Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@momkomonika A vies aku mas dlhu LF fazu? Podla mna ovu bola na 12DC a toto moze byt jednorazovy pokles alebo uhniezdenie. Aj ked mas dnes nizsiu teplotu nespadla na predovulacne teploty,uvidis zajtra,co teplota urobi. Podla mna ti stupne hore,tak ako v predchadzajuce dni.
@momkomonika meranie o pol hodku alebo hodku by takyto skok neurobilo. A kde merias teplotu?
@luckynko44 😁
@nina004 v ústach a uhniezdenenie to byt nemôže lebo s manželom sme nič spolu nemali od začiatku nového cyklu. Snažím sa naučiť kedy mám III. fázu cyklu - kedy som po ovulácii a až potom sme spolu. Minuly cyklus mi pekne klesala teplota a keď som mala toľko ako dnes tak prišla MS na druhý den. Ale tento cyklus mám taký riadny skok a nerozumiem tomu keďže si ju meriam ešte len druhý cyklus a nepoznám žiadnu lektorku v tomto ktorá by má to naučila. A aj situácia teraz ohľadom Corony, takze ťažko sa s niekym stretnúť.
Baby, tak mne už aj môj mikrocyklus skoncil. Hlásim 1dc.
Ale paraaaada!!! Viem,že to u mňa funguje, rozbehlo sa to a aspoň viem,že moja LF je 13 dní!!!😁
@momkomonika podla grafu ovul.prebehla 11dc,max 12dc....ten jednodnovy pokles si nevsimaj,pokial si nemala nechraneny styk...mohlo ho ovplyvnit viac faktorov...zajtra by mala opat stupnut...
@giuli a myslíš si teda že dnes s manželom môžeme byt spolu už?(Nechcem otehotnieť) Ak teda aj podľa mna ovu prebehla lebo v tom čase, ovu podľa grafu , som mala aj tri dni veľmi plodný hlien...
@domig1 ahoj..skor by som sa priklanala k 15dc,niekedy teplota narastá pozvolne ..teplota na 15dc nepresiahla ostatne predovul.teploty...ovul.vyznaci ,az ked jedna z troch zvysenych teplot je vyssia aspon o 0,2 ⁰C, ako pred ovul. a to bolo na 16dc....takze za den ovulacie by som povazovala 15dc.....aku mas dlhu lut.fazu?
@momkomonika ak na sebe nebadas ine priznaky....no nikdy by som sa nespoliehala len ns meranie ,ak nechces pocat...niekedy sex moze vyprovokovat druhotnu ovulaciu...
Aj ked v podstate u teba uz ovulacis prebehla a mala by si byt v neplodnom obdobi...no jeden nikdy nevie
Tak potom si ten jednodnovy pokles nevsimaj. A skus meriat dolu. Budes to mat este presnejsie. Pri merani v ustach viac kolisu teploty.
@domig1 v tom starsom grafe bola ovulacia tiez podla mna na 18ty den (giuli sa len pomylila) a potom vychadza lutealna faza 14 dni 🙂
ten novsi graf je trochu diskutabilny, podla hlienu bola 16ty den...ale kludne mohla byt aj 15ty....
myslim, ze mozes byt v klude, kedze ste poistili ;)
@momkomonika
precitaj si tieto clanky, vela som sa z nich naucila 🙂
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
https://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdrav...
v tomto druhom sa zameraj na cast o : Opakovaná tvorba hlienu v dlhých cykloch - oddialená ovulácia
je tam pekne napisane, ako si zistis vypocty neplodnych dni 🙂
@domig1 ja som zistila,že som tehotná, až keď som bola v 6tom týždni☺️ totiž po 17tich rokoch antikoncepcie som najprv nemala menštruáciu, potom som si nasadila prírodné veci na očistenie, menštruácia prišla a potom nie....testy na 16ty deň som mala negatívne, takže som si myslela,že tej očiste ešte musím dať čas😁 dokonca od piateho týždňa mi bolo aj zle, ale vôbec mi nenapadlo,že z tehotenstva😂🙈
@domig1 vies co.....lekari mi povedali, ze nebudem mat moct prirodzene deti...takze stresujuce to bolo tak ci tak 🙂 v podstate az 5ty mesiac po vysadeni hormonov sa nam podarilo, az po ociste tela od toho svinstva a z toho som mala len raz menstruaciu 🙂)
aj to som mala ovulku nejak az treti tyzden cyklu, kvoli tomu, ze lekari sa drzali tabuliek, mi chceli vyvolavat porob uz dva tyzdne pred terminom :D
este, ze som sa vedela obhajit a krpec prisiel v temine 🙂
@domig1 no ja hned po ovulacii, co byva velmi neskoro, niekedy aj 22.den cyklu, mavam velke bolesti prs a trvaju stupnujuce sa az do menstruacie. Teda skoro 2 tyzdne. Teraz som mala ovulaciu vynimocne skor a teda som neratala, ze sa moze podarit, ale bolesti prs som nemala, len take mierne napatie a intenzivne ma zacali boliet pred 2 dnami. Mam take "opuchnute" akoby podbrusko, take tahave, pichave bolesti, to som mala aj pri dvoch predchadzajucich tehotenstvach. Ale prakticky sa tieto stavy, priznaky, nedaju odlisit od bezneho PMS, takmer rovnako sa citim kazdy mesiac. Dnes je 29 DC, testy nejake asi skocim pod dom kupit do drogerky, este pretestujem, ci testy silneju. Ked som otehotnela predtym, mala som pozitivny test az okolo 36 DC, ale to som teplotu nemerala. Ale preco som si robila test teraz, bolo to, ze mi bazalna teplota vyskocila az na 37, toto som nikdy nemala predtym po ovulacii. Len okolo 36,7, 36,8 max., no a boli pozitivne tie testy. Doktor mi kazal prist az po 2 tyzdnoch meskania, ze skor to nema vyznam.
@abigaile tak ja som ju užívala tiež roky, toľko čo ty zas nie, ale tiež dlho. Menzes prišiel hneď další mesiac, tak som mala asi len viac šťastia. Ale tiež mi bolo odporúčané minimálne tri mesiace očistu tela pred otehotnením. Ale super, že nakoniec všetko dobre dopadlo a dieťatka si sa dočkala 🍀
@nevenka aj ja cítim take teplo a napätie v podbrušku, sem tam ma pichne v tej oblasti, dosť mi to vadí, nikdy som si to neuvedomovala doteraz inokedy ako pár dni pred menzesom, drzim ti palce, nech všetko dobre dopadne, asi by som len testovala z mocu priebežne do kontroly a teplomer odložila bokom, aby si sa zbytočne nestresovala 🍀
Ahojte dievčatá stretli ste sa už niekedy s tým alebo nepoznáte niekoho ak ste menili doktora, že by neposlal celú dokumentáciu? Ja práve pátram po mojich výsledkoch a nová Dr. ich ževraj nemá v appke vidím, že ich poisťovňa zaplatila ešte bývalej Dr. a viem, že tie výsledky boli ešte predtým ako som brala kartu. Moja stará Dr. by mala poslať kompletnú dokumentáciu predpokladám či?
@luckynko44 myslím že kľudne môže byť taký rozdiel. Párkrát som tu zazrela,že tu o tom písali. Ináč dnes ráno som sa zobudila s vedomím, že nič z toho tento mesiac. Takže už má to chytá 😁😁

@domig1 ako by si mi z duse pisala 😅