icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

eduvalia
5. sep 2020

@queen16 s tak vysokou BT ovulacia uz urcite bola. Ibaze by si bola chora.

eduvalia
5. sep 2020

@luckynko44 no ja som teraz robila test ci uz ovitrelle vyprchal a je tam stale jasne ruzova ciarka, ani hladat ju nemusim. Asi naozaj kazde telo vylucuje hormon inak. Som uz 5dni od pichnutia.

eduvalia
5. sep 2020

@radanna11 ten jeden vyskok v BT by som nebrala az tak vazne, moze sa to stat. Inak mas viac menej pekne teploty.

luckynko44
5. sep 2020

@eduvalia no zajtra uz bude mozno fuc...ja som mala poobedny cisty na 5dpi cize 6dpovitrelle...aspon tak si spominam 😊 ...tak ale nebudem testovat az na 14dpo cize tam uz ovitr iste nebude...ako sa inak citis moja?

radanna11
5. sep 2020

@eduvalia dakujem ja sa v tom vôbec nevyznám nemám žiadne skúsenosti tak mi prišlo že je to strašne skakave že či mi to vôbec všetko funguje ako má keď to tak lieta ale to sa mi asi zdá len preto že to tam vtedy tak moc vyletelo

eduvalia
5. sep 2020

@luckynko44 skusim o 2 dni. Ja ta obdivujem, ze dokazes netestovat. Ja som vybavena testami 😂 inak sa citim vcelku dobre, mam dnes take pichanie v maternici, ale nepripisujem tomu nejaku vahu.

queen16
5. sep 2020

@eduvalia chorá niesom myslíš že to môže byt tehotenstvo či?

eduvalia
5. sep 2020

@queen16 vsetko je mozne, ale preco si si robila ovu test? Kolky DC resp. DPO si?

queen16
5. sep 2020

@eduvalia chcela som len vedieť či mám ovu alebo nie ale asi som už mala bazalna teplota mi klesla na 36,8

verona1989
5. sep 2020

@zuzik5891 ked máš placentu vpredu, tak to si nerob starosti z toho ze nemáš pohyby. Ja som toto iste mala, absolútne sa mi maly nechýbal, do porodu kazdy den aj 2x som používala odposluch srdiecka zo strachu až. Raz sa mi nehýbal asi týždeň a aj keď srdiecko som pocula isla som do nemocnice na kontrolu ci je všetko ok a bolo 🙂 proste je to tak a ani mi nevzostupila placenta hore ako by mala .maly ma uz 7 mes zachvilu a je to neskutočný cert hyperaktivny a riadne. Nespi , vkuse narába so sebou , noooo konec :D 🙂 uz pri druhom tehu sa báť nebudem ked budem mat placenty vpredu. Ze vraj sa im zle pohybuje v brusku ak je placenta vpredu ale to mi az v nemocnici povedali. Iba sa mi tak pučil. Čiže neboj sa ja som fakt az do porodu nemala nohvie aké pohyby 🙂

shellynda
5. sep 2020

@eduvalia to pichanie v maternici mám aj ja dnes.Občas ma to pichá, taká dosť bodavá bolesť to je🤷‍♀️

zuzik5891
5. sep 2020

@verona1989 tak to si ma upokojila❤❤❤❤...ale aj tak je to o držku...keď si predstavím ako som prežívala prvé tehu tak to nemôžem porovnať...mala som 20/21 rokov a aj keď som mala rizikové tehu tak svet bol gombička...teraz po celom tom snažení, vyšetreniach,3 IVF a neviem po čom všetkom si uvedomujem každú sekundu že som tehotná...možno sa aj veľmi sledujem no nepomôžem si...veľmi si vážim že sa stal tento zázrak a každý deň bohu ďakujem zaň...
Čo sa týka placenty tak to je tiež kapitola sama o sebe...každý lekár mi hovorí inak...jediné načom sa zhodnú je to že je vpredu...inak podľa nich je jeden týždeň vysoko a druhý týždeň nízko...som sestrička a o to je to horšie lebo mňa nejakou frázou nemôžu odpinkať...prvého syna som mala sekciou kôli astme a teraz ešte neviem čo bude...no ak mám rodiť prirodzene chcem mať istotu že mi placenta nenarobí problémy keďže riedim krv aj aspirínom aj clexanom...
Počuj...a keď bol tvoj maličký v tehu taký pohoďák tak tesne po pôrode bol aký?😁😍...

verona1989
6. sep 2020

@zuzik5891 no ta placenta sa ti len o kúsok vyzdvihne ale stále ostane vpredu keď ju tam mas este stale ale chápem ta tiez som sa snažila nasledovať sa a nestresovaat ale nedalo sa to preto som používala Angel sound az do porodu. A nema to žiaden zly vplyv na babo ako poniekt9re tvrdia. No maly je taky hyperaktivny ze az. Úplný opak ako bol v brusku. Aj doktorka jeho po povrdala ze veľmi zivy je a to fakt už od 1 dňa co sa narodil 🙂 takže mam co robiť ja som ho musela dat aj skoro sa kupat do vane lebo celu kúpeľnu som mala mokru uz tuším od zac 2 mes alebo tak nejak 🙂 a mojej svagrine aj kamoške tak skakalo brucho a ich deti sa ledva hýbu, také sú az kludne 🙂 cize tak nerob si z toho starosti 🙂

0507
6. sep 2020

Dobre ranko 🙂

ladysmurf
6. sep 2020

@0507 graf vyzera peckovo, kedy planujes testovat?

0507
6. sep 2020

@ladysmurf asi zajtra skusim 🙂

eduvalia
6. sep 2020

@shellynda u mna je to skoro na priznak tehu, kedze vcera som bola 3dpi. A ty ako? Merala si BT?

zuzik5891
6. sep 2020

@verona1989 Juuuj...to aj baby v našej skupine píšu aķé majú hyperaktívne deti...že celý deň cítia pohyby ...na brušku vlna za vlnou a v noci sa na kopace zvyknú aj zobudiť a potom nespia do rána... inak v akej polohe si zvykla spávať?...všade čítam že sa odporúča na ľavom boku kôli dolnej dutej žile ale to je u mňa skoro nemožné ...maličký je na ľavej strane a keď si tak ľahnem a on je tam tak uložený ani dýchať mi nedá...mám pocit že ho tlačím...v tejto polohe aj občas cítim keď sa hýbe takže asi mu to nieje príjemné...tuto noc som.skoro vôbec nespala...cítim sa ako keby som prišla z bane...

tufik07
6. sep 2020

Ahojte kočky, mám dilemu. Meriam vždy 5:40..dnes som začala merať ako zvyčajne ale zaspala som s teplomerom a zobudila som sa po dvoch hodinách a bt bola 37,00🤦‍♀️ zapísať mám 37 alebo odpočítať 0,2 za tie 2 hodiny?

janedoe
6. sep 2020

@anetata ono velmi tazko sa vypina 😊 My smr sa o prve snazili 3 roky, vtedy to bolo akurat obdobie, ze vsetci naokolo rodili, este aj ti, co babo ani nechceli v tom obdobi, ako sme sa my uz snazili cakali a my stale nic. Fakt to bol zaberak na psychiku. Raz sme boli ale s muzom na totalku chori, ze posledne, na co sme mysleli bolo plodenie dietata, len sa nam chcelo "umriet". Moj tatko mi poradil liek na chorobu, ze do vareneho vina dat poldecak slivovice a sup tutu mutu ppd perinu, nech sa clovek vypoti 🤣 Zo srandy sme to skusili a cuduj sa svete vyslo to 🙈 Lebo sme na tutu mutu za inym ucelom, ako plodenia. Pri druhom som otehotnela akurat v den, ked som objednala letenky na dofcu a doniesli si domov papiere k IVF 😊 Teraz som si myslela, ze to byde jednoduchsie. Mame 2 deti, reprodukcna uloha splnena, s tretim si nie sme isti, tak to nechavame na nahodu... dohodli sme sa s muzom do ze max. do noveho roka sa snazime, nech porodim do 39viny. Ale teraz je to snaz najhorsie, lebo uplne citim uz zvonit biologicke hodiny 🤦‍♀️

@shellynda jeeej.... co som videla. Gratuluje
tisko. Verim, ze v pondelok uz budu krasne kolajnicky 😊 Ja mam tusim podobnu znacku testu a tam bielo, takze verim, ze u teba je to tam 😊

janedoe
6. sep 2020

Ja s grafom zatial takto. Uvidime, co z toho bude 😊

Len zo srandy som si ho porovnala s tehotenskym, co som mala minule a su podobne 🤣 Kiez by i tento bol vitazny.

pet888
6. sep 2020

@tufik07 odpocitat 0,2😊

tufik07
6. sep 2020

@pet888 ďakujem za pomoc, aj som si myslela

erikapiloxing
6. sep 2020

Ahojte
Môžte mi povedať názor na tento graf?
Môže byť Úspešný?

0507
6. sep 2020

@shellynda ahoj, ako dnes?

pet888
6. sep 2020

@erikapiloxing to sa zial neda s istotou povedat o ziadnom grafe🤷🏻‍♀️Kolkokrat perfektne grafy nic neznamenaju a velakrat zvlastne grafy sa vykluju do tehotenstva🤷🏻‍♀️Treba len cakat🤷🏻‍♀️

eduvalia
6. sep 2020

@pet888 lepsie by som to nevystihla 🙂

milka1988
6. sep 2020

Dievčatá vy ste tu také profesionálky už čo sa týka grafov ☺️ meriam si ráno v ústach. A dnes mi teplota skočila nejako brutálne dole na 11dpo 🤔
BT meriam prvý cyklus chcem spoznať svoje telo.
Myslíte že mi zajtra už prídu?
Cyklus trvá každý mesiac cca 30-35
Ovulku som mala minulý cyklus sledovanú u dr vychádzala na 20dc
Tento cyklus ovulka vysla na 16 teho lebo som brala fytosoju a ta mi trocha pomohla s vajíčkami aby rýchlejšie rástli 🙂

rosalie1411
6. sep 2020

@milka1988 ahoj, tým, že sa ti ovulka posunula, dostaneš skôr aj MS.. Lutealna fáza (fáza po ovulacii) sa zvyčajne nemení a trvá rovnaký počet dní. Ak si mala minulý cyklus ovulku na 20dc, v rátaj si, kedy si dostala MS a takú dlhú lutealnu fázu máš.. Podľa toho sa dá potom pekne riadiť. 😊 Po takomto poklese zvyčajne príde MS v ten deň alebo aj o deň, dva.. Ako u koho.. A inak odporúčam merať v pošve, je to presnejšie.. 😊

milka1988
Autor odpoveď zmazal