Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@atr29 Od kedy ho tak beriem tak ovulujem na 8dc-10dc mávala som na 14-16dc predtým cykly 32-38dc a nasadil mi ho na úpravu od vtedy mám 20-23dc cykly teraz som potratila min. týždeň v 6tt tak som zvedavá ako mi prídu tento krát dnes mám 7dc a aj ma sem tam podbruško a vaječníky zabolia,tak sa zrejme blíži zas uvidím,ale tento mesiac máme odychový zo snaženia aby sa upravilo všetko a včas sme mali vitamíny zásobené a až po druhom očkovaní pre istotu sa budeme len snažiť.
@majuska1996 no ja tiež vraj PCOS už centrum len ostáva nám vravel, bez liekov ovulka nebola takže clostylbegyt mi predpísal a pregnyl... Ale už to nechcem aspoň na teraz dosť mi z toho rupli nervy.
@ivana757 Ja som tiež brala clostilbegyt, potom som si pichala ovitrelle a brala utrogestan ale od kedy neberiem lieky tak ovulku nemám a pred tým som ju mala krásne.... Takže teraz to nechávam tak a čakám na ms a chcem skúsiť fytosoju a uvidíme
@ivana757 Pred 7rokmi som si túto skupinu podrobnejšie čítala aj žienky to tak písali ba aj môj graf z druhorodeným synom bol tak na 5deň po ovulke kleslo a potom stúpalo a držalo sa na 36,9 niektoré tehulky môžu mať až 37,2. pokiaľ v deň keby mala nastať ms bude hore 36,9 alebo okolo 37 tak na 100% budeš tehu 🙂 mne keď príde ms klesne v deň keď príde ms na 36,5 som si to odsledovala 🙂
@majuska1996 moja tie lieky sú ja dve veci, akože nechápem mne tiež hneď napchať kadejaké sračky a nakoniec to nemalo žiaden úspech...teda jeden áno, ale ten potom tak aj dopadol keď to ne oki prirodzene...lekári nechcú mať trpezlivosť tak ponúknu hneď niekoľko alternatív pozri ja už som vysadila clostylbegyt a to som mala liečbu na 2 krát a beriem len gynex kvapku, telo sa mi prečistili skrátili sa cykly, dokonca mám pozitívne ovualcne testy, ktoré predtým ani zďaleka neboli ale beriem ho už 7 mesiacov ...nehovorím, že to vyjde alebo neviem ale môžem aspoň normálne komunikovať a gynekológom keď sa rozhodneme pre iného že kedy a ako dochádza k ovuakcii a médiám teplotu asi 5 mesiac
@alison11 ono s tými teplotami závisí aj kedy a kde človek meria, ja keď meriam v ústach s daisy o 5, 30 tak mam poovulacne teploty nízke, nie je pravidlo ze musí vyjsť ku 37. Pridávam graf pri ktorom som merala o 2,5 hod neskôr a vaginálne, hneď boli teploty oveľa vyššie... Takže určite sa netreba upínať na nejakú konkrétnu teplotu
@ivana757 ja som tiež brala clostilbegyt 2 cykli.... A teraz neberiem nič čakám na ms a chcem skúsiť fytosoju a uvidím... Čítala som že veľa ženám pomohla tak vyskúšam a uvidím... A najviac na trápi to že manžel má len 3% dobrých spermií takže tak.... A inak mohli by sme si písať do správy
@atr29 ja som si spravila 12dpo test a bol negativny a už som začala cítit PMS dosť vyrazne tak som už vysadila utrogestan co beriem vždy po ovu nech príde MS načas... Ale môže aj motyka vystreliť 😅 len dáko už prestavam veriť 🙈
No pri dcérke nebol dôvod merať lebo som otehotnela hneď 🤷♂️ začala som merať až po porode aby som vedela ci ovulujem
@ivana757 moje dnešné ráno.... Som fakt zvedavá
@majuska1996
Dobre ránko, ja tiež hore...čakám...och...
@ivana757 ty narozdiel odomna máš aspoň plnú čiaru a vieš že si mala ovulku, ja som ju asi nemala takže ja čakám na ms aj napriek tomu že vyšla hore teplota
@majuska1996 plnú čiaru má preto, lebo si zaznačila v aplikácií, že robila aj ovu test ktorý vyšiel pozitívny. Ak V aplikácií okrem teploty zaznačíš aj niečo iné ak napríklad ovu test, hlien, ovu potvrdená lekárom tak tá čiara bude plná. Ak sa orientuješ len podľa teploty tak ostane prerušovaná
Dievcata, prosim prosim o modlitbu a pozitivne myslenie 🙏. Dnes som 5t4d a clearblue digitalny mi stale ukazuje 2-3. Podla tabuliek by malo byt 3+. Zajtra idem z doktorke na scan tak som zvedava ci nas arasid je v poriadku alebo opat po 3 krat MA. Prosim myslite na mna. Bojim sa 😭
@zuzula91 ďakujem za vysvetlenie toto som doteraz vôbec nevedela.... Lenže aj tak si niesom vedoma toho, že ovulka bola nepostrehli som ovulacny hlien a v Tom čase sme sa ani nesnažili takže uvidím jak to dopadne
@majuska1996 ja som si to sledovala asi 3-4 mesiace, tento mesiac som si povedala, že žiadnu teplotu ani ovu sledovať nebudem. Strašne to stresuje. A v čase očakávanej ovu, každé ráno keď som videla, že teplota nestúpa tak hneď stres že ovu nebola a že opäť sa musíme snažiť a prišlo mi to už až také neosobné ako keby povinnosť byť s mužom v posteli. Žiadne potešenie z toho. A potom následne sledovanie sa či náhodou nejaké príznaky nesú. Tak tento mesiac nemeriam, nesledujem. Ako sem tam na to aj myslím, či bola ovu, či sme sa trafili. Láka ma aj odmerať nech teda aspoň viem či už stúpli tie teploty. Nesom na tom že úplne v pohode, že neriešim, ale snažím sa na tom pracovať, nechať plynúť tak, pretože mi to dosť liezlo už na psychiku. A snáď každým mesiacom budem menej a menej tomuto všetkému venovať svoje myšlienky a možno práve toto nám pomôže.
@zuzula91 tak ja tento mesiac tiež som natom tak že som tomu nechala " voľný priebeh" ale teplotu si meriam ale nedávam tomu nádej.... Verím ale nie až tak ako predtým.... Tak uvidím že jak to dopadne.... Ak príde ms tak chcem skúsiť tu fytosoju a uvidím, že čo a ako... S manželom sme sa dohodli, že ak to nevyjde teraz tak, že pôjde ešte raz na spermiogram, keďže sa neviem dovolať andrologovi a podľa toho sa zariadime aké budú výsledky lebo ak nič tak chceme ísť na iui
@majuska1996 Tak hlavne držím prsty... Ja zatiaľ nič extra neberiem, neriešili sme to ešte ani s lekármi. Chcem do konca roka tomu nechať taký už voľnejší priebeh a ak nič z toho nebude tak po novom roku to začneme riešiť už aj z medicínskeho hľadiska.
@zuzula91 ďakujem tak my to už riešime v centre... Ale teraz máme "pauzu" lebo mi povedali, že pokiaľ manžel nebude mať vyšetrenie od androloga so mnou robiť nič nebudú.... A že dobre by bolo ísť na priechodnosť tak manžel berie folandrol a chcem vedieť, že či mu pomohol alebo nie a už podľa toho sa zariadime podľa jeho výsledkov
@zuzula91 toto som dokonca ani ja nevedela, v tej Appke sa pohybujem sotva 3 mesiac, takže ďakujem za info.... Mne ide hlavne o to, že som z.toho merania zistila ako sa.citim pri ovi a asbolitne som nečakala že môžem ovulovat aj 27 a 28 deň.. Vždy mi gynekológ hovoril že pichne vyvolavacku že to nič keď už bol 20 DC. Že nemám ovuláciu.
@ladysmurf budem myslieť na Teba, hádam to len dobre dopadne ..niekomu pomalšie stúpa HCG tiež je to len test.... To sú tabuľky ...telo je iné q príroda je silná čarodejnica... Graf nemáš?
@all29 no ja som narabala aj a testami aj s kadečim, follikulimetriaa, lieky, injekcie, no nakoniec len meriam a snažím sa telo sledovať, že čo vlastne robí a kedy...a test robím len keď mám pocit že by to mohlo byť ono a ovulujem ...ja nemala ani hlien doteraz... A nehovorím, že chuť žiadna....a odkedy beriem gynex sledujem že ono telo začína a chce....
@all29 Áno máš pravdu niekedy je to tak lepšie, niekedy naopak. Nikto nikdy nevie Len stále je to o akomsi čakaní, pozorovaní, sledovaní mesiac čo mesiac a niekedy jednoducho treba prísť aj na iné myšlienky. Ja som si odsledovala zopár cyklami kedy približne mám ovu, v akom rozmedzí sa mi teploty približne pohybujú a tak to už nechávam na náhodu. Či sme sa snaźili pred ovu, v čase ovu alebo po tehotná ajtak niesom. Len zostresovaná. Tak uvidíme čo prinesie táto metóda.
@all29 A chceš povedať že si tehotná pri tka nízkej bt? Ja som pri tehu mala 36,9 a iné majú 37 podaktoré 37,2 a drží sa tam len keď ms má prísť je nízka ako máš ty ja napríklad mám 36,5 v deň keď príde ms.Ja píšem zo svojej skúsenosti môj syn má už 7rokov to priňom som merala bt a presne vedela kedy bol splodený a podľa grafu som vedela že je víťazný a som tehotná a aj testy boli pozitívne.
@majuska1996 Super aj u teba to vyzerá sľubne na víťazný graf 🙂 Držím palce.
@alison11 ďakujem uvidíme jak to dopadne

@ivana757 tak my sme boli v centre a ja mám PCOS a aj manžel moc nieje v poriadku takže tak ako verím aj ja že sa nám to raz podarí ale tak zatiaľ beznádejne