icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

hederamonstera
26. jún 2020

@kikusha2212 este pockaj na meranie zajtra, pozajtra 🙂

kikusha2212
26. jún 2020

@hederamonstera ďakujem. Myslíš, že neuskodí, keď už zacnem brat vitex? Či aj s ním radšej pockam?

123alena123
26. jún 2020

@hederamonstera len teraz som sa trosku zmiatla lebo vcerajsi den mam v druhej aplikacii inak a rozmyslam co je teraz správne 😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️

junyk
26. jún 2020

@kikusha2212 ahoj z grafu sa to ešte nedá vyčítať. Počkajme do druhej polky cyklu a potom to uvidíme. Vitex ber od 1DC lebo ma vplyv na ovu

kikusha2212
26. jún 2020

@junyk Ahoj. Ďakujem za odpoveď. Ja už som v druhej polke cyklu. dnes je to 16 DC a posledné ms som mala po potrate 35dc, potom 19dc, posledná 22dc. Ovu testy som mala pozitivne v každom cykle aspoň raz a občas aj dva krát. Takže som si není istá, či prebieha vôbec. Ako keby sa ju moje telo snažilo vyvolať a nič, preto som začala merať BT. Beriem infolic, teda INOCAPS od 3dc, som myslela, že ten je na ovu a vitex na progesterón, aspoň tak som sa docitala na nete. Okrem toho beriem aj macu. Ale už mám z toho zmätok ako by to bolo najlepšie rozdeliť aby boli hormóny v rovnovahe

ettella
26. jún 2020

Ahojte všetky. Ani sa mi nechcelo písať posledný mesiac. Manžel bol na kontrolnom speriograme, hodnoty ešte horšie ako predtým, celkový počet spermíí len okolo 20 miliónov, morfo sa zhoršila z 3 na 1%, a pohyblivosť tiež slabota. ja som po vyšetreniach úplne ok, ale priechodnosť mi nerobili, že pri takom spermiograme zbytočne. Tak po včerajšej konzultácii mi navrhli ivf... s čím sa už pomaly stotožňujem... ideme na to v septembri.

hederamonstera
26. jún 2020

@ettella to ma mrzi, ako to, ze sa mu to zhorsilo, viete? berie nejake vitaminy? strava, alkohol je ako na tom?

Drzim palce, aspon mas velku nadej, ze sa vam to podari vdaka ivf 🙂

junyk
26. jún 2020

@kikusha2212 vitex a Macu môžeš brat celý cyklus. Mne vitex + nosifol (inofolic len iná značka) pomohli a otehotnela som a brala som to celý cyklus vysadila som až keď som videla //. Takže keď si budeš podľa mňa istá ze nie si tehu tak kľudne začni aj pred kramamy. Ovu test môžeš mať pozitívny ale folik ti nemusí prasknúť to zistiť až z bielkoveho hlienu ci praskol. Môže byť že sa aj mýlim. Ale LH hormón máš celý cyklus. V čase ovulky je silnejší. To ma mrzí ze si potratila aj ja som si tým žiaľ prešla. Ja skúšam momentálne gynex to sa berie len od 1DC po ovulku.

kikusha2212
26. jún 2020

@junyk ja keby sa riadim hlienom, tak 6dc som mala ukážkový bielkovy. A potom 13 DC skoro žiadny. A ovulke bráni veľa progesterónu? Či prečo sa neudeje aj keď LH vysoké?

junyk
Autor odpoveď zmazal
junyk
26. jún 2020

@kikusha2212 záleží ako ti narastie folikul ale to ti zas len doktor vie povedať pravidelným sledovanim. Keď si nie si istá tak bylinkami nepokazís nič. Ja som Drmek vitex brala jeden celý mesiac a nosifol a hneď som si našla //. Ja som predošlý cyklus tiež merala BT graf ukazoval že prebehla, hlien nebol, test tiez nebol +.... tak ja tiez som niekedy zmätená. Každé telo je iné. Ale posledný cyklus bol aj hlien aj test + aj teplota. Všetko nasvedčovalo tomu ze ovulka bola a nevyšlo to 🙄

rosalie1411
26. jún 2020

@junyk bohužiaľ, nie je pravidlom, že keď prebehne ovulka a aj styk bol dobre nacasovany, že skutočne dôjde k oplodnení vajíčka. Resp. K nemu môže dôjsť, len sa neuchyti a odíde s menštruáciou. Je to cele záhada toto naše telo.. 😊

rosalie1411
26. jún 2020

@kikusha2212 no podľa tých teplôt by som nepovedala, že ovulka bola 6dc. Skôr bude reálny 14dc, ale uvidíš ešte podľa 1-2 meraní.. 😊

junyk
26. jún 2020

@rosalie1411 presne tak. Ja som dokonca mala aj 8dpo slabulinke krvacanie. Ale niekedy si myslím ze toto sledovanie nám viac škodí ako prináša osoh. Len sme zmätené a zmätenejsie.podla mňa leto je super príležitosť nezaoberať sa toľko s tým sledovanim, tak to idem skúsit 😊

kikusha2212
26. jún 2020

@rosalie1411 ďakujem za reakciu. Tiež sa priklanam k 14, aj som mala veľmi silné bolesti. Len to zvýšenie teploty sa mi zdá veľmi malé. No uvidím, dúfam, že budem ďalej stúpať.

kikusha2212
26. jún 2020

@junyk ja žijem v zahraničí a lekári má zatiaľ nechcú riešiť. Že mám ešte čakať. No ja ani netusim na ktorej fáze mám zapracovať. Či pred ovu alebo po nej. Len podľa ovu testov tusim, že ta asi prebieha. Čo sa mi ale vôbec nepáči, že sa mi skracuje LF, najprv 13 dni, potom 12 a posledný cyklus 10. Ale to hodnotim len na základe ovu testov. Posledný cyklus som 8dpo mala opäť pozitívny test, následne klesla teplota a prišla ms. Takže neviem, či mám problém udržať, alebo telo nevie vyvolať ovu. Ale budúci týždeň idem súkromné na test progesterónu. To budem 7 dni po predpokladanej ovu, dúfam, že budemúdrejšia. Avšak musím si výsledky potom zhodnotiť sama. Ešte že existuje MK a ženy čo tu poradia 😊

ettella
26. jún 2020

@hederamonstera manžel je super zdravý, nefajčí, nepije, strava ukážková 😁 ale ako dieťa prekonal mumps a mal pri tom aj zapálené guľky, tak pravdepodobne odvtedy je poškodené zárodočné tkanivo v semenníkoch, tak mi lekár povedal... Čo už, psychicky sa chystám na injekcie 🙊

nina004
26. jún 2020

@ettella Ahoj ,držím prsty ,aby vám to cez IVF vyšlo. My sa na to už dlho odhodlávame,ale zatiaľ sme sa s tým ešte nestotožnili. V okolí mám veľa známych,čo sa im takto bábo podarilo,tak snáď sa k nim v septembri pridáš. Bude to ťažký mesiac,ale výsledok stojí rozhodne za to 🍀🍀🍀

nina004
26. jún 2020

@majka_3 Ahoj,tak ako? Nespamätala sa dnes teplota? Ja mám narodky 10.7., a tvoj manžel je aký dátum? To by mal nádherný darček 🙂 Joooj to by bolo krásne 🙂

hederamonstera
27. jún 2020

Teplota sa spamatala🤞🏻

mirus11
27. jún 2020

@hederamonstera možno sa jednalo o IP.

mirus11
27. jún 2020

Žienky moja otázočka znie, mohla mi takto vysoko vyskočiť teplota, keď mi včera trhali zub mudrosti, a mam to cele zapuchnute? (dala som si flector večer, a teraz rano) Ci ma vôbec zmysel aj ďalej merať, alebo to nechať už od nového cyklu, doteraz som nikdy takúto vysokú teplotu nemala, a viem ze ani by som nemohla mať takúto teplotu s možného tehu, kedze sme styk v tom obdobi s mm nemali, kedze nebol doma.

domig1
27. jún 2020

@mirus11 samozrejme, zápal zvyšuje teplotu tela

123alena123
27. jún 2020

Dobré ránko, ja dnes takto, trosku som isla hore.....

alzbeta162
27. jún 2020

Ahojte dnes opäť merana teplota skôr kvôli drobcovi ale ide hore uvidíme ci pride mrska v pondelok ci nie❤️🙏

rosalie1411
27. jún 2020

@mirus11 ahoj, určite je to kvôli zubu.. Ja mam tento cyklus to isté.. Na 3dpo som dostala teploty a bazalka išla hore, tak už ani nemerias. Včera a dnes som zamerala, lebo už nemám teploty a bazalka je zasa moc nízka oproti iným cyklom. Takže tento mesiac asi ďalej ani nemerias, nemá to význam.. 😊

rosalie1411
27. jún 2020

Baby, mate veľmi pekne grafy, snáď to vyjde! 🙏 Očakávam len dobre spravy 😊😊

hederamonstera
27. jún 2020

@123alena123 super to vyzera, mozno tretia faza😍

123alena123
27. jún 2020

@hederamonstera čo si mám pod tým predstaviť? 😂 Skusala som test (sice nie z prveho ranneho) ale beloba 😕

hederamonstera
27. jún 2020

@123alena123 no tesit sa😄 to je este skoro na test, neboj ;)) ako dlho sa snazite?🙂