icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

rybkaa
autor
22. okt 2014

@senta_sofia takže chlápätko? 🙂 juuuj teším, že všetko oki a že manžel je rád, že bude mať troch mušketierov 😀

senta_sofia
22. okt 2014

@rybkaa no, este toho D´Artagnana a je vymalovane 😀

vejula
22. okt 2014

@senta_sofia jej gratulujem k zdravému junakovi. Tak ťa tvoj materinský inštinkt nemylil 🙂

senta_sofia
22. okt 2014

@vejula dakujem, som zvedava na tvoj materinsky instinkt 😉) ty uz si si to odskusala aj s inym pohlavim, ja mam zatial instinkt len na tych chalanov 😀

vejula
22. okt 2014

@senta_sofia ale mna pri dcerke môj inštinkt na 100% sklamal, takže.. uvidim teraz 😀 😀

adamnela
22. okt 2014

@rybkaa no ved to, lebo na mobile kým natukam, tak amen dolores :-/
@senta_sofia no možno uz na 4 krat sa aj baba podarí 😉

sjuzan77
22. okt 2014

No dievcence, mam po kontrole a teda nic moc. Ja som po zdravotnej stranke v poriadku, nastastie tam nic neostalo, maternica je v poriadku, dokonca sa startuje cyklus, ako som tusila, pravy vajecnik je uz aktivny, takze to vcerajsie pichanie mohla byt ovu. Je mi to ale na prd platne, povedal mi, ze otehotniet mi teraz dlho nedovoli, ani mi nepovedal, aka dlha bude pauza, ze to az na buduce mi povie. Co sa tyka vysetreni, mam spravene este z minula genetiku na vrodene trombofilne stavy, ze mi dal porobit vsetky, ktore mozu sposobovat krvacanie, to je vsetko negativne. Na 10.11. som objednana do genetonu v nr, na konzultaciu, aj s muzom, mame si spisat vsetky potraty a porody chorych deti. Ale velmi tomuto nedoverujem, ako mozu z nejakej analyzy vediet, co mi je, co mi tym papierom budu svietit do maternice? 🙄 Takze mam robotu, pozistovat vsetko az po babkinu rodinu. Bude to velmi tazke, pretoze mame toho v rodine naozaj vela a nie vsetko budem vediet zistit. Niektori nechcu povedat diagnozy ich deti, taja to, dalsi tvrdia, ze su zdravi, hoci kazdy tutmak hned zbada, ze s tou osobou nie je vsetko ok. Najhorsie to bude s babkou, o ktorej som minule pisala, ze terorizuje vsetko zive naokolo. Jej mame, mojej prababke umrelo az 7 deti, 2 sa utopili, ale zvysnych 5 na nejake ochorenia a ani srnka netusi, co sa stalo. Teda vie to babka, ale to skor vyhram kazdy tyzden sportku, ako by som to z nej dostala 😠
Rozmyslam na tym car, ci vobec sa mam poberat tymto smerom, bola som o tom presvedcena, ale teraz nejako vaham, ci mam dat peniaze za vsetko mozne, ked ani neviem, ci to ma vyznam. Ine by bolo, keby som nemala dieta, ale prvym bezproblemovym tehotenstvom sa vylucuje vela diagnoz a tym sa aj zuzuje zoznam vysetreni, ktore by sa dali robit. Pisem teraz do roznych on line poradni, chcem vediet nazor viacerych lekarov a podla toho sa rozhodnem 😖

paskolinka
22. okt 2014

@sjuzan77 hm, a tvojmu muzovi robili ten rozsireny spg? minule tu janaochi riesila, preco stale potraca a nakoniec to vyzera, ze problem je u muza, ale zistili to az na tom podrobnom spg... inak to zistovanie chorob u celej rodiny, to ti nezavidim 😒 ale tak snad zvitazi rozum a dozvies sa, co treba. mozno to nakoniec pomoze... ak natrafis na nejakeho dr. hausea 😉

paskolinka
22. okt 2014

dievcata, vsimla som si, ze sa mi podaril prispevok c.7777 (ten pred tymto) 😀 co som vyhrala? 😀

kukku
22. okt 2014

Ahojte, včera som bola na folikulometrii, na ľavej strane 18mm-ový, ovu očakávam niekedy cez víkend, tak uvidíme, mám aj testíky 🙂 Teraz tam bol môj prvý gynekológ, u ktorého som rodila aj môjho prvorodeného (on totiž robí len 1x týždenne a strieda sa s druhým dr), a bol strašne zlatý ... pýtam sa, že kedy mám očakávať ovu, koľko cca narastie folik za deň a on na to: "Kristína, neriešte, príde kedy má, sexujte každý druhý deň, ale aj to len vtedy, keď chcete a nie preto, lebo musíte". Vraj už po takej dlhej dobe sa všetko rozhodne v hlave, psychika robí divy ... tak som sa rozhodla, že manželovi už neprezradím žiadnu teplotu ani výsledok testu, lebo je už z toho celého viac šiši ako ja 😀
A ešte jedna dobrá rada môjho dr: "sex každý deň je najlepšia antikoncepcia" 😀 Konečne nejaká rozumná rada 😀

veroni1988
22. okt 2014

@paskolinka áno je to na predpis.

paskolinka
22. okt 2014

@kukku asi ma pravdu pan doktor, keby este poradil, ako to z tej hlavy dostat? 😉 inak ja muzovi nehovorim o ziadnych testoch ani teplotach, az potom ze "uz netreba"... 😀 no jo, cele zle... kam sme to dopracovali.

senta_sofia
22. okt 2014

@paskolinka mozes zadarmo napisat prispevok c. 7778 😀

paskolinka
22. okt 2014

@senta_sofia hm 😅 ...jupii 😀

senta_sofia
22. okt 2014

@sjuzan77 no podla mna to je doveryhodne jak hovado, pytat sa 80rocnej babky, na co zomreli jej deti... ked stav mediciny a poznatky, ake boli vtedy a dnes su uplne na inej urovni, mohli umriet kludne na to, ze sa narodili trosku skor, ako mali, neska uz zachrania kiloveho cloviecika bez problemov. Takze toto mi pride dost pritiahnute za vlasy. Dalsia vec, ze kym nemas origos zdravotnu dokumentaciu, tak to, co ti povedia, to mas jak agentura JPP. Zuzi a zistili ti teraz, akeho pohlavia bol ten plodik?

senta_sofia
22. okt 2014

@paskolinka toto uz bol c. 7779, takze platis moja presne 0,000000083234 Eura, chces si zriadit trvaly prikaz?

sjuzan77
22. okt 2014

@paskolinka muzovi nerobili spermiogram vobec, ani nam ho zatial ziaden doktor neodporucil.Viem, ze to @janaochi riesila, ale ak sa nemylim, jej tie potraty zacali hned pri snazeni, ja som najskor porodila a az potom to zacalo. Preto je to horsie, primar mi hovoril, ze ja som ten tazsi pripad, pretoze uz jedno dieta mam a tym sa vylucuje vela diagnoz.
Zatial mi z poradne odpisal 1 lekar, odporucil mi vysetrit homocystein, to uz mam a negativne, antropozoonozy, na to sa popytam obvodnej, nesulad imunitneho systemu, to sa mi tiez nezda, ved keby som mala imunitnu reakciu na spermie, ci plod, tak by to bolo uz pri prvom tehu, ci? No a este ze by skontroloval, ci to nemoze byt chronicka infekcia, ureaplasmy a chlamydie. Myslim, ze toto mi robili v nemocnici, brali mi nejake stery, chcela som sa na vysledky opytat lekara, ale rozrevala som sa tam a vsetko mi vypadlo z hlavy 🙄

senta_sofia
22. okt 2014

@sjuzan77 janaochi mala dve deti uz, akurat s inym muzom 🙂

sjuzan77
22. okt 2014

@senta_sofia ja ti neviem moja, snazim sa patrat po vsetkom, co by mohlo niekam posunut moj pripad. Doktor ma ale upozornil, ze sa nemusi vobec nic zistit, ze je to vo velmi vela pripadoch a potom to proste bude len o skusani. Ale taketo pokusy uz psychicky neunesiem.
Neviem vobec vysledky z histologie, chcela som sa na to opytat, aj na stery z nemocnice, ale uz to bolo na mna moc, rozplakala som sa mu a vsetko mi vypadlo z hlavy. Zajtra chcem zavolat sestricke, ci mi to nepovie po telefone, ked nie, tak pockam do kontroly po genetike

senta_sofia
22. okt 2014

@kukku dochtor jak lusk, ze ho pozdravujem, kiez by takychto bolo viac, ze sa dokazu na taku vaznu vec pozriet s takym nadhladom a dodat optimizmu aj svojim pacientkam 😉) ja tiez tvrdim, ze je to v hlave, ale ako to odtial dostat, niekto vravi, ze sa to da vytrtkat, no neviem, secky sa tu teda snazime a nie vzdy teda to konci pozitivne 😀

sjuzan77
22. okt 2014

@senta_sofia mas pravdu, zabudla som, ze sme to riesili, teraz som si spomenula. No ale ja mam partnera toho isteho, takze spermie su z rovnakeho zdroja 😅

senta_sofia
22. okt 2014

@sjuzan77 ale celkovo, chapes, si myslis, ze pani starsia o 2 generacie ako ty, bude mat vysledky pitvy svojich deti? volakedy pochovali, neriesili, zomrelo, zomrelo, to ne jak dneska, ze su schopni spravit rozbor uz par tyzdnoveho plodu a zistit, ze mu mohlo byt teoreticky to a to... mne to fakt pride absurdne, aby si sa tym zaoberala a taktiez potraty, sak volakedy zeny ani nevedeli, ze potratili, najma taketo ranne stadia, mozno este aj take, ako si ty, kym nemeskal menzes aspon 3-4x, tak to nikto neriesil a uz vobec nie priciny... to hej, ale janaochoi pisala aj o nejakej DNA spermii, ze ta sa moze menit, tak kto vie

sjuzan77
22. okt 2014

@senta_sofia ved ja si tiez myslim, ze tie info nemozu byt velmi vierohodne, len chcem zistit, ci nemali nejake priznaky, ktore by napomohli sa aspon domievat, ze mohli mat nieco z toho, co je u zijucich clenov rodiny. Lebo ono to aj vyzera, ze to ide dedicne z tej vetvy.
Nad tym spermiogramom aj rozmyslam, tak isto zavolam obvodnej, ci mi zoberie krv na tie antropozoonozy.

paskolinka
22. okt 2014

@sjuzan77 ja som len tak uvazovala, ze ked vy uz jedno dieta mate, a bolo to bez problemov, tak nieco sa muselo pototo... a to bud u teba alebo aj u tvojho muza, alebo u oboch 😒 u teba a janaochi vidim podobnost v tom, ze obe bezproblemovo otehotniete a nasledne to skonci... ale tak zase kto vie. dufam, ze sa ta tvoja zahada rozluskne...

senta_sofia
22. okt 2014

@sjuzan77 mne to pride take pitvanie sa v zivom, chodit po pribuznych a pytat sa, ze co a ako, to znamena, kazdemu vyklopit, co sa ti stalo... brrr, ja by som to teda asi nedokazala :-/

senta_sofia
22. okt 2014

@sjuzan77 a dalsia vec, ved tvoje deticky zomreli este v brusku, ako sa mozu domnievat, ze by mohli mat nieco, co ma niekto zivy, hoci teda mozno postihnuty, ale zrejme to postihnutie nemalo nejake fatalne nasledky ako pri tvojich detickach

karkulka9
22. okt 2014

Caute baby, ja som dlho neprispievala, kedze sa momenalne nesnazime a meriam tiez len vtedy ked si myslim, ze asi uz bude ovu...obcas vas ale sledujem a tak vsetkym novym tehulkam drzim silno palce a nam ostatným rýchle vyriesenie problemov, uzdravenie a hlavne vela sily do dalsieho boja ....
@sjuzan77 v genete som bola aj ja...s tym spisanym papierom toho vela nenarobi, dr. sa ma iba pytala na vrodene choroby moje, rodicov a surodencov, kolko tehotenstiev mala mamina a kolko porodov, ci maju surodenci deti a ci boli potraty v rodine…ine sa nepytala, ale je mozne, ze ak sa u vas nieco vyskytlo, tak to bude viac rozoberat….inak vam iba obom zoberie krv na karyotypy, teda, ze ci nemate zmenene nejake chromozomy…mne robila este aj tie trombofilie, ale to uz ty mas ….ach a este cakali sme od polovice jula do konca septembra na vysledky :D

karkulka9
22. okt 2014

@sjuzan77 a este suhlasim so senta_sofia, ze aj ked ti rodina povie hocico ....vysetrenie a vysledky su dolezitejsie ako jedna babka povedala

sjuzan77
22. okt 2014

@paskolinka Ved o to ide, to mi hovorili aj ked som bola v nemocnici, keby som nemala malu, mohlo by sa uvazovat o nejakych lepivych dostickach, zlych spermiach, prepazka v maternici, ci ky fras, je tolko tych chorob, ale v podstate bezproblemove tehotenstvo toto vsetko vylucuje.

@senta_sofia No mam jednu vyhodu, dotycni ludia to vedia, co sa deje, po nemilych skusenostiach po druhom potrate sme vsetko vyklopili a hovorime na rovinu. Takze toto mi odpada. Vztahy tiez medzi sebou udrziavame, stretavame sa a mie raz sme sa bavili o tychto veciach, tak teraz to bude o to lahsie. Vlastne len budem potrebovat presne nazvy diagnoz, ale i tak sa mi nejak do toho nechce. Nejak mi toto cele robi zle na nervy, presvedcila som sa o tom dnes u lekara, ked sme o tom kecali, odvtedy doma furt smoklim, nejak mi dochadza, ze by som sa mala zmierovat s tym, ze druhe babo nam dopriate nebude. Je to velmi tazke, pretoze som si vzdy zakladala na tom, ze nelka musi mat surodenca.

sjuzan77
22. okt 2014

@senta_sofia mali sme v rodine aj potraty, ale fakt uz neviem, co je spravne, akou cestou ist. Napriklad sestra mala postihnutie, narodila sa a zila len 2 mesiace, aj to je nlbe, ze nemame tue diagnozy v rodine rovnake, ale takmer kazdy ma nieco ine, od autizmu, cez DMO az po srdecne chyby.
@karkulka9 no u mna je to fakt na spisovanie, pretoze je toho zial dost ☹ viem, ze vysetrenia su dolezitejsie, ale doteraz je vsetko negativne, tak sa snazim chytat vsetkeho, co sa da. nieco predsa muselo tie 3 potraty sposobit a najma, ked vsetky 3 mali uplne rovnaky priebeh.