mňa vtedy ani len nenapadlo,ze sa mohlo podarit, až kym mi nemeskala mrcha..Takže všetko je možné 🙂

rybkaa
autor
30. sep 2014

@katkatonkova no super, záhada tajomného teplomera rozlúštená 🙂 tak hádam sa teraz už aj lepšie trafíte, keď budete vedieť, kedy cca ovu bude 🙂

aurlinka
30. sep 2014

@paskolinka
@rybkaa
@jaja9891 Záhada mojich teplôt pochybných výšok sú možno vysvetlené, ale nevyriešené určite. Po xy vyšetreniach som presvietená z každej strany, plná kontrastných látok a verdikt je že teda mám naozaj dvojrohú maternicu, s najdlhšou prepážkou, takže otehotniem ťažko, ak áno x krát môžem potratiť a ak aj nie,tak predčasný pôrod na 100%, cisársky tiež (čo ma najmenej trápi) a ako bonus vyšetrenia našli niečo, čo nikto nevie identifikovať a ďalej sa zisťuje čo to je, aby sa vylúčilo najhoršie.

Takže mám poučenie, nedať sa odbiť a žiadať vyšetrenia hneď ako sa vám niečo nezdá, keby som ešte čakala ďalší rok ako mi všetci radili, tak akurát tak o rok neskôr zistím, že to treba riešiť.

katkatonkova
30. sep 2014

@rybkaa no tak uvidime ako mi tento bude merat ked mi ho donesu....len aby som tam nemala teploty ze 39...hihihihi....

zuzik1927
30. sep 2014

@adamnela no ved mozno mali dobre prostredie a boli vytrvale 😀

adamnela
30. sep 2014

@zuzik1927 no to ano 🙂

paskolinka
30. sep 2014

@aurlinka hm, tak to nie su dobre spravy 😒 a navrhli ti nejake riesenie?