icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

bapsi123
13. jún 2014

@rybkaa @jaja9891 no uvidime, v stredu mam volat o vysledky z krvi...len ma prekvapila s tou stimulacnou liecbou, ze mi da nejake tabletky ci injekcie ci co, aby mi zvysila cinnost vajecnikov a tym vlastne akoby vyvolala ovu. myslite, ze som sa na to mala dat?

rybkaa
autor
13. jún 2014

@kubisova áno môže, ovulka si niekedy chodí ako chce, predĺži sa tým aj cyklus, ale LF by mala trvať stále približne rovnaký počet dní

rybkaa
autor
13. jún 2014

@jaja9891 jasné, pohyb ako pohyb, len nedvíhaj veľmi ťažké veci a bude to v pohode 🙂

adamnela
13. jún 2014

@jaja9891 tak nech sa nam to stretne obom vtedy, ked bude najvhodnejsi cas 🙂 A dakujem, teraz som zvedava ako to so mnou bude a neviem vobec ci sa budem tesit teraz viacej z prace, alebo z tehu, ked sa to podari. No som zvedava, cas ukaze ako to vlastne vsetko dopadne 🙂
@bapsi123 podla mna, ovulka naozaj este len dorazi, uvidis, neboj 🙂

rybkaa
autor
13. jún 2014

@bapsi123 skús jje ukázať ešte svoje predošlé grafy, kde si ovu mala....prípadne sa s §ou dohodni, že ešte ak budúci cyklus ovu nebude, pôjdeš do toho, najprv bybolo asi dobre urobiť HP profil, folikulometriu a potom ísť do medikamentóznej liečby, lebo načo ťa bude trápiť hormónmi a stimulovať, keď doteraz ovu bola? možno len tento mesiac sa jej nechce a budúci bude normálne...takže ja by som ešte počkala

bapsi123
13. jún 2014

@adamnela @rybkaa @jaja9891 ...zienky jedna primitivna otazka, ale po dnesku mi chodi vsetko mozne po rozume..ked ovulujem, tak som teda plodna, nie? asi mi uz z toho sibe 🙂 ...

jaja9891
13. jún 2014

@bapsi123 ja si myslim,ze by to mala nasadit na zaklade vysetreni,hormonalneho profilu a folikullometrie... hormony mozu pomoct,ale je to chemia a ja som si s nimi uzila viac nez dost,ak su potrebne a maju pomoct ano,ale len tak z brucha by som sa trosku bala,ze mi to rozhodi cyklus a pod.

jaja9891
13. jún 2014

@rybkaa no ved to,ze na stavbe clovek dviha hocico,ale snazim sa nedvihat vela tazkych,len take upratovacky okolo a hlavne sa vela nachodim,hore dole aby mali full servis 😀 ale som rada,ze mam taky pohyb,aj cely den,lebo normalne by ma nebavilo cvicit a toto robim s radostou pre nas 🙂
@adamnela mozno aj vdaka praci sa vam to coskoro zadari,lebo budes riesit ine a nie tehu,mna rano chytala depka,ale tazky den na stavbe,zajtra murujeme a v nedelu k svokre,aspon nemyslim tolko na snazenie 🙂

jaja9891
13. jún 2014

@bapsi123 moja nechcem ti hned hovorit to najhorsie,ale v prvom rade je dolezity hormonalny profil,folikulometria a potvrdenie ovu,potom spermiogram,ak je toto ok,si plodna....aaaale,samozrejme ak sa roky nedari aj napriek dobrym vysledkom v tomto,tak je problem niekde inde,pozri na mna,ovulujem,nikdy ziaden problem s cyklom,len raz prisli bolesti,operacia,cysty a uz som lekarmi oznacena za neplodnu...a to mam vsetko co treba,aj fungujem a aj tak... je to velmi individualne,ale mas pekne grafy a nie je dovod na strach,ako dlho sa snazite?nepchaj do seba zbytocne hormony,najprv ziadaj vysetrenia...a navyse zienky tu uzivaju aj fytosoju a pod. na regulaciu hormonov..

rybkaa
autor
13. jún 2014

@bapsi123 v podstate áno....je to prvým znakom plodnosti, no napriek ovulácii môže byť žena neplodná - preto, že sa vajíčko nikdy neoplodní spermiou, alebo že sa nikdy nezahniezdi alebo že sa neudrží...ale na takých veciach nerozmýšľaj 🙂

rybkaa
autor
13. jún 2014

@jaja9891 presne tak, všetko lepšie ako sedieť na riti....ako ja napr...celý deň v práci sedím, robím v kancli, môj jediný pohyb je, že prejdem po spisy do skrine alebo idem na wc na konci chodby....8 hodín sedím a sedím....niekedy som z toho viac vyčerpaná akoby som celý deň kopala krompele 😀 a doma ako príde, niečo porobím, navarím a už je večer a zas len k telke a spať....preto som si dotoho vtesnala aspoň pol hodinky pre seba na cvičenie, teraz v lete je dobrá motivácia, že baby chodia v krátkych sukniach a ja by som sa už teraz neodvážila, tak som na seba tvrdá, práve sa potím po odcvičenej polhodine s Jill, prejde to rýchlo a pomaly sa do toho dostanem, keď aj nezhodím tých 15-20 kg, čo chcem, tak aspoň polovicu z toho....najhoršie je začať, kým sa dostane človek do formy, potom to hádam pôjde ľahšie, len nesmiem uhnúť a poľaviť 🙂
a ty nepracuješ, že si doma na stavbe? či máš prázdniny? 🙂

jaja9891
13. jún 2014

@rybkaa no po operacii a liecbe som sa velmi dlho zotavovala a mm ani nechcel aby som hned sla do prace,kedze videl ako mi je na nic a pre nejaku min. mzdu,z ktorej dam stvrtinu na dopravu ak nie viac by sa to neoplatilo,potom prisli statnice a teraz este do augusta sa musim donutit ucit,no hladam si pracu,chcela by som najneskor od septembra zacat niekde makat,kedze stavba pohlti vsetky peniaze a uver na krku...navyse som pri nasej 75 rocnej babke,ktora si este je dost pohybliva,ale treba jej pomoct... no ved v skole tiez stale len na zadku clovek sedi,aj pocas skusok,az v lete mam viac pohybu a hned sa citim lepsie... snazim sa neprejedat,po makacke na stavbe by som uz ine cviky nezvladla,no tiez uz do nicoho nevojdem a ani vobchodoch nic pekne nenajdem a citim sa z toho zle... tak snad to pojde pomaly dole 🙂

senta_sofia
13. jún 2014

@rybkaa cicus, hod mi link, co si cvicila, lebo ja som asi 2x cvicila podla Jillian a skoro som chcipla a este dalsie dva dni som trpela pri zdvihani ruk a boleli ma sialene pistaly 😀

rybkaa
autor
13. jún 2014

@senta_sofia mňa bolia píšťaly tiež, aj ruky, ale zatla som zuby 😀 tu sú všetky tri leveli, každý sa cvičí 10 dní, potom sa ide na vyšší, budem rada, ak to prežijem 😀

https://www.youtube.com/watch?v=_JGtSuIQ0UI

má veľa cvičení, ale toto je také vhodné na začiatok vraj 😀

janderka
13. jún 2014

@rybkaa sak na to sa tazko pozera a ne este to cvicit 😀

jaja9891
14. jún 2014

taaak koceny,konecne aj teplota mne blizka http://www.fertilityfriend.com/home/jaja
len skoda,ze je moj mm lenivy,chapem,ze je utahany zo stavby a bude dnes este viac,ale som na neho nastvana ako..... malo by aj jemu zalezat,ved som sa tak tesila,ze bude doma,ze to pekne s laskou vystihneme a nebudem musiet riesit ci bola ovu a ci nebola a on takto ☹ teraz len myslim na to,ze to presvihneme a on je doma,ze ja sa snazim aby som bola fit a napchavam sa vitaminmi a co z toho?teraz ani nemam chut sa snazit,uplne mi ju znicil,teraz mi beha len hlavou,ze nas posledny mesiac bez CAR v haji... proste je unaveny a bodka... je mi do placu,preco by som sa mala ja snazit stale?chcem tak vela?ako mam byt teraz ok? 😠 sa tari,ze nic hrozne mi nespravil,ze co sa chmurim...ooooch
pekny den aspon vam zenusky 😉

senta_sofia
14. jún 2014

@jaja9891 chlapi casto dusia urcite veci v sebe, mozno este nerozdychal to minulomesacne sklamanie a mozno nevidi nejak vyznam v tom snazeni, skus sa s nim porozpravat... ja tento mesiac tiez prdim na sex z vysoka, fakt nemam chut, potrebujem odstup od vsetkeho

senta_sofia
14. jún 2014

@rybkaa dakujem, ano, ano, to je presne ono 😀 ale je pravda, ze je zostavene dobre to cvicenie, akurat teda som nevladala robit tie serie zarovno s nimi, vzdycky som skoncila o par cvikov skor... dnes si zacvicim s rylom, kopa hliny za domom vola a snad cez tyzden, ak nebude tak horko zase skusim, co na to moje pistaly a ruky, uz sa mi robia picky pod ramenami, treba nieco s tym svalstvom robit 😀

janderka
14. jún 2014

ked som dnes zadala teplotu, tak mi to oznacilo bielou bodkou, neviete co to znamena? http://www.fertilityfriend.com/home/4fd28f

senta_sofia
14. jún 2014

@janderka asi si nezadala cas, kedy si merala alebo si zadala iny, ako obvykle merias

senta_sofia
14. jún 2014

ozaj a ivet1987 ako? uz si bola u lekara?
a bubulina1983 a ty co? nejak si sa nam stratila, ci tiez dlabes na vsetko?🙂

janderka
14. jún 2014

@senta_sofia ahaa tak to bude tým že som merala o pol hodiny neskôr, vďaka.
Ja som bola tiež naštvana na toho môjho ked sa mu v deň ovulky nechcelo. Majú toho už tiež dosť. Asi na nich nemôžme až tak tlačiť. Ale na druhej strane ta úplne chápem, tiež chcem využiť kazdy mesiac naplno hlavne ked sa teraz dopujem hormonami a vitaminami...

senta_sofia
14. jún 2014

tak este raz aj s oznacenim ozaj a @ivet1987 ako? uz si bola u lekara?
a@bubulina1983 a ty co? nejak si sa nam stratila, ci tiez dlabes na vsetko?🙂

jaja9891
14. jún 2014

@senta_sofia presne ako vravis,len on je taka povaha,ze ja to z neho nevytiahnem ani keby som sa na hlavu postavila ☹ a miestami ma to uz vytaca,snazim sa ho chapat,byt k nemu mila,davat mu lasku,vsetku co mam,ale ani to neviem popisat... proste uz nas to oboch nebavi,posledne roky sa na nas sypu len problemy...viem,ze aj na ostatnych... len je ten zivot obcas tazky.. a k tomu minulajsiemu sklamaniu mi fakt,ze nic nepovedal,tvaril sa,ze sa nic nestalo...

jaja9891
14. jún 2014

Zenusky tusim vcera mi prislo srdiecko,ktorej dakujem??? 🙂

ennynka
14. jún 2014

No konecne som vas nasla baby a mozem vas znova citaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat 🙂

sefova
14. jún 2014

ahojte babule, tak mě tu máte zpět 🙂
poznáte ten pocit, že něco není oki? tak ten můj byl bohužel správný 😔 ve čtvrtek jsem na nákupu začala krvácet a abych to zkrátila, tak v 9 večer už jsem byla na sále. naneštěstí to bylo opět mimoděložní (mimo jiné), takže další prcek už bude jedině z IVF 🙂 no aspoň, že to jde alespoň nějak 😉 tímto jsem vám jen chtěla oznámit, že veškerou smůlu tohohle měsíce jsem "vyžrala" já, takže vy už jen ovulujte, sexíkujte a hlavně na konci dvoučárkujte 😀 a jestli chcete, tak to berte jako rozkaz 😉 držím všem palce

zuzulienocka77
14. jún 2014

@sefova to ma velmi mrzi ☹ . Verim, ze ta uz vsetko zle obide a budes mat vytuzeneho zdraveho drobca, velmi ti drzim palce a nezabudni k nam nakuknut a dat o sebe vediet.
A ja to kludne beriem ako rozkaz 😉

joannah13
14. jún 2014

@sefova jeee to je mi lito. Safra, ze si tolik zenskych musi vytrpet pro to aspon jedno jedjne male. No posilam silu a brzo se dej dokupy 😉

senta_sofia
14. jún 2014

@sefova drz sa, este ze si si spravila ten test, aspon si vedela, ze mas rovno utekat na pohotovost....