icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

deean
9. máj 2020

@abigaile
@zuzik5891 dakujem, beriem iba vitaminy a teraz som brala aj inositol, praveze som bola na folikulometrii na 10 dc a mal 13 mm a praskol zo stvrtka na piatok - v piatok rano tam uz nebol (to bol ten 14dc), cize praskol pri cca 20-21 mm, inokedy mi vacsie praskali, chodim na meracku uz s korona prestavkou 5 mesiacov. Inak ma vobec nebolia prsia ako pred ms, co je cudne, len ich mam trochu plnsie. Je pravidlom, ze na zac. tehotenstva musia boliet? Tento problem som mala davnejsie, bolievali ma dost brutalne uz od ovulacie, teraz nic, a posl. Dva cykly ma zacali boliet az 3 dni pred ms. Uz sa nevyznam v mojom tele🤦🏻‍♀️🙈

zuzik5891
9. máj 2020

@deean a berieš aj progesterón po ovu?...

luckynko44
9. máj 2020

@croxley2013 anooo..graf mi nejde pridat..ale este stale cakam na ovu,rano este teploty nizko takze snad uz sa dnes dockaam 😉 drzime si place 😉

deean
9. máj 2020

@zuzik5891 nie, nemam ziadne spinenie po ovu, HP uplne ok, gyn mi nemusel ani pregnyl pichat vzdy mi foliky praskali same, skusali sme 2 cykly aj clostil, tiez vsetko ok ovu pekne v strede cyklu a nic z toho 🤦🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Len toe bolesti boli take cudne tento cyklus od 6 dpo 8 dni, zacinam to pripisovat inositolu.

luckynko44
9. máj 2020
abigaile
9. máj 2020

baby, docitala som sa inak v jednej studii, ze az u tusim polovice zien (v tej vzorke) teplota stupa po ovulacii az o 48 hodin. Pre mna zaujimava info z hladiska nacasovania mojkania sa, nie? 🙂

luckynko44
9. máj 2020

@abigaile toto je velmi zaujimave 🙈 teraz som z toho teda uz zmagorena uplne 😁

majka_3
9. máj 2020

@luckynko44 moja ty máš taký stverajuci graf😉 verím ze víťazný😊

zuzik5891
9. máj 2020

@deean poviem ti moju vlastnú skúsenosť...tiež som mala ovuláciu vždy...HP v úplnom poriadku...na folikulometrii potvrdený aj dozretý a potom aj prasknutý folik...žiadne špinenie po ovu...úplná pohoda...ale bez efektu...dokonca aj dva cykly s clostilom...potom tretí cyklus s clostilom mi dali aj pregnyl ktorý nemá len funkciu aby folik praskol ale aj aby pred prasknutím dozrel...po ovu nasadený progesterón aby žlté teliesko mohlo dostatočne vyživovať embryjko...vtedy sa aj podarilo no HCG stúpalo žalostne pomaly a skončilo to MA...to bolo v r.2018 ...A prišli na rad vyšetrenia...CAR...hemato...endokrinológia...genetika...reproimuno...2x IVF na Slovensku a 1 x IVF v Brne...nám okrem genetiky našli problém v plodnosti všade...nikdy by som si nemyslela že plodnosť ovplyvňuje toľko faktorov...

luckynko44
9. máj 2020

@majka_3 je taky zaujimavy,este nikdy taky nebol 😁 mozno caruje hormonalna joga,ktovie 🙂 velmi si prajem aby bol naozaj vitazny 🙏 a vobec aby vsetky grafy tento mesiac boli vitazne 😘

majka_3
9. máj 2020

@luckynko44 beriem ta za slovo 😉😊❤️
Joga? Daj nejaké info do spravy 😊

deean
9. máj 2020

@zuzik5891 uff, tohto sa bojim, vsetky zakladne vysetrenia v CAR mame ok, aj na hsg som bola kvoli priechodnosti vo februari a aj to ok... a podarilo sa potom?🍀

zuzik5891
9. máj 2020

@deean podarilo sa teraz...prirodzene...úplný boží zázrak...no keby ma z CAR neposlali na reproimuno a keby som nemala spravenú komplet hematológiu asi by sme stále tápali...mám nasadený euthyrox na štítnu žľazu...aspirín protect na antifosfolipidový syndróm...clexan na trombofilnú mutáciu a na nedostatok imunoglobulínov mi raz mesačne pichajú z reproimuno Igampliu...k tomu vit.C...vit. D3...zinok...magnézium....acidum folicum...laktobacily...
Som lekárovi z CAR neskutočne vďačná lebo aj v čase keď sme práve neriešili IVF každý mesiac si ma zavolal a skontroloval ultrazvukom a zobral komplet hormonálny profil a aj TSH...nezlomil nad nami palicu ako sa hovorí...predpisoval mi lieky a mohla som mu kedykoľvek zavolať...vždy si našiel čas na mojich milión otázok...

ikonica
9. máj 2020

@zuzik5891 teraz neviem, ci si ta s niekym nemylim... Ty si ta zuzka zdravotna sestra, co mala nejaky problem so zapalenou zilou na ruke atd... Chystajuca sa na tusim druhe ivf?

kakatulik
9. máj 2020

@zuzik5891 čiže Zuziii to fakt?

zuzik5891
9. máj 2020

@ikonica áno moja...to som ja...😊...prvé IVF 2 vklady neúspešné... druhe IVF dopadlo tak že sa nám dokonca nič neoplodnilo...3 IVF bolo v Brne...máme tam 3 zmrzlinky no prišlo obrovské prekvapenie...🍀❤🙏
@kakatulik asi to že nám oznámili že máme 3 zamrazené embryjká nás dalo do takej pohody a podarilo sa...🍀🙏❤
Ale aj dlhodobo som pod kontrolou endokrinológičky...hemato a aj reproimuno...pravidelne som pred tehu brala poctivo lieky...

ikonica
9. máj 2020

@zuzik5891 woooooooowwww tak toto je skvela sprava tesim sa s vamiiiiii

sticker
ikonica
9. máj 2020

@zuzik5891 a silno drzim prstyyyyy ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊

ereska
9. máj 2020

@zuzik5891 zuzkaaaaaa to fakt kolky TT držím paste

martinade
9. máj 2020

@zuzik5891 čo to citam zuzi😍 ??? Si v tom? Srdecna gratulácia a podrobnosti? 😍

zuzik5891
9. máj 2020

@ikonica ďakujeme veľmi pekne...🙏🍀❤...myslím si že sme dôkazom toho že aj s veľa dg. ktoré mám ja a aj s hrozným spermiogramom aký má môj priateľ je stále šanca
@ereska
@martinade dievčatá...ja som sa to sem aj bála napísať...vlastne aj doma to vedia len rodičia a svokrovci ale veľmi rada by som chcela vliať nádej aj tým babám čo ešte stále čakajú...dnes som 7+1...predvčerom sme boli na kontrolnom ultrazvuku a bol to neopísateľný pocit vidieť ten maličký a zároveň obrovský zázrak ❤

evi38
9. máj 2020

@zuzik5891 Zuzka to je úžasná správa, moc držím palce, drzkajte sa 🙂

zuzik5891
9. máj 2020

@evi38 ďakujem krásne moja😘

81anina
9. máj 2020

@zuzik5891 kraaasna sprava 😊 Srdecne gratulujem drzte sa nech ste zdravi ❤💙🍀🍀🍀🍼

zuzik5891
9. máj 2020

@81anina ďakujem veľmi pekne...vy už máte vyše pol roka...to je neuveriteľné ❤...nedavno si bola tehotná 🥰
@martinade a ty Mati?...myslím že včera som tu čítala že si už 30tt. ak sa nemýlim...tiež sa mi to zdá len ako keby teraz si pridávala testy kde sme skúmali či je to ešte čiarka po injekcii alebo už bábätko 😍

81anina
9. máj 2020

@zuzik5891 ano uz 6 mesiacov a 3 tyzdne a stale spominam na tehotenstvo aj porod 💙
Vlastne nasa stara partia co sme tu na fore riesili bazalnu teplotu,testy,lieky,vitaminy ivf,iui sme uz mamy alebo tehu 😊😀

zuzik5891
9. máj 2020

@81anina ja som mala teraz po prvý krát myslím si že super graf...ovu pekne vyznačená...IP tiež aj s riadnou bolesťou a po pár dňoch s svetloružovým jednorazovým špinením...
A aký je Tomáško?...je to poslušné bábo?😍

kakatulik
9. máj 2020

@zuzik5891 Zuzi,normálne sa mi srdce rozbúchalo....to je zázrak,neuveriteľné sa teším 😍keď si predstavím tie pády a vstávania, ktoré tomu predchádzali. Ani som netušila,že ste išli na to tretie IVF. Ako na to išli? V čom bola stimulácia iná ako tie predošlé? A čo ťa fragmentácia? Čomu pripisujem ten úspech? Ach,hlavne nech to takto pokračuje.....😘

81anina
9. máj 2020

@zuzik5891 paradny graf 😍 presne ako ja IP silna polhodinova bolest ako na ms z ruzovym 3 dnovym spinenim.Tomasko je zlateee babo ked mu nic nieje vesely usmievavy chlapcek rad blaboce.A niekedy je ako cert 😈😅Noci teda rana mame tazke ked sa zobudi nad ranom na kojenie tak potom nechce spat.Minule od pol 4 hore 😅

zuzik5891
9. máj 2020

@kakatulik ja som nestimulovala Kati/DV..preto tie 3 zmrzlinky...pri oplodňovaní sme dali PICSI aj MACS...po preplatení poisťovne nás to stálo cca 5000e...
Fragmentáciu sme stiahli z 56% na 48% vitamínmi no stále to je mega číslo...teraz môj už vitamíny asi druhý mesiac len doberal...tie čo sa mu zvýšili...
No iné čo bolo v tomto cykle bola pohoda počas ovu lebo môjmu vyšli služby tak že bol dlhšie doma...ja som bola v pohode lebo sme mali v Brne embryjká...vlastne sme cakali len kedy sa otvoria hranice...a z vitamínov som dobrala pol balenia včelej materskej kašičky čo mi poslala kamarátka...jej sa to zvýšilo lebo otehotnela 😍...po ovu som brala Bromelain ...samozrejm ešte vit.C...D3...zinok...mg...lactobacily.kyselinu listovú...
Z liekov aspirín protect som brala už dlhšiu dobu preventívne a po potvrdení hcg v krvi mi hematologička pridala aj clexane 0,4...😊...vkladam i progesterón 2xdenne...fakticku celý deň jem nejaké lieky alebo vitamíny...ale nevadí...na pivhanie clexanu sa teším 🥰