icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@attraversiamo hej, zvykne ju zvyšovať, aj ja som mala takéto vysoké keď som ho brala....na čo ho berieš? máš nejaké problémy s cyklom alebo ovulkou?

rybkaa
autor
2. okt 2014

@attraversiamo a áno, priberá sa z neho, obsahuje B-čka a dôkaz? ja som tiež živým dôkazom, brala som ho vyše 3 mesiacov a výsledok? +6,5 kg a doďobaný ksicht 😀 ale aspoň ovulku mi to riadne naštartovalo a znormalizovalo cyklus, otehu sa nepodarilo, potom som sa na neho vykašľala, keď všetko fungovalo

paskolinka
2. okt 2014

@rybkaa s tym modlenim to je komplikovana vec. ja teda som veriaca, aj sa modlim, len asi nejako krepo, lebo teda zatial som vymodlila dva zapaly mocaku, endo, neprechodny vajcovod a nejaku tu mykozu 😀

attraversiamo
2. okt 2014

@rybkaa nie nemám , skor je to pre podporu počatia, aj dokt. mi ho schválil, že je dobré ho brať pri plánovanom tehotenstve, respt. zvačšiť príjem kys.listovej. i ked zeleninu som jedla počas leta na kvantá, bolo pekné počasie , stále sme niečo grilovali, k masku len šalátiky, mam pocit že som leto prežila na šaláte s tekvicovým olejom a na grilovanej cukine 😉 nuž ale keďže som si kade-tade prečítala, že je dobré ho brať, tak ho beriem 🙂

attraversiamo
2. okt 2014

@rybkaa 6,5kg hore? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 ježišikristepreboha, poobede idem cvičiť! 😎

attraversiamo
2. okt 2014

@paskolinka to mohli napísať do príbalového letáku 😝

paskolinka
2. okt 2014

@attraversiamo uz to vidis, by to nikto nekupoval 😀

jaja9891
2. okt 2014

@rybkaa no ved to cochvila,bude dobre,aj vysledky budu ok,ja sa za teba pomodlim 🙂

jaja9891
2. okt 2014

@attraversiamo ja som z neho tiez pribrala,chutilo mi jest,aj teplotu dvihol a o akne ani nehovorim...no a mne ho sice nikto neodporucal,ale ked som sa na to pytala,tak mi vraveli,ze je zbytocny pre mna,a to mam endometriozu...

jaja9891
2. okt 2014

@paskolinka no asi aj ja sa zle modlim 🙂 sice vcera som zaspala pri prvej desiatke ruzenca 😀 no moja prosba bola na dnes vyslysana,aspon sa mi na uradoch podarilo veci vyriesit 🙂

zuzulienocka77
2. okt 2014

@mawiya no vidíš, že bolo niečo dobré na tých tvojich dolámaných nožičkách 🙂 , to bol osud 😉

jaja9891
2. okt 2014

Babule inak moje meranie v ustach robi zasa opak ako u @rybkaa ... asi sa mi teplomer zasekava 🙂 a mam jednu otazocku,vraj aj ked dr. vidi folikul,tak neznamena,ze je v nom vajicko, a ze ovulujem,tak by ma zaujimalo,ked sa z prasknuteho folikulu vytvara zlte teliesko,ci sa vytvori aj z folikulu,ktory bol prazdny????? co myslite?tym padom ak sa vytvori zlte telisko,produkuje progesteron a teplota stupne,ale ak tam nebolo vajko deje sa to iste?tak potom aka je spolahliva ta moja teplota...hmmm...

jaja9891
2. okt 2014

@zuzulienocka77 ahojky a ty sa ako mas?dlho som ta tu nevidela 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@jaja9891 nestihla som ešte reagovať na to, čo si písala o zuboch, viere a ivf, bola som na mobile a to sa blbo píše a včera som nestihla v práci....
Takže, čo sa tých zubov týka, choď k zubárovi alebo na tú stomatochirurgiu a poraď sa priamo tam, či je ozaj nutné, aby tie zuby šli von, že plánuješ ivf a bla bla....podľa mňa to v tom čase nestihneš, pretože často sa volí taký postup, že to rozdelia na 2 zákroky, pri prvom vytiahnu hore a dole na jednej strane a pri druhom na druhej strane, ak ti teda majú vytiahnuť všetky - dôvodom je hlavne to, aby si mala na ktorej strane jesť, pretože to pobolieva dosť dlho kým sa to uhojí. Robí sa to pri lokálnej anestéze, no ak je zákrok komplikovaný, tak aj pri celkovej, záleží aj na tom, či máš zuby von alebo ti musia aj narezávať ďasno a tak ich trhať, potom to zvyknú šiť a tá bolesť je brutálna po vyprchaní anestézy, hlavne ak zle znášaš bolesť. Bolesť je potrebné hasiť liekmi proti bolesti, ktoré sa predpokladám v tehu nesmú - ak by ti to vychádzalo už tesne pred vkladom. A tiež - otázne je aj to, či je bezpečné pre tvoje zdravie absolvovať v takom krátkom čase toľko narkózy - zuby aj ivf....zuby sú zákerné, môžeš dostať infekciu, zápal alebo prievan, hocičo, hlavne teraz v tomto hnusnom počasí a tým sa oslabí tvoja imunita a na ivf tým pádom môžeš rovno zabudnúť. Potrebuješ byť úplne fit, aby sa krpček pekne zahniezdil. Takže - ja by som tie zuby šla konzultovať so zubárom alebo stomatochirurgom, nie s ušnou, ktorá je aj tak voči ivf zaujatá a preto ani neriešila, že aké z toho plynú riziká, že to nie je záležitosť 1-2 dní....podľa toho, čo ti povie odborník sa rozhodni, že či je nutné si dať tie zuby von....moja švagriná tiež dostala od zubárky odporučenie, nech si ich dá vybrať, ale ju to nebolí, len jej občas tlačia na ďasno (nemá všetky celkom vyrastené), tak jej len narezala ďasno, aby zub netlačil, operáciu zatiaľ nerieši, kým jej to nejako neprekáža.
A ešte k tomu, čo ti povedala ušná prednášku k ivf - ju je do toho prd, je to tvoje rozhodnutie a rozhodnutie tvojho muža a ona ti môže fúkať vieš kam 🙂 Napriek tomu, že si veriaca, neberieš cirkev ako dogmu a si otvorená aj alternatívnym možnostiam, ako dôjsť k dieťaťu, keď to inak nejde.....na druhej strane, kde je pánboh teraz, keď sa trápiť a nedopraje ti dieťa? Keď ti ho nedá boh, dá ti ho lekár. Nežijeme v stredoveku a mnoho žien, aj veriacich, má deti takýmto spôsobom a ešte ani jedna v pekle za to nezhorela. Čiže, čo sa ty trápiš tým, čo ti povie nejaká dr. že to je proti viere? Chceš byť verná cirkvi alebo mať dieťa? Chceš byť bez hriechu alebo mať dieťa zo skúmavky? Chceš byť bez viny alebo prebaľovať zakakaný zadok? Musíš si sama v sebe vysporiadať myšlienky, že či chceš postupovať podľa cirkvi alebo urobiť všetko preto, aby si to dieťa mala. Nie je podstatné, čo povieš farárkovi pri spovedi, keby sa cirkevní hodnostári mali spovedať, neodpustil by im ani sám pápež tie hriechy, akých sa oni dopúšťajú, len to všetko skrývajú a tvária sa ako svätci. Rieš svoj osobný život, nie to, čo povedia ľudia z dediny, čo si bude myslieť farár a ako na teba potom budú ukazovať prstom, lebo akokoľvek to budeš skrývať, každý bude vedieť, ako prišlo na svet, ale to všetko ti môže byť jedno, pretože tebe sa splní sen a budeš ho mať, to už je jedno ako, ale vytrpíš si pre to bolesť, injekcie, hormóny aj samotnéé čakanie, či bude všetko ok a bude len a len tvoje a tvojho muža a každého je doho hovno, ako ste ho splodili. Ľudia si dnes závidia aj chorobu, treba sa voči nim obrniť a hrdo ísť životom. Ak si vnútorne o tom presvedčená, že to všetko zvládneš a budeš sa z toho tešiť, choď do toho.....ak si si tým ale nie istá, prehodnoť to...priprav sa na sklamanie, že to možno nevyjde na prvý raz, možno ani na piaty, že to bude stáť veľa peňazí a že bude okolo toho veľa bolesti, ale verím, že na konci aj radosti, polož si otázku, či to zvládneš a čo si preto ochotná obetovať, hlavne či to rovnako chce aj manžel a či je tá túžba po dieťati silnejšia ako všetky krivé pohľady a spoveď v kostole a odsudzujúci názor kňaza....ak ti to za to stojí a chceš to, choď do toho, budeme tu pri tebe stáť a podporíme ťa, na ostatných sa môžeš vieš čo 🙂
možno sa na mňa nahneváš, že sa ti do toho starám a robím prednášky, ale myslím to v dobrom a napísala som len svoj názor a pohľad na vec, podľa toho čo píšeš nie som presvedčená o tom, že skutočne chceš ísť do IVF, že si stotožnená s takýmto riešením a berieš to ako zradu, že ťa tvoje telo tak sklamalo a teraz ideš proti bohu, aj proti sebe....prepáč, je to len môj názor ako ťa tu vnímam, možno sa mýlim....som úprimný človek a tak som to proste cítila a chcela ti to povedať, nechcela som sa ťa nijako dotknúť ani ťa uraziť, konečné rozhodnutie len na TEBE a ja ti v tom držím palce 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@paskolinka no, ja ako pohan teda nejdem ani pokúšať 😀

zuzulienocka77
2. okt 2014

@jaja9891 ja som tu stále cicuš, sledujem Vás každý deň 🙂 . Mám sa fajn, zajtra idem k dr.,tak som netrpezlivá 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@attraversiamo keď nemáš žiadne problémy a počas bratia 4 škatúľ nepriniesol žiaden zázrak, kašli na neho,ber obyčajnú kys.listovú alebo v kombinácii s inými vitamínmi pre budúce tehule, napr. Femibion alebo Mamavit, podľa môjho názoru inofolic ešte nikomu otehu nepomohol, len napumpoval vaječníky a zlepšil celkovo cyklus, čo niekomu na otehu stačilo, no niekomu všetko funguje ako hodinky a napriek tomu sa nedarí, treba hľadať problém inde alebo to nechať len tak, že to raz proste vyjde 🙂

katkatonkova
2. okt 2014

@paskolinka tak to mozem potvrdit...aj mne isli kilecka hore....mam este dve balenia...tak tie doberiem a uvidime....

jaja9891
2. okt 2014

@rybkaa jeej,dakujem za nazor a aky obsiahly 🙂 si super,ani ja sama by som to lepsie nenapisala...hovoris mi zo srdca,fakt... poviem ti,ze ja som rozhodnuta do toho ist a obetovat tomu vsetko,hoci aj svoj zivot,nikomu z okolia nehovorim a ani nepoviem co nas caka a ako sme babo splodili,je to len nasa vec... akurat nemam rada,ak ma chce niekto poucat...

jaja9891
2. okt 2014

@zuzulienocka77 tak cakam zajtra pozitivne spravy 🙂

zuzulienocka77
2. okt 2014

@jaja9891 podám správy madam 😀

katkatonkova
2. okt 2014

@rybkaa @jaja9891...uplne sa stotoznujem s rybkou....ides si pre ten navacsi poklad na svete.....a nie niekam inam....

katkatonkova
2. okt 2014

@jaja9891 tak drzim mocne palecky hore aby ti to vyslo.... 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@jaja9891 neber to odo mňa ako poučanie, tak som to nemyslela 🙂 jasné, je to tvoja vec, ale vieš ako to chodí - aj keď nikomu nič nepovieš, tí ľudia sa to furt z niekade dozvedia, tak aby si bola na všetko pripravená, tak držím palce, aby to vyšlo čo najskôr 🙂

rybkaa
autor
2. okt 2014

@zuzulienocka77 Zuzi a fotku si pýtaj, dávno sme tu škvrnku nevideli 🙂

paskolinka
2. okt 2014

@jaja9891 ja ako veriaca s nazorom @rybkaa nesuhlasim, ale v podstate mi to zily netrha. vsak kazdy mame nejaky nazor a postoj k zivotu a kazdy robime najlepsie ako vieme a kto ma pravdu, to sa dozvieme az tam hore, ak vobec 😉 . ja by som ti len poradila, aby si si to dobre aj s manzelom premyslela a isla do toho az ked budes 100% presvedcena, ze to je spravne rozhodnutie. a potom, ked budes mat tu istotu, tak ta ziadna usna ani rodina nemoze rozhodit a nebudes riesit, co povies fararovi na spovedi. z teba mam ale stale dojem, ze lavirujes niekde na hrane a nie si si ista a tvoj manzel uz vobec. samozrejme nepoznam ho, usudzujem tak len z tvojich prispevkov... a co sa zubov tyka, tak presne ako pise @rybkaa, to je na dlhe lakte, ak sa do toho pustis, tak ivf mozes o par mesiacov rovno odlozit. osobne si myslim, ze zuby mudrosti pokial nerobia problemy netreba nijako zvlast riesit. niekomu cely zivot nevyrastu...

rybkaa
autor
2. okt 2014

@paskolinka jasné, je to o postoji k veci, že to chceš alebo nie 🙂 ty to máš v sebe vyporiadané, že by si do toho nešla a vieš aj prečo a to je super, lebo vieš, akým smerom sa má tvoj život uberať a kde máš svoje hranice 🙂 Nevravím, že do toho každý musí ísť, je to možnosť voľby, ale ak sa pre ivf pre to už rozhodne, musí byť s tým stotožnený, len to som chcela povedať 🙂 Poznám aj veľa neveriacich, ktoré by do ivf nikdy nešli, takže to nie je len o viere a o samotnom presvedčení daného človeka 🙂

zuzulienocka77
2. okt 2014

@rybkaa bez fotky neodídem 🙂 , len neviem, či chcem spôsobovať bolesť niektorým maminkám, čo tu máme a majú ťažké obdobie 😔

paskolinka
2. okt 2014

@rybkaa presne, u mna to totiz zdaleka nie je len o viere. to je jedna vec, ale ja sa s ivf nestotoznujem vobec. a za to, ze to cirkev zakazuje, som vlastne vdacna, lebo sa mozem na to vyhovorit a dalej nemusim nikomu nic vysvetlovat 😀

rybkaa
autor
2. okt 2014

@zuzulienocka77 hm, to máš pravdu.... ☹ tak len napíš, či je všetko ok a tak