icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

paskolinka
9. okt 2014

@petra212 teoreticky mohlo byt aj ako vyznacil FF. aj ked ja by som cakala, ze ked teda ovu bola v nedelu vecer/ v noci, tak ok, narast teploty v pondelok nic moc, ale v utorok by som uz cakala razantnejsi vyskok a tam furt len 1 desatinka. preto sa priklanam skor k tomu pondelku. ale ako sme uz viackrat skonstatovali, ako to naozaj bolo sa nedozvieme 😉 teoria je jedna vec, prax castokrat druha 😀

paskolinka
9. okt 2014

@rybkaa jo jo androida mam. a uzivatel som taky ledaboly neskuseny, ze sa mi do toho nechce moc cachrovat. asi zapojim vecer manzela do problematiky. aj ked jeho asi porazi, lebo on ma iphone a z tohto mojho androida je zufaly ked ho len do ruky chyti 😀 ...no u nas byva teraz tak medzi 8-14°C a otvorene okno mi zatial nevadi (len na vetracku samozrejme).

petra212
9. okt 2014

@rybkaa
ja som v týchto veciach ešte len také bábätko 😉 všetko sa ešte len učím. A v tom hliene sa teda absolútne nevyznám a bolesti si nevšímam, alebo žiadne nemávam. No ja mám taký prah bolesti, že niekto by sa pri rovnakej bolesti už zvíjal a mňa to len trochu bolí. Takže ak aj nejaké mávam, tak to neviem nejako posúdiť. 😒

Bodaj by si mala pravdu. Keby bola ovu v noci z nedele na pondelok ... bolo by to ideálne.

petra212
9. okt 2014

@rybkaa som to teda opravila
@paskolinka teoreticky .... ale keby to tak bolo aj prakticky, bolo by to ideálne 😉 šanca by bola väčšia

Teraz nám ostáva už len čakať.

rybkaa
autor
9. okt 2014

@paskolinka ja som na toto náchylná, ak by som nechala okno otvorené, hrdlo mi hneď zatiahne do rána, potom to síce rozrozprávam, ale nerobí mi to dobrotu. Tak už len aby peso od susedov držal klapačku a mohli ste vetrať 😀

rybkaa
autor
9. okt 2014

@petra212 neboj nič, aj hlien postupne rozoznáš, chce to len cvik 🙂 tak vodu vajco a krém hádam rozoznáš od seba, nie? 🙂 najlepšie je vraj sledovať hlien večer, tak skúšaj, zapisuj a uvidíme, či to funguje 🙂 resp. - mávaš vôbec plodný hlien? taký ako bielok? ak ho máš málo, pomáha pred ovu piť 100 % grepový džús alebo jesť rovno grepy, ja mám vtedy hlienu na mraky 🙂

rybkaa
autor
9. okt 2014

@mawiya ty dnes ideš k tomu tanečnému doktorovi? držím palčoke, žeby zase prišiel s nejakou zázračnou správou a ak dá aj foto, budeme sa na neho tešiť 🙂

rybkaa
autor
9. okt 2014

@zuzulienocka77 Zuzu a ty sa nám ako máš? ako sa cítiš? netrápi ťa krpec nevoľnosťami? 🙂

zuzulienocka77
9. okt 2014

@rybkaa ale trápi ešte trápi, ale aspoň viem, že ho mám, lebo mi to stále nejako nedochádza 😀 a už by mohlo. Bachrík už trčí, aj v robote už vedia. Len mi spať nedajú 🙂 . Ja by som len ležala a spala a ležala a kukala telku, nič sa mi nechce.

Z teba sa čiastočne teším 🙂 . Som rada, že cyklus ok a že už budeš mať po operácií zachvíľku, len keby si to vôbec nemusela podstupovať. Ale už bude dobre potom. Zisťovala si, či naozaj treba pol roka čakať na snaženie?

petra212
9. okt 2014

@rybkaa
ja fakt netuším či mávam taký hlien ☹
a čo s tým má prosím ťa grep? 😲

rybkaa
autor
9. okt 2014

@zuzulienocka77 ešte som to nezisťovala, dnes keď som bola na krv bola tam len sestrička a kukla som si výsledky zo sterov ešte raz a je tam veľa čudných cudzích výrazov,ktorým nerozumiem, no farebne bolo len H-SIL, teda ťažká dysplázia krčka a doporučenie bolo bioptizácia či čo....tak potom po oprerácii sa spýtam dr. že ako ďalej, ono to asi bude závisieť aj od hojenia, no keď sa zhojí skoro, neviem, prečo tak dlho čakať, možno to povedala max. dobu, lebo čo tu baby písali, po druhej ms mohli ísť na to, vraj je najlepšie otehotnieť čo najskôr, tak uvidíme, čo povie dr. ak bude treba, počkám 🙂

rybkaa
autor
9. okt 2014

@petra212 neviem, čo s tým grep má, ale pomáha na hlien, aby si ho mala viac, hlavne ten plodný, v ktorom prežijú spermie, rozoznávať sa ho naučíš, len to skúšaj a niečo si o tom prečítaj, aby si vedela, čo a ako 🙂

petra212
9. okt 2014

@rybkaa
tak to som faaakt zvedavá či to niekedy rozoznám 😀

rybkaa
autor
9. okt 2014

@petra212 určite, tiež som v tom mala na začiatku hokej 🙂 o rozoznávaní krčka nehovorím, na to treba školu 😀 skús toto prečítať, ja som sa podľa toho celkom dobre zorientovala http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...

zuzulienocka77
9. okt 2014

@rybkaa jasné, keď bude treba počkať, treba počkať 🙂 . V každom prípade na teba myslím a držím palce. Sledujem ťa 😀

paskolinka
9. okt 2014

@rybkaa jej, uz sa mi FF podarilo nainstalovat, uz som kludna 😀 tusim to ma teraz trochu inu farbu...

adamnela
9. okt 2014

Ahojte baby...
Takze hlasim 1 DC a pravdepodobne bola ta ovulka ako to vyznacilo a tie akoze kramy co som mala, tak bolo asi len krvacanie zo spadu hormonov...
Bola som dnes u dr. a mam z tej navstevy velmi dobry pocit. Takze vcera po stalm premyslani nad laparkou a vsetko okolo toho, som sa rozhodla, ze do konca roka to necham tak. Ideme sa onedlho stahovat a ja sa na to momentalne vobec necitim...S dr. sme sa dohodli, ze buduci tyzden pridem na preventivku, kukneme na udg. ako vyzeraju vajecniky, mam si robit ovu testy a ked budem po ovulacii, mam prist na krv, aby sme mrkli aka je hodnota hormonov potom a ci tam naozaj prebieha ta ovulka ako si ja myslim a hned mi urobi aj folikumetriu. Ak sa to, ze teda ovulujem, ako sa vzdy graf tvari, ze ovulujem nepotvrdi, tak pojdem na tu laparku, ale tento rok uz nie. Mam dnes taky lepsi den, myslela som si, ze dr nebude nadsena tym, co som jej chcela povedat, ale bola uplne super, tak mam z toho dobry pocit.
@rybkaa no sme sa sice zosinchronizovali, ale laparku teda riesit nejdem, skor ovu testy 😉 Uz nechcem tie ruzove a budem mat modre a hotovo 😉
@paskolinka ja som tiez aktualizovala, zmizla mi ikonka z plochy. tak som ju hodila naspat a ide to v poho 🙂

paskolinka
9. okt 2014

@adamnela vidis, tak fajn. som zvedava, ako to dopadne, ci sa ta ovulka potvrdi alebo nie. a presne, kup si nejake spolahlive ovu testy 😉

paskolinka
9. okt 2014

@adamnela ale dobre k tomu pristupila ta doktorka, ze sa neurazila a vymysleli ste taketo riesenie 😉

kubisova
9. okt 2014

Ahojte kocky trochu som vas zanedbala....ja som na tom takto http://www.fertilityfriend.com/home/4e62c0
len keby sa mi ms aspon trochu upravila a nie zas dlhe cykly

rybkaa
autor
9. okt 2014

@adamnela no super, dobre si to vymyslela aspon budes pod dohľadom dr.a možno sa to nejako poriesi aj bez laparky 🙂 modre testy na ovu? Hadam len nie tie s nápisom LH? Bo to su rovnaké ako ruzove ak nie este horsie:😀 mohla som ti zelene poslat, uz som dvom kockam aj tehotenstvo privodila 😀

jaja9891
9. okt 2014

@rybkaa ahojky...no pekne sme na tom 1 dc a mne je na skapanie....dned zacinam s HAK a doma uz mam aj injekcie za 300 e,- v chladnicke cakaju na 1.11.,do car idem az 7.11. na kontrolu ako rastu vajka a ako reagujem na stimulaciu...ak sa nic nezmeni dovtedy;lebo ta endometrioza sa mi v plnej sile prebrala a aktivovala uz znova...
Drzim palce,coskoro to mas za sebou a uz bude dobre.

adamnela
9. okt 2014

@rybkaa no som rada, ze to tak dr. zobrala 🙂 A asi som sa sekla, myslela som zelenie 😉 Takze pisem aj ss 😉
@paskolinka ja som jej to rozumne a s citom vysvetlila ake mam pocity a pochopila to, nastastie 🙂 No idem skusit od 3DC do 7 DC zacat zasa uzivat Fytosoju a som zvedava co to bude za cyklus a hlavne aky bude dlhy...
@jaja9891 takze aj Ty 1DC? No ja nastastie bolesti nemam, troska citim podbrusko, ale nic strasne, nastastie... Drzim Ti moc palce, nech to cele dobre dopadne...

jaja9891
9. okt 2014

@adamnela ano aj ja...a sakra ta endometrioza boli,ale chcem vydrzat bez liekov...inak mysilm,ze si sa dobre rozhodla a ze to tvoja dr pochopila... dakujem a aj ja tebe drzim palce,nech ta laparka nebude potrebna a babo pride 😉

rybkaa
autor
9. okt 2014

@jaja9891 mna tak bolia krize ako nikdy...som si sekla algifen inak by som z gauca nezisla...nastatie som dnes nebola v robote bo by son tam skapala cely den sediet 🙂 ale asi to bude aj týmto otrasnym pocasim, spln je, , proste vsetky super veci na mna meteosenzitivnu 😀

senta_sofia
9. okt 2014

@rybkaa spln, fakt? ty vole, tak to by vysvetlovalo to, preco malemu v noci sibalo 😀 asi by som sa mala kuknut z okna...

adamnela
9. okt 2014

@jaja9891 to Ti verim, ze to boli a nech sa cim skor zadari to babatko. Fakt Ti to zelam z celeho srdiecka... 🙂
@rybkaa no ja nastastie ok bolesti skoro nijake, ale ked si spomeniem, ze zajtra do roboty, tak sa mi veru vobec, ale vobec nechce 😒
@senta_sofia a co sa mu robilo?

senta_sofia
9. okt 2014

@adamnela od stvrt na dve asi do pol 4tej bol hore, prehadzoval sa, raz chcel pit, potom curat, potom zase pit, tusim este raz bol curat, potom mama za ruku ma chyt, potom tato za ruku ma chyt, potom ma kopal, otocil sa asi 800x tam aj spat, no hrozne, adekvatne tomu dnes vypadam 😀

adamnela
9. okt 2014

@senta_sofia no asi to fakt mohlo byt tym splnom....Tak si chod pekne krasne lazkat a buvat aj Ty 🙂

rybkaa
autor
9. okt 2014

@senta_sofia hej veru, včera bol spln, má to dosah 3 dni pred a 3 dni po, myslíš, že prečo ešte nespím,hoci ráno musím vstávať ? 😀