Grafy bazálnej teploty
Baby, nová téma o grafoch BT, ovulačných testoch, tehotenských testoch a hľadaní duchov je tu 🙂
Ak meriate bazálnu teplotu a zapisujete si hodnoty do grafov, ste na správnom mieste. Poradíme, pomôžeme, podporíme.
Grafy si môžete vytvárať na nasledovných stránkach:
www.fertilityfriend.com
www.womenzone.cz
www.wunschkinder.net
Všetko o meraní BT a jednotlivých programoch na vytváranie grafov nájdete tu: http://merenibt.xf.cz/index2.html
Dobré rady a pomoc ohľadom ovulácie, plodnosti i tehotenstva je na stránke http://www.fertility.sk/
Tak vitajte 🙂
@ivana757 gratulujem
@katkaholiova
@atr29
Dievčatá ešte skoro je, ale ďakujem..🙂
@alison11 ja som mala prvú dávku 10.7 a druhú teraz pred týždňom. Stále rozmýšľam, ale my sme si fakt nemysleli, že keď sa trápime dva roky a nič, že vystrelí akurát v ten mesiac čo sa ockujeme. 🤦😂 Dúfam, že to nič zle neprinesie....a bude len dobre... Teplota sa drží na 37, presne ako si vravela na 9-10DPo kúsok klesla a vyšla na 37 dnes
Ahojte baby, pred pár mesiacmi som sa tu ozvala so svojím grafom, či je ok a odvtedy sem tam nakuknem. Dlhodobo sa borím so špinením počas celej druhej polovice cyklu. Nechcem teraz otehotnieť, len žiť ako normálna zdravá žena. Po lekarovom tlaku na antikoncepciu som na chvíľu súhlasila ale nepomohla, ďalšie som skúšať a hľadať vhodnú ako chcel on som odmietla. Duhpaston sa tváril že neexistuje, aj keď som mu dávala celkom priame otázky. Tak som to skúsila riešiť sama. Skúšala som alchemilku, inofolic, gynex, macu, vitex, ascorutin, magnézium, všetko čo som kde našla, rôzne postupne počas dlhších období, nie úplne všetko naraz. Teraz dva cykly idem pár dní na začiatku cyklu fytosoju (od 4. dňa 4,4,5,5,6tabletiek). Po prvýkrát krát po dlhej dobe som videla poriadny plodný hlien a už 7 dni som mala špiniť a stále krásne čisto. Ani typické bolesti nemám. Tehotná nemám byť z čoho.Ešte stále doberam vitex a ascorutin. Dúfam že neurieknem, stále sa tomu bojím veriť že niečo fakt dokázalo pomôcť. Ale radšej píšem, možno tato info niekomu pomôže.
@minimie cize vám zabrala ta fytosoja ?
Držím palce nech napriek očkovaniu vám to vyjde a miminko sa udrzi
@alison11 ascorutin som brala megadlho aj kvôli iným veciam a jediné čo som videla je že mi o jeden až dva dni skracuje krámy v porovnaní s obdobím keď ho beriem a neberiem. A s tým gynekológom, mam ho blízko, okolití tiež nemajú nejako bohvieaké recenzie a ak majú, tak neberú nove pacientky alebo sú drahí 😕 Tak zatiaľ ho mám.
Ja sa s týmto borím dlhodobo a stále som si myslela že mám problém v druhej fáze. Preto to meranie teploty.Len az po rokoch som si nejako pri pohľade na ten svoj hlien keď som v grafe zaznamenala ovulku uvedomila, že ho ani zďaleka nemám toľko ako keď som to spinenie nemala. Vtedy sa mi ťahal na decimetre a pri spineni sotva tri cm. Nehovorim, že to takto má byť u každej, len že je to dosť veľká zmena u mňa. Tak preto som to skúsila s fytosojou, že graf mi síce ovulku ukazuje, ale čo ak chýbajúci hlien dáva najavo, že ovulka nie je tak úplne v poriadku, hoci nejaká je? Aj gynekológ mi potvrdil že ju mávam.
@majuska1996 ešte je skoro predbiehať, ale je fakt že som po rokoch mala ten hlien ako pred rokmi keď som nespinila (už to je pre mňana obrovská zmena) a momentálne som uz mala týždeň špiniť. O pár dní mám krámy a stále čisto. Len ja som to brala na podporu ovulácie, ktorá nejaká bola ale zrejme nestačila. Uvidím ďalšie mesiace.
@minimie Bez ovulky nie je ani menzes.Takže ak je ovulka tak aj menzes príde. Ja som mávala menzes len každý druhý mesiac od 11 aj na strednej čiže jeden mesiac som nemala ovuláciu a druhý áno. Aj pco som mala po zmene gyn. aj liekov sa to upravilo na 32-38dní a po pôrodoch do 35dní tento krát po duphasotne už 3 cykly som mala 20-23dní,momentálne som 2týždne od potratu v 6tt,tak som zvedavá kedy ms príde z duphastonom dnes mám 13dc.
@minimie Ja sa preto pýtam lebo ju tiež chcem skúsiť na ovulku
@alison11 toto o tej ovulaci a menstruacii som povedala svojmu doktorovi, ked sme sa o tom bavili a on ma vyviedol z omylu, ze menstruacia moze byt aj ked ovulacia neprebehla. uz si presne nepamatam ako mi to vysvetloval, aj obrazok mi kreslil atd., ale viem, ze som z toho ostala zaskocena
@dejna_ fytosoja Forte 500mg, taká žlto oranžová. Zatiaľ len druhý cyklus, inak v prvy cyklus mi z nej bolo trochu zle. Len ja po menzese som ok až po ovuláciu. Vtedy som mala nejaky náznak plodného hlienu (ani zďaleka nie toľko ako keď som ešte bola ok). Potom je ovulka, to mi potvrdil aj lekár a aj teplota vyskočila a potom také 2-3 dni po ovulke spinenie až po menzes. Takže také dva týždne. V podstate som bola bez krvácania jeden týždeň z mesiaca od konca menzes po ovuláciu. Lekár mi tvrdil že na toto je jediný liek a to zastavenie ovulácie, preto sa mi snažil natlačiť antiku.
A treba to brať s rezervou, nemusí to vždy pomôcť a niekomu to môže vraj aj uškodiť. Tak ale riskla som to. Keď zistim, že to bol planý poplach, dám potom vedieť. Zatiaľ je ešte asi skoro na finálne závery.
@minimie čo sa týka plodného hlienu, pamätám si časy, keď sa mi ťahal po toaletnom papieri...teraz sa to už nedeje, ale budem mať 40 rokov, tak asi aj preto...
@minimie ako by som čítala o sebe 👀som na tom rovnako ako ty, slabé špinenie mi začne po ovulacii a v podstate sa ťahá do ms. Plodny hlien mám, skôr však ten vodovy ako bielkovy a je ho omnoho menej ako kedysi. Taktiež som už po skúšala všetko možné v druhej polovici cyklu, ani ma nejak nenapadlo zamerať sa na obdobie do ovulky, ja ti ďakujem za tvoju skúsenosť 🙏 u gynekológa som bola minulý týždeň, opäť mi potvrdil ze spinenie nevadí, kedysi som ho nemavala takže by som sa ho veľmi rada zbavila

@adka3321 aj mňa tak boli, v noci má bolelo už som zúfalá bola, ze nooo u je to tu ..ale tak nič ..dnes ten test a čiarka ružová, možno nevidieť ale bola . Do MS mám 3 dní podľa ovu, tak asi vo štvrtok testujem s tebou. Držím palce aj ja tebe.