icon

Grafy bazálnej teploty

rybkaa
3. jún 2014

Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.

Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net

Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/

Tak vitajte 🙂

evita2176
16. apr 2021

Ahojte zienky. Chcem sa spytať robili niektorej z vas priechodnost vajickovodov ale bez narkozy? Ako to prebiehalo?? 🙏

majka_3
16. apr 2021

@evita2176 myslíš hyfosy?

evita2176
16. apr 2021

@majka_3 asi ano 😅 mne to maju robit vo svajci kde zijem tak to neviem povedat po slovensky 😅 Maju streknut kontrastnu latku a kamerou pozriet aj by videli ako mam maternicu ..zevraj je do tvaru srdca co nemusi prospievat pri uchytni embryjka.

majka_3
16. apr 2021

@evita2176 anooo..to sú hyfosy.. bola som na tom 🙂
Pred zákrokom som si dala nejakú tabletu nepamätám už 🙂 a potom sestrička vstrekovala kontrastnu látku a dr sonoval 🙂 bolesti som mala počas vstrekovania také kontrakcie ako keby.... Trvalo to krátko...potom som dostala ďalšiu tabletu a išla domov 🙂

evita2176
16. apr 2021

@majka_3 a vysledky si teda vedela hned ci?? Bola si na pn ci nie??

majka_3
16. apr 2021

@evita2176 nie nebola som na PN , nič hrozne...
A áno hneď ako robíl hovoril že všetko je ok.

vandala
16. apr 2021

@evelyn1986 u mna takto, na ovulacnych stale rovnaka ciarka - slabsia ako kontrolna, tehotensky skusim najskor v pondelok. Ale to PMS ma nici, taketo stavy nemavam :/

majka_3
16. apr 2021

@vandala prečo už nespravis tehu test? Graf vyzerá dobre 🍀

vandala
16. apr 2021

@majka_3 uz som robila asi 2 dni dozadu jeden, ale biely, tak ma to sklamalo. Takto chcem pockat do meskajuceho menzesu, podla minuleho cyklu (meriam len 2.cyklus), bola LF 12 dni, pokles BT uz na 8.den. Tak skusim vydrzat.

milka1988
16. apr 2021

@luciachh tak ja som celkovo rano taky spachtoa ale do noci som hore 🙂

milka1988
16. apr 2021

No ja uz neviem co si mam o tom myslieť :( ja mam LF 14-15 dní, nikdy som nemala kratšiu, ale tu asi mám očakávať ms :( uz zacinam byt chora z tych grafov. Este pár takých divných a končím fakt a meranim...co myslíte?
Meriam si teploty s Daysy, čiže môžem kedykoľvek kedy vstanem.

patusss
16. apr 2021

@milka1988 ahoj, no graf nevyzerá ako štandardný, skôr ako graf ženy s PCO. Avšak možno to je kvôli tomu spôsobu, akým meriaš. Skúsila by som siahnuť po bežnom bazálnom teplomeri a merala v rovnaký čas, po aspoň 6 hodinách spánku. 🍀

junyk
16. apr 2021

@milka1988 ja si tiež myslím že meraj štandardne v rovnaku hodinu a hneď po prebudení. Je to tým teplomerom určite

milka1988
16. apr 2021

@patusss @junyk
no ja pco nemam urcite,. Toto je prave Daysy monitor a ten funguje na modernom sposobe teplomeru a to tak ze nie je potrebne vstavat v rovnakom case, to je pre takych ludi ako som ja alebo ked uz ma zena deti a vie ze sa nedokaze merat kazdy den v rovnaky cas rano len podmienka je aspon 3-4 hodinovy spanok. Preto som si ho aj vybrala a doteraz predosle grafy som mala normalne v poriadku rovnako merane a vzdy hned po prebudeni, nikdy nechodim na wc a az tak sa merat. To nie, hned ako otvorim oci zazvoni budik vtedy sa meram v ustach pod jazykom a na rovnakom mieste. a spim viac ako 6hodin stale menej nie.

patusss
16. apr 2021

@milka1988 myslím, že ani jedna z nás sa ťa nechcela dotknúť, skôr ti pomôcť/poradiť...

Na internete som našla toto:

Platí pravidlo, tzv. pravidlo 3 po 6, že ovulácia prebehla: bazálna teplota v 3 po sebe idúcich dňoch je stabilne vyššia ako v 6 predchádzajúcich dňoch.

Čo tvoj graf nespĺňa, z môjho pohladu nie je dvojfázový. Vlastne ani nechápem, ako ti FF mohlo vyznačiť ovuláciu, ak to máš v automatickom móde rozoznania ovulácie...A aj ten najlepší prístroj môže mať odchýlky alebo sa pokaziť. Každopadne budem ti držať palce, nech ti to vyjde...

milka1988
16. apr 2021

@patusss čiže to budem brať že teda ovu nebola a neprebehla tento mesiac zrejme :/
necitim sa vobec dotknuto, mozno to tak vyznelo ale nie som. Len som zmätena z toho grafu a nerozumiem mu keby dnes teplota stupla bolo by to ok ale tym ze este klesla neviem ci mam cakat ms alebo co preto som sa chcela tu poradit. som zvedava na zajtra rano co ukaze teda a dakuje 🙂

edinka25
16. apr 2021

@milka1988 ako vravi patusss ovu z grafu este nebola...

milka1988
16. apr 2021

@edinka25 oki vdaka snad to graf potom aj upravi teda 🙂

lienka_9
16. apr 2021

Baby prvy mesiac si meram bazalnu teplotu... myslíte že sme trafili?... pozitívny ovu test som mala 9-10.4 viď foto 🙂

rosalie1411
16. apr 2021

@lienka_9 poistené to mate, teraz už len čakať 😊😊

milka1988
16. apr 2021

@lienka_9 vyzera to pekne ako ti to stupa 🙂

jakoma
16. apr 2021

@milka1988 tvoj graf vyzera ako moj z predosleho mesiaca, 38 dni, teplota hore dole, bez ovulacie:/

evita2176
16. apr 2021

@majka_3 oki supi dakujem tak budem zvedava kedy to spravia. V pondelok mam prvu konzultaciu .

lienka_9
16. apr 2021

@jakoma mam ovulku potvrdenu...dokonca som ovulovala 2x lebo na obidvoch bol folikul...doktor v car mi to potvrdil

majka_3
16. apr 2021

@evita2176 držím palce 🙂

lienka_9
16. apr 2021

@jakoma pardon to vlastne nebolo mne 🙂

lienka_9
16. apr 2021

@milka1988 ďakujem, takže je nádej? 🙂

iamkate
16. apr 2021

Ja meriam tiež s daysy a tiež som mala takéto katastrofálne grafy 🙈 však @milka1988 vie, písali sme.. A potom som nasadila Macu plus vitamíny a grafy ukážkové... Meriam väčšinou v rovnakom čase ale niekedy aj s 2 hodinovým rozdielom keď vstávam k malej a krivka je pekná... Tak ktovie 🤔 ale súhlasím že meranie s obyc teplomerom v pošve je najpresnejšie... Len pri deťoch dakedy ťažko 🙊

milka1988
16. apr 2021

@jakoma super tak to sa nám na čo tešiť :/

milka1988
16. apr 2021

@jakoma nemáš foto?